Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Punjene (zapečene) paprike

  1. #1
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno Punjene (zapečene) paprike

    Za 4 osobe
    8 paprika
    1/2 kg mljev. junetine
    1-2 glavice luka
    par režnjeva češnjaka
    1 žlica vegete
    1 paprika
    1 vrhnje
    sol,papar,crvena (mljev.) paprika
    Paprike izdubiti i oprati.Luk zdinstati i ohladiti.Špek ili šunku malo prepeći i pomiješati sa mljev. mesom,dodati 1-2 šnite kruha (Prethodno namočenog u mlijeko i ocijeđenog),dinstani luk,narezanu 1 papriku,1 žlicu vrhnja i ostale začine.
    Paprike nafilati i staviti u vatrostalnu zdjelu koju ste premazali (ostatkom)vrhnjem,pokriti folijom i peći cca 1 sat.
    Nakon toga maknuti foliju i zapeči s obje strane.
    Prilog:pire ili krumpir kuhan u slanoj vodi + salata
    Dobar tek!
    Meni je ovo jako fino,možda će biti i nekom od vas.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Jako je fina i pečena paprika punjena ribanim krumpirom koji se samo posoli i popapri. Može se dodati i sitno sjekanog suhog mesa.

  3. #3
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Aha radim i to

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    744

    Početno

    Molim malo detaljnije ovo drugo.
    Sirovi naribani krumpir u sirovu papriku pa peći u pećnici?

  5. #5
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ima i vegetarijanski recept s rižom i gljivama, mmmm kako je to fino!

    općenito, ne znam zašto itko radi grozne klasične punjene paprike kad su pečene tako fine!

  6. #6

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Jako je fina i pečena paprika punjena ribanim krumpirom koji se samo posoli i popapri. Može se dodati i sitno sjekanog suhog mesa.
    Paprike punjene sjeckanim krompirom i rizom = bosanski recept (smajlic koji vice mljac, mljac, ali ne jede jer se cuva kilograma

  7. #7
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    da ja isto ne ribam krumpir nego režem na male kockice, ubacim pola crvenog luka i jedan paradajz također na kockice. sol i malo ulja.
    punim paprike i pečem u pećnici. peče se dok krumpir nije mekan tj. skuhan.
    mljack.

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ko mamita, ali bez paradajza.
    a sa snorki smo se već prepucavali na nekom starom topicu: stavlja li se riža ili ne?

  9. #9
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ne, koliko ja znam.

    s paradajzom ti bude malo "kiselkastije" ako voliš.

  10. #10
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ja rižu stavljam u mljeveno meso kad radim tu vrstu paprika

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa ne stavlja se, naravno!
    samo u snorkinom dijelu Bosne!
    Ali, mogu se paprike puniti samo rižom - i to je jako fino - kad se zapeče, prelije se vrhnjem...

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    744

    Početno

    meni se riža i krumpir ne pašu skupa ni u kojoj kombinaciji, osim klasične filane paprike i sarme, ali tada pire kao prilog, a riža u mesu...
    inače, ovo s ribanim krumpirom u papriku pa u pećnicu mi se čini super. kako paprike izgledaju na kraju, mislim da li se zapeku ili se skuhaju u 'saftu' od krumpira?

  13. #13
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    kako paprike izgledaju na kraju, mislim da li se zapeku ili se skuhaju u 'saftu' od krumpira?

    hmmm.... oboje

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    unutra je kao kuhano, a na vrhu se uhvati korica

  15. #15

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    pa ne stavlja se, naravno!
    samo u snorkinom dijelu Bosne!
    Ali, mogu se paprike puniti samo rižom - i to je jako fino - kad se zapeče, prelije se vrhnjem...
    Apricot, ti si davno raspalila iz Bosne
    Evo ja sad sa mamom pricam i ona koga kod zna , svi u paprike stavljaju rizu.
    I ovom prilikom moja mama ti porucuje da jednom napunis sa rizom, pa ce vidjet da vise nikad neces drugacije punit paprike

    Valjda ce se i druge Bosanke javit da potvrde moju tzv. "riznu" teoriju

  16. #16
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    u mom dijelu Bosne se paprike pune mesom :beeelj:
    salim se, ali ovo punjenje bez mesa svakako nije nesto tradicionalno, bar ne u sarajevu i okolini, a po tradiciji u fil (mesni) dodaje se riza. e, tu ja mijenjam pricu i svaki fil za dolmu (punjenje) pravim sa ribanim krompirom umjesto rize - bude mekse i brze gotovo.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj wewa prvotno napisa
    u mom dijelu Bosne se paprike pune mesom :beeelj:
    salim se, ali ovo punjenje bez mesa svakako nije nesto tradicionalno, bar ne u sarajevu i okolini, a po tradiciji u fil (mesni) dodaje se riza. e, tu ja mijenjam pricu i svaki fil za dolmu (punjenje) pravim sa ribanim krompirom umjesto rize - bude mekse i brze gotovo.
    koliko ja znam iz istog smo kraja
    A ovaj recept je krompir i riza. Znaci, isto kad pravis sa mesom. Isti sastojci, osim mesa.
    Ima se kupit ona knjizica" Bajramska sofra", pa pogledaj

  18. #18

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja kombinaciju krumpir + riža nikako ne mogu probaviti! Držim se svog, gore navedenog, recepta!

  19. #19
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    pa ne stavlja se, naravno!
    samo u snorkinom dijelu Bosne!
    Ali, mogu se paprike puniti samo rižom - i to je jako fino - kad se zapeče, prelije se vrhnjem...
    Apricot, ti si davno raspalila iz Bosne
    Evo ja sad sa mamom pricam i ona koga kod zna , svi u paprike stavljaju rizu.
    I ovom prilikom moja mama ti porucuje da jednom napunis sa rizom, pa ce vidjet da vise nikad neces drugacije punit paprike

    Valjda ce se i druge Bosanke javit da potvrde moju tzv. "riznu" teoriju
    potvrdjujem i potpisujem

  20. #20

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    Naravno da ide riza u punjene paprike, ali samo ove sto se pune mesom. ma sta Apricot zna. Ona je davno emigrirala

  21. #21
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Citiraj wewa prvotno napisa
    u mom dijelu Bosne se paprike pune mesom :beeelj:
    salim se, ali ovo punjenje bez mesa svakako nije nesto tradicionalno, bar ne u sarajevu i okolini, a po tradiciji u fil (mesni) dodaje se riza. e, tu ja mijenjam pricu i svaki fil za dolmu (punjenje) pravim sa ribanim krompirom umjesto rize - bude mekse i brze gotovo.
    koliko ja znam iz istog smo kraja
    A ovaj recept je krompir i riza. Znaci, isto kad pravis sa mesom. Isti sastojci, osim mesa.
    Ima se kupit ona knjizica" Bajramska sofra", pa pogledaj
    ama znam, vidis da ti se :beelj:im hehehee
    i vidjela sam te recepte, samo ne znam kome bih pravila kombinaciju paprike+riza, MM ne jede ni jedno ni drugo... :uzdah ocajne kuharice kojoj ponestaju ideje:

  22. #22
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    opet ste sve pobrkale.

    riža IDE s mesom

    ali ne ide s krumpirom

    U PUNJENIM PAPRIKAMA

    zašto se ja uopće petljam pa vi nemate nijedna pojma

  23. #23
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Potpisujem Mamitu od početka do kraja

  24. #24
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a sad ću ja uletjeti i napraviti kaos!
    Ali ne zbog riže (neka, brate mili, jede i kuha kako tko voli), već zbog smajlića!
    Šta je, šta ste se razbahatile?!
    Nema više ni jednog dok ne skupimo pare za prozore i vrata!
    Jel` jasno?!
    :belj, belj, belj:

  25. #25

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    opet ste sve pobrkale.

    riža IDE s mesom

    ali ne ide s krumpirom

    U PUNJENIM PAPRIKAMA

    zašto se ja uopće petljam pa vi nemate nijedna pojma
    Ni ti nisi Bosanka (beljjjj, beljjjjjj)

  26. #26
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    halo gdje ti ono živiš? :belj:

  27. #27
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    ja bosanskog derneka... naravno, cim je rijec o klopi, tu smo muahahaha

  28. #28
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Hebate tresem se od straha,ova Apricot je zbilja (sad bi stavila onog shock smajlića al se bojim ma stavila bi barem tri takva smajlića)

  29. #29
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    podižem temu kao podsjetnik na ukusan ljetni obrok - ja ih punim ribanim krumpirom, lukom i slaninom

  30. #30
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    e, al se društvo raspalo...

  31. #31
    Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    7,121

    Početno

    Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    podižem temu kao podsjetnik na ukusan ljetni obrok - ja ih punim ribanim krumpirom, lukom i slaninom
    I meni su tako najbolje a na kraju još stavim kiselo vrhnje i zapečem

  32. #32
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    ja gledam i mislim si pa ne sjećam se kad sam zadnji put pisala na receptima
    nisam ovo radila godinama,baš bi mogla

  33. #33
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    vidiš, vidiš, ovo s krumpirom ,bez riže moram probati
    a smijem staviti i smajlića

  34. #34
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    ja punim dolme (paprika babura, tikvice, paradajz, luk, patiliđan ako nađem pravi) faširanom junetinom dinstanom s lukom i češnjakom i onim što izdubim iz tikvica, paradajza itd. s crvenim grahom i kukuruzom + žlica čvrstog jogurta na vrh za koricu
    to je neki moj tursko meksički mix meni je tako najfinije, a i zahvalno količinski za goste

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •