-
-
-
Hm vidiš, nisam nikad povezala da su mi zaista dosta veče i tamnije od samog početka trudnoće.
Ma ni meni te intim nisu drage, eto kupila ih čisto bezveze al od danas se ispirem sa kamilicom svako jutro, tako da ču ih zaista eliminirati...a kamilica mi i godi ujutro. A inaće nisam ni ljubiteljica uložaka, sad ih koristim jer sa utrogestanima je zaista nemoguče drugačije, morala bih se mjenjati 5 puta na dan...al pokušat ču sa čistom vatom pamučnom.
-
Potpisujem indi.
I dodala bih da sam koristila Naturella dnevne uloške i bili su mi ok. Ako te vata bude živcirala probaj s njima.
-
Meni je to ranije znalo naticati kad dobijem M, pa sam uvidela da je to od uložaka. Počela sam da koristim najobičniju vatu, a u međuvremenu su se pojavili i pamučni ulošci.
Moguće da je od svega što si navela, ali ja ti preporučujem da se kloniš i maramica, ali i dnevnih uložaka, pa ćeš videti.
-
Roza, meni se to jednom dogodilo, i da baš kao što si opisala, bol kao potkožni prišt i natečenost.
Prošlo je skoro samo od sebe drugi dan, no ipak sam otišla ginekologici koja mi je dala neku mast i bilo je sve 5!
Aha, i to sam jurnula na hitnu, bio je vikend, tipa jako me boli što se to zbiva pa sam izbjegla čekanja u ordinaciji
Rekla mi je da mi se upalila neka Batholinijeva žlijezda. Koliko se sjećam rekla mi je da je to neki kanalić koji se ponekad malo zaštopa ili tako nekako pa naotekne. Gadno je ako se zagnoji.
Ne znam je li to kod tebe slučaj, no ako se bol i naotečenost nastavi možda da ipak potražiš savjet ginekologa.
-
-
Slično tvojem opisu su meni u trudnoći naticale vene na tom dijelu, a poslije poroda žlijezde lojnice. I jedno i drugo je bolilo ko ludo (vene malo manje od žlijezda), bilo je naoteknuto i kao kvrga.
-
Iste sam simptome imala i ja u 10. tj. Dvije me je noći ta neugodna bol i svrbež izluđivala pa sam otišla na hitnu u Petrovu. Doktor je rekao da svakako prekinem s korištenjem dnevnih uložaka (također sam se koristila utrićima) i dao mi kremu Plimycol da se njome mažem. Također je rekao da je moguća i reakcija na deterdžente ili gelove za tuširanje. Uglavnom, nakon što sam izbacila dnevne uloške, svrbež, oteklina su nestale.
-
Evo cure da se javim...otok je skoro pa nestao, prestala sam sa dnevnim ulošcima i koristim isključivo vatu, eliminirala intim maramice, i svako jutro se perem s toplom kamilicom...mislim da su me ulošci iziritirali...za sad neču ić kod dok prije dogovorenog pregleda u ponedjeljak, al tad ču joj spomenuti pa ču vidjet što će mi reći...
Hvala vam svima
-
-
I meni se nešto slično (ali bezbolno) pojavilo na vanjskom spolovilu, konzultirala ginek. i internet (
) i zaključila da su vjerojatno nabreknute vene na tom području jer, kao, mogu vene oticati (u trudnoći):
- na nogama
- na preponama
- na genitalijama
...
ima li lijeka ili nešto što pomaže?
-
Kao što sam u prethodnom postu napisala, meni su naticale vene na genitalijama u početku trudnoće, ali moje su bile i jako bolne, pa mi je dr. dao Heparin mast (ili kremu - nemam pojma).
-
meni su otekle tjedan-dva pred porod, ali nije bilo boli...
-
sorry na indiskreciji, ali kako vam je to izgledalo?
meni je pozicionirano baš na velikoj usni, kao neka kvrga promjera 7-10 mm (moja slobodna procjena), nije bolna, ali sam sad skužila da vjerojatno zbog toga nelagodno sjedim dugo...
-
Meni je isto počelo kao urasla dlačica, dakle nekakva pufasta kvržica baš pri vrhu...bolilo je na dodir, i onako kao da me je zvala da ju stisnem, al je previše bolilo. Onda se proširilo na cijele usne, i one su baš otekle tako da se više nisu baš lijepo zatvarale oko klit. nego su bile natečene, tvrde i tamne. Eto nakon par dana ispiranja kamilicom prošlo, a dok. se nije previše zabrinula oko toga.
-
Ni moja nije previše na to obratila pažnju, kaže, vjerojatno proširene vene na tom području, često u trusnoći... mene ne boli, ali osjetim nelagodu kad duže sjedim... ma proći će---
-
malo da pokrenem ovu temu
imam prišt koji mi je puknuo na stidnoj usni ali nije puknuo prema van već prema unutra
sad mi je malo ta strana otečena a i ne boli više tako jako ( bolilo je prije stiskanja)
i prije mi se to znalo pojaviti ali uvijek je puknulo bez problema prema van
-
Hej cure, trebam savjet ako je neka od vas imala slicno iskustvo.
Trenutno sam daleko od ikakve civilizacije pa ne mogu otici ginekologu :/
Prije nekih 2 tjedna nabubrila mi je koza s desne strane uz sam ulaz u vaginu, otok uopce nije bio bolan.
U zadnjih par dana se to "premjestilo" na cijelu veliku usnu s desne strane i poceli me cak i boljeti.
Molim vas za neki brzinski prijedlog za olaksanje tegoba jer jo 2 tjedna necu moci otici ginekologu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma