Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Srečici preporučili širenje suznog kanalića??

novitata39

Početno Srečici preporučili širenje suznog kanalića??

Suzi mu oko od rođenja. Ima sad 2 mjeseca. Probali Sulfasol, kamilicu, majčino mlijeko i sada 6.-ti dan Tobrex. Njegova okulistica ga je poslala na bris i ima stafilokok u malom broju. Onda sam otišao tamo i neka druga je okulistica (mlađa, moje godište valjd 8) a) preporučuje širenje (bužiranje) očnog kanalića, prevrće očia kad sam rekao za kamilicu i majčino mlijeko i naručuje me za to širenje već danas :? , ja o tome neznam ništa ali nekako mi se to ne sviđa a mislim da neće niti Srečici :shock: ...pitati ću danas pedijatricu što raditi no baš ne volim one mlade doktorice(mlade=sa malo iskustva a misle da znaju sve) ...imam daleko bolja iskustva sa "starom školom" a i moj stari je bio doctor, pa i ja sam i znam da u medicini ne možeš biti uničem baš 100% siguran kao što je bila ova doktorica kad mi je rekla da nema nikakvih mogućih posljedica u tom širenju a iako sam joj rekao da nisam oftalmolog i neznam o tome ništa nije smaterla za shodno da mi više išta kaže...mislim da nema baš puno majčinskijh osjećaja a vjerovatno niti onihkoje bi svaki doktor morao imati za pacijente (i njihove roditelej ak su mali)...
    Žao mi je na ovolikom postu no morao sam se i ja malo požaliti
    BTW, to bi trebalo biti danas ali mislim da ću ipak malo pričekati pa makar morao otići na kraju i privatniku

novitata39

Početno

Da budem precizan radi se o ISPIRANjU SUZNOG KANALIĆA POD PRITISKOM VODE a ne o sondiranju instrumentom!, Svejedno, što raditi, naime bojim se da bi i to moglo imati neke nspojave ili komplikacije??Ima li tko nekog iskustva u tom postupku?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemam iskustva s proširivanjem/ispiranjem kanalića, ali imam s rješavanjem tog problema masažom!
    Mi smo isto od rođenja kapali sa 3 vrste antibiotika, ispirali kamilicom, sve po savjetu pedijatrice, a onda smo otišli na Rebro kod prof Dorna (u penziji je sad) koji je samo stisnuo unutarnji kut oka a ono izletilo valjda pola žlice gnoja i sluzi... dobili savjet da masiramo puno puta na dan i prošlo je za 2 mjeseca. Bez nasilnih metoda! Sve nam je nacrtao kako je to unutra građeno i objasnio da s tim pritiskom kako izlazi u oko iz suzne vrećice tako ide i u taj kanal prema nosu i on se s vremenom proširi kako treba biti.
    Otiđite oftalmologu (ne okulisti!) koji je specijalist za djecu (mislim da je na Rebru sad prof Vlahović - stara škola) da ga pregleda i da vam da savjet. Nemojte sami početi masirati jer treba točno znati gdje i kako.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo te upute za masiranje dobili od svoje pedijatrice, a upute potječu sa Svetog Duha, tj. sa njihovog oftalmološkog odjela, nama je pedijatrica pokazala kako se to radi, samo što nam je ona rekla i da ima slučajeva začepljenja kad masiranje ne pomaže nego se mora ići na sondiranje (ovo ispiranje vodom nije spominjala). U svakom slučaju, masaža odmoći ne može, a ako tražite drugo mišljenje na SD imaju dobre dječje oftalmologe (dr. Dorešić), a možda bi pregled mogao biti brži ako napomenete o čemu se radi i da je beba mala (inače se čeka preko mjesec dana).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zari od rođenja suzi oko. Pedijatrica je usput spomenula masažu (nije pokazala kako), al' kao ne moramo biti zabrinuti, proći će, a ionako ne izlazi gnjoj niti sluz. A njoj vječito suzica ispod oka, pa svi uvijek misle da je plakala :/
    Sad mene zanima da li vašoj dječici samo suzi oko (ono kao čista suzica) ili se stvaraju krmeljiči i slično ?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama nije bilo krmeljica ali su stalno bile slijepljene trepavice i mokra koža oko oka. To inače još zovu i "ljepljivo oko". Nismo radili briseve, ali uz toliko antibiotika i ne vjerujem da je nešto uspjelo narasti.
    Ne znam da li se smije masirati ako je već dokazana bakterija. Bolje da to odredi specijalist.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I Petra je imala "ljepljivo oko". Bili smo na SD, radili briseve koji su bili OK pa smo samo masirali i ispirali čajem od Vidca (ima u biljnim ljekarnama, radi se skroz blagi čaj, voda se samo "posoli"). Trajalo je dosta dugo, jedno oko je suzilo skoro do godine dana, drugo je prošlo dosta brže.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •