a sta ce vam mlijeko za tijelo?![]()
aleksandra, znaš li kako se zvao onaj topic o onim kristalima za ispod pazuha umjesto dejzića iz DM-a? Pitam upravo zbog suhe, perutave, iziritirane, grozno svrbeće kože ispod pazuha, moram sutra u DMaleksandra70vanja prvotno napisa
ah! ostali?aleksandra70vanja prvotno napisa
valjda nemaju svi suhu perutavu kožu koja svrbi
ja sam skužila da što više packam po sebi, to mi više treba (jer mi je ustvari gore) i zato sam lansirala odj*b i mlijeku za tijelu i kremicama za ruke i labelu... jedino još tražim the proizvod za rješavanje peruti na licu, ustvari mi radi neka rosalova krema ali ne znam gdje da je kupim?! (imala sam hrpu testera)
Mala su ti slova, pitanje hoće li ti A70v odgovoritiAdioMare prvotno napisa
.
Dok ona ne dođe ja bum ti nahvalila taj kristal. Zove se kristalni kamen. Nisam ga kupila u DM-u nego u ljekarni. Moj je od Kal-a, cca 85 kn. Trajeeeeeee....
Baš je bila prigodna veličina: mala za offtopic, a dovoljno velika za Aleksandru![]()
Hvala mim, kupujem sutra pa taman da je i 185 kuna, toliko mi je dozlogrdilo. :/
s mode na kozmetiku...sve bolje od boljeg![]()
![]()
sljedećeg... možda konjetina?
Tu je offtopica toliko da se više ne kuži koja je temaAdioMare prvotno napisa
.
Mali savjet: kad upotrebljavaš kamen ostavi ispod pazuha malo vlažnu kožu i onda dooobro protrljaj s njim. Učinit će ti se da ništa od kamena nije ostalo na koži, ali djeluje. Nakon toga ostavi da se koža skroz osuši.
Ovo je ziva istina. U vreme dok su devojke bile male, pa nisam mogla puno da boravim u kupatilu (a da mi neka od njih ne zagrebe na vrata), nisam se ni mazala, a koza mi je bila bolja nego sad...koryanshea prvotno napisa
ne volim konjetinu. jednom su mi ju podvalili pod neko drugo meso :? ... em nije imala dobar okus, em si ne mogu zamisliti da jedem konja... isto ko ni zeca, ni srnu... :/magriz prvotno napisa
i da dopunim kozmetički dio:
ne volim se ni mackati ni packati...![]()
ja sam počela smanjivanjem kozmetike; kad sam osvijestila da u ormariću imam preko 500 kn kozmetike koja se nakupljala, da ne kažem godinama, došao mi je mrak na oči i rekla sam "dosta je!". Na pola stvari je istekao rok, za pola stvari nisam ni znala da ih imamVishnja prvotno napisa
, pola sam razdijelila (što nisam koristila), a nešto sam odavno prerasla. I sad, kad odem u DM, zamislim samo onu punu hrpetinu koju nisam nikad iskoristila do kraja i vrlo lako se odvojim od police;
nastavila sam sa sredstvima za čišćenje - neću reći skoro pa ista stvar, ali tu je negdje.
i na onaj stadij "treba li mi to" sam došla tako da pogledam artikl, prvo zamislim gdje će mi stajati u kući/ormaru, koliko puta ću ga zbilja koristiti i slično.
Ako vidim neki prekrasni dio odjeće koji bi možda mogao biti moj stil, al eto, ne nosim to često, nemam baš ni prigodu osim "jednom možda", a eto, nije baš tako ni skup a ja imam novca, a baš mi se i sviđa - odustanem. Jer zbilja, što će mi? Za jednom, možda? Ne.
Za sitnice po kući samo zamislim pred policom da se to meni doma ipak neće tako dobro slagati kao u osvjetljenom, prekrasno šarenom i čistom dućanu, jer moj je stan daleko od kataloškog i ta sitnica, koja je divna na polici, jednostavno nema mjesta u mom stanu (osim ako mi se jako sviđa)![]()
Za zdjele, lonce, šalice i slično ionako nemam mjesta, neki kompleti još čekaju svoj moment![]()
Dakle, za sve ono što vidim na polici, odmah "premještam" i "slažem" doma, i zbilja uvidim da imam i više nego što mi je potrebno.
I ne padam više na reklame, na to sam tako ponosna![]()
(ali nisam škrta, mi taj novac trošimo na vikend izlete ili na večere jednom-dvaput tjedno, obuću i odjeću koja nam paše, knjige i slično. Još kad bi se toga riješili, možda bi nešto i uštedili)
Potpis! Ubacujem još i janje. :/sorciere prvotno napisa
nema? to ni pod razno :/magriz prvotno napisa
pepu otprilike par puta godišnje![]()
XTeddyBearz prvotno napisa
ni čičigune... od ičega...
ja znam jednu koja je samo u parfemima imala nekoliko tisuća maraka (sad valjda to ima u eurima :? ).da u ormariću imam preko 500 kn kozmetike
Što su to čičiguni? :?štrigica prvotno napisa
Inače, pod savjete o štednji mi nikako ne spada zgražanje nad stvarima na koje neki troše. Možda uštede na jednoj strani, pa si priušte poneki luksuz na drugoj. Njihov novac = njihova stvar.![]()
njumi, ja isto koristim metodu vizualizacije i često baš zbog nje odustanem od kupovine. To mi je pogotovo korisno za skupe stvari kao što su predmeti za kuću. Baš kao što kažeš, prosječan stan je daleko od onog iz kataloga i neki skupi dizajnerski dodatak često se ne uklapa u takav prostor i predstavlja čisto bacanje novca.
Sanja prvotno napisa
,mogla sam znat da nitko neće razumit ovo... ni ja nisam znala dok se nisam udala u lovačku kuću...
čičigun je jelo koje se sprema kao i bilo koja divljač na toć samo umjesto nekog konkretnog mesa stave se ptičice (divlje)... vrapci, jarebi, volići i šta ti ga ja znam...
ne znam sprema li se igdje osim u ovom kraju ni kako se može drugačije nazvat ovo jelo... mm se daaavi u ovome... :bljak:bljak:bljak: ne volim osim pilećih prsiju nikakovu avijaciju...
inače, selfbranje divljih biljčica za ručak (zelje, gljive, šparoge) je dobar način uštede love... nit sijao nit kopao... naravno, ako imate divljinu u blizini...
ja sam oduvijek padala na sve, a moj mm na nista - tu i tamo kupi nesto preko neta. otkako je stigao lovro stvari su se iz temelja promijenile. pravi tatin sin ne podnosi ducane i ukoliko se zadrzim dulje od minutu-dvije zapocinje dreka. kako ga stalno vučem sa sobom, jer ne koristimo bake ni čuvalice, ne uspijevam kupiti ništa. i eto prisilne štednje!!!![]()
mislila sam da će ovaj topic biti poticajan u smjeru štednje, a onda sam ušla u boss![]()
...i natrag do rasipnice...mama_jos_malo prvotno napisa
![]()
Ja se, evo, javno pohvaljujem. Ostala sam dosledna svojim obecanjima sebi samoj - ne kupujem gluposti, dorucak nosim od kuce, moje "ne" decijim nepotrebnim sitnicama je postalo cvrsce, trosim stare rezreve kozmetike (a i dalje se ne mogu nacuditi kooooliko je toga), ne arcim MB na netu bez kontrole, kontrolisem se po pitanju upotrebe telefona...
Nasuprot tome, kupila sam par kvalitetnih stvari svojoj i prijateljicinoj deci i mudro potrosila novac.
Moj ponos raste k'o kvasac...![]()
Vishnja - da nam još punooo "nakvasaš" - čestitam ti!!!
Rješenje: kupujte s članom obitelji jer u tom slučaju, kako su pokazali pokusi, kupujemo i trošimo manje.![]()
![]()
u zadnje vrijeme nastojim ne voditi svog člana obitelji u kupovinu... poduplaju mi se računi :/
Pa nisi napravila ništa loše.mama_jos_malo prvotno napisa
![]()
Iz mog iskustva, njihove stvari su fakat prvorazredne. Ako si kupila nešto što je dovoljno klasično da za sezonu-dvije ne bude demodirano, napravila si dobar potez.![]()
Bravo!Vishnja prvotno napisa
![]()
AdioMare prvotno napisa
ovdje ti je par linkova
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ipsa&start=100
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=stipsa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=stipsa
ja inače kupujem balein iz dm-a i puno je jeftiniji - manje od 20 kn, čini mi se. I super sam s time zadovoljna ali jedna forumašica je pisala da je imala jaku reakciju na to. Pa probaj oprezno. Netko je spominjao i stavljanje sode bikarbone na kritična mjesta.
ovisi kakav ti je član obitelji - mm je krejzi šoper, ako s njim odem u supermarket pune se kolica bez obzira što smo u minusu, a ja sam sposobna izaći iz Bille s tri artikla... i uvjek imam tu ulogu zvocala "što će ti to, ostavi ovo, dosta je, idemo van"sorciere prvotno napisa
![]()
ok, za sve one koje i dalje žive u bajci
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=67216
malo hladnog tuša !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Verujem da nije sve bas tako crno...
Ja sam upravo onakva kakva ne bih trebala biti. Hirovita šopingholičarka koja najboljše zabrazdi u kupovini kad je loše volje- Možda da izbjegavaš biti takva
No, ipak sam u mojim nekakvim pokušajima uštede i susprezanja od glupave kupovine došla do nekakvog zaključka koji možda i ne mora vrijediti i za tebe: Ne valja pretjerivati i u ne-kupovini, budući se tada čovjek može uhvatiti u zamku totalne izgubljenosti u neimanju osnovnih potrepština, a što može dovesti do još glupavijih kupovina.
Stoga, budimo umjereni![]()
![]()
pikapolonca prvotno napisa
ja ću se samo prisjetiti jednog popodneva kad sam sva bijesna krenula u grad, s namjerom da spiskam 300 kuna... do grada je to naraslo na 500... nakon dva sata hodanja - već sam iznos povisila na 1000... :?
i nikako nisam uspijevala naći nešto što bi me veselilo - čak ni za tu lovu...
doma sam se vratila s malom policom za kuhinju, koju sam gledala nekoliko mjeseci po katalozima :?.. nekih 120 kuna...
nakon toga sam odustala od kupovine kad sam ljuta. jer me nakon toga samo bole noge...![]()
sorci, al priznaj da si se dobro osjećala tog popodneva, dok nisi došla do gradasorciere prvotno napisa
![]()
ma jok :/ ... išla sam s mišlju: ak to drugima pomaže, valjda će i meni!cvijeta73 prvotno napisa
![]()
a) mrzim šoping
b) više od šopinga mrzim centar grada
c) nemam pojma koji mi je vrag bio![]()
ja kad krenem nesto kupovat, tako ko ti, obicno ne nadjem nista
najdraze su mi kupovine usput, neki dan sebi u TLimacu preprekrasnu torbu kupila. kao djecja skolska. ne mogu joj se nadiviti. 50 kuma.
na pink pantera?preprekrasnu torbu kupila. kao djecja skolska. ne mogu joj se nadiviti. 50 kuma.
ja sam se premisljala za jedan smedji ruksak-torbu s puno malih pinkica i dok sam odlucila, vratili sve u zgb
idem danas u tl, nazvat cu te otamo da ne uzmem krivi
od ruksaka sam vidjela samo roze, ovo je bas torba za preko ramena
I mogla si nam reci da je 70% snizenjemama_jos_malo prvotno napisa
![]()
Mene MM jučer odvukaoDeaedi prvotno napisa
![]()
zgodan neki razvoj.
krenuli od jedne kave manje, ne kupovanju tricarija u dm-u, a zavrsili na boss-u.![]()
![]()
rasprodaja traje do 11.10., ali vec sada je muski ducan spao na 10% ponude, kaj ce prodavati jos 10 dana
seni prvotno napisa
Baš tako a za sve je kriva mama_jos_malo
![]()
Al sam zato našla malu crnu haljinu :D
Ipak? Jessss! :Dyaya prvotno napisa
Da i sad sam skužila kako se uđe u začarani krug kupovanja jer uz tu crnu haljinu baš i ne pašu kamperice i sportska torba i jaknaVishnja prvotno napisa
a ja ne želim kupiti cipice niti baloner jer još nisam spremna za takvu preobrazbu pa kombiniram i gruntam...