Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Beba ne zna podrignuti??

crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Beba ne zna podrignuti??

Evo moja beba ima 3 tjedna i ima grčiće, ali problem je što ne zna podrignuti. Molim vas za savjet kako da nauči, da mi detaljno opišete, please please.
    Ja sam probala držati ga prema sebi sa glavom na mom ramenu, ali nikakve koristi...ili plače ili spava..ne voli taj položaj.
    Probala sam ga leći na stomak ali ni tako ne podrigne.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Podigni ga visočnije, iznad ramena i drži tako neko vrijeme, lagano ga lupkaj po leđima. Ili ga držati u naručju ali da drobićem bude okrenut prema dolje , pa mu ispod drobića povežeš svoje ruke, ne znam da li si me razumjela, znači dlanovi tvoji ukršteni drže ga za stomačić

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni isto ne bi svaki put podrignula, pogotovo kad bi zaspala na cici.
    Za podrigivanje mi je bilo korisno dojenje u položaju da sam na leđima, a ona potrbuške preko mene, noge su joj bile na krevetu pa je to bio neki poluležeći poluuspravni položaj. Tako sam je postavljala i nakon poroda dok je još nisam mogla nositi kako treba, a i kasnije jer je voljela tako sisati. Ni tako ne bi svaki put podrignula, ali nekad bi podrigivala i između podoja. Pa ako ti pomogne...
    To je bilo korisno i za dizanje glavice, motivacija joj je bila traženje cice. (i dan danas tako cica, po noći me gura da se okrenem na leđa - )

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da se tu nema što naučiti, to je jednostavno zrak iz želudca koiji izlazi van. Neka me netko ispravi ako griješim.
    Niti Luka nije htio podrigivati, vrlo vrlo rijetko bi podrignuo.
    Možda nema potrebu podrignuti :/
    A i ne mora značiti da ga grčevi muče zbog ne podrigivanja.
    Podsjeti se da još nije otkriven uzrok grčeva. Samo se nagađa.

crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pa ne znam...i ako je bitno meni on uvjek zaspe dok doji :?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

L nije podrigivao skoro nikad. Uglavnom bi zaspao na cici i ja nisam vidjela razloga zašto ga forsati s podrigivanjem.
    U biti, kad je prvi put podrignuo je prestrašio sam sebe i počeo plakati

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj M gotovo nikada nije podrignuo i nisam se pretjerano uzbuđivala zbog toga.

Evo jednog savjeta koji je nama patronažna rekla. Kada se nasisa i ako ti ne zaspi polegni ga na svoju ruku, tako da mu glavica bude na tvom dlanu, atijelo na tvojoj ruci. Ne znam kako je tvoja bebica velika, ali moj M je bio skroz mali pa smo ga mogli tako držati. Malo je nespretno, ali se s vremenom izvježba. Tada ga nježno zaljulja lijevo-desno vrlo polako, kao da je na brodu i polegni ga na sebe tako da mu je glavica na tvom ramenu. M nije podrignuo, ali volio je tu igricu i uvijek se je opustio kada bi ga ljuljuškali. Probaj se malo tako zabaviti.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

izdigni bebu na svoje rame tako da se naslanja na tvoje rame svojim pazuhom tj.obe bebine ruke i glava su na tvom ramenu kao da se "previsila"preko tvog ramena.
    ako to ne pomaze pokusaj je poleci na ledja par minuta i potom ponovno podignuti na svoje rame.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako zaspe na cici nema potrebe forsirati podrigivanje... Ako ima grčiće imat će ih ako i podrigne...
    Ali ako je budan možeš probat držat ga okrenutog od sebe, da gleda kud i ti (ak me kužiš)... Moji su tako lijepo podrigivali, čak bolje i nego preko ramena..
    Nisam to znala dok mi nisu rekli da ih moram tako nositi i da nesmiju biti nikako okrenuti prema meni (zbog jednog drugog problema) pa sam tako i otkrila da se tako puno bolje podrignu...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala davore
    dojena djeca se ne podriguju po defaultu.
    ako ti zaspe dok sisa, u cemu je problem?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    dojena djeca se ne podriguju po defaultu.
    ako ti zaspe dok sisa, u cemu je problem?
    eee, da sam ovo znala s jurajem, koliko bih si živaca uštedjela i sati više prospavala...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

al si zato znala sa mladjim djetetom. koliko si tu sati sna dobila

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja S. isto prvo vrijeme nije podrigivala. Ne zato što nije znala, već zato što ju ja nisam znala namjestit.
    Bila je presitna i nije mi uspjevalo ju namjestit na rame i potapšat. Pa sam ju u traženju raznoraznih poza, malo na ruci, malo na krilu, malo potrbuške, malo uspravno, toliko centrifugirala da joj je vjerojatno bilo i zlo od svega toga. Kad sam se ja smirila i držala ju dovoljno dugo uspravno da se i ona smiri, jednostavno bi sama podrignula...
    Ne mora beba podrignut isti tren, čitala sam ovdje da je nekima beba podrignula tek nakon pola sata držanja...
    I tako ona meni i danas između obroka, dok ju nosam, spontano podriguje...

Savjet... Pomalo, strpljivo. Podrignut će.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da ali ako beba spokojno zaspe na sisi, cemu?
    druga stvar je da ju nesto smeta, ali ovako.....

obavezno podrigivanje ide uz hranjenje djece na boccu radi progutanog zraka.
    tehnika dojenja je drugacija i ne gutaju zrak.
    u iznimnim situacijama (hlapljivo sise, prejaki refleks otpustanja mljeka), beba se ipak naguta zraka pa ju treba podrignuti da zrak izadje i napravi mjesta. cesto i u sred podoja.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa... ima jako dobar razlog za podrignuti bebu: gljivice. Razmnožavaju se pomoću kisika, a kao posljedica razmnožavanja gljivica bebe jaaaako prde. Od toga dolaze i grčevi, stolice u duginim bojama, crvene guze, you name it.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja paula nije podrigivala prvih mjesec dana i dosta je bljuckala. Spavala je na ukošenom madracu jer joj se dizao sadržaj želuca. Po nekim simptomima mislim da je imala refluks, ali to je prošlo s cca. mjesec dana.
    Onda je počela podrigivati, i to je moralo obavezno biti nakon dojenja jer ako nije izbacila zrak van, a stavila sam ju ležati na leđa počela je vrištati i panično mahati ručicama. Čim sam ju digla gore, prestala je plakati, podrignula i sve ok. Ako je zaspala bez podrigivanja, onda se izvijala u snu jer se pokušavala okrenuti na trbuh. Otkad se može okretati kamo hoće nemamo više s tim problema.

Ja sam imala prejaki refleks otpuštanja mlijeka pa se možda zato nagutala zraka, često se i zagrcnula jer nije stigla gutati mlijeko, pogotovo noću

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj brat nije nikada podrignuo jer isto nije znao. Mama je pitala pedijatra a on je rekao da je to jednostavno takvo dijete. Ni dan danas ne zna podrignuti iako sam ga pokusala nauciti

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj M&A prvotno napisa
    izdigni bebu na svoje rame tako da se naslanja na tvoje rame svojim pazuhom tj.obe bebine ruke i glava su na tvom ramenu kao da se "previsila"preko tvog ramena.
    ako to ne pomaze pokusaj je poleci na ledja par minuta i potom ponovno podignuti na svoje rame.
    Mi imamo isti problem s podrigivanjem, a ako ne podrigne onda se muci, bljucka itd i ovo je jedino sto kod nas pali samo pazi da ne ostavis bebu da dugo lezi posto se u tom slucaju moj redovno izbljucka
    Srecno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Maleni sutra puni 3 mjeseca i primijetila sam da rijetko kad uspije posdrignuti nakon cicanja a prije nam je baš dobro išlo. Al zato prducka ko veliki. Sada više nemamo poze za podrigivanje nego poze za prduckanje.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene je patronažna naučila super trik.
    Kada dijete doji halapljivo i guta zrak, par puta tijekom dojenja kada beba ispusti cicu podignuti ga da podrigne i onda nastaviti dojenje.
    Ona kaže da zrak što ga beba proguta rijekom dojenja na kraju dojenja već dospije u crijeva i beba ga ne može više podrignuti, a upravo taj zrak u crijevima izaziva grčeve.
    Meni je tako uspijevalo, inače nije baš bio lak za podrignuti.
    Kada je mirno jeo, naročito noću, nisam to radila.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ZIMA prvotno napisa
    Sada više nemamo poze za podrigivanje nego poze za prduckanje.
    Mi smo malo stariji (4 i po mjeseca za koji dan)lekciju podrigivanja smo savladali,kad ne treba necemo al kad treba i hocemo obavimo to tako zvucno kao da smo umjesto mlijeka smazali cevape i malu karlovacku.
    Najomiljenija poza za prduckanje je leci na ledja,hop obje noge u zrak i tako glasno da ulazimo u konkurenciju sa odraslima.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

...a smiješak nakon toga presladak skoro da se ne primjeti mirisni dodatak

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •