Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Bol i nateknutost stidnih usana

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Bol i nateknutost stidnih usana

Mislim da ove teme još nema, moderatorice sorry ako ipak ima, šikni me tamo

Od Petka navečer su mi stidne usne oko rodnice malo natekle, otvrdnule i na dodir bole kao da imam podkožni prišt, ili urasle dlačice. Pokušavala sam naći nešto na netu al sve se veže uz spolne bolesti, kojih nemam, a i brisevi i urinokultura su mi uredni. Jutros sam počela sa ispiranjem toplom kamilicom, i več mi je malo lakše.

Imam nekoliko mogučih razloga pa ču ih podjeliti s vama, a ako je neka od vas imala slično iskustvo molim vas da podjelite sa mnom!

1. U Petak sam počela s korištenjem nove vrste dnevnih uložala (Veo Cotton)
    2. Nekakva reakcija na utrogestan koji stavljam več 7 tjedana vaginalno, max doza
    3. Oteknutost može imati veze sa činjenicom da nisam imala sexualne odnose več 2 mjeseca (niti orgazam) a baš osječam jaku potrebu
    4. Počela sam koristiti Intimo maramice par dana prije toga

Što mislite?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prvo mislim da trebaš izbaciti te maramice za intimnu njegu jer su obično pune mirisa i sastojaka koji nikako nisu dobri za intimne dijelove, radije ispiri običnom vodom. Pokušaj s nekim drugim ulošcima, tek da vidiš ima li razlike i da njih isključiš. Čisto sumnjam da ti je to od utrogestana ili apstinencije

Meni su isto prilično nabrekle i velike od početka trudnoće, ali nisam tome pridavala neku pozornost, no ginićka se osvrnula na pregledu na to i rekla mi da je to vjerojatno od pritiska bebice (venska krv bla bla) koja mi od početka trudnoće "sjedi" na mjehuru.

Kako ti imaš dupliće, kod tebe je pritisak vjerojatno još duplo veći, pa moguće da je od toga. U svakom slučaju, ako ti se pogorša, odi do ginićke za svaki slučaj.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hm vidiš, nisam nikad povezala da su mi zaista dosta veče i tamnije od samog početka trudnoće.
    Ma ni meni te intim nisu drage, eto kupila ih čisto bezveze al od danas se ispirem sa kamilicom svako jutro, tako da ču ih zaista eliminirati...a kamilica mi i godi ujutro. A inaće nisam ni ljubiteljica uložaka, sad ih koristim jer sa utrogestanima je zaista nemoguče drugačije, morala bih se mjenjati 5 puta na dan...al pokušat ču sa čistom vatom pamučnom.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Potpisujem indi.
    I dodala bih da sam koristila Naturella dnevne uloške i bili su mi ok. Ako te vata bude živcirala probaj s njima.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je to ranije znalo naticati kad dobijem M, pa sam uvidela da je to od uložaka. Počela sam da koristim najobičniju vatu, a u međuvremenu su se pojavili i pamučni ulošci.
    Moguće da je od svega što si navela, ali ja ti preporučujem da se kloniš i maramica, ali i dnevnih uložaka, pa ćeš videti.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Roza, meni se to jednom dogodilo, i da baš kao što si opisala, bol kao potkožni prišt i natečenost.
    Prošlo je skoro samo od sebe drugi dan, no ipak sam otišla ginekologici koja mi je dala neku mast i bilo je sve 5!
    Aha, i to sam jurnula na hitnu, bio je vikend, tipa jako me boli što se to zbiva pa sam izbjegla čekanja u ordinaciji

Rekla mi je da mi se upalila neka Batholinijeva žlijezda. Koliko se sjećam rekla mi je da je to neki kanalić koji se ponekad malo zaštopa ili tako nekako pa naotekne. Gadno je ako se zagnoji.

Ne znam je li to kod tebe slučaj, no ako se bol i naotečenost nastavi možda da ipak potražiš savjet ginekologa.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa baš sam mislila danas da bi mogla biti neka žljezda, baš imam takav osječaj...pričekat ču do sutra, perem se toplom vodom i toplom kamilicom, eliminirala dnevne uloške (vata osim toga) i ne padaju mi na pamet više intim maramice...nadam se da če se povući al ako ne u 1 sam stupnju pripravnosti sutra mi je gin ujutro pa ču je nazvat.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slično tvojem opisu su meni u trudnoći naticale vene na tom dijelu, a poslije poroda žlijezde lojnice. I jedno i drugo je bolilo ko ludo (vene malo manje od žlijezda), bilo je naoteknuto i kao kvrga.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Iste sam simptome imala i ja u 10. tj. Dvije me je noći ta neugodna bol i svrbež izluđivala pa sam otišla na hitnu u Petrovu. Doktor je rekao da svakako prekinem s korištenjem dnevnih uložaka (također sam se koristila utrićima) i dao mi kremu Plimycol da se njome mažem. Također je rekao da je moguća i reakcija na deterdžente ili gelove za tuširanje. Uglavnom, nakon što sam izbacila dnevne uloške, svrbež, oteklina su nestale.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo cure da se javim...otok je skoro pa nestao, prestala sam sa dnevnim ulošcima i koristim isključivo vatu, eliminirala intim maramice, i svako jutro se perem s toplom kamilicom...mislim da su me ulošci iziritirali...za sad neču ić kod dok prije dogovorenog pregleda u ponedjeljak, al tad ču joj spomenuti pa ču vidjet što će mi reći...

Hvala vam svima

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I meni se nešto slično (ali bezbolno) pojavilo na vanjskom spolovilu, konzultirala ginek. i internet () i zaključila da su vjerojatno nabreknute vene na tom području jer, kao, mogu vene oticati (u trudnoći):
    - na nogama
    - na preponama
    - na genitalijama
    ...
    ima li lijeka ili nešto što pomaže?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kao što sam u prethodnom postu napisala, meni su naticale vene na genitalijama u početku trudnoće, ali moje su bile i jako bolne, pa mi je dr. dao Heparin mast (ili kremu - nemam pojma).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni su otekle tjedan-dva pred porod, ali nije bilo boli...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sorry na indiskreciji, ali kako vam je to izgledalo?
    meni je pozicionirano baš na velikoj usni, kao neka kvrga promjera 7-10 mm (moja slobodna procjena), nije bolna, ali sam sad skužila da vjerojatno zbog toga nelagodno sjedim dugo...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je isto počelo kao urasla dlačica, dakle nekakva pufasta kvržica baš pri vrhu...bolilo je na dodir, i onako kao da me je zvala da ju stisnem, al je previše bolilo. Onda se proširilo na cijele usne, i one su baš otekle tako da se više nisu baš lijepo zatvarale oko klit. nego su bile natečene, tvrde i tamne. Eto nakon par dana ispiranja kamilicom prošlo, a dok. se nije previše zabrinula oko toga.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ni moja nije previše na to obratila pažnju, kaže, vjerojatno proširene vene na tom području, često u trusnoći... mene ne boli, ali osjetim nelagodu kad duže sjedim... ma proći će---

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

malo da pokrenem ovu temu
    imam prišt koji mi je puknuo na stidnoj usni ali nije puknuo prema van već prema unutra
    sad mi je malo ta strana otečena a i ne boli više tako jako ( bolilo je prije stiskanja)
    i prije mi se to znalo pojaviti ali uvijek je puknulo bez problema prema van

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hej cure, trebam savjet ako je neka od vas imala slicno iskustvo.
    Trenutno sam daleko od ikakve civilizacije pa ne mogu otici ginekologu :/
    Prije nekih 2 tjedna nabubrila mi je koza s desne strane uz sam ulaz u vaginu, otok uopce nije bio bolan.
    U zadnjih par dana se to "premjestilo" na cijelu veliku usnu s desne strane i poceli me cak i boljeti.
    Molim vas za neki brzinski prijedlog za olaksanje tegoba jer jo 2 tjedna necu moci otici ginekologu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •