Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: peć na drva + živahno dijete = kakva ograda?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno peć na drva + živahno dijete = kakva ograda?

počinje sezona grijanja, malo ranije ove jeseni. Moji su jučer prvi put naložili peć, a uvijek nahajcaju, ta peć gori ili kao visoka peć za neku rudaču ili nikako, izgleda. Sad me strah da će dijete (14mj) dok trči oko peći pasti na nju. Objasnila sam joj da je peć vruća (ne govori puno ali izgleda da dosta razumije) i ona peć gleda ali ne dira je. Ali živa je i stalno trči okolo, ja skačem svaki čas da spriječim nevolju, ali dok skočim ona je već protrčala.

Ima li negdje nekih ogradica samostojećih od nekog metala, ili nezapaljivog materijala (oko te peći je zbilja vruće a nema puno prostora pa bi trebala ići blizu peći)?

Ili imate nekih drugih riješenja?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi imamo peć na drva. Nemamo ograde.
    Prvih dana grijanja dovedi dijete do ugrijane peći, ispričaj mu kako je vruća, kako se može opeći ako ju takne, približi mu ručicu da osjeti da je stvarno opasno vruća... Neće ju dirati, ne boj se, neće se namjerno ići pržiti.
    Ako se bojiš slučajnih zaletavanja u peć... hm, pa nekako mislim da se to ipak neće dogoditi. Slučajno udarimo u stol ili ormar kad ne pazimo dok im stojimo preblizu, a peć ipak ima vruću "auru" oko sebe da nas odmakne. Mislim da će ti dijete brzo naučiti uračunati taj dodatni prostor oko peći kad koordinira kretanje po stanu. Oću reć, ne treba ti ograda, peć se sama štiti .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Obavezno stavi ogradu, nije se s tim za igrati.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpis pod mendulu

nama se nitko nikad nije zaletio u pec, a tko je bio kod nas - zna da je ista na sred sredine kuce i kucnih putanja

od cetvero puzavaca i troje hodaca uz tu pec - jednom je ida taknula u prolazu, jednom noa punim dlanom al slucajno (nije se zaletio u nju) u osam godina sto smo imali djecu i pec na drva u istoj kuci

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i jos, od gostiju se nitko nikad nije oprzio

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

već sam ja ispričala to da je peć vruća i nadam se da me shvatila (pametna je ona) ali baš kraj peći je prolaz od vrata do kauča i njoj je to poligon za trčanje. A prohodala je tek pred mjesec i pol i nije još sigurna. Peć je zbilja vruća, ako se posklizne i padne na tu stranu mislim da bi moglo biti gadno.

Možda da postavim stolić pred peć, ali se bojim da se ne pregrije. Najradije bih stavila neku rešetku pred tu pećicu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisam vidjela ove najnovije postove, sori, odgovarala sam menduli...
    mogu se ja nadati najboljem ali radije bih bila sigurna. Tim više što ako se opeče, mm će me obavijestiti da sam ja tome kriva i ja ću završiti u ludnici (...ali to je sad već sasvim drugi problem za čije riješenje nije dovoljna nikakva ograda).

Da li netko zna gdje se može nabaviti prikladna ograda?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da ti se ne isplati kupovati mešto specijalno za tu svrhu. Stavi možda neku zaštitu za prvo vrijeme dok ti mala ne bude čvrsta u hodanju pa poslije makni. Mislim, i tebi se može dogoditi da padneš i nasloniš se baš na peć ( i TMu ), ali se to onda broji u nesretne slučajeve od kojih dijete u svakodnevnom životu, sve i da moraš, ne možeš potpuno zaštititi.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne slazem se.
    Znati da imas vrucu pec usred sobe i nis ne poduzet - ja to ne bih mogla.
    Pa ni ne kuham na prednjim plocama sparheta dok je on u sobi, da ne povuce lonac (nikad nije pokazao interes, al dovoljno je jednom).

Moja mama se ofurila vrucom vodom (kao odrasla) - mjesec dana bolnice, i nikad joj ta koza vise nije isto izgledala.
    Ne mogu ni zamislit kako bi to s njeznom djecjom kozom bilo.

Ontopik: pomikaki, nisam nigdje vidjela to sto trazis, al probaj pogledat u Pevecu il nekom slicnom centru. U Bauhausu imas i majstore, pa mozes njih pitat za savjet. Sigurno postoji neka metalna/drvena ograda koja se moze prilagoditi tvojim potrebama.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mogla bih u Pevecu, Bauhausa kod nas nema... thnx

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima jedna jeftina solucija: nabaviš ili kupiš preko oglasnika polovni kinderbet, ali takav da se stranice mogu posebno odvojiti.
    Kindać možeš dobiti i za 100 kn. Onda tri stranice naopako okreneš i staviš oko peći. Usput dobro dođe za sušenje rublja.

Mi smo slučajno imali kindač viška, pa smo tako stavili oko kamina i poslužio je svrsi. 8)

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    Prvih dana grijanja dovedi dijete do ugrijane peći, ispričaj mu kako je vruća, kako se može opeći ako ju takne, približi mu ručicu da osjeti da je stvarno opasno vruća... Neće ju dirati, ne boj se, neće se namjerno ići pržiti.
    Ako se bojiš slučajnih zaletavanja u peć... hm, pa nekako mislim da se to ipak neće dogoditi. Slučajno udarimo u stol ili ormar kad ne pazimo dok im stojimo preblizu, a peć ipak ima vruću "auru" oko sebe da nas odmakne. Mislim da će ti dijete brzo naučiti uračunati taj dodatni prostor oko peći kad koordinira kretanje po stanu. Oću reć, ne treba ti ograda, peć se sama štiti .
    X

isto mislimo.
    ni mi nismo našu peć na drva ničim zaštitili, a L. je nije nikad takla. dovoljno joj je bilo otvorit vrata i pokazat kako gori vatra. i objasnit kako je to pec-pec.

luci2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I mi imamo peć na drva i nikada se nije opekao na nju.
    Pričekaj dok krenete sa grijanjem pa ćeš vidjeti kako će reagirati ali sigurna sam da neće ić na nju ako si joj objasnila.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Citiraj mendula prvotno napisa
    X

isto mislimo.
    ni mi nismo našu peć na drva ničim zaštitili, a L. je nije nikad takla. dovoljno joj je bilo otvorit vrata i pokazat kako gori vatra. i objasnit kako je to pec-pec.
    i mi isto tako

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Te "ograde za peć" su baš u zadnjem katalogu Bauhausa. Mislim da ih ima u svim tim centrima.
    I ja ima jednog bebača (14,5 mj) na mlazni pogon i fasadne peći. Objasnila sam mu da je pec pec, dovela ga dovoljno blizu da može osjetiti da iz nje ide toplina i nadam se najboljem. Tako i za rolu. Baš danas smo bili kod bake. Ja u sobi, a bebač je otišao u kuhinju. Vratio se po mene i pokazuje mi da na roli svijetle lampice i maše pec pec. Inače kad sam objašnjavala za rolu navela sam i te lampice (jer ga one ekstra zanimaju), da je rola pec pec kad one svijetle.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi se grijemo na kamin i isto sam se bojala kako će proći, no bez problema prošle godine. Brzo oni skuže što je opasno! A kada sam neki dan ponovo zapalila vatru sam je rekao Pec pec! i udaljio se. Istu večer je smislio priču:
    Sisi pec pec (sisa se opekla)
    UUUUU (puše)
    Ljubi sisi (ljubi ju)

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.ambienta-petrusic.hr/images/IMG_3304.JPG

Ovako nešto možda?
    Ovo je zaštitna ograda za peć u sauni, imaju je proizvođači sauna.
    A može se jednostavno izraditi kod bilo kojeg stolara i što netko napisa, dobro je za sušenje rublja.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivanaos prvotno napisa
    Istu večer je smislio priču:
    Sisi pec pec (sisa se opekla)
    UUUUU (puše)
    Ljubi sisi (ljubi ju)
    hehe 8) kako se brine za najbitnije...

@rene2 thnx, ono dobro izgleda...

ma bitno mi je samo spriječiti mogućnost da se saplete i padne na peć. I ja vjerujem da neće samo tako rukama na nju, ali kad trči kraj nje strah me da ne padne...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    http://www.ambienta-petrusic.hr/images/IMG_3304.JPG

Ovako nešto možda?
    Ovo je zaštitna ograda za peć u sauni, imaju je proizvođači sauna.
    A može se jednostavno izraditi kod bilo kojeg stolara i što netko napisa, dobro je za sušenje rublja.

Rene2, kako je pričvršćena za pod ova na tvojoj slici, tj. kako je fiksirana? Super izgleda, to bi bilo nešto što ja tražim.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi i dalje živimo bez ograde, za sad nema nezgoda, ja se navikla na ovakvo stanje...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Našoj malenoj je kamin prezanimljiv još od ljeta, a sad kad je unutra vatra... Otkad je prohodala stalno ide na one lopatice i pribor za kamin (kako se to već zove). Sada stalno hoće ubacivat drva. Uf, ni ograda ne pomaže, trebalo bi je fiksirati uz kamin jer je ona miče. Zna ona da je to pec-pec, ali jednostavno je to previše oduševljava i zanima (moje dijete ). Srećom je još mala pa je kamin previsoko da upadne u njega, ali ja svejedno stalno umirem od straha kad se loži.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Podižem. Od ove godine grijemo se na peć na drva i imamo bebu koja je tek prohodala. Sva je klimava i nestabilna pa me strah da ne padne na peć, inače što se tiče diranja, vidim da neće jer joj je prevruće. netko je spominjao ograde od krevetića, i meni je to palo napamet ali što nije too pasno da se ne zapali? naša je nešto slično ovome:
    http://www.google.hr/imgres?q=pe%C4%...d=1t:429,i:186

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ali i ta ograda nije stabilna, dijete je lako srusi na sebe, a teska je.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

To s ograđivanjem je po meni još gore. U kratkom razdoblju moje ludosti improvizirali smo nekakvu ogradu i onda se malac počeo penjati po ogradi, pa smo ju makli...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •