Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Kako pokriti 2 i pol godisnjaka?

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Kako pokriti 2 i pol godisnjaka?

Zaista je nemoguca misija! Prije nego da zaspije probam sa objasnjavanjem da je zahladilo i da se mora pokriti, no on samo lagano skloni pokrivac sa sebe. Aj dobro, kazem si i sacekam da zaspi ali onako tvrdo. I tad pokusam ali opet nista. Kako li samo osjeti i odma odbaci pokrivac sa sebe. Pretpostavljate da nema sansi da mu obucem vrecu za spavanje. Jedina alternativa je da mu stavim debelu trenerku i hulahopke i da mu upalim grijanje (klimu ili radijator) cijelu noc. A posto ce se sve isusiti u sobi, treba i ovlazivac zraka. Komplicirano do maksimuma. A moglo bi biti jednostavno :/
    Kakvi su vasi prijedlozi?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moj je već sada takav na pokrivače, ali zato ga bez problema strpam u vreću :/

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa i je jednostavno - ostavi ga na miru
    nek dijete spava onak kak mu je ugodno

obuci ga u kompaktnu pidzamu
    i obuci mu carape ak ce ti tak bit lakse
    i ne maltretiraj sebe i njega s pokrivanjem

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa

obuci ga u kompaktnu pidzamu
    i obuci mu carape ak ce ti tak bit lakse
    i ne maltretiraj sebe i njega s pokrivanjem
    X. Lola je malo starija i sama se pokrije kada joj je hladno.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mališa spava u vreći

a ako ju baš neće (to se dogodi koju večer) pokrijem ga s velikom dekicom, pa se zamota u nju kako se okreće...
    ako mu bude vruće, sam se otkrije, odnosno pokrije ako mu je zima

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi isto u vreći.

i prehladio se jer se on neće pokriti kad mu je hladno. a ja sam ga u pretanku pidžamu obukla.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    x

Zimi mu obucem bodi i normalnu pidjamicu. Vrecu nece, deku samo kad mu je jako jako zima.
    Ja zimogrozna vjecito se pitam jel mu hladno.
    Al on je na sveki, ta ne grije sobu zimi + ima malko otvoren prozor.
    Mene bi ujutro fenom otapali

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

x blazenu

bodi i pidžamica i poplun pa nek radi što hoće...kad se probudi ja ga pokrijem za slučaj da mu je zima a on dalje opet po svom...

evo upravo spava u bodiju kratkih rukava otkriven....

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

L. pokrivac ni pod razno ali zato ne zeli spavat bez vrece.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sara se isto stalno otkrivala, ali problem je u tom što njoj tako nije ugodno jer mi se znala noću 85937puta buditi i govoriti da joj hladno i ja je pokrijem i kad se ugrije ona se opet otkrije.
    Zadnjih nekoliko noći ostane pokrivena ali sam joj ja svaki put kad je rekla da joj hladno objašnjavala da se mora pokriti i da se mama i tata isto pokrivaju i blablabla... sama sam sebi već dosadila ali eto urodilo je plodom -ostane pokrivena.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni se ovo strasno svidja:

http://www.odejajezakon.si/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa

uf, meni ne - moraju mi bar malo noge viriti da mogu spavati :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Starija se non sstop pokriva- ljeto, zima...
    Mala se nikad nije pokrivala. Vreću ne podnosi.
    Ako je hladno, stavim joj topliju pidžamu i to je to.
    Cijelu prošlu zimu se nije pokrila.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nikako
    nema još dvije godine, ali se ne da pokriti i tačka
    odustala sam od pokušaja
    dok je bilo kupiti pidžamica iz jednog dijela sa stopicama, to je nosila za spavanje
    sad spava u trenerci, većinom palim grijanje kad je hladno

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Namjesti mu pokrivac onako ko u hotelu da bude fest zakacen za madrac

Nemam ideja , jer i moj malac spava otkriven. Al je ocigledno na tatu, jer MM-u pokrivac ne sluzi svrsi.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    nikako
    odustala sam od pokušaja
    dok je bilo kupiti pidžamica iz jednog dijela sa stopicama, to je nosila za spavanje
    ¸

X

mi spavamo tako da sam prvo ja, pokrivena s 1 poplonom, onda D otkriven, pa onda mm s drugim poplonom

nema sanse da ga se pokrije vec nekih godinu dana. kad se nocu probudi da doji, ne daj boze da ga doirne moj poplon, odmah se rita. pokrit se hoce samo iz fore, na primjer s kuhinjskom krpom

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moje se dijete od kada diže nožice (negdje oko 3.mjeseca) ne pokriva. ako ga slučajno i uspijem pokriti kada zaspe, a on se izmigolji.
    imamo plišanu piđamu i čarape i to je to!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa

uf, meni ne - moraju mi bar malo noge viriti da mogu spavati :/
    cvijeta mislim da to nisu vrece
    nego obicni preprekrasni prekrivaci

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

deke su al se može pretvorit u vreću i spojit 2 deke u jednu veliku ili 1 vreću za spavanje ili 3 komada u jedan...fora je...može bit i jastuk, ne treba navlaku...

još jedna stvar za pogledat kad budem u LJubljani sljedeći put

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kod nas isto tako.
    Spava u stramplicama i preko toga u pidjami.

No kad je jako hladno, pokrivam ju i vunenim salom (2x1m), stavim ga na duplo i to je toplije nego bilo kakva deka a toliko lagano i mekano da ga ne osjeti i ne otkriva se.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    Citiraj vještičica prvotno napisa
    nikako
    odustala sam od pokušaja
    ¸

X

mi spavamo tako da sam prvo ja, pokrivena s 1 poplonom, onda D otkriven, pa onda mm s drugim poplonom

nema sanse da ga se pokrije vec nekih godinu dana. kad se nocu probudi da doji, ne daj boze da ga doirne moj poplon, odmah se rita. pokrit se hoce samo iz fore, na primjer s kuhinjskom krpom
    ovako je kod nas, samo nam je poredak po krevetu drugačiji.
    nikad se nije dala pokriti, za vreću niti čuti.
    sad, bilo bi jednostavno da njen termometar tako funkcioonira dobro, problem je što se sad kad je zahladilo, ona prehladila.
    eno je, leži ko narodni heroj, a deka nogama zgurana u rub.
    a ruke led.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

genijalno, koliko kosta?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa

genijalno, koliko kosta?
    Oko 500kn

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo necu ga juriti sa pokrivacem iako znam sigurno da se nece sam pokriti ako mu je hladno. A da ipak ostavim neko grejno tjelo da radi cjelu noc (klima ili uljani radijator)? Zahladilo je, a centralno jos nije pocelo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj malac isto ne zeli ni cuti za vrecu ni pokrivac pa sam nasla super pidjamice koje mu obucem na pidjamu. Zao mi je bilo da ga stiscu carapice ili nekaj drugo pa mu na njegovu pamucnu pidjamicu sa stopalicama obucem jednodjelnu deblju pidjamicu bez stopala i uopce ne brinem o pokrivacu. U biti to je ista ideja kao vreca osim sto u ovome moze hodati i okretati se bez da se petlja...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Rula, mi ne grijemo dok temperatura ne udje u minus, jer mali pocne kasljat cim upalim radijator :/
    Tako je bilo prosle zime, bas me zanima kako cemo ovu pregrmit.

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Malisa po noci spava u vreci, a po danu ga pokrijem kad zaspe, al svako okretanje izgubi pokrivac + cim se probudi skida odmah sa sebe pokrivac, a ako ga pokrijem prije nego sto je cvrsto zaspao poludi...
    Uopce ne vjerujem u teoriju da bi se on sam pokrio da mu je zima...

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spava u jednodijelnoj piđamici, ako skužim da su mu nogice hladne obučem mu čarapice, naravno otkriven.
    Ima nekih trenutaka kada traži svoju dekicu.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama je dekica zakon. Jos kao beba bez nje nije htjela spavati, jer je onako mekana, i sad cim je pospana, popne se na krevet i legne na nju...to mi je znak da treba "ici bubati"

ali po noci uglavnom legne na nju potrbuske, tako da od pokrivanja nema nista. No kod mene doma je temp. na 21 i grijanje se automatski pali kad zahladi, plus sto joj obucem jednodjelne pidjamice, pa me nije strah.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene je isto dugo brinulo dal im je zima ( čim ih pokrijem zgule sve sa sebe), a onda sam primjetila da kad je u sobi stvarno šljiva oboje spavaju ispod deke i ne pada im na pamet otkrit se.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

joj, mene več drugu zimu muči isti problem. naime, cijeli ovaj mjesec neće nam uključiti grijanje ( joj, ko pametan je izmislio takvo grijanje da ti ga neko drugi uključuje a ne ti sam kad ti je zima ) i zim aje u stanu za poludjeti. nije meni za nas dva, pokrijemo se i bok, al Luka ne podnosi ništa na sebi, i moram ga obuči ko medvjeda al cijelu noć mu svejedno moram kapati nosić i izvlačiti sa pumpicom van jer se eto prehladi. prošlu zimu smo grijali sa radijatorom i dobili takvu nadoplatu za struju da sam skoro šlagirana ostala. i sad uopće neznam kaj da radim. i da, potvrđujem, nema šanse da se on sam pokrije kad mu je zima. osjetim dok dođe cikiti u noći da je leden, pa ga pokrijem kad zaspi al to ga razbudi i odmah sve makne. probala sam i nešto na foru vreče, al odmah je sve to izritao sa sebe. stvarno ne znam kaj da radim. a i kad nam napokon uključe grijanje, po noći opet ne griju pa sam na istom. pitala sam u dučanima da li postoje vreče ali da su nogice razdvojene - nula bodova. stvarno više nemam ideje :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Happyness, imas za kupiti u prenatalu ali jos nisu dobili (imali su lani) pidjamice od flisa u jednom komadu sa stopalima koji su na gumbice i mozes ih skinuti. Ja mu obucem tanku pamucnu s nogavicama a ovu od flisa na to i to mi dodje kao vreca s razdvojenim nogavicama. To je jedino sto nam prolazi a da se on ne buni...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

joj, dina, pa to bi moglo biti to kaj tražim :D
    prenatal veliš...hm, neznam da li ima toga kod mene u VŽ-u, al svakak vrijedi raspitati se. ma puno mi znači kaj znam da tak nekaj postoji jer su prodavačice koje sma pitala tak odlučno mahale glavama i popratile komentarima - makakvi, to vam ne postoji, da sam mislila da stvarno imam neke fix ideje. joj, čekaj dok opet dođem k njima pa im, kao usput, spomenem da ipak ima toga 8)

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dina prvotno napisa
    Happyness, imas za kupiti u prenatalu ali jos nisu dobili (imali su lani) pidjamice od flisa u jednom komadu sa stopalima koji su na gumbice i mozes ih skinuti. Ja mu obucem tanku pamucnu s nogavicama a ovu od flisa na to i to mi dodje kao vreca s razdvojenim nogavicama. To je jedino sto nam prolazi a da se on ne buni...
    i ja sam ovako riješila naš problem jer je L. isto otkrivačica bez obzira na zimu.
    imam tri pidžame od flisa sa stopalima (jednu je prerasla i upravo je prodajem) i onda bi je u toj pidžami stavila u vreću s nogama i rukama (vreća ima isto zatvorena stopala i izgleda ko skafander, ali ju je prerasla) i nije me bilo briga je li se otkrila. zima joj ne bi bilo. ne znam šta ću ovu zimu jer je i tu vreću/skafander prerasla.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pokrivanje

Ja znam da je mom sinu vruće i da je moa godina proizvodnje kriva kaj je meni puno više hladno, ali ipak je sad kod nas noću temperatura nekih 6 ili 7 stupnjeva vani a unutra prošli tjedan dok nisam upalila radijator (uljni) bilo je nekih 18 stupnjeva. Dakle prohladno. I naravno da je prošmrcao.

On inače ako ga pokušam pokriti samo počne "voziti bicikl" dok ne zguli deku sa sebe. Vreća nikako, eventualno se naljuti ako forsam.

Ja grijem.Trenutno gledam vatricu u kaminu. Pa nek se otkrivaju

Ionako volim nositi kratke rukave cijelu godinu

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moja je u toj dobi spavala sa mnom u krevetu pa bi noću lakše kontrolirala jel pokrivena. Kad bi imala "napadaje" stalnog otkrivanja, navukla bih joj pamučni skafander (kombinezon u 1 kom. s nogavicama, ali ne od poliesterskog materijala, već od pamučnog materijala) to joj je bilo umisto deke

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi kupili dekicu na Jurica.
    Nadam se da bu to rijesilo nase probleme

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

g je odjednom pristala na pokrivanje, ja sam već odustala. jer čim bi je pokrila ona se probudila. sad se isto otkrije tokom noći. kad su joj nogice skroz ledene pokušam ju ponovno pokriti.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam probala sam onim jednodijelim pidamicama ali on nekako izvuce noge prema gore i onda se sav zapetlja, pa nemoze ispruzit noge, pa se ljuti. Sad mu oblacim normalnu, dvodjelnu, pamucnu ali deblju. Na noge carapice i super! Nije mu hladno, ja ga provjeravam svako malo, a ako bas primjetim hladnije rucice stsnem ga uz sebe pa ga tako uspijem i malo pokrit.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam napokon našla vreču koja nam odgovar (sa obzirom na debljinu) I on je oduševljen vrečom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •