Začudila sam se kako to da dečki puno više piške i /ili drugačije nego cure i zato koristim jednokratne po noći. Prvih 10 dana nakon rođenja sam stavljala pampers zbog vrućina (zato sam izračunala koliko koštaju jednokratne), a sada savljam tetre koje svakih sat do sat i pol, tj. čim se jednom upiša odmah premotam da nije mokar da dijete ne ujeda od mokraće između nogica i da ne bude crvena guza. Da se razumijemo nije da dijete piša svakih sat do sat i pol al kad se upiša on mmekeće i popipam ispod zaštitnih i ako je mokra odmah premotam.
Malo je to mudan / zamaran posao ali drage mame meni smeta da je guza upišana a kako nebi smetalo bebu odmah bolje i mirnije spava.
Sad je star 6 tjedana i sve je ok. Kod nas je u Lici oko 25 stupnjeva jer živimo na Plitvicama blizu vode i pored šume pa nam je vlaga u zraku i nema vrućina kao u Zagrebu zato mi je ok stavljati tetre po ljeti a po noći mi jednokratna drži oko 4 sata jer mu prođe mokraća i po bodiću bude mokar pa ga premotam u polumraku dok on spava tiho i polako /nježno pa se ne budi.
Ide nam tako i nadam se da će tako i ostati.
Eto to je naše iskustvo sa dečkićem, tj. sa drugom bebicom.
Pusa mame![]()