Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Osip

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Osip

Moj troipolgodišnjak već par dana ima blago izraženi crveni osip, pjege, po guzi i nogicama - tak je bilo blago da smo mislili da ga je iziritirala neka odjeća, a danas su se pojavile i na rukama, i uz to su te mrlje- ili kak se to već zove - postale nekako izbočene, ako me razumijete Inače, to su velike mrlje - osip - po cm u promjeru, neke čak i više. Pretežno su okrugle, ali ima i ovalnih, čak i velikih po par cm...
    On se ne žali, ali grdo izgleda. Uz to kiše i kašlje. Inače je dobre volje, hoće se igrati, jesti, piti.
    Što je to? Sutra ujutro odmah idemo pedijatru, ali bih tako da bar otprilike znam što je u pitanju...

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne znam što bih moglo biti, ali se nadam da nije nešto ozbiljno. Da nije alergija na neku hranu ili možda ospice?
    Kod vodenih kozica se pojavljuju mjehurići ispunjeni tekućinom pa očito nije to.

http://www.plivazdravlje.hr/?section...on_menu=bgrupe

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

može bit šarlah ako ga boli grlo (streptokok)
    pročitaj tu:
    http://www.plivazdravlje.hr/?section...enu2=&bid=68-0

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Šta kaže pedijatar?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Alergija... ali nemam pojma na što - niti smo što novoga jeli, niti mi jedemo neke konzervirane stvari, procesiranu hranu... pitam se može li ambrozija koja nam cvate svuda okolo stvorit probleme (hm, da li to ona sad cvate ili ima plodove, nemam pjma....).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jel to urtikarija, onako osip kao od koprive ili nešto drugo?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Dr kaže da je urtikarija...
    Pitam se može li ambrozija u zraku (mi se šetamo kraj nasada u našoj ulici... izazvati to na koži? Plus, on kiše i kašlje i šmrca... A zaboravila sam to napomenuti dr-u... U petak ću, idemo na kontrolu.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Dr kaže da je urtikarija...
    Pitam se može li ambrozija u zraku (mi se šetamo kraj nasada u našoj ulici... izazvati to na koži? Plus, on kiše i kašlje i šmrca... A zaboravila sam to napomenuti dr-u... U petak ću, idemo na kontrolu.

al urtike bi trebale nestajat i ponovno se pojavljivat, one se sele ( bar je tak bilo kod nas ), dobila sam dojam da je kod vas to uvijek na istom mjestu :? Kad je dijete prehlađeno može dobit osip, sad se ne mogu sjetit kak to zovu ali se javlja kod osjetljivije djece, što se tiče ambrozije mislim da bi se morao provuć kroz nju za osip.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nina mi ima temperaturu do 38, i maloprije sam primjetila blagi osip iza uha, i oko usana, a po tijelu vrlo malo, da se ne zagledaš ne bi mi primjetila, vrlo vrlo malo. Opće stanje je tak tak, nije u puno formi ali nije ni klonula. Razmišljam da li da ju vodim na zaraznu ili ne, pomozite, što bi to moglo biti, nekakva viroza ili nešto? I još jedno potpitanje, da li opasno prati djetetu kosu pod temperaturom? Hvala

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Podižem da u očaju ne otvorim novi topic, recite mi, da li biste vodili dijete doktoru za svaki osip? Meni se ovo kod nje ne čini strašno, temp. vrlo mala,osip isto tako, a opet me strah ne znam što zašto bi izbio osip? Pliz neka se netko javi

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a gdje joj je tocno osip?

tonka je nedavno imala hand, mouth and foot desease - osip po sakama i stopalima (svrbi), temperatura, malaksalost, glavobolja.
    onda osip u ustima (i oko usta), upala zubnog mesa, afte.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo vratili se iz dežurne pedijatrije, šarlah. Veli dok. tipični šarlah i odmah je dobila penicilin. Malo čitam po forumu i vidim da dok. rade nalaze krvi, urina, briseve a ova ništa, odmah penicilin, i sutra se moramo javiti našoj dok gdje će i dalje dobivati inekcije penicilinom! Eto, dobro da sam otišla. Malo se sad brinem zbog ovih nalaza, jesu li nužni? Joj ja si ne mogu pomoći, ja uvijek sumnjam u doktore

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •