-
Katajina:
Lara je stara 4,5 mjeseci. Kad se napinje za kakiti stavim ju na stol za prematanje pa zajedno stenjemo pa se pokaki i nadamo se brzo bez pelena.
Ja tetre sušim u kupatilu sad kad su počeli grijati a u ljeti sam vani na terasi kad živimo u stanu pa sam ih razvukla pa budu ravne. Ali u kupatilu ih presavijem da mi stanu na onaj stalak sa 4 žice pa mi rubovi budu izgužvani zato ih peglam. Probat ću ne peglati jedan dan pa da vidim kako će to izgledati al svejedno sam i o nepeglanju razmišljala sad kad je veća. Pošalji mi te savjete svoje mame na pp.
Davor:
Kakva je to frotirska pelena? Kažeš da je saviješ u zmaj? A i kloklo pita gdje ju kupiti.
Ja na tetru stavljam zaštitne gačice pa ne prolazi niti mokraća niti kakica a imam i švedske (one koje se vežu) al njih ne koristim jer su frotirne pa bi sve to prošlo preko. Nemam dovoljno iskustva o svim vrstama pelena al sam isprobala i pampers jedan dan samo, švedsku šivanu onu za kukiće stavljala na tetru i šivanu platnenu sa i bez uloška al te mi se dugo suše pa ih ne koristim. Platnene tetra se brzo suše.
Zorana:
I ja sam u trudnoći surfala po forumima o tetrama nisam znala kako ih slagati i previjati al smo na kraju baka (svekrva) i ja same našle takav način jednu u trokut i drugu u kocku pa na njih zaštitne i nikada još nije ništa prošlo preko. Čak sam čitala negdje da se tetre mogu kopčati sa snapy kopčama i vidjela sliku al mi se to nije svidjelo i nisam ih tražila da ih kupim- kopče.
Neka je još komentara i iskustava o običnim tetra pelenama jer naći će se još mama koje su zainteresirane a ne znaju kako previjati tako i nisam do larinog rođenja ni ja znala sa običnim pelenama. U bolnici kad smo izlazile iz rodilišta kući sestra mi ju nije znala previti u obične tetra pelene pa joj je stavila pampers koje koriste u bolnici. A kad ju je previjala preda mnom i pred pedijatricom vidjela sam da joj je guza sva crvena i pitala sam zašto je to pa mi je pedijatrica rekla kad dođemo kući da osušimo guzu fenom i namažemo pa će proći. Oni tamo u bolnici mažu bebama guze sa pavlovićevom kremom tako da imaju u čašici kremu koju nanose bebama na guzu sa štapićem od sladoleda il onim za preglad grla drvenim. Eto vam pampersa i crvene guze, ja sam se zgrozila. Od običnih nikada nema crvene guze niti bilo čega samo treba redovito previjati a ne svaka 3 sata. Ja gurnem prst u nogavicu od zaštitnih gaćica ili pelena malo viri van pa osjetim da su mokre a za kakanje mi već zna dati znak da joj se kaki napinje se i zna ići nešto kao oohhhhh ili da znak za stenjanje. Svaki savjet zlata vrijedi. Hvala curke pišite i dalje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma