Citiraj Mirta30 prvotno napisa
svaki put kada kupujete nešto što vam stvarno nije potrebno pomislite kako bi ti novci mogli kasnije (u nedajBožesituaciji) značiti mjesečnu ratu kredita za stan ili auto, hranu ili lijek.
Mirta30, posve se slažem s tobom.

Moji roditelji su uvijek pronalazili balans između toga da nam ništa ne fali i toga da se štedi. Nismo živjeli kao pijani bogataši, ali ni preskromno, zaista mogu reći da su savršeno pogodili zlatnu sredinu.

Kad su došle devedesete i kad su se plaće drastično snizile, pa je došla privatizacija, pa su firme počele propadati... Da nije bilo ušteđevine iz prošlosti, nemam pojma kako bi se živjelo.

Meni je uvijek u glavi njihova rečenica: štedi se kad se ima - kad se nema, bude prekasno. I još nešto: nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino - ili kupi pravu stvar ili ništa.

Ja obožavam kupovati. Obožavam. No, u glavi imam glas koji me sasvim uspješno obuzdava. Kupujem dosta oprezno i planski, iako mi se povremeno dogodi i neka promašena kupovina. Kad malo bolje razmislim, u zadnjih desetak godina sam jedino tijekom trudnoće, vjerojatno pod utjecajem hormona kupila neke skupe stvari koje mi nikad nisu trebale. Inače sam normalna.