Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: torbe su promašena tema... reče ministar...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno torbe su promašena tema... reče ministar...

http://www.24sata.hr/news/clanak/min...e_id=main_page

Zamolili smo ministra Primorca da na svoja leđa stavi torbu koja ima čak 22 posto njegove težine. Toliko svaki dan nose prvašići. No, on je to odbio

Antonio Mičić (7) iz Dugog Sela kraj Zagreba ima 23 kilograma, a njegova torba sa svim knjigama i priborom teži oko pet kilograma. Antonio na leđima tako nosi 22 posto svoje težine. Kaže da ga škola veseli, ali ne i torba koju će nositi svaki dan. Antonio je samo jedan od 41.575 prvašića koji će “polomljenih” leđa svaki dan ići u školu. Usprkos preteškim torbama, ministar obrazovanja Dragan Primorac tvrdi da torbe ni u budućnosti neće biti lakše. Rješenje vidi jedino u jednosmjenskoj nastavi i u tome da mališani ponedjeljkom u školu donose knjige, a petkom ih odnose, no kad će se to dogoditi, niti on sam ne zna. Neki stručnjaci tvrde da jednosmjenska nastava u cijeloj Hrvatskoj može zaživjeti tek 2022. godine.

Zamolili smo ministra Primorca da, poput Antonija, na svoja leđa stavi torbu u kojoj će biti 22% njegove težine. No odbio nas je.
    - Ta tema je promašena. U nekoliko navrata sam naglasio da rješenje vidim u jednosmjenskoj nastavi i da će djeca prestati svaki dan nositi prepune torbe u školu - objasnio je svoj stav Primorac i tim nas objašnjenjem uskratio za mogućnost da vidimo koliko bi se ministar patio da na leđima barem 15-ak minuta nosi 15-ak kilograma. I osjeti kako je školarcima svaki dan.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Torba je fakat teška Za svaki predmet po 2-3 udžbenika, pa pernica, užina, oprema za tjelesni.... Ovo s jednosmjenskim i ne nošenjem knjiga ne stoji, moje dijete ne ide u boravak, da ne nosi knjige doma, kako bi napravio zadaću...
    Mišonja je jutros tražio da sam nosi torbu, a na povratku me je ipak molio za pomoć. Samo da napomenem da on ima čak 25 kila i 132, dok u razredu ima djece koja su 6-7 kila lakša i skoro 20 cm niža, a čak je i njemu velikom teško...
    Sreća pa do škole imamo manje od 100 metara!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja san se danas sokirala kad mi je moj mali jaglenac dosa sa torbom :shock: :shock: :shock:

boze mili, pa jedva sam ju digla!

on me "tjesi" da ne mora svaki dan nosit toliko, a meni je i pola pretesko za njegova ledja. mis moj mali.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel se ikad ikoji roditelj usudio isparati uvez od knjiga i uvezati samo prethodnu, trenutnu i iduću lekciju/cjelinu od svake knjige u recimo registratorić il spiralni uvez.
    Sori što sam ovo napisala jer to smatram potezom očajnika, al je težina školskih torbi prestrašna

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

makita i ja o takvom rjesenju razmisljam vec godinama!

bila sam u spanjolskoj u skoli u kojoj su to napravili na razini skole, dogovorili su se koje ce udzbenike uzet i za svakog ucenika uvezli njegov udzbenik, svaki list u svojoj foliji, i to sve skupa stoji u skoli, djeca dodju i iz svakog predmeta uzmu samo ono aktualno i nose doma, to ispadne sve skupa u danu ko jedan udzbenik.

roditelji ne moraju placat udzbenike, svake godine plate samo odrzavanje udzbenika o kojem se brine skola: uvezivanje, folijice, potrgani listovi ...

uglavnom dodje ih jako malo odrzavanje u odnosu na kupovanje udzbenika i kako vrijeme prolazi odrzavanje je sve jeftinije.

to je njihova eko skola koja se stvarno trudi radit odrzivo i stvarat sta manje nereda.

hocu rec da je moguce to izvest i na razini skole samo da se ima volje :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je... ali knjige su besplatne, i ne smiju se trgati :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad tako kažeš, kad se to napravi lijepo i uredno, onda nije više potez očajnika nego fantastična ideja.
    Opet imam dojam da ovaj forum pomiče granice i ruši neke barijere :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Odgovarala sam žabici.

Sorci, zato sam i napisala da mi je ta moja ideja koma...valjda zato što sam jedinka. Ni djetetu s takvom knjigom ne bi bilo super. Al kad bi sva djeca imala fasciklicu umjesto torbetine....................kad bi svi ljudi na svijetu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Odgovarala sam žabici.

Sorci, zato sam i napisala da mi je ta moja ideja koma...valjda zato što sam jedinka. Ni djetetu s takvom knjigom ne bi bilo super. Al kad bi sva djeca imala fasciklicu umjesto torbetine....................kad bi svi ljudi na svijetu
    ma skužila sam .
    mi smo u švicarskoj imali jedan "registrator" za različite predmete. dobili smo samo jedan prazan blok (mogao si tražiti novi kad potrošiš ), i samo smo umetali listove između razdjelnika - tako da nismo nosili nekoliko bilježnica. svi materijali koje smo dobivali - imali su rupice, tako da smo i njih mogli umetnuti. meni je to bilo super...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tako izgledaju i ovi fascikli sto smo ih vidjeli, sve je u folijama na rupice i samo stavis svoje listove u svoj fascikl i njega nosis doma. ma super nesto! kad bi kod nas tako netso zazivilo ... ahhhhhhhhhh ... bude jednom, sigurna sam ...

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš sam htjela napisati za švicu ovo što je sorči rekla.
    male švicarke s kojima sam živjela imale su registrator i umetale ovakve paire kakve je sorč opisala.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mm je dok je bio u roditeljskom vijeću pokušao nagovorit profesore da probaju povremeno organizirat nastavu s manjim brojem knjiga u razredu. Npr. da dvoje djece u klupi ima jedan udžbenik, ili da udžbenike uopće nemaju djeca nego profesor, barem iz onih predmeta gdje se lekcija može odraditi tako da profesor predaje - mislim, ne čita valjda iz udžbenika? A pokazat može na karti na zidu. Crtat može na ploči. Ako želi da nešto pročita učenik ode do njega i da mu svoju knjigu.
    Prijedlog je dočekan sa zgražanjem i odbijanjem bez i najmanje želje da se nešto pokuša. Odgovor je bio da je to nemoguće. Ispalo je da u cijeloj školskoj godini ni jedan profesor ni iz jednog predmeta nije mogao naći tjedan dana tj. dva-tri školska sata kad može raditi ako baš sva djeca nemaju udžbenike pred sobom na klupi. :?

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad malo o prošlosti:

Sjećam se viših razreda osnovne škole u kojima gotovo osim zemljopisa, hrvatskog i stranog jezika udžbenike uopće nismo niti otvorili na satu. Profesori su došli na sat, objasnili sve primjerima na ploči, rekli gdje se to nalazi u udžbeniku i koje stranice radne bilježnice da riješimo. Čak i kada smo pisali test odgovori na pitanja u večini slučajeva već su se nalazili u bilježnici. Pa zašto onda treba nositi udžbenike u školu kad se iz njih uči doma? Nedavno sam čitala i jednu pripremu gdje se obrađivao sat matmatike, razlomci, i uopće se u njoj nigdje nije spominjao udžbenik :/

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da nije htio staviti torbu na leđa. Uklještilo bi ga.

A dok dođe jednosmjenski rad, podosta školaraca će se nanosati teških torbi. Imaju udžbenik iz likovnog i tjelesnog. Ma dajte!
    Ponavljam: djeca nisu rasterećena, to je priče za medije.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

prekjučer sam ja nosila knjige jer su sve bile unutra i normalno da su bile preteške...

ali kod nas djeca nemaju sve predmete u isti dan a pola knjiga i radnih bilježnica im stoji u školi, ne moraju vući likovni pribor i mapu doma (kao što sam ga ja vukla) a knjigu iz likovnog sam i lani vidila samo prvi dan škole kad je bila na pokazivanju...
    torba mu 98 % dana zapravo i nije teška...
    bravo za učiteljicu :D ne i za sustav....

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jučer vagala torbu mog prvoškolca...
    5kg !!!!
    Do škole ju je ponosno nosio a pred školom me je molećivo pogledao i predao mi torbu, jednostavno ju nije mogao držati na leđima od težine
    Ima super prijatelja koji je sad trećaš i prekjučer mu je on nosio trobu iz škole jer je već prvi dan sa svim knjigama bila preteška....

Mi smo kupili jako laganu torbu ali bome knjige nadoknade svu tu lakoću torbe...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasi su, prosle godine dosta skakali po knjizi, posebno iz hrvatskog i prirode pa onda podjela i uvezivanje ne bi pomoglo, osim kada bi uciteljica unaprijed najavila.
    izjava ministra mi je nevjerojatna

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i mi smo vagali torbu ima 5kg
    on je dosta velik i jak i nosio je ali .......... ipak :/
    trebalo bi stvarno ministra natjerat da nosi na leđima svaki dan 20% svoje težine pa da vidimo koliko bi izdržao
    nama isto nije opcija ostavljanje knjiga jer nema boravka,jedino ako
    bi se nosile doma samo one za koje ima domaći

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Imaju udžbenik iz likovnog i tjelesnog
    ma daj! :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Citiraj Matilda prvotno napisa
    Imaju udžbenik iz likovnog i tjelesnog
    ma daj! :shock:
    iz tjelesnog ne ali iz likovnog da... od prvog razreda...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakav nonsens, ne mogu vjerovati :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi smo na udžbenik iz likovnog a tek sadržaj udžbenika...........
    Npr, treba reći što dijete vidi na 2 slike, gore krtica viri iz hrpice, dole labud plovi jezerom, zapravo su htjeli dati primjer za glatku površinu vode i neravnu zemlje

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

rado bih ti rekla što je u njemu ali taj udžbenik stoji u školi... mislim da se zove točka, crta nešto...

učiteljica radi ministrov posao i rasterećuje dječja leđa

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Školsku torbu ovaj tjedan nosim JA, i do i od škole, i mogu reći da se sva iskilavim, nisam vagala, ali ne bi me čudilo da ima i više od 5 kila. Doduše, sad nosimo SVE knjige svaki dan, a slijedeći tjedan dobivaju raspored pa ćemo samo za one predmete koje taj dan imaju.
    Priče o tome kako će sve biti riješeno jednosmjenskom nastavom su .... ajd bit ću fina ovaj put. Kod nas je samo jedan prvi razred, nastava je samo ujutro, a svejedno sve osim mape za likovni moraju nositi sa sobom.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Peti razred, vaga kaže 7,3 kg bez opreme za tjelesni.

Dobili smo naputak da sve bilježnice budu velike. No, problem je u tome što velika bilježnica teži kao dvije male. Eskivirali smo naputak i iz većine predmeta pokupovali male bilježnice. Kad već ne mogu smanjiti broj udžbenika onda ću barem smanjiti težinu koliko mogu.
    Fascinira me broj knjiga koji u školu treba ponijeti svaki dan i uopće mi nije jasno kako je moja generacija pismena, a imali smo samo jedan udžbenik i čitanku .
    Ministru Primorcu jedinica iz vladanja i matematike !

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne znam dal kod vas u skolama prakticiraju blok-sate. Uzasno sam ljuta na nasu uciteljicu, jer nije uspjela slozit ni jedan blok-sat tjedno! Zalit cu se na prvom roditeljskom. Tako klinci naime nose upola manje knjiga jer imaju dnevno i po dva predmeta manje...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne znam dal kod vas u skolama prakticiraju blok-sate. Uzasno sam ljuta na nasu uciteljicu, jer nije uspjela slozit ni jedan blok-sat tjedno! Zalit cu se na prvom roditeljskom. Tako klinci naime nose upola manje knjiga jer imaju dnevno i po dva predmeta manje...

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

moj sin je imao blok sate u prva 3 razreda. Sad cemo vidjeti kako bude dalje. No cak i s blok satovima su torbe teske kad za 1 predmet ima po 3 knjige.

ideja o rastavljanja knjiga na vise djelova mi je odlicna. Mogli bismo i mi. Radije bih platila za udzbenike nego dozvolila da te besplatne knjige uniste ledja moga dijeteta.

sijecam se kad sam ja bila u osnovnoj skoli (u jednom drugom kontinentu) imala sam radne knjige s perforiranim stranicama. Sve knjige su ostale u skoli, te uciteljica bi rekla koje stranice treba izvaditi za domace zadace taj dan. Imala sam fascikl u koji sam stavljala stranice koje bih nosila doma za taj dan. Pa bih nosila uglavnom kartonski fascikl s nekoliko stranica papira. A kad bih dobila ispravljene zadace nazad, spremila bih ih u registrator koji sam drzala doma.

Nije mi jasno kak takve briljantne ideje nisu jos dosle do hrvatskih izdavaca udzbenika.... :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogli bi ove dobre ideje poslati ministru Primorcu, mozda onda ne bi morali cekati 2022. i rjesenje problema

inace, moja curka je sitna, i samo se nadam da ce kod nas boravak biti do četvrtog razreda, inače se necemo spusti ni na 22%

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo u boravku
    neke knjige će biti u školi
    torba se fura svaki dan doma
    ne znam koliko će kg imati to "svaki dan"
    mm ju fura u školu i doma

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u Kanadi. Klinci ne nose doma udzbenike osim ako treba za zadacu (udzbenik, uostalom, imaju samo iz francuskog, ostalo su sve vjezbenice), a to je jednom tjedno. Za zadacu imaju jedan fascikl u kojeg se umecu papiri, kao sto su cure gore objasnile. Vamo-tamo nose samo "dnevnik", verzija informativke, di pise sto je za zadacu, sto se desava u skoli, o nadolazecim dogadanjima, poruke izmedu roditelja i skole i sl.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    rado bih ti rekla što je u njemu ali taj udžbenik stoji u školi... mislim da se zove točka, crta nešto...

učiteljica radi ministrov posao i rasterećuje dječja leđa
    knjiga se zove "točka crta svijet" i debilna je do bola.
    Meni su nonsens knjige iz likovnog i glazbenog u prvom razredu, pogotovo priloženi notni zapisi. pa kad će oni to moć pratit i čitat?!
    Ili je cilj da svi postanu novi maximi mrvice?!
    stvarno svašta.
    Gospon ministar i HNOS bravo, ovo je genijalno.
    Genijalno idiotski

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Dobili smo naputak da sve bilježnice budu velike.
    a mi smo u petom razredu dobili zahtjev vjeroučitelja - da bilježnica za vjeronauk mora imati tvrde korice :? ... ta je koštala kao 5 malih s akcije, i na kraju ju je on kupio. ja nisam htjela.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moja djeca SVE svoje knjige ostavljaju u školi.
    Kući nose samo bilježnice i to crtančice... :D

škola ima produženi boravak, ali i jednosmjenski rad za prvi i drugi razred

Ovo glede udžbenika... pa to je u redu, samo na kraju godine uplatnicom platiti knjige i nema problema... mogu se "izrezati" i u dijelovima slati u školu....

Osobno mislim kako je u pitanju interes nakladnika a učiteljice pokušavaju to na različite načine "ublažiti"

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj mim prvotno napisa
    Dobili smo naputak da sve bilježnice budu velike.
    a mi smo u petom razredu dobili zahtjev vjeroučitelja - da bilježnica za vjeronauk mora imati tvrde korice :? ... ta je koštala kao 5 malih s akcije, i na kraju ju je on kupio. ja nisam htjela.
    Ima i gore od toga! Kćer moje susjede je od razrednice dobila naputak da u 7. razredu sve bilježnice moraju biti velike i tvrdo ukoričene. Probala sam taj ruksak odlijepiti od zemlje. Jedva mi je uspjelo. Djeca su to imala u 7. i 8. razredu. Koji je smisao??? :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da bi gospođa tvrdo ukoričena doplatila razliku cijene, a usput bi objašnjavala na više mjesta - zašto je to tražila .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Naša učiteljica je za sutrašnji raspored stavila samo hrvatski blok sat i glazbeni, valjda se i ona trudi rateretit dječicu, kad je već ministru torba nije teška.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam vagala torbu (nemam vagu ) ali je prepreteska (4.r)
    srce me zaboli kad mi S. kaze kako mu je tesko bilo tegliti ju do skole i natrag, i poziva me da ja probam kako je teska

sutra ima 6 sati (4. razred), ne nosi samo knjigu iz likovnog :shock:
    ovo je prestrasno sto djeca moraju nositi svaki dan na ledjima

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Mm je dok je bio u roditeljskom vijeću pokušao nagovorit profesore da probaju povremeno organizirat nastavu s manjim brojem knjiga u razredu.
    I ja sam pokušala isto, barem iz hrvatskog gdje na satu rade ili književnost (jedan udžbenik) ili jezik (drugi udžbenik). Odgovor je bio da najbolje da nose oba svaki sat jer će zaboraviti koji udžbenik kada treba donijeti u školu?!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno torba

Poslala sam mail ministarstvu u vezi torbe ali nema odgovora. Iz svakog predmeta 3 knjige. Zašto? Njima je bitno da ih štampaju i prodaju.
    Eto zarade! A mala leđa neka pate!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Padam s Marsa....zar postoje udžbenici i iz likovnog? U 4. razredu? :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čololada s Marsa da, udžbenik iz likovnog i u PRVOM osnovne :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno torba

Kako nam ministarstvo radi bit će i iz velikog odmora i tjelesnog.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a tek notni zapis kao prilog knjizi iz glazbenog u PRVOM razredu?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Joooj, od ove teme mi se lagano već diže kosa na glavi!

1. Izvažite dječje torbe bez udžbenika. Većina roditelja kupuje torbe koje kao da su od tefala.

2. Otkad je HNOS, dakle, već treću godinu, preporuka je da učitelji rade u blok-satima i ja se toga držim.

Raspored mojih klinaca, primjerice ide ovako:
    Jedan dan blok sat HJ, sat razrednika i GK. Nose samo 2 knjige i bilježnicu iz HJ.
    Drugi dan - blok sat MAT, LK i TZK. Nose samo knjige iz MAT.
    Treći dan - blok sat PID, TZK i EJ. Taj dan nose najviše, ukupno 2 (tanke) knjige, 2 radne bilježnice i 2 pisanke.

U navedenom primjeru, kao i u mnogima koje smo već 100 puta vidjeli, natrpaju SVE MOGUĆE knjige u torbu, pa je onda teatralno važu, a kakav god raspored bio, nema teorije da dijete mora nositi odjednom sve knjige.
    Nisam uopće simpatizer ministra Primorca, ali ne volim kada se ide u neke krajnosti i banalnosti samo zbog medijske pompe.

Sve što mogu ostaviti u školi, ostavljam, žalim njihova jadna leđa, a onda je jednom za motivaciju obrade pjesmice iz HJ trebalo načiniti popis svega iz školske torbe. Ostala sam :shock: !
    Bilo je tu knjiga koje uopće taj dan nisu po rasporedu, igrica, igrački, što da kažem, jedan mali je izvadio plastičnu flautu (!!!) iako je oupće ne zna svirati niti mu je potrebna.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na roditeljskom (4. razred) smo zamolili uciteljicu da slozi raspored sa blok satovima, gdje je to moguce, zbog tezine torbi
    rekla je da je, po njenom iskustvu, djeci dosadno 2 sata za redom slusati isti predmet
    ali je udovoljila nasoj molbi, ne za sve, ali mislim da ce ipak biti lakse

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

LIMA, vidimo se za 4 godine
    Nadam se da tada, kad budeš u ulozi roditelja nećeš imati nakostriješenu frizuru
    Ja sam bila u ulozi nastavnika i radila s prvašićima, dakle znam kako to sve izgleda s "druge" strane!
    I meni se diže kosa na glavi, ali od teglenja torbe!
    Ne mislim da je pitanje težine torbi najvažnije pitanje našeg školstva, ali stoji da;
    1. Djeca knjige moraju nositi u torbi, a bestežinska ne postoji, one koje su jako tanke i lagane uglavnom nisu anatomski oblikovane i uglavnom se brzo potrgaju..
    2. Djeca u PRVOM osnovne imaju između ostalog 3 knjige iz matematike i radne listiće, što po meni samo komplicira snalaženje u njima i nošenje, a što je najbolje od svega, piše se i u udžbeniku i R bilježnici i zbirci, gotovo isti zadaci i sadržaj :?
    Jedini cilj ovoga je po meni zarada izdavača...
    3. Djeca koja su tek krenula u školu trebaju proces prilagodbe, to su ista ona djeca koja su prije 2 mjeseca bili mali vrtićkanci i mislim da im nošenje nečeg njihovog od doma( pa makar to bila i frula) pomaže procesu adaptacije, na potpuno novu i njima vjerovatnu stresnu situaciju.

Što je najbolje od svega pričam neki dan sa jednom mamom koja je u Njemačkoj završila OŠ. i ona kaže da su oni imali u prvom razredu JEDNU knjigu za sve predmete. Ah valjda su oni lijeni i nepismeni....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Joooj, od ove teme mi se lagano već diže kosa na glavi!
    i meni. samo iz drugog razloga.

još davnih dana, u sedmom osnovne sam vagala svoju torbu (primitivnu, laganu) - isključivo s NUŽNIM knjigama i bilježnicama (tada smo imali male). težila je 8kg. išla sam u zbornicu i tražila direktora. i žalila se na težinu torbe. osim salve smijeha od svih nastavnika - nisam niš postigla. ali je meni bilo lakše, jer sam napravila jedino što sam tada mogla.. bar sam probala.

o kikičinoj torbi - bolje da ne pričam. bilo je dana kad ju nisam mogla podići. a ona ju je nosila na svojim leđima. bez frulice i igračaka.

pravi ministar ne može ignorirati težinu torbe. ne radi se o pojedinom slučaju, već o tisućama djece.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    LIMA, vidimo se za 4 godine
    Nadam se da tada, kad budeš u ulozi roditelja nećeš imati nakostriješenu frizuru
    Ha, ha, volim čitati postove mladih mama

Unatoč nošenju ultra laganog ruksaka koji je daleko od anatomskog oblika i pojačanja bez opreme za tjelesni zajedno s užinom ( i bez frulice) teži 7.3 kg.
    Kad tu po zimi dođu šlape i oprema za tjelesni bit će i više.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •