Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Doktoru???I kojem???

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Doktoru???I kojem???

Sad sam 10+2.Imam gripu ili prehladu neku,´neznam ni sama.Nemam temperaturu,ali me zato vec tri dana muci glavobolja,zatvoren nos i boli me grlo.Od sinoc osjecam da me i uho "pozdravlja" ali nije tako jako.
    Sto mislite,da li bih trebala ici doktoru?I kojem,opce prakse ili ginekologu?
    Sinoc sam otisla do obiteljskog doktora ali i on je bolestan pa ne radi,a i ginic ima otvoreno tek u ponedeljak.Znaci jedini izbor bi bio dezurni u bolnici.
    Hvala vam na odgovorima.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

opće prakse naravno ili na hitnu ak on ne radi

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa ako si samo prehladjena i nemaš temperaturu di ti se žuri?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa normalno za ovako nesto,bez temperaature ne bih ni isla doktoru.Brine me to sto mi je trudnoca jos mala,a kazu da je gripa u ovom periodu trudnoce opasna.Zato sam trazila savjet

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

doktoru opće prakse

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gripe još nema
    ali je sve krcato virozama

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dok nema temperature visoke, bebica je relativno dobro zaštićena. U ovako ranoj trudnoći je opasan faktor prije svega temperatura, dok "obična" viroza nije tako rizična. Gripe još nema, to što je počelo cijepljenje je zato što se mora na vrijeme cijepiti da se stigne izgraditi imunitet prije nego dođe gripa.

Pokušaj prirodnim metodama - čaj, med, polen, inhalacije, mirovanje, a inače - dr. opće prakse.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala na savjetima!Za sad mi je malo bolje.Uhvatila me panika jer sam prije pola godine imala gronu upalu grla i tri tjedna pila antibiotike,a isto je bez vez pocelo,da sam mislila da nije nista.Sad mi antibiotici nikako ne bi trebali,pa sam se malo uspanicila .
    U svakom slucaju hvala!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Javi se na hitnu. I svakako se javi svom ginekologu bez obzira što ti na hitnoj rekli!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto na hitnu?
    hitna je, kao što joj ime kaže, za hitne slučajeve
    odi kod svog dr opće medicine da pogleda grlo, uho, dogovorite se da li ić izvaditi krv
    viroza ne bi smjela negativno utjecati na trudnoću
    ali ako te je strah možeš otići kod ginekologa da vidi da je sve u redu s bebicom , ali za grlo i uho je nadležan LOM (liječnik opće medicine)

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zaista nema potrebe trčati liječniku, a još manje na hitnu s ovim simptomima.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni isto nije jasno šta paniku ženi dižete, pa to je OBIČNA prehlada :/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Potpisujem Diami
    Ali, sve super što ste napisale, ali se ne bih složila da viroza nije opasna.
    Virusne infekcije su tokom cele trudnoće opasne, a neke su naročito opasne u ranoj trudnoći.
    Ne dižem paniku, samo kažem činjenice.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam jos nigdje bila jer nema tmperature :D a to i je najvaznije.Mada sam veceras promukla,tesko gutam i mogu vidjeti kako su mi krajnici natekli,tako da sutra ipak idem doktoru.
    Bolje da mi kaze da sam dosla bez veze(mada cisto sumljam) nego da opet zaglavim sa anginom.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

slažem se, ja bih već bila, inače ne jurim na takve stvari, ali u trudnoći svakako
    sretno, neka nije ništa

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čokolada, ja bih kao što kaže iva_luca ipak se konzultirala nakon dr. opće prakse i s ginekologom oko preparata koje treba uzimati, tako su i meni rekli da je ipak ginek. taj koji odlučuje što trudnica smije ili ne smije uzeti. npr. obične septolete bih uzela a rekli su mi ni slučajno jer u njima ima nekih eteričnih ulja i sl. nego sam dobila samo sprej od propolisa za grlo.

i ja bih otišla dr. za svaki slučaj a i zbog tog uha (pamtim tu bol iz djetinjstva i kad osjetim nešto slično već sam na iglama ha,ha,..).

Proći će te brzo vidjet ćeš samo malo miruj, ja čim sam smanjila tempo, prošao mi i nos.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •