tražim po pretražniku i ne nalazim, tko ima nek javi što priprema u njoj
dobila danas na poklon i ne znam što bi :/
tražim po pretražniku i ne nalazim, tko ima nek javi što priprema u njoj
dobila danas na poklon i ne znam što bi :/
nemam, ali valjda je fora u tome da električna zamjenjuje onu pravu peku.
pa možeš raditi sve što se radi "ispod peke".![]()
Al' ono što mene muči je kako u tom čudu dobiti krumpir koji nije kuhan :/
imaš pravo
to je tzv. peka ili kako ju još zovu - pekač za pizzu
kod prave peke grijanje je sa svih strana
kod ove samo odozdo
znači da nema šanse da se u njoj nešto peče ili zapeče
(ali zagoriti može bez problema)
ja sam prvu dobila na poklon, skuhala nešto par puta i odložila u mračni kutak police gdje stoje svi ostali beskorisni "alati"
prije par mjeseci pospremam i iščupam "peku" iz mraka
gledam u to čudo tehnike i odlučujem definitivno baciti s tim da zadržim veliki stakleni poklopac. i onda mi sjevne ideja:
jedna "peka" ne valja - idem kupiti još jednu - mm šizne, a ja odlučna, cijena je ispod 100 kn pa i nije neki trošak
mm ludi u stilu što će mi dvije kad jedna nije nizašta - odem u interšpar, donosim novu peku, režem krumpir, začinim i uključim jednu, zatim uključim drugu i preokrećem naopako, tj. upotrijebim ju kao poklopac za prvu i juupiiii - krumpir pečen čak i prepečen
uz malo treninga oko temperatura ubrzo se tu pekla i pizza i piletina i još štošta drugo - čak i poznati arapski pita kruh
i tako - ako je jedan uređaj beskoristan (skoro) - kupi još jedan
jedino što imam dva veelika i slabo upotrebljiva staklena poklopca
moje su "peke" promjera 38 cm
Hm :? moja mama u tom pekaču za pizzu ispeče piceka sa krumpirom dato da je pečen, reš pečen i prepečen. Valjda ga okreće.
moji roditelji imaju isto el. peku, ali njihova grije i odozgo i odozdo, a meso i krumpiri im uvijek ispadnu mmmmmmmmmmm... u tome!!
Joj imam ju i ja, eno je stoji u podrumu neraspakirana već dvije godine :/
Nikako da joj nađem svrhu.
Imam pećnicu, veliku Zepter tavu + kupolastu i fakat nemam potrebe za njom.
Pa eto, ako tko ima kakav savjet ili recept, što se može samo u njoj raditi - neka se javi - lijepo molim![]()
Ili ako nekome treba druga za poklopac![]()
Meni je ona fantastična za peći papriku. Bilo za salatu od pečene paprike, bilo za ajvar! Pogotovo je prikladna za vrijeme vrućina, kad je mogu iznijeti van na terasu, uključiti u produžni i udri s pečenjem, a ne zagrijavaš dodatno kuću...
e baš su mi i paprike pale napamet, samo ih ja volim pečene, i taman ispečem u njoj da ne prljam rećnicu/ roštilj.
ili napravim onaj anekin recept sa paprikom i namazom unutra.
nije duboka pa baš ne mogu utrpati pile recimo:/
ima 42 cm promjer, i dubinu cca 5 cm :/
evo, pizza se gore ne zapeče baš jako, ali odozdo ima izgled i okus pizze iz krušne peći. sad se krčka paprika i luk za onaj anekin umak.
nije loša stvarčica, vidim da ćemo i palačinke peći u pizza panu
Prava pizza je puno tanja od tipične pizze kod nas i peče se jako brzo. Isto tako se na pravu pizzu ne stavlja prst debeli sloj file. Prava pizza u krušnoj peći je gotova za manje od 3 minute i fino je hrskava.
Takvu pizzu možeš dobro ispeći i u ovom pekaču, a treba mu nešto manje od 10 minuta.
mi imamo el. peku,ali u njoj zrak struji sa svih strana
ljeti ju često koristimo da ne zagrijavamo dodatno kuću
pečemo sve od pizze do komada mesa i sve se super ispeče![]()
mi imamo el. peku,ali u njoj zrak struji sa svih strana
ljeti ju često koristimo da ne zagrijavamo dodatno kuću
pečemo sve od pizze do komada mesa i sve se super ispeče![]()
Ja u njoj pečem meso i povrće. I bude super. I brzo je gotovo.
Pizza mi nije fina, malo previše zapeče s donje strane što mi baš i ne volimo.
klmama može, molim te, anekin recept za namaz d paprike? Imam kuću puno domaćih paprika i ne znam, što s njima![]()
podižem malo ovo...
ja fantaziram neko vrijme oko peke, pa me zanima zna li itko di u zg ima za kupiti dobra i ne preskupa električna peka? recimo ona u kojoj zrak cirkulira sa svih strana?
Ja imam dvije potpuno identične pekeDobili ih za vjenčanje i eto, već 2 godine stoje kod moje sveki u drugom gradu jer ja ne znam što bih sa jednom od njih, a kamoli sa dvije
![]()
A neki dan mi dođe prijateljica i kaže kako ona u pekaču za pizzu sve živo peče osim pizzeČak i palačinke peče u pekaču. Kaže da uopće ne pali šporet
Nisam mogla vjerovati da je to tako dobro :/ Ali svejedno- još uvijek nemam mjesta za pekač :/
ajme iridana 2666 :shock:
nisam ti prije snimila post, sorry![]()
uglavnom, ovo je recept, nije namaz nego umak s namazom i paprikom, al mi je dobar![]()
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...999&highlight=
Daj sliku, napiši koliko tražiš za nju i prodaj ovu koja ti je viška...Ninči prvotno napisa
![]()
Mislim da je sveki na proljeće kupila u pevecu za oko 100 i nešto kuna (provjerit ću pa javim točnu cijenu) i onda su još komentirali kak je negdje bila na akciji još jeftinije...babyboys prvotno napisa
Evo ima u metro ponudi električna peka za 97,48kn (79,90).
40cm, 1500W, termostat max.240.