Od jucer razmisljam o ovom topicu i sto napisati, sto izdvojiti iz 6 godina druzenja s vrticem i jaslicama...
Za svaki rodjendan proslavljen u grupi djeca su doma donosila uvezane knjige slika koje su im crtali prijatelji, bila je tu i jedna zidna slika svih klinaca iz grupe (i dan danas nakon 3-4 godine jos visi mom starijem sinu iznad kreveta).
Sjecam se prve recenice koju je moj stariji donio iz vrtica: "Teta Sanja zove: Piceki i purice di ste moji..."
Ja inace rijetko placem. Ali plakala sam na SVAKOJ priredbi, i bozicnoj i zavrsnoj i na kestenijadi i na svakoj prigodi kad su se "mali piceki i purice" okupljali oko teta, recitirali, druzili se medjusobno i slicno. U tim prilikama dobro se vidjelo kako oni funkcioniraju kao grupa, s odgajateljima i medjusobno. Vrtic je oplemenio nas zivot. Nas vrtic bio je uvijek toplo mjesto gdje su se djeca osjecala dobro i prihvaceno, cak i moj (u ono vrijeme) cmizdravi stariji sin.
Vrtic je mom zatvorenom i nepovjerljivom djetetu pomogao da izraste u djecaka punog samopouzdanja koji je spontano i veselo zakoracio lani u skolu.
Ove godine imam jos jednog skolarca - i taj uredno mase tetama prek plota i pita kad cemo u vrtic u posjet njegovim tetama. To su bile i ostale osobe od povjerenja uz koje su djeca emotivno jako vezana.