Mi s pregleda pa donosimo adejt Znači, ti bolovi su definitivno kontrakcije, zanimljivo dosad na svakom ultrazvuku bi mi i doktorica vidjela kontrakcije (a to su bile one koje se ne osjete)... U međuvremenu mi se cervix skratio za cijeli centimeter te sam sad uloživa za vršak prsta... Tako da svi ti bolovi nisu bez posljedica. Uglavnom, preporuka je smanjiti aktivnosti, ne umarati se (nisam to shvatila kao strogo mirovanje) jer su se jači bolovi javljali nakon pojačane aktivnosti. Rekla je da sada, a to će biti izraženije kasnije u trudnoći, maternica počinje pritiskati živce (u mom slučaju kičmu) te da sam zato osjetila tako jake bolove u leđima. Kontrakcije također indicira osjećaj da je trbuh tvrd poput lopte na dodir (to osjetim barem jednom dnevno). Kada osjetim bolove trebam leći, odmarati, ako ne prođe za pola sata popiti normabel.
Eto, inače, trudnoće za pet Koliko sam shvatila, u svemu tom jedino je opasno otvaranje, pa vi koji primjetite slične simptome pazite, odmarajte i slušajte što vam tijelo govori.