Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: "lose drustvo"

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno "lose drustvo"

fakat nisam znala kako naslovit ovaj topic :?

jednom smo bili u setnji rano ujutro vikendom i po cijelom selu nasli sve kante i kontejnere srusene i porazbacane po cesti

klinci su me pitali sto se dogodilo. dogodilo se to da su vecer/noc prije, klapa iz sela bili "vani", najvjerojatnije se "malo" zalili (ili stogod drugoga...) i onda su si nasli tu nadasve nadahnjujucu zanimaciju rusenja kanti za smece...

cesto vidimo te nekakve "rezultate" loseg drustva, klinaca bez nekih kreativnih ideja - kako to objasniti maloj djeci? tko je to radio? zasto? sto su time htjeli? sto su dobili? kakav je to osjecaj - vozati se selom/gradom i zaustavljati se pored svakog kontejnera, izlaziti iz auta (ili kroz prozor, whatever) i rusiti smrdljivu prljavu kantu?? odakle izlaze i dolaze takvi ispadi kreativnosti?

objasnjavate li svojoj djeci? i - kako?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma objasnim joj sad da je to loše, da to ne valja raditi.
    Ali šta kad dođemo u razdoblje kad će njoj to biti cool?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Možda joj to nikada ni neće biti kul? Isto ko što se nadam da neće slušat narodnjake il sjest na motor il pijanima u auto. Objasnim im baš tako kako si i napisala "ružno ponašanje i da ti jednostavno ti nije jasno koji je motiv za takvo ponašanje..." Skužit će klinci

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Možda joj to nikada ni neće biti kul? Isto ko što se nadam da neće slušat narodnjake il sjest na motor il pijanima u auto. Objasnim im baš tako kako si i napisala "ružno ponašanje i da ti jednostavno ti nije jasno koji je motiv za takvo ponašanje..." Skužit će klinci
    XXXX

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma ne mora biti da će im biti cool. :/

mm je u toj dobi bio u svakakvim društvima, ono što se kaže, dijelom ga je i cesta odgojila, ali nikad mu nije bilo cool uništavanje imovine.

mislim da su takvi koji bezrazložno uništavaju ipak nekakva manjina. :/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

yaya se ubacila, inače bih samo potpisala nju.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisam mislila da će joj biti cool konkretno obaranje kanti za smeće, već to "zabranjeno" ponašanje. Ma i ja se nadam da ćemo sada uspostaviti neke osnovne temeljne vrijednosti, pa će i tada ipak znati da iako je zanimljivo nije dobro

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se, taj konkretni put, "omaklo" pa sam totalno ne razmisljajuci dublje, na glas rekla: o brizna im pamet neinventivna!

ta moja glasna lamentacija povukla je pitanja i onda smo putem razgovarali o tome koliko truda treba od ideje do realizacije neke takve i slicne gluposti i vandalizma, a koliko da bi se, recimo, postavilo kamenje na betonske stepenice (to smo putem vidjeli majstora da radi)...

pa sam krenula razmisljat o tome da je dobro konkretno reci za odredjene stvari i ponasanja da su dobra ili losa, ne se vrtit stalno s nekim "etericnim" objasnjenjima

tako smo vrlo slikovito opisivali sto su u stvari ti klipani radili kad su rusili kante, sto se u tim trenucima dogadjalo, da li zelimo tako se osjecati, da li nam je vrhunac subotnjeg izlaska s prijateljima drndanje po smrdljivom smecu i prljavim kantama... i tako... bas mi je to bio jedan vrlo konstruktivan razgovor...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    tako smo vrlo slikovito opisivali sto su u stvari ti klipani radili kad su rusili kante, sto se u tim trenucima dogadjalo, da li zelimo tako se osjecati, da li nam je vrhunac subotnjeg izlaska s prijateljima drndanje po smrdljivom smecu i prljavim kantama... i tako... bas mi je to bio jedan vrlo konstruktivan razgovor...
    Blago tebi ako je bilo samo to. Naime naš doživljaj od petka. Vraćamo se s treninga nekoliko minuta iza 20 sati i Sonja odluči skrenuti u park...a tamo uz nekoliko roditelja s djecom 3 tinejđera sjede na klupi i jedna od njih (ma nebi joj dala više od 16 godina) dušu izrigala. Pazi pun park male djece, nešto sitno iza osam sati, a ja se preznojavam odgovoriti na milion sonjinih pitanja, što ona radi??? zašto povraća??? od čega povraća?? kad će više prestat povraćat??? zašto ju ne vode doma?? zašto ne zovu njezinu mamu?? zašto ne zovemo hitnu?? zašto baš tu kod penjalice?? I što sam joj rekla?? Rekla sam da se cura nalila ko guzica i da se vjerojatno ne usudi doći doma tak pijana i na kraju sam joj rekla da ak se ona ikada tak nalije nek radije dođe doma da ju treznim ja a ne druge mame po parku. nisam spominjala nikakve kazne al vjerojatno bi dobila zabranu izlazaka i to ne samo tjedan dana al otom potom...a kasnije van išla u pratnji roditelja.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo ko yaya jednom prolazili po štengama koje spajajau Radićevu i Tkalčićevu, tam uz Melin.

Ne znam tko je bio jače šokiran: ja koja sam dobar dio mladosti provela pred tim kafićem, ili klinci.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: "lose drustvo"

objasnjavate li svojoj djeci? i - kako?
    dokumentaristicki opisem sto vidim i sto se dogodilo. ponekad kazem da mi je zao ljudi koji se ne znaju brinuti o stvarima, mora da im zivot nije bas veseo.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pa ja se iskreno nadam da mu zahvaljujući našim odgojnim postulatima takve nebuloze nikad neće bit cool

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: "lose drustvo"

bjasnjavate li svojoj djeci? i - kako?
    litala,apropo tvog slučaja, mi smo jednom s prozora gledali kako se lik autom zabija u sve kontejnere redom i to toliko dugo dok ih ne obori, auto je rasturio skroz, a šta je htio postići - ko bi znao :?

Mi G. uglavnom kažemo kako ima različitih ljudi i kako svi ne misle i ne rade dobro, jer nisu naučili bolje ili ih nisu naučili bolje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nisam mislila da će joj biti cool konkretno obaranje kanti za smeće, već to "zabranjeno" ponašanje. Ma i ja se nadam da ćemo sada uspostaviti neke osnovne temeljne vrijednosti, pa će i tada ipak znati da iako je zanimljivo nije dobro
    e sad, ja sam baš mislila na vandalizam - nekako se ne bojim da bi to mojoj djeci moglo jednog dana biti kul.
    a ostali oblici zabranjenog/zanimljivog ponašanja - eee, tu već ne bih dala ruku u vatru :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Rušilačko ponašanje drugih uvijek bude tema naših razgovora, jer tako imaš temu, imaš posljedice, objasniš malo kaj se dogodilo i postaviš djeci pitanje kaj misle o tome.
    I to je jedan dio života o kojem se treba razgovarati, a ja mislim da ako budemo onak baš puno,puno razgovarali s našom djecom dok su mali i nudili im drugaćije izlaze iz ovakvih situacija, da će nam odrasti u dobre i pametne ljude.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •