ina33 prvotno napisa
(prvo čudno mi je bilo tema štetnost UZV-a u trudnoći (a kod potpomognute trudnoće ima ih masu pa sam se onda pitala odmah u početku što sad, kome "vjerovat")). Onda sam skužila da je to alternativa, ali skuže vjerojatno i drugi, prije ili kasnije, mislim, kad-tad se dođe do toga da su to dvije slike svijeta
Mislim da kužim što želiš reći, ali da li stvarno misliš da je alternativa to da se uzv ne koristi na svakom pregledu?
Pa i u HR je, kao i u većini evropskih zemalja, preporuka neka 3 UZV tijekom trudnoće.
I sve više se priča o tome da UZV nije posve neutralan i da ga treba koristiti umjereno i ciljano, a ne na svakom pregledu, čak i u Hrvatskoj se o tome počelo javno govoriti(izvan Rode

).
Ima nekih godinu dana da je eto i jedan naš, ajmo reć, mainstream doktor (mislim da je bio Blajić iz Petrove) rekao oprezno s uzv, ne pretjerivati.
Jasno mi je da to sasvim drugačije izgleda kada prolaziš postupak mpo,
ali treba uzeti u obzir
sve trudnice kada se govori o uporabi uzv u trudnoći.
MPO trudnice su ipak jedna posebna kategorija gdje je UZV jedan od ključnih faktora u određenim postupcima.
Možda ovo što piše na Rodi ponekad izgleda kao alternativa, ali u nekim stvarima je to alternativa samo na našim prostorima.