Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Osip ili gljivice?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Osip ili gljivice?

Već 2,5 mjeseca neuspješno liječimo osip u pelenskoj regiji za koji pedica tvrdi da su gljivice. Kada se razbukta osip je izrazito crven, točkast, a kad nestaje roskasto-crvenkast. Prvo smo dobili dijagnozu dermatitisa i Triderm od kojeg je bilo još gore.

Zatim smo mazali tjednima s Plymicolom 2 x dnevno od kojeg bi se povuklo ali za 2-3 tjedna evo ih opet. Prešli smo na Rojazol od kojeg se osip čak nije ni povlačio pa smo se vratili na Plymicol. Između prematanja malenu ostavljamo 10-ak - 15-ak min bez pelene a jednokratne pelene mijenjamo često.

U međuvremenu je mala dobila crijevnu virozu tak da je sad gore nego prije zbog česte stolice. Pazimo na šećer, dijete ne jede citruse niti začinjeno, do viroze smo joj davali jogurte ali ništa.... Pitam pedicu jel moguće da su joj gljivice u organizmu i da se kroz urin i stolicu gljivice stalno vraćaju ali ona kaže da je to nemoguće. Mogućnost urinoinfekta uopće nije spominjala. Zaista sumnjam u pedijatričinu kompetenciju. Šta napraviti?????? Jel u čemu griješim??

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možeš probati ovo: termalna voda u raspršivaču od Avenea, znači samo vodica sa termalnih izvora ( ljekovitih ) u ljekarni se kupuje, dođe ovisno o pakiranju oko 15-30kn.
    Prepisujem sa boce: Osnovna njega za osjetljivu,nadraženu i alergijama sklonu kožu. Umirujuće djeluje kod različitih oblika nadražene kože, pelenskog osipa...Svojstva: Stalnog i nepromjenjivog sastava osigurava umirujuće i antiiritacijsko djelovanje koje je dokazano brojnim kliničkim ispitivanjima...Način primjene: raspršite na kožu, pričekajte nekoliko sekundi te višak nježno obrišite.

Ovo sam preporučila i na drugom topicu pa će ispasti još da reklamiram, ali stvarno vjerujem da ne može škoditi.

Imaš još i kremu protiv gljivica http://www.medical-intertrade.hr/ind...upstva&art=168 koju smo mi jednom prilikom koristili, a što se tiče kreme koju inače mažemo na područje pelena kod presvlačenja je ona iz apoteke dječja mast sa nekim balzamom nemogu se sjetiti kako se točno zove, a tamo di kupujem već znaju kaj trebam pa nemoram svaki put govoriti cijeli naziv.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Lil.Pixie

Početno

Mi smo isto dugo imali problem s osipom koji se stalno vraćao,s tim da se moje djete taman skinulo iz pelene pa je počelo dobivati te prištiće nekakve.Prvo nam je doktorica prepisala kombinaciju krema pa su nam to smučkali u apoteci,to je prošlo,ali za tjedan-dva opet-neki osip kao pureća koža-pokupovala sam sve moguće kreme u apoteci-i na kraju nam je ipak pomogla mustelina stelactiv-mrak krema,tako da probaj s tim,moja mala se rješila tih osipa,a stvarno smo se izmučili,i možeš kupiti u biljnoj ljekarni koru hrasta,to mi je preporučila gospođa koja tamo radi,nama je i to pomagalo.to smiruje i dezinficira kožu,to par puta dnevno stavljaš koa oblogiće,ispireš,nama je pomoglo,eto,probaj pa javi!Sretno!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MissQ, jesi dobila na pp?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nama se osip javlja kada je koža vlažna ili gola,onako ko blago crvena pureća koža,a kad je u štramplama npr. se povlači? :? ideje? ne pomažu kreme,doduše pomažu kratko ali se opet javi.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pelenski osip se povlači ako 1-2x dnevno stavite vatu namočenu u fiziološku na zahvaćenu zonu. Ja sam stavljala kad bi trebala ići spavati. Dakle,2-3h dnevno. Fiziološka odlično izvlači osip. Ako je prolazilo na Plymicol onda jesu gljivice. Postoji krema koja se zove Imazol krempasta. Čim se Miji zacrveni koža (vrlo je tome sklona) mažem time 2x dnevno. Kad je imala pelenski osip mazala sa, i Stelactivom od Mustele, baš za pelenski ospi. Nama je zadnji puta trebalo 2 tjedna da u potpunosti prođe. Bitno je nakon čišćenja vodom, ne vlažnim maramicama, dobro kožu osušito, pa tek onda namazati. Ja sam čak sušila s fenom dok mi je dala. Nakon sušenja krema jer ona stvara zaštitni film pa mokraća i stolica teže mogu prodrijeti.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo prošlu skoro cijelu zimu vodili borbu s gljivicama kao posljedicu antibiotika...znali smo sanirati osip ali samo na kraće vrijeme, potpuno smo ih riješili tek kad je stiglo ljeto i kad smo se kupali u moru skoro svaki dan....

inače, kreme tipa Pavlovićeve je hrana za gljivice....
    također nam je dosta pomogla homeopatska terapija protiv Candide...

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja bih preporučila tu imazol krempastu, mi imamo stalno problema sa gljivicama- pojačanim urinom kad krenu zubići, pa nam ta krema jedina pomogne, a provali smo ih svih vrsta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •