Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Kaj delate s rabljenim okvirima dioptrijskih naocala?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kaj delate s rabljenim okvirima dioptrijskih naocala?

ja sam morala uzet nove i sad imam naocale viska

kad sam kupovala prve, kao neiskusan korsnik dioptrijskih naocala, izabrala sam okvir koji mi uopce nije odgovarao za koristenje
    mislim - super mi je bio - svidjao mi se i to, al tad jos nisam znala sto od okvira ZAPRAVO trebam

sad sam morala napravit nova stakla i izabrala sam okvir koji mi se bas i ne svidja previse, ali odgovara mojim potrebama

a meni zao ovog starog bacit
    nije uopce los

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako nemaš oba stakla, daj ga napuniti socijalnim staklima i pohrani ga negdje kao rezervu. Nikad ne znaš. Čak je i malkicu smrdani bolji od nikakvog.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I ja preporučujem napraviti rezervu, nikad nije loše imati dvoje.
    A ako ti se taj okvir baš ne sviđa, uvijek ga možeš pokloniti nekom, znaš i sama da su u okvirovi skupi, možda ima kakva bakica u komšiluku ili tako neko???
    A svakako napravi rezervne...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Ako nemaš oba stakla, daj ga napuniti socijalnim staklima i pohrani ga negdje kao rezervu. Nikad ne znaš. Čak je i malkicu smrdani bolji od nikakvog.

potpis

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad je vec otvoren topic - recite, kolike su danas cijene nekih finijih okvira?
    Vec godinama nosim lece, a sad me bas uhvatila zelja za naocalama.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

od 700 do 2000 kuna
    mislim, sigurno ima i skupljih
    ali u dućančiću u kojem ja otkidam na naočale su takve cijene

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Stare, hm :/
    Dva puta sam mjenjala stakla u njima,
    sada sam uzela novi okvir (700 kn) a u stari dala napraviti
    sunčane s dioptrijom.
    Ovaj stari (Police) je neuništiv.

Ovaj savjet od Davora - socijalno pokriva valjda do 100 kn, a za to ne možeš uzeti niti jedno staklo :/

Stavi ga na burzu, možda se meni svidi

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam doma jedan skupi okvir (ali nije neka sreca od ljepote) koji sam prestala koristiti jer se boja na jednom mjestu ogulila.
    i bas sam ljuta, tom okviru je boja bila jedini adut.
    i kad sam kupovala ovaj okvir, titan, 1000 kuna, trazila sam neki s kojeg se boja nece guliti. i tvrdili su da ne moze, to je titan.
    pogadjate sto sad imam. oguljeni okvir kojeg necu mijenjati bar jos koju godinu

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ja imam doma jedan skupi okvir (ali nije neka sreca od ljepote) koji sam prestala koristiti jer se boja na jednom mjestu ogulila.
    i kad sam kupovala ovaj okvir, titan, 1000 kuna, trazila sam neki s kojeg se boja nece guliti. i tvrdili su da ne moze, to je titan.
    Ja sam stari prije svakog mjenjanja dala prefarbati.
    U Getaldusu za 60 - ak kuna.
    A i sada u optici di sam dala raditi je taj stari - nekud su ga poslali prefarbat.
    Pitaj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super informacija

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja imam tremu pred kupovanjem novog okvira. Nisam birala naocale vec valjda 15 godina, i uopce ne znam na kaj moram paziti.
    pa vas sad pazljivo citam.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako je prodavač PRAVI, ti ne trebaš misliti ni na što

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad ste me podsjetile da sam kod okulista zadnji put bila prije 5,5 godina i da mi se sadašnji okvir pomalo raspada i da je krajnje vrijeme da zamijenim i okvir i stakla i... da nađem vremena za sve to.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jel netko zna kako se kreću cijene tamnih stakala (za sunce) ali s dioptrijom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na jednom ljetnom topiku smo dosle do 2500 kuna (okvir, stakla)

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    ( imam cilindre 2.0)
    izabrala sam sunčane naočale i izvadili mi stakla i stavili druga, tamna s dioptrijom
    sve skupa došlo 2000 kn, stakla 800, okvir 1200
    strašno skupo, ali morala sam

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ostavi za rezervu

pred ljeto sam uzela nove okvire, a u starima sam samo promijenila stakla
    tetka mi je nudila predivne okvire, ali 2700kn :shock: , a još me i stakla dođu ~500kn svako... našla sam duplo povoljnije

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    ( imam cilindre 2.0)
    izabrala sam sunčane naočale i izvadili mi stakla i stavili druga, tamna s dioptrijom
    sve skupa došlo 2000 kn, stakla 800, okvir 1200
    strašno skupo, ali morala sam
    vauuu... dosta :/

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MM platio cca 1500 kn (zajedno s okvirima). Ispalo je da su tamna stakla s dioptrijom jeftinija od običnih. Kaže optičar malo manje kvalitetna - pa ne nose se cijeli dan cijelu godinu.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni stoje.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam uzela zatamnjena 85% (ako se ne varam) + A2 premaz (protiv grebanja, prljavštine i odbljeska) koji imam i na čistim bjelima (super je) i koštaju oba 800 kn.
    Za usporedbu, 2 obična, prozirna, iste kvalitete 620 kn.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sunčane ferragamo (velike,nešto tipa vlatka pokos naočale),isto izvadili oriđinal stakla i stavili dioptrijska,cilindar, smeđi gradual...skroz su tamna...mrak... cijena-s popustom za cash-1750 kn

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja mama godinama nosi naočale i ima brdo starih okvira koji stoje doma u ladici. Prošle godine smo napravili na dvorištu snjegovića pa smo mu stavili jedne

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad smo već kod problema s naočalama.
    Moja preskupa stakla nakon godinu dana imaju hrpu ogrebotina.

Da li se to može dati nekako ispolirati ili moram kupovati nova?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa

Pitaj u optici, ili nazovi telefonom.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Malo vjerojatno. Kod kupovine stakala treba paziti na ovakve stvari, jer je optičarima jako prikladno prodati precijenjeno staklo oslojeno s antirefleksnim slojevima za koje znaju da će kratko trajati. Kad ih ogrebeš i potužiš im se onda ti objasne da ne znaš brisati naočale i da ti oni za to nisu krivi. To ti je slično kao i sa zubarima - nisu krivi kad ti smrdaju zube, nego je tvoja krivnja jer četkicu ne držiš pod kutom od 75° i ne koristiš medicinsku pastu za zube iz NASA-inog programa Mars explorer.

Koliko je meni poznato, a zadnja stakla sam kupio prije 4 godine (i još nemaju ogrebotina 8) ), jedina opcija za smanjenje refleksije bez tih niškoristi mekanih slojeva je fotoosjetljivo staklo kojemu se zatamnjenje nalazi u strukturi, a ne na sloju. Sva ostala zatamnjenja, antirefleksije, anti-ovo i anti-ono dolaze u vidu mekanih tankih slojeva koji se odmah poderu. Jedini "sloj" koji ima smisla je safir, a takva stakla su praktično nepoderiva.

Dobro je kod izbora stakala napraviti mali kompromis između lakoće i dioptrije i odabrati stakla malo deblja od onih najtanjih na tržištu. Fora je da najtanja stakla najvećeg indeksa loma imaju veliku hrpu optičkih problema koje se onda nastoji riješiti kojekakvim oslojavanjem. Staklo s manjim indeksom loma je teže, ali bolje u optičkom smislu i nema potrebu za makarsvakakvim slojevima, a obično je i povoljnije. Između socijalnih i najtanjih stakala je cijeli raspon indeksa loma i cijena. Ovaj pristup nema smisla kod velikih okvira.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ako je C-39 ili plastika nebi smjela imati ogrebotine ...
    cilindri povećavaju cijenu leća i do dosta

kod nas su okviri od 500-1200 kuna plus stakla od 60 oba do 1400 ob(varilux).

MUKICA koji je okvir kod tebe?plastika ili metal,silk,...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A kaj delate s DJEČJIM starim okvirima? Imam već 2 (ili 3???) doma spremljena... Za prvi nisam čak sigurna ni gdje je. Moram se raspitati po susjedstvu da li nekom slučajno treba.

Neki su okviri sasvim ok, ali prva dva su jednostavno premali. Predzadnje naočale čuvamo za nedajbog, a ostalo.... A nisu bili badava.

Moj okvir dura već više od 6 godina, a i stakla (staklena - srećom, samo su cilindri i nije neka dioptrija) ali ide svome kraju - spremam se na progresivne ili kaj već bude trebalo. Sve je to od zuba !

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedni stari okviri mi stoje na viksi (ak zaboravim uzet ocale da ne bauljam kad skinem lece)
    dva stara okvira imam za po doma (stalno ih negdje gubim po stanu pa je lakse nac jedne ocale kad imas dvoje )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    Ja sam stari prije svakog mjenjanja dala prefarbati.
    U Getaldusu za 60 - ak kuna.
    A i sada u optici di sam dala raditi je taj stari - nekud su ga poslali prefarbat.
    Pitaj.
    ajme, kud sam vidjela ovu informaciju, ne bum se rijesila ovog okvira slijedecih deset godina 8)
    a taman sam obavila okulistu i krenula u potragu novih okvira, i naravno da se u nijednima ne vidim

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa ni nemoj. Ako ti je dobar i dade se obnoviti, a znaš da ti dobro stoji - čuvaj ga dok traje.

Moj sasvim suprotan primjer je kupovina fensi-šmensi okvira koji je toliko kvalitetan da se može nebrojeno puta savijati. I savija se. I svaki put p....dim kad se to dogodi jer nema šanse vratiti ga u prethodno stanje na koje sam se navikao.

Ljekovita svojstva i sve nuspojave zajedno su svojstvo svakog lijeka pa tako i naočala.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    [
    Dobro je kod izbora stakala napraviti mali kompromis između lakoće i dioptrije i odabrati stakla malo deblja od onih najtanjih na tržištu. Fora je da najtanja stakla najvećeg indeksa loma imaju veliku hrpu optičkih problema koje se onda nastoji riješiti kojekakvim oslojavanjem. Staklo s manjim indeksom loma je teže, ali bolje u optičkom smislu i nema potrebu za makarsvakakvim slojevima, a obično je i povoljnije.
    Davore, dobra info.
    A jel znas mozda i postenog opticara koji ce mi iskreno rec sto je najbolje za mene? A ja cu ga posteno platit
    (ne trebam okulistu, onaj papiric s podacima sto trebam - imam)

Ja sam razbila staklo i s---bala okvire. I sad trebam nove.
    Bed je sto sam jako (dvoznamenkasta brojka) kratkovidna, pa stakla kostajuuu... vise neg 3 okvira.
    Sve skupa je 4.000 kn kostalo... prije 4 godine.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jesam na pp da ne reklamiram, a ako trebaš još podataka - pitaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •