U trenutku inspiracije kupila sam ledovu smrznutu kinesku mješavinu i špagete od rižinog brašna...
Kako da to spremim?
Nemam wok (tj. imala sam ali sam ga bacila jer nisam mogla kuhati unjemu na keramičkoj ploči) ...
U trenutku inspiracije kupila sam ledovu smrznutu kinesku mješavinu i špagete od rižinog brašna...
Kako da to spremim?
Nemam wok (tj. imala sam ali sam ga bacila jer nisam mogla kuhati unjemu na keramičkoj ploči) ...
Nemam niti ja wok, ali sam sve pripremala u Zepter tavi (u kojoj bdw pripremam sve).
Imam super recept sa piletinom, ako te zanima.
ja obožavam te bijele špagete i koristim ih stalno umjesto običnih.
imaju sto puta bolji okus od klasične tjestenine.
u običnoj teflonskoj tavi popržiš na malo ulja piletinu izrezanu na trakice (i prethodno uvaljanu u mješavinu: žlica brašna, žlica soy sosa, dvije žlice vode - neka stoji u tome 10ak min). kada je piletina gotova, izvadiš ju iz tavice. na preostaloj masnoći propirjaš povrće (pišu uputstva koliko dugo). vratiš piletinu, začiniš sa soli, paprom, đumbirom, soya sosom (ako njega stavljaš, ne moraš soliti, (ili već nekim drugim začinom po izboru) pustiš minutu dvije da se okusi malo povežu.
špagete skuhaš prema uputama.
na tanjur slažeš malo špageta, na to staviš povrće s mesom.
još možeš, dok pirajš meso, staviti kikirikija ili indijskih oraščića. meni bude![]()
kao i zhang, samo seitan umjesto piletine, bez vađenja i prethodno marinirano samo u sojinom umaku, te inox umjesto teflona![]()
Xklmama prvotno napisa
Najdraži mi je recept samo popržiti sitno narezanu papriku i češnjak te začiniti soja-sosom![]()
ja radim u woku, al reče vrijeska u uvodnom postu da nema wok.ovca_i_janje prvotno napisa
pa računam da ima teflonsku tavicu.![]()
i malo ot: negdje sam čula/pročitala da teflon ne valja, ali nisam skužila zbog čega. jel znaš pa da me prosvijetliš?![]()
![]()
vrijeska, sorry na ot.
ne mog vidjeti teflon ni napisan, gadi mi se na dodir, nemam nijednu teflonsku tavu, ... a kad ga vidim onako razguljenog brrrrrrrrr odmah pomislim koliko je tog teflona zapravo završilo u hrani /jednom razguljeno se navodno odvaja i ide u hranu mehanički/
koristimo dvije duboke tave od inoxa
druga opcija bi mi bila crni emajl
to je to, nema šanse da imam nešto drugo doma
napiši, hvalakahna prvotno napisa
imam teflon tave - kada se počnu guliti ili se oštete bacam
imam i zepter
vidjet ću u čemu ću peći
možda ipak u zepteru jer je dublji od tave
Ovako:
Potrebni sastojci:
1 mali luk
1/2 crvene paprike
1 manja tikvica
2 cm đumbira
3 režnja češnjaka
sok od 1 limuna
6 žlica soja sosa
1 žličica meda
2 žlice vermuta
6 žlica maslinovog ulja
400 gr. filea od piletine
Đumbir i češnjak izrezati na prutiće. Piletinu na prutiće i marinirati ju u
ulju, soja sosu, i soku od limuna oko pola sata.
Ostalo povrće narezati na prutiće.
Zagrijati wok (jako). Ocjediti piletinu i tekućinu od mariniranja dodati u povrće i dobro promješati.
Uliti malo ulja u wok i odmah ubaciti piletinu i pržiti dok ne dobije boju sa svih strana.
Izvaditi piletinu i ubaciti povrće zajedno s tekućinom te pržiti 2 - 3 minute.
Vratiti piletinu i pirjati dok povrće ne omekša oko 5 - 7 min. ili dok tekućina ne ispari.
Gotovo poslužiti s tjesteninom od riže.
Iz iskustva - stavim ono povrće koje trnutno imam, a npr. đumbir nisam nikada vidjela :/ ali super mi je što god stavila.
ne znam za vrijesku, ali meni će recept super doći
planiram kinesku večeru za 2 tjedna
ako imate još koji recept molim lijepo
i ima li tko poudzdani i dobar recep za proljetne rolice?
ovo je predobro!
Treba vam kineska mješavina povrća, mala šalica od kave fine riže, piletina narezana sitno, panceta narezana, kukuruz šećerac, tri jaja i začini - vegeta, sol, papar, češnjak u prahu
na ulje bacite piletinu i pancetu, sa strane pripremite rižu - skuhati u vodi sa žlicom vegete, kada je gotova piletina ubaciti mješavinu povrća i miješati dok povrće ne omekša. Ubaciti rižu, kukuruz i pustiti nek se sve spoji a onda zaliti kajganom od tri jaja. Kad se stvrdne (vidjet ćete po jajima) dodajte još malo začina i to je to!
ovo ću svakako isprobati,zvuči finoanabela prvotno napisa
![]()
kahna prvotno napisa
![]()
nisam ...kineska je još uvijek u zamrzivaču ...
ja danas imala srećom probu za prženo povrće, to mi je bilo u planu kao predjelo
našla sam u kineskoj kuharici smjesu za prženje
škrobno brašno, snijeg od bjelanca, prašak za pecivo
pomiješati, razrijediti sa hladnom vodom
povrće se uvali u brašno, pa u tu smjesu i prži
totalni debakl
upilo mi je strašno puno ulja, inače nije bilo neukusno, ali užasno masno
tako da sam odustala od toga
ima tko dobar recept za tu kinesku smjesu za prženje?