Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 394

Tema: permisivan odgoj?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno permisivan odgoj?

LINK

ovo kako je odgojen ovaj dečko je za mene premisivan odgoj, on zna da mu nitko ne može ništa i to debelo koristi.

na ovom forumu su svi uglavnom vrlo tolerantni i puni razumijevanja.

a što ako ovaj dečko i njegovo društvo naude vašem djetetu ? ili nekom vama bliskom ?

vidite, meni ovdje demokracija prestaje i vraćam se onoj - oko za oko ,zub za zub, krivim državu koja nema dovoljno jaku infrastrukturu i socijalnu službu.

jer on k njemu slični će nastaviti dalje dok nekog ne ubiju, a kazna će opet biti ništa ( slućaj Luke Ritza i sl )

ja sam sad iskrena, a usudite li si vi napisati svoje mišljenje ?ili ću opet biti ja protiv svih ?

ili će opet biti krivi su svi samo ne taj dečko i njegova obitelj ?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Maria, nema tu permisivnog odgoja - tu odgoja nema uopće. I bolest i iskrivljena slika stvarnosti .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nema kazni, nema upozorenja, nema ....ničega

a on/i to koriste...

A kad malo pročešljaš po forumu, ako slučajno napišeš da si kaznio dijete, svi te ovak doživljavaju :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja uopće nemam pojma kakv je to permisivan odgoj
    al da odgajam , bome odgajam i to čvrsto
    i kažnjavam po potrebi
    uskraćivanjem njemu dragih aktivosti i razonode

u našoj školi je jedan dečko cijelu godinu mlatio drugog i uzimao mu novce , pribor i sl.
    naravno , škola nije učinila NIŠTA
    onda je ocu puko film , otišao ispred škole i ošamario dotičnog
    eeee , onda su se raspisale novine sa naslovnicama tipa -
    razbiješnjeli luđak prebio malodobno dijete
    a di su bili dok je ovaj mlatio njegovo ???

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dobro, nemojmo o kruškama i jabukama, ovakva djeca nemaju od koga naučiti o ponašanju, obitelj u banani, moralne norme ne postoje, pa tako ni ograničenja. I nitko ne kaže da djecu treba teško kažnjavati i tući da ne bi postala ovakva...ovo bi se teško dogodilo da su imali normalnu zdravu obitelj u kojoj se učilo o međuljudskim odnosima, imalo vremena za njih, postavljalo im granice...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tko je spominjao fizičku kaznu ?

pa ovdje na forumu je drama ako djetetu uskratiš neke povlastice...

a ja tvrdim, i gledam svaki dan, da takav odgoj bez kazni i ograničenja nije dobar

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne znam, :/ ne sjećam se da je netko baš dramio ako si malca kaznila negledanjem crtića?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko ja pratim forum, da.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

složila bih se s mariom...
    ja sam protiv udaraca ali smatram da ograničenja moraju postojati, moraju se poštivati i ako se ne poštuju moraju postojati sankcije (tako naime funkcionira cijelo društvo i bolje da se uče od malena)...

a što se tiče ovog konkretnog slučaja potpisujem čokoladu... bolest i iskrivljana slika stvarnosti... mislim da ta grupa treba ozbiljnu psihoterapiju...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj, daj, maria, ti stvarno mislis da tog malog nikad nisu kaznjavali? da mu nisu postavljali ogranicenja kao malom djetetu, da ga cak nisu nikad ni tukli? koliko ja poznajem ljudski rod i odgoj djece, prije bih rekla da su to radili i u prevelikim kolicinama ili na neadekvatan nacin kao djetetu.

i kako mozes tako usporedivati odgoj tog djeteta s odgojem vecine na forumu? nema mi nikakve logike u tome :?

osim toga, da je netko usporedio tvoj odgoj s tim, uvrijedila bi se do groba
    mene to osobno ne dira, al mislim da ti teorija uopce nije utemeljena

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam trenutno sigurna samo u to da na sve teme o odgoju mogu za sada samo teoretizirat jer je zhabac jos mali.

najvise citam i razmisljam i stvaram stavove, a stvarno se svega moze procitat i meni je korisno sta svako malo naletim na nesto o cemu jos nisam razmisljala.

ne bi rekla da je permisivni odgoj nekaznjavanje djeteta. meni je permisivni odgoj kad ne postoje nikakve granice i dijete se ponasa kako god zeli bez posljedica i vidjela sam takve djece, ali i one koja su stalno kaznjavana pa su opet neodgojena

ja sam skoro sto posto sigurna da cu odgajat svoje dijete tako da mu postavljam granice i da ga necu kaznjavat batinama jer u to istinski ne vjerujem, sta vise odrastam ko roditelj sve sam sigurnija u to. kako cu postavljat grancie, to je sad vec spoj svega, mog odgoja, trenutne situacije, djeteta ... no kazem ovo je sve s moje strane cisto teoretiziranje: ja bi ovako kad bi ovako

zato cesto ni ne sudjelujem u raspravama jer postoji mogucnost da si jednom uskocim u usta kad dodje kakva situacija.

ovaj momak mi je stvarno ekstrem, i ja bi rekla da tu nema odgoja.

na tvoje pitanje sta bi da takvo dijete napadne moje? hm. lavovski ga branila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa svatko ima pravo na mišljenje....

ili se ovdje smije pisati onako kako većina misli

i da mislim da nije imao nikakvih ograničenja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i da opet mi je inbox krcat

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ajte, ljudi, pisite marii javno, da svi mozemo citati

inace, maria, ja sam vise puta na forumu izjavljivala da sam kaznila dijete, pa nisam uocila da se netko zgrazao.

i prilicno sam sigurna da ovakvo ponasanje djeteta moze biti i rezultat suvise permisivnog, i suvise strogog, ili suvise nedosljednog odgoja.
    mislim da ima bezbroj recepata kako s.ebati dijete.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    oooo, jeaaa.... veliki X...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    i da opet mi je inbox krcat

za ne povjerovati!
    nedavno je u nekom od csi-jeva grupa huligana premlaćivala strance iz čiste zabave.
    želudac mi se okretao pri pomisli da bi to mogla biti stvarnost.

ja bih molila da mi se objasni permisivan odgoj.

ja sam popustljiva, nedosljedna, ne kažnjavam, ali... svakog dana na bezbroj načina djeci pokazujem da ih volim i da mi je do njih stalo.
    stalo mi je do toga kako se ponašaju van kuće i prema drugim ljudima, bili oni njihovi vršnjaci ili odrasli ljudi.
    da li je moj odgoj zbog popustljivosti permisivan?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A gdje si našla da je to permisivan odgoj? U tekstu nigdje nije opisana njegova obiteljska situacija i kako je odgajan?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa svatko ima pravo na mišljenje....
    naravno da ima.

moje je sve trenutno toliko generalno da mislim da je to gotovo uvijek ono sto svi/vecina mislimo: djecu treba postivat, odgajat, postavljat granice, itd ...

mislim da to misle svi roditelji samo je prakticni dio/realizacija drugacija

osim toga ima hrpa stvari o kojima jos uopce nemam stav/misljenje

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    Citiraj a zakaj prvotno napisa
    oooo, jeaaa.... veliki X...
    X

i za to uopce nije potreban neki talent

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uopće ne kužim zašto ti je inbox krcat, a topik prazan :/

obzirom na svoju prirođenu znatiželju, ne mogu ti ni reći što bih sad dala da mogu ćirnuti u njega.
    o ovom forumu imam svoje mišljenje, ali baš da ne smiješ izraziti svoj stav oko odgoja, kazni i sl. nije moj dojam. :/

uglavnom, po meni je jednoznačna podjela načina odgoja na permisivne, autorativne i AP skroz upitna kao takva. naročito bez uvida u cijelu situaciju, u psihičko stanje roditelja, djece i u još puno varijabli koje mogu biti uključene.
    naravno, ne skidam odgovornost s roditelja, ali sa sigurnošću tvrditi da bi kazne ne znam kako popravile stvar mi je upitno. možda i bi. sklona sam vjerovati da bi rezultat bio isti.

hoću reći, nisam decidirano protiv kazni kao neki na ovom forumu, ali osim kazni, odnos prema djeci mora sadržavati još jako, jako puno toga.

možda u navedenom primjeru kazne nisu bile jedina karika koja nedostaje. :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znamo ovo
    Živi sa starijim bratom, majkom i ocem koji boluje od teške psihičke bolesti. Jedine riječi koje s njim izmjeni su “bok, bok”. Majka se uvijek brine kada izlazi van. No, jedina i za njega najgora kazna je zabrana da ide na Dinamove utakmice.
    ima forumašica koje zastupaju nekažnjavanje, ali nekako mi se čini da odgoj koji one prakticiraju baš ne sliči na "odgoj" koji je dobio ovaj dečko

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zapravo me ne interesira kako je odgojen taj mali, ali da se mene pita, bio bi jednom nogom zavezan za metalni krevet neke ustanove - koju bi mu odredili primjereno dobi i mentalnom zdravlju.

Evo, ja sam sad u užasnom strahu za svoje dijete!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zastupam permisivan odgoj i nekažnjavanje, ali to se ne odnosi na situaciju kada su počinjena kaznena djela.

Mislim da treba razlikovati permisivan odgoj kada je djetetu dopušteno da šara po zidu i premlaćivanje u pothodniku.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    joj, daj, maria, ti stvarno mislis da tog malog nikad nisu kaznjavali? da mu nisu postavljali ogranicenja kao malom djetetu, da ga cak nisu nikad ni tukli? koliko ja poznajem ljudski rod i odgoj djece, prije bih rekla da su to radili i u prevelikim kolicinama ili na neadekvatan nacin kao djetetu.
    Ovo je stvarno težak slučaj. I slažem se s medom, mislim da taj dječak nikad ljubavi ni nježnosti nije dobio, samopouzdanje gradi nasiljem, očito je da ga je i njemu netko srušio istim načinom.
    U njegovim rečenicama nema suosjećanja.

Ako je obitelj zakazala, ne smije država. No, znamo kako je kod nas. :/ Dječaku treba pomoć. Ali i da ga se zatvori u popravni dom, sumnjam da bi bilo pomaka.

Gledala sam prije par mjeseci slučajno jednu emisiju, klinci u Americi, 15-16 godina, prijestupnici, u maloljetničkom zatvoru. Ko u BB. Zatvoreni u kući, morali su raditi u vrtu, čistiti, obavljati zadatke, ali su radili i na komunikaciji, samopouzdanju i sl. No, ako bi netko pogriješio i bio neposlušan, kazna je bila vojnička, dril do maksimuma.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    znamo ovo
    Živi sa starijim bratom, majkom i ocem koji boluje od teške psihičke bolesti. Jedine riječi koje s njim izmjeni su “bok, bok”. Majka se uvijek brine kada izlazi van. No, jedina i za njega najgora kazna je zabrana da ide na Dinamove utakmice.
    ima forumašica koje zastupaju nekažnjavanje, ali nekako mi se čini da odgoj koji one prakticiraju baš ne sliči na "odgoj" koji je dobio ovaj dečko
    i još... meni se čini da je ovo pisano s namjerom da se mali prikaže kao produkt permisivnog odgoja

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ček, ček.. ja sam pročitala da se majka brine za njega... i nekako sam shvatila da s ocem nema nikakav odnos odnosno da majka nema baš pomoći od strane oca koji je psihički bolestan...

i dalje smatram da je djetetu (i njegovoj grupi) hitno potrebna stručna psihijatrijska pomoć... u njegovom slučaju možda je i nasljedni poremećaj - jel to moguće :?

dobro sad možemo samo naklapati ali činjenica je da mu treba pomoć...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dobro sad možemo samo naklapati ali činjenica je da mu treba pomoć...
    Jednako tako stoji i činjenica da je mali još uvijek na cesti. Da izvinete, mene to više brine.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma on je sada izašao u novinama, bit će još veći Džek, ništa se neće poduzeti , sve će se vrlo brzo zaboraviti.
    I da, članak je pisan u stilu, hej, klinci, vidite kakav sam ja frajer, samo vi radite što vam je voja, policija vam ne može ništa.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ček, ček.. ja sam pročitala da se majka brine za njega...
    Da, brine kad ga nema doma. Kad je u 3 iza ponoći vani ili na stadionu s huliganima.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Jednako tako stoji i činjenica da je mali još uvijek na cesti. Da izvinete, mene to više brine.
    je.

to je u ovom slucaju najgore sta se svi oko njega ponasaju ko da mu ne mogu nista.

takvi huligani jedino razume kad s njima komuniciras njihovim jezikom - nasljem. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci, pomoc treba ustvari i roditeljima? Ne vidim kako se bez takve vrste pomoci trajno moze pomoci i djetetu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Našla si novinski članak o djetetu s hrpom problema. Na kraju tog članka je jedna (novinarska!) rečenica o njegovom odgoju.
    I onda povlačiš paralele s odgojem o kakvom pišu neki ljudi na forumu?
    Meni je to sve vrlo površno i tendeciozno.
    A tu spiku s inboxom još najmanje kužim. Čemu takav kukavičluk?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A inače, slažem se da kad stvari dođu u ovu fazu (i puno ranije) treba spašavati i okolinu i to dijete.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kaj je zabranjeno iznositi svoje mišljenje ?

ja sam bar iskrena i ne ulizujem se većini

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    ček, ček.. ja sam pročitala da se majka brine za njega...
    Da, brine kad ga nema doma. Kad je u 3 iza ponoći vani ili na stadionu s huliganima.
    tila sam baš napisat dopunu... očito da se majka brine ali da nema pomoći od oca a sama očito nema snage za stat mu na kraj...

i odgovor na pitanje što bi da se dohvati mog djeteta... vjerovatno bih ga odrobijala

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hoćemo li raspravljati o dečku ili o marijinom inboxu?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno da nije zabranjeno, zato sam ga i iznjela. Moje mišljenje je da ti je paralela sasvim ne stoji, da permisivni odgoj nije dobar i da ovaj način odgoja o kojem se na forumu piše nije permisivni odgoj.
    A to je li zabranjeno iznositi mišljenje pitaj te što ga ne iznose na forumu.
    Inače, ako mi prethodni post nije jasan, smatram da prvo treba zaštititi okolinu od ovog dečka, a onda se brinuti o njemu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Odgovarala sam mariji.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Poštujem tvoje mišljenje i stav, no ostajem pri svome.

Imam malo veći uzorak djece za promatranje nego većina, no opet znam da sam sa svojim stavovima ovdje debela manjina...

i usudim se napisati nešto što dobar dio forumaša misli ali se ne žele konfrontirati.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Mislim da treba razlikovati permisivan odgoj kada je djetetu dopušteno da šara po zidu i premlaćivanje u pothodniku.
    ja bih baš zato željela znati što je permisivan odgoj jer ne može biti ili ovako ili onako. ili jeste permisivan ili nije.
    moje je mišljenje da kvaka u permisivnom odgoju nije nekažnjavanje i popuštanje već ZANEMARIVANJE, nepokazivanje ljubavi i brige, što od djece stvara nesretnu, nesigurnu i nasilju sklonu mladež.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mislim da bih se donekle čak mogla složiti s fegusti... dopuštanje djetetu da radi što hoće i meni djeluje kao čista inercija i lijenost roditelja... previše su zauzeti svojim komoditetom da bi se brinuli oko toga što dijete radi pa mu dopuštaju da radi što hoće i to nazovu permisivnim odgojem :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da ovo sto Deaedi pise i nije permisivan odgoj. Saranje po zidu bilo bi za odredjenu obitelj dozvoljeno ili nedozvoljeno ponasanje, ovisno o okvirima i granicama koje su doticni roditelji postavili sebi i djeci. Saranje po skolskom zidu npr. bilo bi nepostivanje tudjih granica i pravila, a tu je opet odgovoran roditelj jer treba nauciti dijete da moja granica ne mora nuzno biti i tudja granica.
    Slazem se s tim da je permisivan odgoj nedostajanje bilo kakvih smjernica za zivot, odgoj u kojem je dijete apsolutno prepusteno samo sebi, a djeca trebaju vodstvo.
    Nekaznjavanje nije permisivan odgoj. To sto moje dijete smije npr. sarati zid, a necije tudje ne smije ne znaci da ja dijete odgajam permisivno sve dotle dok je i meni i djetetu jasno da su to nasa obiteljska pravila i dok sam mirna s onim sto se u mom domu desava.
    Permisivan roditelj je vjerovatno roditelj koji je negdje na svom zivotnom putu izgubio vezu sa samim sobom i ne zna kako da se nosi niti sa zivotnim izazovima niti sa izazovima roditeljstva i odgoja djece.
    Autoritaran roditelj bi bio druga krajnost, tj. druga strana istog novcica, jednako je lose i stetno.
    I na kraju, autoritaran i autoritativan mislim da nije isto. Zdravi autoritet izgradjen je na povjerenju, postivanju i medjusobnom uvazavanju i takav autoritet se podrazumijeva sam po sebi, i odraslima i djeci. (svima nam treba vodstvo ponekad)
    Autoritet izgradjen na strahu i strahu od kaznjavanja i posljedica je stetan jer trajno narusava odnose roditelja i djece, tj. takvi odnosi se nikad ni ne uspostave kako treba. Autoritarnog roditelja se djeca kad tad pozele rijesiti i tu nastaje raspad sistema.
    Molim da se prave razlike u nekim stvarima jer ja, iako jako cijenim nasu Mariu, imam dojam da ona uporno brka neke pojmove i uporno neke odlike neautoritarnog odgoja trpa pod permisivnost.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odgajam, al čvrsto, kako je netko gore napisao. S puno ljubavi, al uz vrlo jasne granice. Jednostavno poznajem temperament svoje djece i vidjela sam kako me vodio "demokratski" odgoj s M-om.

Neki dan je u mom gradu majka u novinama izblatila policiju kako su joj namlatili 21 godisnjeg sina kojeg su pokupili jer se pred jednim kaficem i sam pomlatio s ekipom (bilo je i noževa). I sad mamica kuka što je sin u zatvoru. Dečko ima masnice za koje je mama sigurna da su od policije, a ne od ekipe. Možete si misliti.

Moja stara dobro veli - da je živo zanima kako će ovi naši klinci koje danas odgajamo (u sredistu pozornosti i kao male prinčeve i princeze )- izgledati za dvadeset godina. I dajem joj za pravo da tako misli. Jer sve je ovo također jedan veliki društveni eksperiment.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

stvar je u tome što mi se određeni stilovi odgoja koji su mainstream ovdje ne sviđaju pa možda podebljam svoj uskličnik ....zorana imaš point

no tema nisam ja, curke

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

klia potpisujem tvoju mamu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajmo mi onda krenuti od pocetka, bez obzira sto kazes da to nije tema.
    Kakav nacin odgoja bi po tebi bio ispravan? Molim detalje radi lakseg etiketiranja. 8)

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Moja stara dobro veli - da je živo zanima kako će ovi naši klinci koje danas odgajamo (u sredistu pozornosti i kao male prinčeve i princeze )- izgledati za dvadeset godina. I dajem joj za pravo da tako misli. Jer sve je ovo također jedan veliki društveni eksperiment.
    Pa i ja se slažem i isto me zanima (iako ne mislim da svoje odgajam u središtu pozornosti i kao princa i princezu). Al svejedno mi je takav način "neodgoja" trenutno jedino prihvatljiv, meni kao roditelju.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Molim detalje radi lakseg etiketiranja. 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

diplomatski bih napisala da se vidimo na ovom topicu za 20 godina.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

no tema nisam ja, curke
    ne, ja sam

Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke