Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Molim savjet

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Molim savjet

Za mjesec dana idem na svadbu dragog nam frenda.Bebać ima 3 mjeseca,dojim isključivo na zahtjev,ljepo napreduje,sve ok.Unatoć kadkad učestalim podojima nemam previše mljeka,odnosno da mogu izdojiti i zamrznuti za tu većer,trebala bi mi dva obroka!Nebih htjela dati adaptirano,jer se jako trudimo oko dojenja od početka!Kako da mu osiguram svoje mljeko za tu noć!??Hvala

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

bok, bio je već jedan topic na tu temu, znam da sam čitala, nešto kako izvesti svadbu i dojenje,
    a koliko se sjećam savjet je bio da se iznajmi soba u restoranu ili hotelu gdje je svadba, i da netko tamo čuva bebu, a ti kad treba podojiti skočiš gore do njih.
    ne znam da li je to kod tebe izvedivo.[/quote]

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da to je bio moj topic,udavala mi se sestra,ja svadbu ipak nisam vidjela no našlo se zgodnih savjeta

no svejedno,imaš još dosta vremena da malo po malo spremiš rezervu mlijeka za tu večer?
    iako nemaš previše mlijeka,možda da izdojiš malo po malo dok ne skupiš?

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

imaš dovoljno vremena da se izdojiš dovoljno za 2 obroka!
    i sigurno imaš dovoljno mlijeka. i ja idem na svadbu za mjesec dana i skupljam zalihe, tj. već ih imam (ali za cijeli dan jer nije u istom gradu kao i mi i baka čuvalica). imamo i svadbu u 11.mj. pa jedan vikend seminara krajem 10. mj. i za sve već skupljam jer naglo nema šanse da skupim. ja sam primjetila da neke dane mogu izdojiti nešto prije spavanja ali najviše rezervi izdojim nakon prvog jutarnjeg dojenja kad namirim balavca i on zaspe a ja izdojim do kraja tu koju je jeo i drugu. doduše, mi noću ne jedemo pa se skupi

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    da to je bio moj topic,udavala mi se sestra,ja svadbu ipak nisam vidjela no našlo se zgodnih savjeta
    Ma da?
    Pa šta je bilo?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa zbog carskog sam ostala dulje u rodilištu

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam išla na 2 svadbe prije nego je L napunio 6mj (a na jednoj sam bila i kuma). Nije bilo problema, 2tj ranije sam se počela izdajati i smrzavati, nakupila sam skoro litru mlijeka. L je pojeo bez problema (jedva 200ml), a mi smo se vratili nakon torte jer su mi cice bile prepune mlijeka.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    ja sam išla na 2 svadbe prije nego je L napunio 6mj (a na jednoj sam bila i kuma). Nije bilo problema, 2tj ranije sam se počela izdajati i smrzavati, nakupila sam skoro litru mlijeka. L je pojeo bez problema (jedva 200ml), a mi smo se vratili nakon torte jer su mi cice bile prepune mlijeka.
    ja planiram nositi izdajalicu sa sobom. do tad ću već imati medelinu električnu pa se nadam da će postupak biti brzo obavljen

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

super ideja - ja nosim izdajalicu na iduću svadbu

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure puno hvala na savjetima,još bi samo molila kako da mljeko zamrznem,odnosno kako da ga pohranim.Npr. danas izdojim 50 ml,u čemu da to zamrznem,vrećici ili???

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam kupila (kršitelj koda)ove posudice. Koštaju oko 100kn, a praktične su i za druge stvari. A i pašu uz (kršitelj koda)ovu izdajalicu koju koristim tako da sam prezadovoljna

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja bih se priključila savjetom da izdajalicu i pogotovo (kršitelj koda)ove VIA posudice pereš sa detergentom za suđe bez mirisa. Ja sam ga našla u DM-u, njihova marka. Spasio me! Inače ta plastika tako poprimi miris detergenta da je to za poluditi. Moje je mlijeko mirisalo po detergentu, a ispirala sam užasno puno! I, gle čuda, princeza neće. Dok nisam dobro pomirisala i čak probala mlijeko. Prala sam i u perilici za suđe i opet se osjetio miris detergenta unatoč dodatnom ispiranju. Ko da perem pelene.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja imam (kršitelj koda)ove via posudice, ali samo 10, kasnije sam nabavila medeline i boots-ove sterilne vrećice za pohranu mlijeka.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Dionea prvotno napisa
    Prala sam i u perilici za suđe i opet se osjetio miris detergenta unatoč dodatnom ispiranju.
    to je tipičan miris perilice za suđe, mislim da dodatno ispiranje nema nikakvog učinka jer ne smrdi deterdžent nego sjajilo (bar je kod mene to slučaj). plastiku ne perem u suđerici i problem riješen :D
    nego, kakav je to deterdžent bez mirisa?

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Citiraj Dionea prvotno napisa
    Prala sam i u perilici za suđe i opet se osjetio miris detergenta unatoč dodatnom ispiranju.
    to je tipičan miris perilice za suđe, mislim da dodatno ispiranje nema nikakvog učinka jer ne smrdi deterdžent nego sjajilo (bar je kod mene to slučaj). plastiku ne perem u suđerici i problem riješen :D
    nego, kakav je to deterdžent bez mirisa?
    Prala sam povremeno u suđerici jer odlično odmasti izdajalicu. A ovaj detergent za suđe bez mirisa je iz DM-a, njihova marka Denk mit 'Ultra sensitive'. Mene je spasio i za to malo što izdajam za potrebe dohrane.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Izdojila sam 130 ml,i to sam zamrznula pohranjeno u (kršitelj koda)ovoj bočici i njihovom orginal poklopcu za bočice.Jel može u tome???

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moze

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kad smo kod tog ostavljanja malih beba,ja sam Tonku do neka 2 mjeseca znala ostaviti kod mame dok sam na brzinu otišla kod ginekologa,na frizuru i sl. i ona je pila moje mlijeko na bocu.Onda smo otišli na more i neko vrijeme mi nije trebalo čuvanje male i sad kad sam ju ostavila kod mame i u boci 80 ml mog mlijeka ona više nije znala ili htjela bočicu,samo ju je grickala,ništa nije popila.Kako da ju uopće ostavim negdje na 2 sata,moram barem na frizuru,a i sa malim na privikavanje u igraonicu? Ili da jednostavno ide sa mnom do daljnjeg?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bobaibeba O.T.,kikaći su nam rođeni isti datum,mi smo također 11.06.2008.
    Što se tiče tih ostavljanja od 2-3 sata ja ih nemam ide samnom,s tim da uvijek računam da ga na tom mjestu mogu podojiti!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja neće biti bez mene nikako. ok, hoće biti s mm na sat dva ali neće uopće jesti kad mene nema, ni spavati
    a za to je sve kriva svekrva... Jednom ju je uzela na 2h dok sam ja spremala stan. rekla sam da ako bude frka dolazim za čas. bile su skupa 2,5h od kojih je miniMe 2 provela plačući. sveki me naravno nije zvala Kad am došla po nju, nisam je mogla smiriti skoro sat vremena tresla se od plakanja Od tada nema šanse da se igdje maknem a kad vidi sveki počinje vrištatii neće ni blizu. kaže ona da smo dijete razmazili bez komentara

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma,i Tonka baš neće bez mene,jedino joj je još s tatom dobro,s njim hoće i zaspat.Kod moje mame ostane i po sat vremena bez plača,mama me odmah zove,a Tonka se umiri već kad čuje preko mobitela moj glas valjda.Ali bocu sam joj i ja probala nakon toga dati doma kad je bila mirna i sa mnom ali nema šanse,ona ju samo grize sa desnima i prebacuje po ustima dok ju ne gurne jezikom van.Ma,i ja nju vučem svuda sa sobom,a i Grga je uglavnom s nama tako da mogu obaviti jako malo s njih dvoje.Jer i Grga najviše voli biti s nas dvije .Mislim da ću na šišanje povesti mamu da ju voza oko salona u kolicima ili nosi pa da može na cicu kad hoće.Mene je to u stvari iznenadilo jer Grga nije bio takav,mislim i njega sam rijetko ostavljala ali on je bar htio popiti malo mog mlijeka na bocu pa ga je to znalo umiriti dok ja dođem.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam na prvo šišanje (moje, nakon poroda) povela miniMe (imala je 2,5 mjeseci). bile smo same. u salonu mi je bil super jer su se svi bavili njome. dok su mene šišale nju su nosale i pjevale joj itd. Ma frize mi je bio najmanji problem. Najveći? ginekolog! tamo stvarno nisam mogla sama bez mm izaći na kraj s njom.
    neka djeca jednostavno imaju potrebu biti non stop s mamom.
    e da, i što se bočice tiče, moja isto na nju ne zna jesti. uzela je jednom kad je fakat već umirala od gladi...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo da ne otvaram novu temu - mala se upravo probudila, pojela je na jednoj strani i to je nešto mljackala 15-20 minuta i zaspala. sad me zanima jel da izdojim i to kaj je ostalo i drugu stranu ili???? baš sam zbunjena u zadnje vrijeme jer je dosad jelaa svaka 2-3 sata i to i jednu i drugu, a od jučer je počela svakih sat i pol po 20 minuta... jel to možda onaj famozni skok u razvoju, jujčer je navršila 4 tjedna? :/ zbunjena sam, help!!!!!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

blala, nisam sigurna da sam dobro razumjela pitanje.
    trebaš li i ti izdajati i spremati mlijeko ili te muči to što malena nije posisala iz obje dojke?
    možeš li mi, molim te, malo pojasniti pitanje?

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj blala prvotno napisa
    jel to možda onaj famozni skok u razvoju, jujčer je navršila 4 tjedna?
    Vjerojatno je, prvi skok nastupa s 4-5 tjedana.
    Citiraj blala prvotno napisa
    jel da izdojim i to kaj je ostalo i drugu stranu
    Da.

Mi smo imali nekoliko svadbi, a s dva mjeseca sam ga cijeli dan ostavila sa svekrvom jer sam imala obranu diplomskog. Uvijek je pio moje mlijeko na bočicu. Ni ja se ne mogu izdojiti kad poželim, nego počnem 20-ak dana prije. Prvih 3-4 dana se cice prilagođavaju pa se ponekad desi da mu moram dati mlijeko na bočicu. Ja se izdojim, a onda se on nenadano javi i opet je gladan. Nakon tih nekoliko dana poveća se proizvodnja i nakon podoja mogu više izdojiti. Ponekad izdojim 20, ponekad 100. Sve to držim u hladnjaku u (kršitelj koda) posudici (nakon svakog obroka novo mlijeko ohladim u hladnoj vodi i dodam onom u posudici) i kad se posuda napuni, odnosno na kraju dana zamrznem.
    Perem s Jar sensitive deterđentom i plastika nikad nije smrdila.
    Izdajalicu nosim na svaku svadbu i izdajam se u autu, otprilike u vrijeme kad on jede. Tako nikad nemam problema s prepunim dojkama.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    blala, nisam sigurna da sam dobro razumjela pitanje.
    trebaš li i ti izdajati i spremati mlijeko ili te muči to što malena nije posisala iz obje dojke?
    možeš li mi, molim te, malo pojasniti pitanje?
    dakle, jela je svega 15-ak minuta na jednoj, inače pojede obje. pa me sad zanima da li moram izdojiti to što je ostalo, budući da nije ispraznila do kraja, kao inače?
    i je li u pitanju taj famozni skok u razvoju, budući da joj dajem sisu svakih sat i pol do dva? hvala.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da si postala na krivu temu. tebe NE zanima kako se organizirati ako dojiš ali moraš negdje otići bez djeteta, jel da? zanima te općenito što da radiš ako nije popapala iz obje dojke, jel tako?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mislim da si postala na krivu temu. tebe NE zanima kako se organizirati ako dojiš ali moraš negdje otići bez djeteta, jel da? zanima te općenito što da radiš ako nije popapala iz obje dojke, jel tako?
    da, samo što nisam htjela otvarat novu temu s istim naslovom

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne moras izdajati, osim ako zelis nabildati proizvodnju. ona pojede koliko joj treba, toliko se stvori i to je to. ako je sve u redu s prirastom tezine, pusti ju nek si stvori svoj tempo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

blala, ako misliš da nije ispraznila tu dojku, ponudi joj istu u sljedećem podoju.
    nekako je pravilo da se unutar 2 - 2,5 sata nudi ista dojka kako bi dijete došlo do hranjivijeg, masnijeg mlijeka.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja onda imam ´problem´ s malom lijenčinom. Nema šanse da jede 2-2ipo sata na istoj dojci. Nakon malo sisanja on više ne želi tu dojku. Lijen je potezati, jede samo dok krene LD, pojede što samo curi, a onda se ljuti. Vadi cicu, pa stavlja, pa se ljuti, plače dok mu ne dam drugu. Onda nastavi jesti bez problema. I tako od kad se rodio.
    Kako da uspijem da jede 2-2ipo sata istu cicu. Možda tako ne dobiva hranjivo mlijeko pa brže ogladni, a ipak dobro dobiva na težini.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj štrumpf prvotno napisa
    Ja onda imam ´problem´ s malom lijenčinom. Nema šanse da jede 2-2ipo sata na istoj dojci. Nakon malo sisanja on više ne želi tu dojku. Lijen je potezati, jede samo dok krene LD, pojede što samo curi, a onda se ljuti. Vadi cicu, pa stavlja, pa se ljuti, plače dok mu ne dam drugu. Onda nastavi jesti bez problema. I tako od kad se rodio.
    Kako da uspijem da jede 2-2ipo sata istu cicu. Možda tako ne dobiva hranjivo mlijeko pa brže ogladni, a ipak dobro dobiva na težini.
    ako dobiva na težini onda je to ok, jednostavno to je njegov stil
    moja visi na sisi po cijele dane a ima 7 i po mjeseca. nekad bi svakih 5 minuta drugu sisu... ja se vodim teorijom da ona valjda zna šta joj treba, i dok je zdrava i vesela i dobro dobiva na težini uopće se ne brinem.
    istina, voljela bih da me ponekad pusti malo na miru, ali to je druga priča...

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja se vodim teorijom da ona valjda zna šta joj treba, i dok je zdrava i vesela i dobro dobiva na težini uopće se ne brinem.
    istina, voljela bih da me ponekad pusti malo na miru, ali to je druga priča...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •