Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Neće meso!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Neće meso!

Molim vas za nekakav savjet kako da mojoj curici ubacim meso, a da ne miksam jer nas je miksanje i dovelo do ove situacije.
    Ima 15 mj. i najviše voli kašasto i tekuće iako se ja trudim, pa jede zgnječeno. Međutim nema šanse da proguta meso, prožvače ga i kad je spremno za gutanje- sve vani. :? Kako bi mogla nadomjestiti meso u drugim namirnicama? Jede jaja i špinat. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni prva ni zadnja koja nece meso.

Meso i onako ne treba svaki dan i kad se daje ide u minijaturnim kolicinama za tako male klince.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tofu, sejtan, mlijecni proizvodi, jaja, orasasti plodovi i sjemenke, mahunarke - dobri izvori proteina i zeljeza. Ako jos dodas integralne zitarice umjesto preradjenih, kud ces bolje.
    (mi tempeh ne volimo pa ne ni ne znam da li je i kad dobar za klince)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja meso (puretinu) još uvijek grubo miksam jer ga inače ne može progutati - presuho mu je. bio je nedavno topic na tu temu.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Leo je isto samoprozvani vegetarijanac
    Imam osjećaj da zaista ne voli meso, vrlo rijetko ga pojede, ali mislim da joj je to malo baš taman kolko treba i ne brinem se

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pametno dijete 8)

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hvala svima, sada mi je puno lakše. Znate kako ti ide, baka jedna, baka druga : " Pa mora jesti meso, šta drugo, svi jedemo meso" itd.
    Ja sam danas ubacila proso u juhu i jela je super :D .
    Ona doista jede dobro i voće i povrće pa neću više kukati.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, da ti bude manji bed - moj pak neće jesti povrće ako nanjuši meso unutra, tak da mu moram dati prvo povrće samo, a onda meso samo... i ne, to nije zbog gađenja, nego zbog obožavanja... kad vidi meso, sav se oduševi i viče 'MESE, MESE!!'
    A jedno vrijeme nam je tak lijepo išlo... jedan dan povrće, jedan dan povrće s mesom i sve super

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moze jedno pitanje za nas koje tek ceka uvodjenje mesa:

kako onda preporucate da mu krenem davati meso :?

Odnosno, koja je mogucnost davanja ako ga ne zelim miksati?

Ja, naime, povrce i voce dajem usitnjeno vilicom, ali ne znam kako bi usitnjavanje vilicom islo za bijelo meso koje je dosta suho? Hoce li on to moc progutat i nece li mu se lijepiti za nepce?
    Jel mozda trik u kombinaciji s nekim povrcem :?

A ako nesto miksate, kako miksate??? (onaj rucni blender mikser, pravi blender, ili...???)

Pliz, pomoc

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Skuhaš komadić mesa i oštrim nošem ga iskosaš na komadiće veličine... cca. krupnijeg zrna riže.
    Možeš ga umiješati u kuhano povrće (tikvica, koraba) da bude sočnije.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mony, ovako mi to radimo:
    povrće normalno zgnječiš vilicom.
    u vodi od povrća skuhaš rižu ili neku drugu žitaricu, ali ostaviš vodeno. u to ubaciš meso i grubo zblendaš (ja imam štapni mikser) tako da ne dobiješ homogenu kašicu nego onako mrvičastu, a opet dosta rijetku. u to ubaciš povrće.
    ili smiksaš sve skupa, neće svijet propasti ako jedan dan pojede smiksano povrće.

zgnječeno meso nam nikako nije išlo, lijepilo se i na kraju ništa nije pojeo. ovako je njam-njam!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je za početke bilo super meso s krilca - krilce kuham u vodi s povrćem i dobijem finu juhu, a kad je gotovo, očistim od kože i kostiju i ostane malo mesa, taman za početke, a meso bude fino mekano, samo ga se treba još malo usitniti nožem ili čime već

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ms. Ivy, Apricot - oba su mi super prijedloga!
    Probat cu i jedno i drugo

A sto se tice mesa s krilca - nekak mi tamno meso nije za pocetak dohrane mesom :/ Mozda grijesim, al cini mi se da je bijelo meso lakse za probavu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neki preporučuju bijelo meso, a neki baš krilca i batake sa kožom za djecu, radi masnoće. Nama su rekli da moramo davati meso svaki dan :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Neki preporučuju bijelo meso, a neki baš krilca i batake sa kožom za djecu, radi masnoće. Nama su rekli da moramo davati meso svaki dan :shock:
    Sto se tice te masnoce. Ja mislim da je dobro kuhati s kozicom ali je ne treba davati Inace meni je ta kuhana kozica bljak.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i meni :/ ne bi mi palo na pamet dati baš kožicu, ali to što kažeš, onda je juhica masnija

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

u tamnom mesu ima više željeza, ali ja se ne mogu prisiliti da pojedem išta osim bijelog... pa tako i andrejček jede samo bijelo.
    a kad spomenete kožicu... :bljak:

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A zašto se mučiti s bijelim mesom. I ja ga ponekad jedva prožvačem. I ne mora biti neka krilata živina, probajte teletinu, janjetinu, ribu...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Slazem se to sto kazete za tamno meso, no mislim da je za POCETAK dohrane mesom lakse probavljivo bijelo, zar ne :?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mislim da nije toliko do probavljivosti koliko do toga što bijelo meso ima manje masnoće od tamnog (slobodno me ispravite ako griješim).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •