Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: kineska mješavina, bijeli rezanci - što s njima?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,719

    Početno kineska mješavina, bijeli rezanci - što s njima?

    U trenutku inspiracije kupila sam ledovu smrznutu kinesku mješavinu i špagete od rižinog brašna...
    Kako da to spremim?
    Nemam wok (tj. imala sam ali sam ga bacila jer nisam mogla kuhati unjemu na keramičkoj ploči) ...

  2. #2
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Nemam niti ja wok, ali sam sve pripremala u Zepter tavi (u kojoj bdw pripremam sve).

    Imam super recept sa piletinom, ako te zanima.

  3. #3
    klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb, dubrava
    Postovi
    769

    Početno

    ja obožavam te bijele špagete i koristim ih stalno umjesto običnih.
    imaju sto puta bolji okus od klasične tjestenine.

  4. #4
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    u običnoj teflonskoj tavi popržiš na malo ulja piletinu izrezanu na trakice (i prethodno uvaljanu u mješavinu: žlica brašna, žlica soy sosa, dvije žlice vode - neka stoji u tome 10ak min). kada je piletina gotova, izvadiš ju iz tavice. na preostaloj masnoći propirjaš povrće (pišu uputstva koliko dugo). vratiš piletinu, začiniš sa soli, paprom, đumbirom, soya sosom (ako njega stavljaš, ne moraš soliti, (ili već nekim drugim začinom po izboru) pustiš minutu dvije da se okusi malo povežu.
    špagete skuhaš prema uputama.
    na tanjur slažeš malo špageta, na to staviš povrće s mesom.

    još možeš, dok pirajš meso, staviti kikirikija ili indijskih oraščića. meni bude

  5. #5

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    kao i zhang, samo seitan umjesto piletine, bez vađenja i prethodno marinirano samo u sojinom umaku, te inox umjesto teflona

  6. #6

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj klmama prvotno napisa
    ja obožavam te bijele špagete i koristim ih stalno umjesto običnih.
    imaju sto puta bolji okus od klasične tjestenine.
    X

    Najdraži mi je recept samo popržiti sitno narezanu papriku i češnjak te začiniti soja-sosom

  7. #7
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    kao i zhang, samo seitan umjesto piletine, bez vađenja i prethodno marinirano samo u sojinom umaku, te inox umjesto teflona
    ja radim u woku, al reče vrijeska u uvodnom postu da nema wok.
    pa računam da ima teflonsku tavicu.

    i malo ot: negdje sam čula/pročitala da teflon ne valja, ali nisam skužila zbog čega. jel znaš pa da me prosvijetliš?
    vrijeska, sorry na ot.

  8. #8

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    ne mog vidjeti teflon ni napisan, gadi mi se na dodir, nemam nijednu teflonsku tavu, ... a kad ga vidim onako razguljenog brrrrrrrrr odmah pomislim koliko je tog teflona zapravo završilo u hrani /jednom razguljeno se navodno odvaja i ide u hranu mehanički/

    koristimo dvije duboke tave od inoxa

    druga opcija bi mi bila crni emajl

    to je to, nema šanse da imam nešto drugo doma

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,719

    Početno

    Citiraj kahna prvotno napisa
    Nemam niti ja wok, ali sam sve pripremala u Zepter tavi (u kojoj bdw pripremam sve).

    Imam super recept sa piletinom, ako te zanima.
    napiši, hvala

    imam teflon tave - kada se počnu guliti ili se oštete bacam
    imam i zepter
    vidjet ću u čemu ću peći
    možda ipak u zepteru jer je dublji od tave

  10. #10
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Ovako:
    Potrebni sastojci:
    1 mali luk
    1/2 crvene paprike
    1 manja tikvica
    2 cm đumbira
    3 režnja češnjaka
    sok od 1 limuna
    6 žlica soja sosa
    1 žličica meda
    2 žlice vermuta
    6 žlica maslinovog ulja
    400 gr. filea od piletine
    Đumbir i češnjak izrezati na prutiće. Piletinu na prutiće i marinirati ju u
    ulju, soja sosu, i soku od limuna oko pola sata.
    Ostalo povrće narezati na prutiće.
    Zagrijati wok (jako). Ocjediti piletinu i tekućinu od mariniranja dodati u povrće i dobro promješati.
    Uliti malo ulja u wok i odmah ubaciti piletinu i pržiti dok ne dobije boju sa svih strana.
    Izvaditi piletinu i ubaciti povrće zajedno s tekućinom te pržiti 2 - 3 minute.
    Vratiti piletinu i pirjati dok povrće ne omekša oko 5 - 7 min. ili dok tekućina ne ispari.
    Gotovo poslužiti s tjesteninom od riže.

    Iz iskustva - stavim ono povrće koje trnutno imam, a npr. đumbir nisam nikada vidjela :/ ali super mi je što god stavila.

  11. #11
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Jesi isprobala što?

  12. #12
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ne znam za vrijesku, ali meni će recept super doći
    planiram kinesku večeru za 2 tjedna
    ako imate još koji recept molim lijepo

    i ima li tko poudzdani i dobar recep za proljetne rolice?

  13. #13
    anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    314

    Početno

    ovo je predobro!

    Treba vam kineska mješavina povrća, mala šalica od kave fine riže, piletina narezana sitno, panceta narezana, kukuruz šećerac, tri jaja i začini - vegeta, sol, papar, češnjak u prahu

    na ulje bacite piletinu i pancetu, sa strane pripremite rižu - skuhati u vodi sa žlicom vegete, kada je gotova piletina ubaciti mješavinu povrća i miješati dok povrće ne omekša. Ubaciti rižu, kukuruz i pustiti nek se sve spoji a onda zaliti kajganom od tri jaja. Kad se stvrdne (vidjet ćete po jajima) dodajte još malo začina i to je to!

  14. #14

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Citiraj anabela prvotno napisa
    ovo je predobro!

    Treba vam kineska mješavina povrća, mala šalica od kave fine riže, piletina narezana sitno, panceta narezana, kukuruz šećerac, tri jaja i začini - vegeta, sol, papar, češnjak u prahu

    na ulje bacite piletinu i pancetu, sa strane pripremite rižu - skuhati u vodi sa žlicom vegete, kada je gotova piletina ubaciti mješavinu povrća i miješati dok povrće ne omekša. Ubaciti rižu, kukuruz i pustiti nek se sve spoji a onda zaliti kajganom od tri jaja. Kad se stvrdne (vidjet ćete po jajima) dodajte još malo začina i to je to!
    ovo ću svakako isprobati,zvuči fino

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,719

    Početno

    Citiraj kahna prvotno napisa
    Jesi isprobala što?

    nisam ...kineska je još uvijek u zamrzivaču ...

  16. #16
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja danas imala srećom probu za prženo povrće, to mi je bilo u planu kao predjelo
    našla sam u kineskoj kuharici smjesu za prženje
    škrobno brašno, snijeg od bjelanca, prašak za pecivo
    pomiješati, razrijediti sa hladnom vodom
    povrće se uvali u brašno, pa u tu smjesu i prži

    totalni debakl
    upilo mi je strašno puno ulja, inače nije bilo neukusno, ali užasno masno

    tako da sam odustala od toga

    ima tko dobar recept za tu kinesku smjesu za prženje?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •