Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Popis waldorfskih vrtića u Zagrebu

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Popis waldorfskih vrtića u Zagrebu

trebam popis svih waldorfskih vrtića na području grada Zagreba, stoga...

molim vas za informacije, ali u kratkom i sažetom obliku zbog lakse preglednosti i snalaženja.

znači... samo ime vrtića, adresa, telefon i interenetska stranica ako postoji.

kad se javljate iza nekoga, onda copy/paste vec popisa iznad vas.
    puno vam hvala unaprijed

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

- Dječji vrtić Vitica, Ulica grada Vukovara 229 (Rockefellerova 26), http://www.vitica.hr

- Waldorfski dječji vrtić Trnoružica, Jordanovac 15, tel. 614 4892, 091 457 4001 (bolje nazvati radnim danom od 11 - 13 sati ), http://waldorfski-vrtic-trnoruzica.org/html/o_nama.html

- Privatna igraonica-vrtić Mala Vila, Zelengaj 29 a (Tuškanac), http://www.mala-vila.hr

- Igraonica Pupoljak, Luke Stiplošeka 2 (no sele se kod Trnoruzica na Jordanovac), 230 54 83 / Mob: 098 247 220, http://www.igraonica-pupoljak.hr

Koliko znam, postoji jos i waldorfski vrtic u Samoboru, te waldorfska grupa u jednom gradskom vrticu u Dubravi (no u tom gradskom vrticu mislim da hrana nije potpuno vege)

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E, da,i ove "igraonice" mislim da takoder vise-manje funkcioniraju kao vrtici.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

akasha moja...pa mogla si nazvat'

Dakle od ovih navedenih, pupoljak više ne postoji od početka ovog mjeseca.
    to bi onda bilo ovako:

- Dječji vrtić Vitica, Ulica grada Vukovara 229 i Rockefellerova 26, http://www.vitica.hr

- Waldorfski dječji vrtić Trnoružica, Jordanovac 15, tel. 614 4892, 091 457 4001 (bolje nazvati radnim danom od 11 - 13 sati ), http://waldorfski-vrtic-trnoruzica.org/html/o_nama.html

- Privatna igraonica-vrtić Mala Vila, Zelengaj 29 a (Tuškanac), http://www.mala-vila.hr

-Samobor ( Mala Rakovica), vrtić Suncokret

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala passek

i hagulkice moja hvala

jes, mogla sam nazvat, istina

al ovak imaju i drugi na uvid kog zanima

cujemo se

p.s. neugodno sam iznenađena brojem... mislila sam da ih je puno više
    no dobro, što je tu je

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj passek prvotno napisa
    -

Koliko znam, postoji jos i waldorfski vrtic u Samoboru, te waldorfska grupa u jednom gradskom vrticu u Dubravi (no u tom gradskom vrticu mislim da hrana nije potpuno vege)
    Molim vas, je l ima netko neke informacije o ovom zadnjem - u Dubravi?
    Unaprijed zahvaljujem

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A ja vas molim ako ima tko kakvih informacija o Maloj vili zvala sam voditeljicu prije par mjeseci, obzirom da prijateljica (ne govori hrvatski) živi tamo u susjedstvu pa je htjela malenog upisati...ugl, voditeljica je bila poprilično nepristojna i rezervirana i na kraju nisam uspjela dobiti ama baš nikakvu informaciju o cijeni, programu, prehrani...nicemu...dakle, ako netko ima kakvih informacija molim vas da mi javite (može i na PP)...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mala Vila je jaaako dobra igraonica sa waldorfskim programom, ali imaju listu čekanja, pa je vjerojatno zato vlasnica bila rezervirana znajući da nije baš izgledno da se mali tamo upiše u sljedećih godinu dana.
    Uostalom, imaju sajt, pa možeš proguglati.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Re: Popis waldorfskih vrtića u Zagrebu

Citiraj akasha prvotno napisa
    waldorfski vrtic
    hm,hm,hm...

sta to znaci???

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hm...sad ste me zainteresirale...a kako znaš da je to jaaaaaaako dobra igraonica??? Po čemu? Reci mi sve...jako me zainteresiralo sad...
    Bila sam na siteu, sviđa mi se...mada uz sav tekst napisan ipak mi nije jasan pojam ljekovite pedagogije...što je to? Kratko i jasno!

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj JB prvotno napisa
    Citiraj passek prvotno napisa
    -

Molim vas, je l ima netko neke informacije o ovom zadnjem - u Dubravi?
    Unaprijed zahvaljujem
    Evo ti podaci sa stranice grada:

NAZIV: POLETARAC
    SJEDIŠTE: Vile Velebita 18
    TEL.: 2857-772, 2857-324
    FAX.: 2857-772, 2857-324
    BROJ OBJEKATA: 4
    KRAĆI I POSEBNI PROGRAMI: Waldorfski program, engleski jezik
    E-mail: poletarac@zg.t-com.hr

Malecka od kumova ide u tu grupu. Plaća se više od klasičnih grupa (mislim da je 800 kn). Onisu jako zadovoljni.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj starka prvotno napisa
    A ja vas molim ako ima tko kakvih informacija o Maloj vili zvala sam voditeljicu prije par mjeseci, obzirom da prijateljica (ne govori hrvatski) živi tamo u susjedstvu pa je htjela malenog upisati...ugl, voditeljica je bila poprilično nepristojna i rezervirana i na kraju nisam uspjela dobiti ama baš nikakvu informaciju o cijeni, programu, prehrani...nicemu...dakle, ako netko ima kakvih informacija molim vas da mi javite (može i na PP)...
    starka,da li ti prijateljica zna da na zelengaju egzistira i vrtic "obzori",potpuno na engleskom jeziku provode program.imaju svoju web stranicu..

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jos nesto htjedoh reci..za "malu vilu" provjereno znam da im lista cekanja premasuje godinu dana,dakle,treba se ispada dvije godine cekati da dijete ondje moze potji,uz naravno,predbiljezbu.poznanica je ondje imala rezervirano mjesto za curicu da bi onda nakon godine dana joj iznebuha javili da ipak jos nema mjesta,tj. da joj se dijete strpi jos godinu dana.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Striktno gledajući, Waldorfske ustanove u Hrvatskoj ne postoje.
    Za trening pronaći Hrvatsku na nekom od priloženih linkova:
    http://waldorfchild.org/world_lists/...n_members.aspx
    http://waldorfchild.org/country_proj...rn_europe.aspx
    http://waldorfchild.org/world_lists/kingergartens.aspx?

Nema, misterija, yok, zero, zip, zilch, nada, nunca, никакой, nul, कोई नहीं, 何もない, nič...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

no,bas sam utipkala na posljednji link koji si naveo i nasla popis svih wald.vrtica u hrvatskoj .i ne znam kako mozes izjaviti da waldorfskih "ustanova" nema u hrvatskoj kada postoje i skole wald. usmjerenja,i vrtici kao i sustav koji obrazuje buduce odgajatelje,ucitelje shodno waldorfskoj pedagogiji.sto ti to pricas Davore?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sundrops, je znamo za Obzore...no, cijena je uf, uf, uf...zaista previsoka za njezine (i moje) mogućnosti...a i frendica je baš željela Waldorfski vrtić...enivej, osim liste čekanja znamo li još nešto? Kakva je cijena, koliko je tamo djece, imaju li kakav jezik, što je to ljekovita pedagogija, što jedu i zašto im je lista čekanja taaaaaaako duga? Zašto se ne prošire kad su tako dobri?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na žalost moram reći da sam nedavno čula prilično negativno iskustvo vezano za Malu vilu, i to od ljudi koje dobro poznajem i kojima vjerujem.
    njihovo dijete je bilo tamo dovoljno dugo da se ne bi zaletavali s dojmovima.

na žalost, ni za Trnoružicu ne mogu više puno dobrog reći.
    u svibnju je nas 15ak roditelja ispisalo djecu i prebacilo u druge vrtiće.
    uglavnom je razlog nikakva komunikacija s vlasnicom i cijeli niz problema proizašlih iz toga.
    tete su bile ok.
    najviše nas iz T. se prebacilo u Poppins (u Gračanima) gdje će biti i jedna waldorfska teta koja je radila vani.
    taj vrtić je također vegetarijanski, ako nekog zanima

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...4f297ceda3f790
    http://poppins.hr

direktne dojmove vam mogu dati tek kad budemo neko vrijeme tamo.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hm...a vidim sad i Poppins pun sva sreća da smo mi upisani...ažurirali su stranice i vele da su puni :shock: pa ljudi više nemaju gdje djecu upisati...strašno...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Šta nema Poppins Sumerhill pedagogiju?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da, ima... mamma Juanita se zabunila....teta S je Summerhill teta iz Parisa

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U Viticu nebi upisala dijete da je djaba.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ovakve kratke, al slatke, su mi najbolje...

Bravo krumpiric kaj si se ukljucio7la u temu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ok :/
    dakle, nebi upisala dijete u vrtić koji usred Vukovarske nema poštenu ogradu (i ogroman postotak vremena vrata nisu zatvorena)
    u kojem nema poštenog dvorišta, neko malo blata pred vratima
    u kojem svako toliko nemaju za normalnu hranu pa djeca jedu svašta
    u kojem tete svako toliko ne primaju plaću
    u kojem djecu prebacuju po grupama i mijenjaju tete kako im šune?
    u kojem se ne mogu nosit s nijednim problematičnijim djetetom

treba još?

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    ok :/
    dakle, nebi upisala dijete u vrtić koji usred Vukovarske nema poštenu ogradu (i ogroman postotak vremena vrata nisu zatvorena)
    u kojem nema poštenog dvorišta, neko malo blata pred vratima
    u kojem svako toliko nemaju za normalnu hranu pa djeca jedu svašta
    misljenja, misljenja...
    well, ograda je fine (ni u nasem gradskom vrticu nazalost nije visa), a kad su klinci vani vrata su, koliko sam ja vidjela, zatvorena;
    u dvoristu se klinci lijepo igraju, a bar prosle godine su isli i na setnje okolo (iako sam i sama ranije brijala na velika dvorista, sad imam iskustva cak i s vrticima bez dvorista u kojima je klincima bilo super jer su puno isli na javne zelene povrsine i tete su im bile super sto je i najvaznije);
    moj Luka ide u Viticu jednom tjedno i cesto je odusevljen hranom (a on inace ne prica puno o hrani)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

okej, mišljenja, sorry :/

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni nitko nece odg.na pitanje?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

UDOLF STEINER rođen je 1861. godine u Kraljevcu, a umro je 1925. godine u Dornachu (Švicarska).
    Steiner je svoje prvo javno teozofsko očitovanje 1902. godine u društvu Giordano Bruno označio "rođenjem antropozofije".
    Njegov "Savez za tročlanost društvenog organizma" imao je za cilj: sloboda u duhovnom životu, jednakost u pravnom životu i bratstvo u gospodarskom životu.
    Program waldorfskih vrtića nastao je u okrilju waldorfske pedagogije osnivača Rudolfa Steinera.Temelji se na antropozofskim pretpostavkama o prirodi i zakonitostima djetetovog ranog razvoja, a u odnosu na odgojne poticaje dopušta jedino prirodnu okolinu i vlastito tijelo kao dovoljan materijal za razvoj u ranom djetinjstvu.Uključivanje djeteta u takav predškolski program zahtjeva i poseban obiteljski odgoj, te usmjerava dijete na posebnu i specifičnu obrazovnu vertikalu unutar koje mu je omogućeno daljnje obrazovanje u waldorfskoj školi i fakultetu.Ovakav oblik programa najviše je zastupljen u Zapadnoj Europi tj. u Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji,obuhvaća tri grupe djece starosne dobi od 3 do 7 godina, uz kolegij od 9 članova.
    Potaknuti u radu pedagoškim spoznajama dr. Rudolfa Steinera, odgajatelji i suradnici vrtića, zajedno s djecom i roditeljima nastoje oblikovati dnevni suživot s djecom i za djecu tako da dijete u toj prvoj životnoj dobi uzmogne biti odista dijete u veselju i radosti, stvaralačkoj igri, predanosti i zahvalnosti, pokretu i djelu. Pri tome se nastoji da djetetov orijentir bude neusiljenom ljubavlju nošena radna atmosfera, u čijem su središtu uzorne, pregledne i smislene radnje odraslih, ritmično raspodijeljene tijekom tjedna i godišnjih doba.
    Na taj način vrtić je produžena ruka obitelji:

*** u njemu se i kuha, sjecka, mijesi, peče, pegla, mete, pere, plete, kačka, izrađuju igračke, ali i slika, crta, modelira, predstavlja, pjeva,pleše te "uče" jezici

*** djetetu nudimo mogućnost neposrednih doživljaja putem brižno urednog i njegovanog prostora, koji odiše ugođajem zaštićenosti i zakriljenosti, u okružju prirodnih materijala, kao npr. drvo, vuna, svila, vosak te igračke od prirodnih materijala, blagih boja i oblika koje pružaju mogućnost mnogostrukog preoblikovanja i vježbanja.

*** gore navedenim, te zdravom ishranom (biološki uzgojene žitarice, voće, povrće...) štitimo dijete u razvoju od brojnih čimbenika koji ga u tome ometaju (npr. ovisnost o medijima, aritmičnost, blaziranost...)

*** surađujemo s roditeljima, družeći se pri oblikovanju svetkovina i slavljenju, na roditeljskim sastancima, prigodom osobnih razgovora i kućnih posjeta, na prigodnim tečajima i seminarima.

zgodno je napomenuti da je Rudolf protivnik dojenja nakon 6mj

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne Udolf, Rudolf-naravno

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala na opsirnom odg....

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zgodno je napomenuti da je Rudolf protivnik dojenja nakon 6mj
    moram demantirati .
    antropozofi doduše imaju svoje mišljenje o višegodišnjem dojenju (što osobno pripisujem kulturološkom nasljeđu), ali nipošto se to ne svodi na ovako kratko ograničavanje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vjerujem da imaš pouzdanije izvore, jer svi koje sam ja pronašla govore o dojenju maksimalno 9mj :/

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Može netko reći kakva ima iskustva s waldorfskim vrtićima? Kako je dijete zadovoljno i kako ste vi zadovoljni s komunikacijom s tetama koje rade u vrtiću, općenito kakav dojam imate o ovim vrtićima?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerujem da imaš pouzdanije izvore, jer svi koje sam ja pronašla govore o dojenju maksimalno 9mj :/
    ajd mi ih pls linkni

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zao mi je citati o negativnim iskustvima i u ostala dva waldorfska vrtica. Ispada da vise nema niti jedan koji je ok.
    Mi smo isli u viticu do 01.01.2009 i onda smo se prebacili u drzavni.

Mislim da su u drzavnom vrticu na vrbanima otvorili jednu waldorfsku gupu. Koliko je bas "waldorfska" to je pitanje, ali dobra volja je najvaznija.
    Detalje ne znam jel smo se vec upisali u drugi vrtic

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nevena, kako je bilo onda u Vitici? Zašto ste se prebacili sad u državni?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vitica je losa imitacija onoga kaje bila... Nedovoljno dobro..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nia, otisle su tete koje su "drzale" vrtic. Pocele su se mijenjati i tocno kako Martha kaze, losa kopija onoga sto je nekad bila i onoga sto bi trebala biti, odnosno onoga cemu tezi a to je waldorfska pedagogija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sad vidim da si me pitala kako je bilo onda. Bilo je jako dobro, mi smo bili prezadovoljni a i nasa cura. Tete odlicne, puno se radilo sa roditeljima, tematski roditeljski sastanci, razne radionice, predavanja ma nesto prekrasno....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •