-
Odnos prema novcu
Gledala sam malo stare teme, ali nisam ovo našla...
Kakav je odnos vaše djece prema novcu? Moji su, naime, poprilični filistri
! Imaju kasice, štedne račune u Pčelici i "škrinje s blagom" (drvene gusarske škrinje). Nedavno smo brojili lovu - stariji je nabrao blizu 1000 kn, a mlađi nešto manje (nekakvih 700-800). Razlika je samo u jednoj školskoj godini - stariji je na kraju prvog razreda dobio za knjižicu neke novce...
Kad god si žele nešto kupiti, oni uredno cimaju za rukav mene i tatu i RADIJE ODUSTANU (zapravo, često) nego da potroše svoje novce... Sjede na lovi ko kokoši na jajcima! Jedina iznimka su proljetos bile neke sličice nogometaša, za koje mi nismo dali novce, a bile su im jako važne.
Kad kupujemo stvari uvijek pitaju "Je li to skupo?" Bit će da sam im od rođenja probijala uši s tim SVOJIM (vrlo sličnim
) odnosom prema novcu. Zapravo, ako slučajno nemamo doma gotovine, nisu baš voljni posuditi (moramo pisati CEDULJU kada smo i koliko uzeli i vratiti čim prije).
Ne mogu reći da nisam zadovoljna (to je svakako bolja varijanta od rasipništva) ali ne znam hoće li potrajati. Također me zanima kako je to kod drugih roditelja i djece...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma