http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubr...5/Default.aspx
jel' ovo neki vic ili bebe stvarno mogu piti magareće mlijeko?
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubr...5/Default.aspx
jel' ovo neki vic ili bebe stvarno mogu piti magareće mlijeko?
![]()
treba čovjeku javit da ne pokreće proizvodnju bez veze.
ma snaci ce se on, nek prodaje kozmetickim salonima, kupka u magarecem mlijeku, mmmmmmm
jutros, kad sam dobila link na ovaj clanak, proslijedila sam na nekoliko lijecnika koji se bave zastitom dojenja i prehranom novorodencadi i dojencadi, ako ce i ici neki njegov upit prema bolnici ili ministarstvu, mislim da ce stici i do njih
Drage mame;
Kaže larina baka o iskustvu ovako:
Kad bebe boluju od kašlja hripavca mogu piti tovareće mlijeko kao lijek ili još se može dati mlijeko od kobile, možda vam je ovo smiješno jer se i mi smijemo al stvarno je tako. Od njene sestre sin je imao takav kašalj i mlijeko od kobile ga izliječilo. To se nekad davalo, on je tad imao 4,5 mjeseci. Tako da ovaj članak nije nikakav vic. Pozdrav!![]()
moj brat je pio magarece mlijeko kad je imao hripavac i kaze mama da mu je pomoglo.
uostalom zasto ne bi mogli pit magarece kad mozemo kravlje? :?
bojite se da se ne postane tovar ako pijes magarece mliko?![]()
ma ovaj bi direkt iz magarice distribuirao u rodilišta.
ja san shvatila da bi da bolnici u ljekovite svrhe:
Zbog iznimnih ljekovitih svojstava mlijeko se koristi u terapiji plućnih bolesti, astme i suhog kašlja. No, za pokretanje isplative proizvodnje treba bi barem pedeset magarica - otkriva kunovljanski uzgajivač, koji se nada potpori od Ministarstva zdravstva, jer magareće mlijeko namjerava ponuditi bolnicama i rodilištima kao najbolji nadomjestak majčinu mlijeku.
a sad vidim da oce i u rodilista. pa ... bolje da zaradi nas covik na magarecem nego h*** na kravljem, kupujmo hrvatsko![]()
salim se.
magarece umisto majcinog? mislim da o tome niti ne treba raspravljat![]()
ali magarece u ljekovite svrhe, zasto ne?
Ja sam čula tek od 8 mjeseca djetetove starosti,i isključivo zbog zdravlja,naročitu djeca koja su rođena kao nedonoščat.Litra košta 400 kn.
kod svakog velikog kašlja davalo se magareće mlijeko i djeci i odraslima... mnoge male bebe su spašene tim mlijekom za vrijeme 2sv. rata...
što se tiče distribucije u rodilišta :/ neka dobro promisle...
kad smo bili na farm magaraca u zadru, dosla je jedna mama sa djetetom od kojih 4-5g i kupovala je magarece mlijeko.
rekla je da je "sredila" astmu s njme. da je okusom cak dosta i slicno mm.
nisam probala![]()
Mislim da je to ipak prilično promašeno. Rodilišta bi trebala imati banke mlijeka, a ne magarice.
Uzgred, Kleopatrina kupka koju nude u nekim welnessima se radi od nevelike količine mlijeka u prahu, dakle kravljeg.
stvarno je smiješno, ali kaže mi susjeda da je njenom malom samo to pomoglo... mislim da je imao isto problema s disanjem..
uglavnom mislim da je pola litre ili litra oko 400 kn..
zar se ona nije kupala u magarecem?Davor prvotno napisa
a morala je kad tad jos nisu izmislili ovo u prahu
pa kažu da je magareće mlijeko od svih životinjskih po sastavu najsličnije ljudskom. Jednom prije par godina bio je jedan članak, a mislim da se o tome pisalo i na ovom forumu... kako se za litru magarećeg plaća 400 kn po litri, ko suvo blago, a još veće blago se baca i podcjenjuje (majčino mlijeko)
hm... guglajući za tekstovima o magarećem mlijeku, naišla sam na jedan članak gdje opisuju kako se magarica koti:
Da mi je to vidjeti!!Okot magarice je veličanstven prizor. Ženka koja se koti stoji, a ostali je magarci okruže i netremice gledaju. Kad mladunče izlazi, svi kao u horu njaču i glasno se vesele dolasku mladog magareta na svijet
a jos i magarci, daklem muski rod sa obilatom kolicinom adrenalina.ivarica prvotno napisa
![]()
i ja sam bila impresionirana onomad:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...900&highlight=
Sad tek vidim ovaj topic.
Ja sam rodila u rodilistu koje bebama u slucaju potrebe ne daje nikakvo adaptirano,vec mlijeko kobile![]()
Kako meni 3 dana mlijeko nije doslo,a malena je bila prava gladusicadobila je to mlijeko.
Ne znam zašto bi novorođenče pilo magareće mlijeko, i ne petljam se u ovo, no moram podijeliti neko svoje saznanje od nekog "milog" mi susjeda.
Naime, ima sinka pola godine mlađeg od mojeg i tog malca, od njegovih cca 6 mjeseci (ako ne i prije, a možda i nešto kasnije, ne znam) povremeno nalijeva sa ovim mlijekom. :/
Prema nekim kazivanjima, govori ovaj lik, ovo mlijeko je navodno jako ok za imunitet i njegovom djetetu samo 1 dcl (slovima: jedan decilitar) ovog mlijeka "digne" iz bilo kakve bolesti (čak i odčepi nos, ali ne kapanjem, već ispijanjem). :/
Također, 1 l ovog mlijeka navodno košta 800 kuna (slovima: osamsto kuna).
Eh sad, ne petljam se u istinitost ijedne riječi u ovom mojem postu. Tako mi je on rekao.
No iskreno, sumnjam u sve ovo i razmišljam ovako: mlijeko u dojkama jedne majke stvoreno je baš po mjeri za njeno dijete. I košta......0 kuna.![]()
Ja sam citala za mlijeko kobile (pretpostavljam da za magrece vrijedi slicno)- Jako je dobro za podizanje imuniteta,a posebno za lijecenje astme i neurodermitisa.
Cijenu je doduse malo pretjeraoNije 800kn,nego oko 400 kn,mozda i manje.
Nina, u kojem to rodilištu dajuNina prvotno napisa
ne provociram, samo pitam
neurodermitis kažeš,a?Nina prvotno napisa
odo se natočit magarećeg
Japanka- Rodila sam u jednom antropozofskom rodilistu u Njemackoj.
posljedice hranjenja kravljim neadaptiranim mljekom su dobivene tek kad je čitava generacija prošla kroz to, tad su saznali da se mora adaptirati i da čisto razrjeđivanje nije dovoljno sigurno (želudčano krvarenje...)
kobilje, magareće.... da li su dovoljno istraženi? nuspojave?
kozje se eto zna da ima nuspojave -a srpastu anemiju
aspirin je dobar kod glavobolje, snižavanje tempšerature .. popij ga previše i završiti ćeš na hitnoj
Niti kozje niti bilo koje drugo mlijeko nema ama baš nikakve veze sa srpastom anemijom. Radi se o nasljednom genetskom poremećaju.MGrubi prvotno napisa
pardon
http://www.tegobe.com/casopisi/vase_...mama_kaze.html
Kozje mlijeko - Ta vrsta mlijeka u nas postaje sve popularnija, pogotovo u
prehrani dojenčadi, dobivajući epitet zdravog mlijeka. Međutim, kozje mlijeko u
odnosu na kravlje mlijeko nema većih nutritivnih (prehrambenih) vrijednosti.
Prednost kozjeg mlijeka je veći sadržaj srednjolančanih masnih kiselina C8 i
C10, koje se bolje resorbiraju nego masne kiseline kravljeg mlijeka.
Važan nedostatak kozjeg mlijeka su niske vrijednosti folne kiseline, pa se iz
tog razloga u djece koja su isključivo hranjena kozjim mlijekom razvija
megaloblastična anemija
ako si zelila vidjeti trebala si gledati mog muza kad sam radala najmladu bebutinkie winkie prvotno napisa
![]()
![]()
kravlje mlijeko potiće izlučivanje sluzi dok magareče i kozje to ne rade...dakle ako je dijete na kravljem mlijeku zravije mu je ovo drugo...zato se kod kašlja preporučuje kozje npr...lasada prvotno napisa
ali naravno babe to uzele pod lijek...
za vrijeme kašlja,bronhitisa valja KM zamijenit drugim M ...
i to je sve...
Pa nisu samo babe rekle. Pise i u wikipediji i na drugim mjestima.guest prvotno napisa
A i nebi ga vjerojatno ni u bolnici koristili da nema istine u tome.
piše,da...
Dižem ovaj topic na zamolbu prijateljice koja nema pristup netu. Dakle, nju zanima je li netko to nabavljao i gdje i je li pomoglo za bronhitis kod djece (radi se o djetetu od 3 god).
Vidim da sam na krivom PDF-u, google mi je ovo izbacio na Roda i magareće mlijeko, mislila sam to na Zdravlje djece pitati, a tražila po googlu da ne ponavljam temu...
ima neki čovjek kod Drniša, 400 kuna je litra
šalje u bočicama po 2 dl, zamrznuto
nemam kontakt
Evo mog topica sa Zdravlja djece i iskustava mama - pitala me jedna prija za to jer da je čula da pomaže kod bronhitisa, hripavca itd. I meni bilo smiješno, jer za to nisam nikad čula - a jesam za kozje, kravlje itd.
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=84690
Mlijeko se, ako sam dobro shvatila, konzumira kao lijek, u malim dozama.
Uz toga čovjeka iz Drniša, ima i jedna firma iz Zadra, zove se Dar-Mar (bez zezancije), vidjela je nedavno, ima i na netu slike firme ako zguglate.
Što je u tom mlijeku tako posebno da je baš za te dišne stvari navodno lijekovito - ne znam.
Ta mama iz mog posta nije, na kraju, naručila magareće, zadnje što je rekla da će probat klinca odvesti u one slane sobe što su sad nikle po ZG-u...
Inače je dojila, isključivo prvih 6 mjeseci, a kasnije uz dohranu do mislim 2 godine, ali klinac joj, otkad se priključio jaslicama ima tih problema pa se raspitivala za sve živo i neživo, uključivo magareće mlijeko.