...naslov sve govori, a mene zanima jesmo li mi sa 720 kn (ako nas prime) rekorderi![]()
...naslov sve govori, a mene zanima jesmo li mi sa 720 kn (ako nas prime) rekorderi![]()
450 kn :D
jutrosnja informacija iz Uprave rijeckih vrtica za sljedecu godinu - redovni 10,5 satni program za roditelje koji imaju veci prosjek po clanu domacinstva od 1300-tinjak kuna je 600 kn.
dodatni sadrzaji (konkretno, sportski vrtic) se placa dodatnih 150 kn. znaci 750.
oko 600 kn....bez dodatnih aktivnosti!
moja sestra plaća privatne jaslice 750 kn.
1200 kuna
:D
Prah, jel to privatan?Prah prvotno napisa
da, smjehuljica u Petrovoj ulici
:D =![]()
400 kn + ritmika i engleski u vrtiću po 200 kn svaki
500 kn
1250 privatan vrtić
400 kunića
opcinski vrtic u selu, nikakvih dodatnih sadrzaja - oko 440kn za prvo dijete, za drugo dijete 50% popusta, dakle 220. da u vrtic idu troje djece, boravak treceg bio bi besplatan (tako su mi rekli)
200 jaslice još 2 mj., onda 400![]()
nije mi jasno zasto su tako razlicite cijene?
lidac, različite su cijene ovisno o lokalnoj jedinici u kojoj je državni vrtić
koliko jedinica ima love, može sudjelovati u naknadi troškova
mi plaćamo 400 kn, navodno će za Josipa biti nešto jeftinije, ali ne baš puno :/
Vrtić 420,00 a kad je bio u privatnim jaslicama 720,00, i drugo dijete(ko ga ima) 50%
Izmedju 500 i 550 Kn. Za drugo i svako sljedece dijete ne dobivamo popust.![]()
400 kn, državni vrtić, bez aktivnosti... za drugo dijete 50%.
Ako nije dolazila cijeli mjeec plaća se 160kn.
Postoje aktivnosti koje se posebno plaćaju 200kn mjesečno. Iduće godine ćemo na ritmiku i/ili engleski.
Huchi - državni vrtići u Zagrebu bi trebali imati istu cijenu. Kada se rodi drugo dijete, prvo više ne plača 400 nego 300 kn (to nije 50%)
Ifi, koji je to, ak nije tajna?ifi prvotno napisa
Mi smo blizu, na Srednjacima, pa se sad premišljamo kako bi i šta bi? :/
Marko ide u Čupka na Rudeškoj cesti,ali nemaju jaslice,ako te zanima poslat ću ti broj na pp
za josipa ce biti 200Oriana prvotno napisa
Kada je dvoje djece u vrtiću za prvo se plaća 300 kn, a za drugo prvo 200 (do trećeg rođendana) a onda 400 kn- ovo su cijene državnih vrtića u Zagrebu
Opcina Sveta Nedelja - mladje 480 kn (puna cijena), starije dijete 360 kn (25% manje od pune cijene), dodatne aktivnosti se dodatno i placaju
50% cijene ako dijete nije bilo neprekidno 3 tjedna u vrticu, kao dokaz potrebna ljecnicka potvrda (znaci ak ode k baki na 3 tjedna - moj problem)
Ima li trece dijete u drzavnom vrticu kakav veci popust (napr. 100%)?
Gradski vrtić Varaždin
1 dijete = 473 kn
2 djece = 473 + 315 kn
za troje djece ne znam
privatni vrtići u VŽ su od 600 do 800 kn (koliko sam čula, moji su u gradskom)
Gradski vrtić Sisak-600 kn
Onda smo mi ipak rekorderi! Mi smo se tek upisali i krećemo na jesen, ali cijena je :shock:
Privatni vrtić, 1500 kn.
Huchi - državni vrtići u Zagrebu bi trebali imati istu cijenu. Kada se rodi drugo dijete, prvo više ne plača 400 nego 300 kn (to nije 50%)
Mislila sam reć da drugo dijete plaća 200kn. Nisam ni znala da prvo onda manje plaća. Ali nije kad se rodi, nego kad se upiše u taj isti vrtić.![]()
![]()
A zašto toliko? To je u Zgb? Šta imaju u programu?Onda smo mi ipak rekorderi! Mi smo se tek upisali i krećemo na jesen, ali cijena je
Privatni vrtić, 1500 kn
Ja sam inače zadovoljna sa državnim vrtićem. Svaki tjedan nauči par novih pjesmica i recitacija, imaju tjelesni, svako toliko imaju predstave (evo baš je danas jedna), tete su dobre i djeca ih vole, hrana ne znam kakva je ali meni (jelovnik) je ok (ne jedu jastoge i divljač na lovački, ali mislim da ona to ne bi ni pipnula...- šala mala). Cura rado ide u vrtić, ne voli da prerano dođem po nju jer su nakon spavanja vani i to joj je super... Puno crtaju, izrađuju čestitke.
Jedino nema baš roditeljskih radionica (bila jednom, za uskrs), ali to je valjda zato što nema baš odaziva sa strane roditelja (na r. sastancima bude ev. 3-4 roditelja).
mi plaćamo 780,00 kn u vrtiću Jarun sportski program
Cijena je takva jer su privatnici, a grupe su male i nema puno djece.huchi prvotno napisa
Imaju engleski i sportski program.
Ja i još neke mame raspitivali smo se kod tete u vrtiću za strani jezik. Ona nam je savjetovala da ne bacamo novce na to jer se ne isplati. Veli ona da tako mala djeca nisu spremna na učenje stranog jezika i da je učenje stranog jezika u prvom razredu osnovne za nju idealno vrijeme.
Kaže da je ona imala u grupi djecu koja su učila engleski, ali da znanje koje su stekli nije vrijedno spomena.
Privatni vrtić Prvi koraci u Prrečkom, plačam 1000 kuna. Imaju dežurstvo do pola 7 popodne, a po potrebi i popodnevnu smjenu, englesku igraonicu itd.
E pa ja tvrdim da teta ne zbori pravo: ja sam engleski počela učiti sa tri godine, a tada se u školi počinjalo učiti u 4. razredu. Znala sam toliko da sam ispravljala profesoricu, pa se žalila mojima da joj rušim autoritet.brigita2 prvotno napisa
Dakle, što prije, to bolje - klinci su spužve koji u najranijoj dobi najbolje pamte.
Ne moramo im odmah čitati Kapital, ali pjesmice i imenovanje nekih jednostavnih predmeta...
E sad moram ja nešto reći za jezik: Definitivno nije rano sa 3 godine , ako je dijete zainteresirano. Moj Fran sa 2 godine zna cca. 20 riječi na engleskom+ još neke izreke i jednu pjesmicu koju zajedno pjevamo. Ali njega to jako zanima i ja radim s njim. Stoga, sve je do djeteta. Ako nema želje i barem malo volje za tim, rano je i sa 5 godina.
Potpisujem Ivančicu i Apricot.
Roditelji očito očekuju da im djeca govore eng. ko hrvatski.To nije tečaj jezika već učenje kroz igru, tako da kad dijete bude zaista počelo učiti strani jezik u školi ima veliku prednost jer je taj isti slušao u vrtiću.I mislim da je svaka kuna uložena u obrazovanje djece pametno potrošena, s pravom svrhom.Nikada nisam došla u napast da ga ispišem.
Inače vrtić plaćamo 400, a eng. 300kn. 8)
550,00 kunica.....od pocetka godine ,teskom mukom izglasano na sastanku jer je prvotna cifra trebala biti po primanjima roditelja,sto ce reci ako po poreznoj prijavi koja je bila nuzna pri upisu,ekipa u vrticu zakljuci da roditelji imaju sredstava cifra se lako mogla popeti i do 800,00kn (tako je bar meni receno jer smo privatnici)..
srecom nije proslo vec su se namakla sredstva iz gradskog proracuna (koji opet punimo mi ,ali tko broji)
200 kn jaslice, a onda 400 kn + dodatno za raznorazne aktivnosti
Montessori u Zg. - 1550kn, od rujna 1700kn.
Iako nisam mama djece koje idu u vrtić, jer moji su to prerasli, moram se malo pohvaliti. U našem gradu postoji tzv. gradski vrtić, privatni vrtić i vrtić od caritasa. Naše gradsko poglavarstvo donijelo je odluku da sufinancira sva tri naprijed navedene vrtića, tako da je cijena vrtića od 500 do 650 kuna. Međutim, ono što je najvažnije u našem gradu, koji nije veliki, postoji dežurstvo svakoga dana do 20,00 sati. Dakle u našem gradskom vrtiću tete rade i poslije podne. Nedavno sam bila na jednom predavanju gdje je utvrđeno da u Zagrebu za sada postoje samo 2 vrtića koja rade do 18,00 sati. Dakle, u našem gradu eto vodi se računa i o mamama koje poslije 17,00 sati nemaju kome ostaviti djecu na čuvanje.
Još malo o stranom jeziku, (ja se isto dvoumim oko toga):
Dobila sam informaciju /neprovjerenu naravno, a i ne znam kako je provjeriti/ da tete koje u vrtiću drže te "jezične" grupe i nisu baš najbliskije sa tim jezikom uvijek, riječ je bila konkretno o engleskom, pa klinci neke riječi, izraze, naglaske nauče krivo što je kasnije teško ispraviti.
Osobno, mislim da je super da klinci rano počnu učiti strani jezik, ali također je bitno i da ga uče ispravno - inače nema baš smisla. :/
Barbi ja sam profesor engleskog i dok sam radila u skoli kao apsolvent(prije nekih 7,8 godina) bila sam zamjena u jednom vrticu na Jarunu.
To ti sve ovisi o skoli stranih jezika /njihovom programu itd.- raspitaj se da li su to apsolventi i studenti visih godina Filozofskog fakulteta ili ekipa - ja sam bio/bila u Engleskoj i znam engleski.
Mi smo konkretno radili po knjigama "Get Ready" i "Chapterbox" (ako me jos sjecanje dobro sluzi).
A od skola su ti dobre Lektor (ako jos postoji) i Lingua.. ..vise se ni ne sjecam jer vec duze vrijeme sam u prevoditeljeskim vodama.
najobicniji 10-satni program u jaslicama - 505 kuna i to smo nosili prosjek moje place dok je suprug godinu dana bio na burzi, neznam sto bi bilo da je jos i on imao placu.