-
zamjena za jaja
Što bi se moglo stavit u biskvite umjesto jaja?
Imam gomilu recepata bez jaja ali moj sinek koji je alergičan na jaja ni jedan od tih neće niti pogledat ali zato su drame kada vidi najobičniji biskvit.
Naletila sam negdje na receptima da je netko stavio jabučni sok umjesto jaja ali nije mi baš jasno kako i koliko?
-
Mi smo u ratu pekli kolace bez jaja - ono sto je smijesno sto su biskviti bili znatno ukusniji, meksi nego sad. Mozda da pokusas s biskvitom s praskom za pecivo? sigurna sam da takve recepte mozes pronaci
-
pa i inače stavljam u biskvite prašak za pecivo.
ja bi nekako u klasičnom biskvitu (jaja, brašno, pp ulje, mlijeko itd) zamjenila jaja
-
Koliko se sjećam Lutonjica je pisala da je u palačinkama stavljala bananu za zamjenu za jaje. mislim da je topic "palačinke za bebe".
-
Moja sestra je vegetirjanka, i ona stavlja ocat umjesto jaja. Malu žlicu za jedno jaje! I super bude
-
Hvala cure, mislim da ću probat sve to nekako smučkat.
-
-
palačinke isprobane odavno, sve kao i obično samo bez jaja i budu ok.
Biskviti su nam problem, siroče misli da je to čudo od kolača.
-
-
Probaj napraviti ovaj recept:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=35360
ili ovaj
http://www.coolinarika.com/recept/crnac-bez-jaja
Moji klinci obožavaju oba kolača iako su bez jaja.
Ja sam primjetila da u kolače koji se rade bez jaja često ide soda bikarbona umjesto praška za pecivo i možda da staviš jedan jogurt umjesto 2 jaja ipak nešto treba povezati brašno i šećer tj. trebaš nešto tekuće.
-
Kako se Argenta ne javlja sa svojim receptom, imam ja jedan koji defininitvno pali već godinama.
Ovo je osnova, a ti dalje stavljaš što želiš...koricu limuna, čoksu u prahu ili sl.
2 čaše brašna (oštrog)
1 čaša šećera
3/4 čaše ulja
1 čaša jogurta
1 prašak za pecivo
Mislim da nisam ništa zeznula...
Za čaše ja uzmem onu od jogurta.
-
hvala cure!
Isproban niennin recept, dodala kakao i kada je ispečen zaliven filom od čokolade i slatkog vrhnja(ala hola kocke), zasada miriši i djeluje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma