-
UČESTALOST PRETRAGA U TRUDNOĆI
Ne znam je li ova tema već negdje bila, no ono što mene zanima jest sljedeće. Sada sam u 31. tjednu, trebala sam otići na pregled prošli tjedan, ali sam ga propustila. Inače idem kod privatnika. Prvu trudnoću sam vodila kod doktora preko socijalnog kod kojeg sam dolazila u pravilu svakih mjesec dana jer je bila uredna trudnoća. Da ne kažem kako sam napravila sveukupno 4 uzv. Sada sam opreznija, ali mi se nekako čini da mi ovoga puta, iako je i sada s trudnoćom sve u redu, ginekologica prečesto zakazuje termine. U pravilu svaka tri tjedna. Mislim otići ću ovaj tjedan, ali cijelo vrijeme imam grižnju savjest što nisam išla kad mi je rekla.
Kako je s vama?
-
koliko ja znam je pred kraj trudnoće normalno da se ide češće na pregled.
-
Baš sam jučer bila na pregledu i budući da mi je trudnoća uredna, ginekolog mi je rekao da se naručim (naručuje se kod sestre) za 3, 4 ,5 tjedana. Naravno, ja sam odabrala 5 tjedana jer mi se baš i ne hoda po tim pregledima, sreća moja pa ni ne trebam. Inače, u 28 tjednu sam. A i uvijek si mislim ak bi nešto bilo, mogu doći ranije, ići negdje drugdje...
-
Ja idem svaka 4 tj. iako mi je ginekolog rekao da mogu i svakih 5tj. Nekako sam mirnija kad me pogleda posebno radi ruznih iskustava koje sam imala u proslim trudnocama. Ako je sve u redu vjerujem da je bolje da se manje "prcka" ali radi svoje psihe ja bi isla i svaki tjedan da mogu.
-
Ja sam isla do 28 tjedna svako mjesec dana. Svaki put bi me izvagali, izmjerili pritisak i slusali bebino srce. UZV sam imala na pocetku trudnoce, u 18 tjednu da se utvrdi spol i 28 tjednu na moju inicijativu cisto da vidim bebu
Posle 28 tj pregledi su postali svako 2 tjedna. Isti pregledi su vrseni. Vaginalni sam imala samo jednom na pocetku trudnoce i to je sve.
Sada sam 37 tj i icu cu od iduceg tjedna svako tjedan dana. Tada cu imati iste preglede kao i do sada s tim sto ce provjeravati cervix i tako do poroda. Mislim da je ovako bas odgovarajuce jer me nikad nisu dole pregledali osim na pocetku trudnoce i to jednom. UZV ne rade cesto, vec po potrebi.
-
za razliku od RH gdje se preferiraju vaginalni pregledi (da li smo zatvorene i dalje ili ne?!?)... i to svaka 3 tjedna (po meni, prečesto)...
UZV ni ovdje ne rade po defaultu osim u 11-12 tj., 19-22.tj i oko 30.tj. to su obvezni
ja sam 24. tjedan i već mi fali UZV
-
Danas sam 21+0 ... Rizična ivf trudnoća s tri krvarenja (nek samo ostane na tome!) i sve skupa rezultiralo je s deset posjeta doktoru: dva puta samo kontrola bete, potom svaki put pregled i uzv! Od toga dva duža uzv (u 11. tjednu kombinirani probir i prošli tjedan anomay scan). Sada smo naručena za mjesec dana, ali, ako mi nalazi koje trenutno čekam budu pokazali bilo kakvo odstupanje od normale, bit će i prije
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma