Stranica 5 od 16 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 778

Tema: koristimo platnene (tetra) pelene

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da i sa malenom koristim vunene, ali samo z noc kada stavljam bambus fitted pelenu s gumom oko nogica. osim toga ona nocu ne keka. a preko dana koristim pul covere, da paket pelena ne bude tako veliki.
    a nisu vunene "zimske"! stovise ljeti su super jer najbolje propustaju zrak!!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gdje nabavljate vunene i flis covere? Koja im je cijena?

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cure puno vam hvala idem u potragu za tim coverima!!

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aro, ako hoces kupovati u HR, onda ima
    flis: http://www.pahuljica.hr/index.php?ma...products_id=56

vuna: ili kod mama sivalica ili ovdje http://www.lutonjica.hr/details.php?itemId=74

saljem ti pp!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Još se nisam ni okrenula a već je svibanj i Lara napunila prvu godinicu, stižu nam vrućine, tata utima godišnji pa idemo bakama u kc i u bih. Kako curka raste i guza raste i razmišljam kako staviti tetru u zaštitne gaće a da se ne vidi van npr. kad joj obučem šorc ili ti kratke hlačice, tj. komplet. Možda da stavim tetru po sredini? Što vi mislite ?
    :D

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mozda glupo pitanje, ali poucena osjetljivoscu prvog djeteta, zanima me sto radite sa onim zafrkanim/zguzvanim rubovima tetra pelena koje sam mogla izravnati samo peglanjem, a bas i nisam imala vremena za peglanje kad je kraj mene bila mala bebica. Moju prvu bebu je svaka sitnica zuljala i to joj je strasno smetalo :/ .
    Postoji li neki trik za izbjeci to guzvanje?

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja stavim miša u sling, pa peremo veš i peglamo skupa. još usput i zaspe, pa ga spustim na krevet i dalje peglam slobodno. Ne samo pelene, gaze, robicu, već i svu odjeću mm.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo koristili tetra pelena prva 2 mjeseca. Ja sam ih prije vješanja na štrik dobro rastresla, držeći pelenu sa svake strane, znači, svaku pelenu 4 puta. Uhvatim ju i dooobro opalim.
    Kad bi se osušile, samo sam ih rastezala rukama,ispravljala rubove, nisam peglala. Rubovi se nisu frkali, ali , kako sam već rekla, koristili smo ih malo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gdje se može naći ta snappy kopča za tetre? prodaje ne'ko rabljenu? hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

je l ima kakav link s uputama za motanje tetri?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://www.kittykins.co.uk/advice/id/20

al meni je jednostavnije i sigurnije da ne iscuri kakica stavit tetru + švedsku.(U frotirnim hm platnenim mi niti ne curi )

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jel se negdje u Hr moze kupiti snappi?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

navodno se moglo nabaviti preko smiba (i malo gdje drugdje), ali baš čitam na jednoj temi da je bilo problema s nabavama...
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...efd554a635cdbc

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Još se nisam ni okrenula a već je svibanj i Lara napunila prvu godinicu, stižu nam vrućine, tata utima godišnji pa idemo bakama u kc i u bih. Kako curka raste i guza raste i razmišljam kako staviti tetru u zaštitne gaće a da se ne vidi van npr. kad joj obučem šorc ili ti kratke hlačice, tj. komplet. Možda da stavim tetru po sredini? Što vi mislite ?
    :D
    ja tako stavljam tetru po sredini i zašitne gaćice i ne curi ništa van.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

crnkica
    Dobro došla!
    Drago mi je da i ti premataš bebu tetrama. Ja sam se na tetre odlučila isključivo zbog financija. Od onog posta je prošlo neko vrijeme pa povremeno upitam mame kako se snalaze i kako stavljaju tetru i ja stavljam po sredini i na nju zaštitne gaće i ne curi jedino što ju češće prematam jer pije / traži više tekućine pa češće piški. Možda je to i razlog zašto pojedine mame koriste jednokratne a ne tetre ili platnene.

Naime, kako smo kroz prošlih mjesec dana putovali svaki vikend od četvrtka do nedjelje potez- plitvice-kc i nazad, pa plitvice-banja luka i nazad, uzela sam u veliku torbu punu tetri za prematanje. Deterdžent kojim perem inače veš i prala tetre na ruke na putu i stavljala ih ocijeđene u vrećicu najlonsku takve mokre da ne smrde dok nismo došli do odredišta kroz nekih 4-5 sati uz stajanja (pauze za odmor po putu) pa sam ih tada stavila prati u mašinu.
    Mogu vem reći da nije problem sa tetrama po putu tako ću i kad odemo na more uopće mi ne treba mašina kad se popiški premotam i operem odmah pelenu i stavim sušiti na uže/štrik i ako puše i bude sunce začas je suha.
    Eto vam ideje.
    Da još napišem jednoj mami ako čita postove znat će koja da nisam naišla na snappy kopču bar ne u Hrvatskoj po netu,a kako i pomikaki napisala da je bilo na smibovom web shopu al izgleda na ne posluju više jer se njihova stranica ne otvara pa toplo preporučam zaštitne gaće majkama koje premataju bebe tetrama i ne trebaju vam švedske pelene.
    Ako premamate bebu koje trebaju se prematati u široko povijanje probajte jednu tetru u trokut i preko nje drugu u sredinu i gore zaštitne tako sam i ja Laru prematala i sve bilo za 5.
    Sretno i javljajte se sa tetrama i dalje ja vas čitam mada se često ne javljam jer je Lara u fazi brzinskog puzanja pa stalno za njom letim.
    Do čitanja mame drage!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne stignem surfati po razlicitim linkovima, pa me zanima, vi koje koristite snappi, jel ok cijena 1,30 eura ( nasla na ebayu)

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i ja sam se odlučila za tetre isključivo zbog financija i evo sad je već skoro pa 10 mjeseci kako je u tetrama i uopće mi nije teško prematiti ju. lasada hvala na dobrodošlici

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ma super baš mi je drago. Ako imaš bilo kakva pitanja samo izvoli a imaš i brdo postiva gore pa čitaj pisali smo o svemu a usput ja svima definitivno uz tetre prerporučam zaštitne gaćice.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

čitam,čitam već neko vrijeme... Ja sam oduvijek koristila ut tetre zaštitne gaćice,moram priznati da ni ne znam drukčije,a i nekako sam sigurnija kad su tu zaštitne. usput kakve zaštitne korištiš,odnosno čije?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Trenutno koristimo tots bots veličinu 1 i to od Larinih 10. mjeseci i još nije prerasla mislim da oni imaju i veličinu 2.
    Imaš topic samo o zaštitnim gaćicama pa potraži malo ja sad ne stignem moram laru staviti na spavanac a to znači i ja u krpe kad ju dojim.
    Ili samo upiši u google-ov pretražnik riječi zaštitne gaćice i izlistati će ti se svi koji prodaju iste.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

samo da kazem da smo na moru,i da smo i cijeli put,a i evo ovdje u tetrama i sve super,uopće mi nije teško stavljati joj tetre iako nisam kod kuće.brzo se suše.Pije puno tekućine pa ih na brzinu i smoči,ali to i nije nekakav problem kad većinu dana provede gologuzs

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

crnkica
    Baš mi je drago eto nikakvih problema sa tetrama, a dosta me mama pita preko pp-a kako na moru sa tetrama.
    Evo vam savjet ako nemate terasu gdje već boravite uzmite štrik / uže sa sobom i vežite u dvorištu svoga domaćina (naravno prvo pitajte možete li tako), ili u kampu još vam je to bolje.
    Pelene možete oprati ako ste u kampu pod slavinom/pipom na ruke ili u perilici.
    Mislim , ovo pišem radi ideja a ne da bi nekome solila pamet nije uopće teško. I brzo se suše
    Bravo crnkice :D uživajte na moru

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

u dilemi sam oko vunenog covera...
    da li uzeti racmanov ili disana. cena je razlicita model isti.
    racmanov je vuneni isto kao i disana, ali disana je od organske vune (naravno i skuplji je samim tim)

neko probao oba, ima jedan od tih? savet?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, radi se o coveru koji je strikan, lici na pantalonice, bermude

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da prijavimo i nas na temu. beba jos nije rodjena, ali nadamo se uskoro bice sve kako treba biti. zelimo poceti sa tetrama od prvog fdana. imamo i ostale platnene, ali po preporuci iskusnijih mama, odlucili smo se prvo za tetre, pa za ostale.
    koji povoj preporucujete za novorodjence? moramo paziti i na pupak, tako?
    i dali mozemo bez zastitnih gacica? imamo zastitne, ali brine me vrucina.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

možeš koristiti tetru sa švedskom pelenom. Samo to znači da će ti procuriti kad se popiški. Pa možeš odmah u bespelenaše

ovo ostalo ti ne bih znala...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovo za bespelenašenjem ima smisla. Bebe su sasvim svjesna bića i shvaćaju puno više nego smo obično spremni prihvatiti.
    Za svaki slučaj možeš nabaviti nepromočivu perivu plahtu (kod nas u Hospitalijama, ne znam gdje se medicinske potrepštine kupuju u Makedoniji).
    Računaj da će beba početi s pišanjem tek kad se probudi i to ti daje prednost.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ucim o bespelenastvu, i ozbiljno razmisljam o tome. citam stare topike na tom pdf-u.
    ima neki povoj za preporuciti za novorodjenjce, obzirom na pupcanik?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To ti i nije baš tolika mudrost. Tako male bebe se vrlo malo kreću i uglavnom ćeš sve zateći na istom mjestu na kojem si ostavila. Dakle, ako bebu zapakiraš kako treba, sva je prilika da će sve biti OK i kasnije.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I moja 27 dana stara cura je u tetrama.Posto je rodjena prilicno mala sa 2620gr,svi povoji su joj bili preveliki.Ja sam motala i jos motam tetru kao prefolds i zakopcam snapy kopcom.Zvuci komplikovano ali kad ju jednom tako slozis poslije je lako.Kad ju poovijam urolam malo oko nogica i nista ne curi sa strane.Imam Popolino cover od pula u velicini XS i njihov vuneni 62/68 i oba joj pasu.Vuneni je malo veliki ali koristimo ga samo za noc.Po vrucini danju ima samo majcicu i tetru bec covera.
    http://www.diaperco.com/store/pg/20-...tructions.html
    Na ovom linku na dnu stranice se vidi kako povijam,roza pelena na lutki.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Čitam postove kad ne stignem pisati pa predlažem ako ima netko tko zna link gdje se u Hrvatskoj može kupiti snappy kočka za one mame koje pitaju da imaju info iz prve ruke pa stavite link.
    Isto tako mi je drago da se i nove korisnice uključuju u prematanje bebica sa tetra pelenam pišite i dalje.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ispravak netočnog navoda:
    snappy kopča

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nadam se da će netko ubrzo javiti gdje se može kupiti kod nas snappy kopča....nisam nikad probala ali mi se čini stvarno odlično,pa onda ne bi joj stavljala cover

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja nisam nigdje kod nas nasla pa sam narucila sa ebaya

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam pak u zamjenu za snappy kopču svima preporučila covere ili ti zaštitne gaćice i nema niti vrućine niti osipa kad se sa tetrama premata guza. A i jeftinije je.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam se već naviknula na koristim zaštitne,ali uz tu kopču mi se čini da bi nam bilo dobro da smo ju imali na moru,toliko je kratko bila u pelenama,a čini mi se da zrak ipak najbolje struji kad nema zaštitnih gaćica

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Osim rizika da si probušiš čedo, što zapravo fali dobroj staroj "ziherici"? Mi smo imali snappy, ali mi je često išao na živce jer ne drži baš tako sjajno. OK, lako se postavlja, ali lako i popusti.
    U jednom trenutku je puknuo na najblesavijem mjestu, a puno prije toga je izgubio elastičnost. Dvojim između preporuke (fakat dobro izgleda) ili kritike (provizorno drži), a kao rezervnu varijantu preporučam zihericu.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Tetra pelena - krep traka umjesto uništene snappy kopče.

Danas mi je nečiji neodgojeni pas sažvakao snappy kopču!
    Pretraživši forum shvatih da je s nema kod nas..

Uglavnom, stavila sam krep selotejp umjesto snappy kopče.
    Dobro drži. Naravno kad je premokro oslabi, baš kao i snappy.

Ne kužim kako se koristi ziherica dok se dijete migolji.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja obavezno koristim kopcu jer mi se inace sve raspadne.Neznam meni drzi super,vazno je samo dovoljno nategnuti prilikom postavljanja.Imam pet kopci pa ih vrtim u krug tako da nije stalno jedna u upotrebi.Pogotovo sad preko ljeta za spavanje im stavim tetru i vunene zastitne i milina.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ziherice u obzir dolaze samo i isključivo u izdanju za zakopčavanje pelena
    sve ostale bi se otkopčale i što reče Davor, ubole čedo
    elem, nisam ih koristila u te svrhe, ali ih koristim za druge stvari, i jako, jako ih je teško otkopčati (ne zakopčati, to je lako )
    unutar "glave" imaju sigurnosni sistem u vidu spiralnog "ležišta" (ne znam kako to da nazovem drugačije) i zaista je potrebno dosta vještine da se to otkopča
    ja imam ovakve i ovakve, dobila na poklon kao foru, a koristim da drže očice kod pletenja jer su podugačke na nekoliko je MM slomio taj spiralni dio, pa služe kao obične ziherice
    inače sa prefold pelenama kopčanje sa zihericama bi trebalo da izgleda ovako

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Slažem se sa vama svima i načina kopčanja zihericom što je i vještičica pokazala ali i vi mame koje koristite snappy kopče navedite link ili info gdje ste kupile istu ako ste ju kupile vani napišite kako to ide jer puno nas nema iskustva sa kupovinom izvana ono porez , poštarina itd., što već ide na cijenu kopči.
    Jer dosta mama pita gdje nabaviti a vjerojatno u Hrvatskoj nema.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Snappi-Windelklammer

ja sam kupila u Popoliniju, a sada ću morati na ebayu ili na webu od popolinija - zove se Snappi-Windelklammer; od 1,30 EUR

naši brojni uvoznici baby opreme nemaju nikakvu korist od proizvoda koji košta samo 10 kuna a ne kupuje se više od dva-tri puta...

Da sam ja uvoznik ili proizvođač platnenih pelena, uvezla bih veću količinu snappy kopča, dobila ih na taj način po izuzetno povoljnoj cijeni, i besplatno ih dijelila uz svoje pelene te na taj način se izdvojila od konkurencije, jer tko god kupi platnene pelene uzima tetre barem za prve dane.

Citiraj lasada prvotno napisa
    Slažem se sa vama svima i načina kopčanja zihericom što je i vještičica pokazala ali i vi mame koje koristite snappy kopče navedite link ili info gdje ste kupile istu ako ste ju kupile vani napišite kako to ide jer puno nas nema iskustva sa kupovinom izvana ono porez , poštarina itd., što već ide na cijenu kopči.
    Jer dosta mama pita gdje nabaviti a vjerojatno u Hrvatskoj nema.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Re: Snappi-Windelklammer

[quote="Nuktemeron"]ja sam kupila u Popoliniju, a sada ću morati na ebayu ili na webu od popolinija - zove se Snappi-Windelklammer; od 1,30 EUR

naši brojni uvoznici baby opreme nemaju nikakvu korist od proizvoda koji košta samo 10 kuna a ne kupuje se više od dva-tri puta...

Da sam ja uvoznik ili proizvođač platnenih pelena, uvezla bih veću količinu snappy kopča, dobila ih na taj način po izuzetno povoljnoj cijeni, i besplatno ih dijelila uz svoje pelene te na taj način se izdvojila od konkurencije, jer tko god kupi platnene pelene uzima tetre barem za prve dane.

X potpisujem

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nuktemeron to bi stvarno netko trebao učiniti

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Umjesto Snapy kopce mozete koristi i kopce za elasticne zavoje,ima ih u svakoj apoteci a dobro odrade posao

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam isto prešla na tetra pelene, presavijem ih u uložak i stavim između nogica i preko obučem samo platnenu pocket pelenu bez uloška i covera (lakše mi je prati i sušiti tetru nego uložak za platnenu, a platnena ju baš dobro drži), a to mi je i bolje od švedske pelene+cover. Imam osjećaj da joj je s coverom vruće (imam 3 Rodina, a 2 sam uništila tako što sam ih oprala na visokoj temperaturi i odvojio se najlon )
    Kao cover mi zna nekad poslužiti i jednokratna pelena.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi sutra idemo na more. inace koristimo rodine puse i zastitne gacice ali tamo kamo idemo nemamo pristup perilici pa bih ja koristila tetre i zastitne gacice. e sad, cijeli danasnji dan pokusavam doma skuzit kako upakirat tetru u zastitne, bez ikakve kopce, a da se ne raspadne. pokusala sam ovako i onako ali malena se toliko vrti da pelena jednostavno sklizne s guze. imate li kakve ideje? nismo zakleti platnenopelenasi, tu i tamo koristimo i jednokratne (uzet cu paket i na more) ali mi je nezamislivo da je 10 dana iskljucivo u jednokratnima, pogotovo kroz noc. tetre bih na moru prala na ruke. inace malena ima skoro 7 mjeseci i 9 kg. ne znam da li je to vazno... hvala.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nisam vidjela na vrijeme ovaj post ali bebi neće biti ništa ako koristiš na moru tih par dana samo jednokratne. Ako pak želiš koristiti i tetre u kombinaciji stavi tetru u zaštitne pa na njih obične gačice tako ja sada stavljam da Lara ne može skinuti, tj. odlijepiti čičak na zaštitnima i skinuti pelenu. Nadam se da sam pomogla

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ivana B-G prvotno napisa
    snapi, potpisujem pomikaki! najlakse ti je zastitne gacice + tetra. ako on stvarno puno piski preko noci stavi 2 tetre i uzmi malo vece zastitne. ja bi ti za noc preporucila flis, jer malo bolje propusta zrak od pul-a....(a najvise volim zastitne od vune!)
    a mozda da pogledas na burzi za zastitne? dosta mama ima jako dobrih covera za prodat.
    A gdje je ta burza na netu, može mi netko stavit link ili napisat na kojim stranicama ima tako nešto? Hvala !

Stranica 5 od 16 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •