Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Uputnica za porod u Varaždinu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Uputnica za porod u Varaždinu

Molim pomoć.... Trudnoću mi prati privatni ginekolog s kojim sam jaako zadovoljna, osim jednog malog detalja - ne može mi dati uputnicu za rodilište i preglede. Ginekologice na socijalnom nisu baš susretljive za izdavanje uputnica ako one ne vode trudnoću.... A kod jedne sam i prijavljena.... tj. skuplja moju glavarinu, ali bez da me ona pregledava neće dati uputnicu. Malo mi je glupo ići s pregleda na pregled sad u trudnoći, pa me zanima ima li neko isto iskustvo, ili možda još i bolje, ginekologa raspoloženog da mi napiše uputnice ako preselim karton kod njega, a bez pregledavanja???? :?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tvoj socijalni ginekolog ti je dužan dati uputnice za preglede u bolnici koju sama izabereš od 38-og tjedna nadalje kao i za rodilište pa se ne bi trebala ustrućavati otići po njih. Obično dok se nadaš najgorem ugodno se iznenadiš pa moguće da ti gin bude vrlo ljubazan i susretljiv. Samo hrabro, mora ti ih dati bilo mu drago ili ne. Držim fige za uputnice, a posebno za što ljepši porod!
    Meni je termin 10.10. i također idem u Vž iako sam iz Kc.
    Sretno!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala na podršci i lijepim željama.... Ti si prva pa se nadam da će ti porod biti baš onakav kakvog si želiš )) Što se tiče soc ginića - vele da su dobili uputu iz Ministarstva da ženama koje preglede obavljaju kod privatnika ne daju uputnice i recepte.... Meni nije hjela davati uputnice ni za vađanje krvi, ni šećera, ni recepte za željezo i ostalo.... tak da ne vjerujem baš da bude oduševljena izdavanjem uputnica za CTG nekoliko puta... pa pregled plodne vode.... pa krvna grupa.... pa ono čudo za žuticu.... pa onda još i porod.... Tražit ću ja i dalje. Hvala na podršci još jednom, i puno ti sreće želim.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ako si ti osiguranik, nema razloga da ne ostvaruješ svoja prava iz zdravstvenog osiguranja. To što si trudnoću kontrolirala kod privatnika, tvoja je osobna stvar i izbor. Zašto bi ti radi toga itko uskraćivao nešto što ti po zakonu pripada?!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Niti meni moja nije htjela davat uputnice bez da me pregledala, tak da sam ko idiot hodala paralelno kod privatnika i kod nje. Sve dok me nije raskrvarila tak da sam bila tjedan dana u bolnici. Sad sam pred porodom i nisam bila kod nje već 3 tj. (i ne namjeravam nikad više, čim ću biti u prilici mijenjam ginekologa) i namjeravam sutra sam otići po uputnicu za porod, pa da je vidim ak će mi probat nešto reći .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa, i meni je glupo, obzirom da plaćam zdravstveno, da sam zbog izbora privatnog specijaliste uskraćena za uputnice i recepte... al takav nam je sustav. Evo sad mi je kolegica zvala jednu svoju "poznatu" ginekologicu, i ona isto tak zahtijeva da me i ona pregledava i da mi službeno bude upisana da mi ona vodi trudnoću - i tek tad mogu dobiti uputnice. Baš su super! Evo, baš mi sad pred kraj trudnoće trebaju dupli pregledi, ne odgovara mi baš ni ovaj jedan jer se mali buni, a sad budem morala lijepo sve duplati.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sam da javim kak je prošlo dobivanje uputnice . Uglavnom, ja sam kod te doktorice prijavljena od 30. tj. zbog preseljenja. Cijelu trudnoću vodim kod privatnika, ali morala sam početi hodati duplo jer mi je rekla da ona ne dijeli uputnice. Nakon kaj me u 36. tj. raskrvarila (pokušavala je spaliti ranicu na cervixu- ne znam kakva je to praksa u 36. tj. na upaljenom cervixu raditi, al dobro) i provela sam 7 dana u bolnici odlučila sam da stvarno nikad više ne idem k njoj. Možda žena nije kriva, možda bi se to dogodilo i kod mojeg doktora al užasno me strah i ne idem tamo nikad više. I otišla ja nakon bolnice svom privatniku na pregled i obavila tamo i ctg i dolazim k ovoj samo po uputnicu za porod (do sad je nisam tražila niti jednu uputnicu, sve sam plaćala, i streptokok i ureaplazmu, sve.) da bi ona mene naprašila ko zadnju balavicu: da ona nije tu da daje meni uputnice na temelju tuđih dijagnoza (ovo je prva i zadnja koju ju tražim ), da di sam ja bila prošli tjedan na pregledu, da zašto ne idem u bolnicu na ctg, da što si ja mislim kak će doktori reagirati kad ja dođem na porod sa nalazima od privatnog ctg-a i amnioskopije....
    i još svašta nešto, uglavnom, nije ni pitala "oprosti, kak ti je bilo u bolnici" a meni je došlo da joj kažem da k njoj ne idem više na preglede jer je se bojim ko crnog vraga koliko je bila gruba dok sam joj krvarila tam na stolu, fuj! tjedan dana u bolnici me pregledavala doktorica D-C (u Vž-u sam bila) i niti jedan pregled nije bio toliko bolan. vrata otvorena a ona se derači na mene, užas! eto, toliko o odnosu jedne mlade ženske ginekologice prema trudnici u 39. tj. trudnoće, bljak. sorry na malo podužem postu, al morala sam se ispuhati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma grozno. Ja sam otišla privatniku jer mi je prošla-prva trudnoća završila spontanim. Bila sam na običnom pregledu, (kod soc.gin.) pa se sve činilo ok, pa su me za nekih tjedan dana naručili na ultrazvuk i onda mi je ginićka rekla da ne čuje srce. Naravno da je meni to bila katastrofa, a ona je mene otpravila van iz ordinacije kao: Pa nemojte se sad tu plakati, to je danas normalno... itd itd... evo uputnica javite se u bolnicu." Bez ikakvog objašnjenja kaj meni za tu bolnicu treba, kaj se događa, ništa. Poslala me ko malog Muju. Onda smo zvali privatnika, ponovili pregled, on je napravil čišćenje, razgovaral sa mnom ko s ljudskim bićem, a ne ono, daj mi se skini.... Pa sam kod njega i ostala. Pregledi nježniji, na svako pitanje odgovara bez podsmjeha.... A sad opet moram socijalnoj. Al ovaj put selim karton drugoj. Dr C-J za mene više ne postoji. Meni je grozno da te sad u trudnoći još tak maltretira.... Kaos. Bolnice i liječnici su nam prijatelji djece, al na moju veliku žalost još nema bolnice prijatelja mamama, pacijentima i na kraju običnim ljudima.
    držim ti fige da sve prođe OK.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kod mene se isto radi o doktorici iz vž doma zdravlja (mislim da su sve žene tamo), sam je stvar u tome što ja nju ne mogu promijeniti jer koliko sam skužila možeš mijenjati doktora jednom godišnje. al i ovak i onak mi ne treba, u tom trenu kad sam sad bila kod nje došlo mi je da joj kažem: hvala vam najljepša, ne treba mi uputnica i izađem van, al sam prešutila. a kad sam došla k njoj u 30. tj. i kad je vidla moje nalaze iz trudnoće i nalaze uzv-a i svega sam je prokomentirala: o, pa vi ste očito neka zahtjevna komplicirana trudnica .

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislim da po novom možeš mijenjati doktora kad želiš, a ne jednom godišnje (nisam 100% sigurna)
    pod uvjetom da te taj dr. želi primiti, naravno

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja nisam sigurna koliko puta možeš mijenjati doktora, al kad sam se ja odlučila maknuti iz gore spomenute ordinacije pitali su me zbog čega selim karton. Rekla sam da nisam zadovoljna doktoricom i to je bilo to. Probaj, možda se može. Ja samo jedva čekam da se porodim i da više ne moram do socijalnog. Ove manje uputnice mi piše dr opće prakse, neke sam plaćala, pa ću tako i nastaviti. I idem i dalje privatnom liječniku jer se osjećam sigurnije, informiranije, i iako ne volim preglede, ipak se kod njega ne osjećam tretiranom kao bezoblični komad mesa nego kao pacijentica. To je valjda zato jer plaćam, al radije ću platiti nego se osjećati ko smeće, jer je to ipak intiman pregled. Ja se ne opterećujem zbog rodilišta i reakcije na nalaze od privatnika jer imam dogovorenog liječnika u rodilištu. Nadam se da bude sve OK. Javim se kad odem sljedeći tjedan socijalnoj ginićki (novoj) da vidim kak bude ta reagirala.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    mislim da po novom možeš mijenjati doktora kad želiš, a ne jednom godišnje (nisam 100% sigurna)
    pod uvjetom da te taj dr. želi primiti, naravno
    Ja ti to mogu potvrditi.

Kad sam u HZZOu pitala što trebam napraviti / ispuniti / potpisati da promijenim doktora, pitali su me zašto i ja sam odgovorila da ne želim skandale ali nisam zadovoljna - to im je bilo poprilično dovoljan odgovor, postale su ultra pristojne i sve mi objasnile.

Piše se molba, koju HZZO zaprimi, razmotri i odobri (vele da još nikoga nikad nisu odbili). I biraš dalje. Ovo je slobodna zemlja

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Budem probala onda poslije poroda. Hvala na info!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dr. ti je duzna dati uputnicu, to je tvoje pravo iz osnovnog zdravstvenog osiguranja. To sto vodis trudnocu privatno samo stedis pare i njoj i drzavi. I ja sam se bojala problema s soc. gin. pa sam se ranije raspitala u HZZO-u i potvrdili su mi to pravo. Ako ti gin. i bude radila problema pozovi se na HZZO, neka ih ona kontaktira ili ih ti kontaktiraj.

Između ostaloga, meni se desilo da mi je soc. gin. otisla na godisnji a nije ostavila zamjenu, meni je trebala uputnica. Suprug je slozio takvu frku da nam je HZZO nasao zamjenskog gin, koji je bez problema napisao uputnicu iako nismo niti njegovi pacijenti, niti me je vidio a kamo li vodio trudnocu.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ona je meni rekla da ona meni nije dužna davat uputnice na temelju tuđih dijagnoza. Nije meni toliko problem u tome, njene uputnice mi niti nisu trebale, u cijeloj trudnoći ovo je prva i zadnja koju tražim (za porod) već u tom bahatom stavu i komentarima koji se tiču mene i mojih odlazaka privatniku. I pitanja tipa: A di ste bili prošli tjedan na pregledu? A zašto? Al bože moj... pričekat ću sad i onda je mijenjam.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sta ne mozes doci i reci da odbijas pregled? to je isto tvoje pravo kao pacijenta. ako ti ne zelis da te pregledava, onda te nece pregledati. ako ti odbije dati uputnice, prijavi ju hzzo-u ili lijecnickoj komori. na daj se za*ebavati pa ne bu vise vikala na tebe, kad se postavis.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma stvar je u tome što sam ja stvarno mislila da ona meni ne mora dat uputnicu ak me ne pregleda, tak da se nisam prepirala. al sad kad znam, čekam je da mi naleti dok rodim .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš su stvarno ti naši doktori bahati. Misle da je njihov cijeli svijet zato jer ih nekaj tražiš... Samo zaboravljaju da su oni tu zbog nas... ili bi tak trebalo biti. Ma, ko ih šljivi... Ja sam pitala svog privatnog ginekologa dal zna nekog ko ne radi probleme za uputnice, i preporučil mi je doktoricu M. na socijalnom. Nazvala sam, nije bilo nikakve frke, samo je rekla da dođen kod nje i da ćemo sve dogovoriti. Idem sad u utorak. A, to kaj se tiče da su nam obavezne dati uputnice i recepte... Pa ne znam baš. Meni je moja, sad već bivša, soc. ginićka odbila dati uputnicu za vađenje krvi i recepte po preporuci drugog, tj. privatnog liječnika. Rekla je da ako me one ne pregleda da ne može pisati ništa... Ah, ja ću za svaki slučaj ostaviti sad karton kod te druge doktorice, i nadam se da će i ubuduće biti susretljiva.... Puno sreće svima..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hej, evo mene, ako ima još nekog na postu. Bila kod dr. M na socijalnom, žena je super... Nije uopće pitala zakaj sam kod privatnika ni ništa takvog. Pitala je kaj mi treba, prebacile smo karton i to je to. Sad kad trebam uputnice ili recepte samo joj se javim i sve riješeno
    Klokica, nadam se da je i kod tebe sve u redu... Javi se da čujemo kak ti ide. I ja još brojim sitno... 36. mi je tjedan :D

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj klokica prvotno napisa
    Ona je meni rekla da ona meni nije dužna davat uputnice na temelju tuđih dijagnoza. Nije meni toliko problem u tome, njene uputnice mi niti nisu trebale, u cijeloj trudnoći ovo je prva i zadnja koju tražim (za porod) već u tom bahatom stavu i komentarima koji se tiču mene i mojih odlazaka privatniku. I pitanja tipa: A di ste bili prošli tjedan na pregledu? A zašto? Al bože moj... pričekat ću sad i onda je mijenjam.
    može ime doktorice na pp, da se ne zaleti i kod nje premjestim karton. hvala

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure, pa prijavite ih!
    Uputnica je nase pravo iz zdravstvenog osiguranje koje ionako cijeli zivot placamo. A sto se tice poroda u Vz - uputnica se moze donijeti i naknadno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •