Kako to mislis? Jel to ima kakve veze sa spolom?Strobery Shortcake prvotno napisa
I ja sam ogroomna,imam sad vec toliko ko prvi put pred porod(krenula s istom kilazom)
Mnogi se cude kad cuju koliko sam "tek" trudna,vecinom misle da sam oko termina.
Kako to mislis? Jel to ima kakve veze sa spolom?Strobery Shortcake prvotno napisa
I ja sam ogroomna,imam sad vec toliko ko prvi put pred porod(krenula s istom kilazom)
Mnogi se cude kad cuju koliko sam "tek" trudna,vecinom misle da sam oko termina.
... joj teme...
ja sam danas cijeli dan gladna, krule mi crijeva, koma... pojela sam valjda pola bijelog kruha onako u hodu.
I moram priznati da nisam nimalo happy zbog toga. Ovolika sam s N. bila skoro pred porod.
Tko je rekao da se u 2 trudnoći dobije manje kila nego u prvoj??![]()
Apathetic prvotno napisa
i ne bilo ti muka nakon tri kolača....
prvo cestitke :D
ja sam se u trudnoci debljala kilo tjedno
a bila sam uvjerena da nista ne jedem jer sam bila stalno gladna
budila sam se u noci od gladi i slala mma u pekare kad bi potamanila sve zalihe doma
glad mi je bila nepodnosljiva, grcila sam se od boli. a jela sam u razmacima od pola sata/sat i to povece kolicine hrane. zdrave, nezdrave, daj sta das. cak sam hranu koju inace ni nacrtanu ne volim vidit jela. cevape, punjene paprike, kremsnite, sad kad se sjetim zlo mi je.
u 5. mj trudnoce su svi mislili da sam pred terminom![]()
i ne, to nema veze ni sa spolom ni sa tim koja je trudnoca po redu.
btw, pokusala sam se ja i kontrolirat. izdrzala sam 4 sata![]()
ti bi u potpisu trebala imati grickalica a na cuckalica![]()
Da muka??!božana prvotno napisa
..mogla sam ih pojest još 5
Jedan dan si nisam bila lijena skuhati cijelu zdjeletinu grisa na mlijeku, a već danima sanjam fri-fri iz dućana (nadam se da znate šta je to...mali čokoladni kolačići ...čista BOMBA!)![]()
he he kad smo kod grisa... kad me uhvate napadaji slatkog (a nema krafni u blizini) isto mi nije problem skuhati veću količinu grisa i sve zasladiti kraš expresom..
Apathetic jel si morala spomenuti fri fri???!!!! odma sam zvala mm da usput kad ide kući pogleda dal imaju fri fri u dućanu...![]()
I tako... doka vas čitam... potamanila pola čokolade za kuvanje od 100 gr. Čak sam i tastaturu zbrljala čokoladom![]()
vanesax ha ha nemogu ja od tebe... ja toliko čokolade za kuhanje pojedem pod normalno (i bez trudnoće) jer mi je to čokolada br.1. (ali samo od dorine-fina guza) evo sad je 6.51 pa ako ti se štuca u snu to ja i moja dorina mislimo na tebe... :D
Meni jučer koja frendica dava savjet: Ne bi se trebala udebljati bar do 6 mjeseca trudnoće, pripazi malo.![]()
Pop*zdila sam kad sam to čula. Mene ovo moje dvoje več toliko cima da ja svako par sati moram nešto žvakat. Grize me savjest jer doručkujem oko 8 a onda oko 10.30 pojedem sengupa ručam oko 3 pa light večerica oko 7, pa jogurt oko 9....JOJ i ako stignem u međuvremenu, grickam....GRIZEM
![]()
A moja doki govori, jedi dijete kad si gladna, pa dvoje ih je!
...mene je ovo držalo puna tri sata, a kad mi je "pao šećer", skoro sam pala i ja: zvijezdice pred očima, tresu mi se ruke, mučno mi je - pravi dilirij....Jelka prvotno napisa
Također mi je ovo treća trudnoća, a tako mi je bilo i u prethodne dvije, s tim da je takvo stanje trajalo oko dva tri mjeseca...
pa naravno..bez čokolade gore ili kakao-a gore je bezveze...Lucas prvotno napisa
fri-fri---mmmm...njam
samo to pojedeš??!RozaGroza prvotno napisa
..pa to je ništa!!
jel netko ima noćne napadaje za slatkim?!..mislim ja nisam lijena u 3 ujutro smazati čokolade![]()
Apathetic - imam pepermint bombone (one punjene čokoladom) kraj kreveta...![]()
a u ladici neke voćne - za svaki slučaj...
hahaha...sorry al kod mene pali jedno kinder lada sa žlicom u 3 ujutro![]()
meni se od svega slatkog najviše jede žumanjak umućen sa šečerom. Tako da imam pun frižider bjelanjaka s kojim ne znam šta bi napravila :/
Dundo pucam od smijeha...meni mama stalno trubi da si izbatim jaje sa cukarom....a ja je otpilim svaki put
Evo ja danas odlučila umjesto podnevne senge iscjediti mrkvu jabuku i naranču u sokovnik, pojela šaku pistacija, i sad UMIREM OD GLADI...uh...ali ne dam se...uzeli smo file lososa pa ču to ić grilirat...i provat ignorirat neumoljivu želju za sendivičinom![]()
Joj kad se sjetim jučer, freški topli kruh, maslo, ljubičasti luk, paški sir, mrkva i krastavci...sve to nabijeno u jedan extra mega veliki slasni divni sendvić...nakon toga sam se tješila da je to zapravo zdrava klopa![]()
DUNDO malo OT ali ako imaš puno bjelanjaka - napravi one puslice od bjelanjaka i to je jaaaako fino, još ak ih spojiš s nutelommmmmmm...
neznam recept ali bjelanjci se stuku u čvrsti snijeg sa štaup šećerom i onda rade male puslice i suše u roli.. vjerovatno ima negdje recept na netu..
Lucas prvotno napisa
![]()
Ili carigradsku pitu.... mmmmmmmmmljac
Ili moka kocke ili...
ako ne znaš šta ćeš, javi se na pp da ti dam 10 recepata za slasne delicije![]()
Curke moje, imam zapanjujuće vijesti- više nisam stalno gladna!!! :D
Izgleda da se poklopilo nekoliko ključnih faktora i na moje veliko veselje, dogodilo se čudo.
Što je, dakle, kumovalo mom povratku među normalne:
1. Prošli vikend kad sam stvarno dotakla dno, kad mi je bar desetero ljudi reklo da s curama nisam bila tolika, a nekoliko njih me pitalo jesam li u petom ili šestom mjesecu. Obožavam trudnice, uvijek sam se u trudnoći osjećala lijepo, nikad nisam mislila da ijedna trudnica uopće može biti debela, ali ja sam se u zadnje vrijeme stvarno loše nosila sa svojim izgledom i od tog vikenda ogadile su mi se sve sarme, ćevapi, odojci i masni krumpiri koje sam zadnjih dana trpala u sebe. Već sam u ponedjeljak donijela odluku da stajem na loptu.
2. Onda je došao utorak i shrvala me viroza- temperatura, užasna grlobolja, tri dana sam ležala kao mrtvac, jela skoro ništa... izgleda da mi se i uslijed toga malo stisnuo želudac, na moju veliku radost.
3. Evo me u 13. tjednu, osjećam se kao nova osoba, nema više onih napadaja mučnina, vrtoglavica... lijepo izdržim do pauze, pojedem malo svježeg sira, jogurtić, u međuvremenu koja mandarina, puno vode.
Sve u svemu, izgleda da je faza prežderavanja iza mene. Ne ponovila se.
Pusa svim gladušicama!![]()
bravo Linda!
iako ne mogu vjerovati onakvim komentarima okoline o tvom izgledu :shock:
samo ti draga uživaj u trudnoći i znaj da su sve trudnice lijepe bez obzira dobile 5 ili 55 kg!
![]()
Ma, ljudi ko ljudi...Lucas prvotno napisa
ovo mi je treća trudnoća, pa sam navikla već, ali kad sam stvarno realno pogledala kako stoje stvari, a tu je i opasnost po zdravlje i mene i bebe, plus svi ti komentari (koji, koliko god bili blesavi, nisu bili da me namjerno ponize, u to jednostavno ne želim vjerovati)... stvarno je došlo vrijeme da stanem na loptu.
Inače, vidjela sam jučer svog leptirića, pravo malo savršeno ljudsko biće, sa svim prstićima, savršenom glavicom, nožicama... mahalo je ručicama, stavljalo ih u ustanevjerojatno... još ne znamo spol, a to mi je nakon što sam ga/ je jučer vidjela, tako malo važno.
![]()
Linda za prestajanje s odojkom, sramom i čevapima Svaka Čast! Sigurna sam da beba u tome ne uživa...ali ajde nemoj bit prestroga prema sebi, jogurt i mandarina za marendu :shock: ali i ja se jučer udavila u biokativu od naranče...uf što je dobar![]()
Ja bila u na pregledu jučer bebni su ogromni i živahni, i doki govori: samo ti lijepo jedi miruj i brini se za bebe, a za kile brini kad rodiš...i sad mi paše tako razmišljat, bar me ne grize savjest previše![]()
hm... evo čekam da i mene prođe ta faza, a dok čekam maznuh dvije kifle i paštetu.
Linda pa koliko si se to kg udebljala da je bilo tako alarmantno? ja 3!
Ma, nije samo jogurt i mandarinačitaj- zrnati sir kukuruznim kruhom, pa mandarina, pa za pola sata još jedna, pa kasnije jogurt (s maaalo kruha, tek toliko), pa jabuka, pa još jedna madarina... nije da baš gladujem, ali izbor namirnica mi više nije pašteta i zdneka sir, nego puno laganije varijante.
Božana, bogme po doktorovoj vagi sam u plusu 6kg, po svojoj 5, za samo tri mjeseca. A i startala sam s tri kile više nego u prve dvije trudnoće :/
ajde dobro, to mi je več nekako prihvatljivije (malo sam bila ljubomorna kako uspiješ samo na jogurtu i mandarini
)
Eh ti si +6 do sad a ja +9, jučer me vagala!!!!! Ali govori ona meni, dvije bebe, viška od prije, pola kila robepukla sam od smijeha, a vaga umalo pukla podamnom...ne smijem mm spomenut koliko sam natukla, on cijelo vrijeme govori kako se baš nisam udebljala nego samo stomak (A-ha moš mislit, do kraja ču bit kit)
linda ne spominji mi viškove od prošle trudnoće, to se više ne računa. Ne može 4 kg biti višak 4 godine, to se već zove nova kilaža, inače bi te brojke koliko smo se udebljale mogli poduplati!
... sad si me inspirirala mandarinama, a večeras sam se naoštrila za vruće kestenje!
Ali ja sam taj "višak" natukla preko ljeta, nakon što sam se na montinjaku prilično stesala, a i nakon drugog poroda sam baš lijepo i bez puno muke došla na staro, a onda posao, sjedenje, gableci... Zato se u neku ruku i ne bojim skidanja kila nakon poroda, oba puta je to dosta lako išlo. Samo da ne pretjeram s ukupnom brojkom, jer sam inače sitnije građe, pa mi se svaki gram vidi.
Ja trenutno tamanim mandarine (između ostalog), mogla bi ih pojesti tonu pa se ipak malo suzdržavam!
mojim svekijima triba cili jedan dan da naberu tonu mandarina, a ti bi to odma pojelaAnna8 prvotno napisa
![]()
evo, inspirirala si me da na poslu i ja smazem jednu mandarinicu
mene je zadnja 3 tjedna držala "glad"
svako malo bi osjetila potrebu za hranom, voćem i slatkišima pogotovo
to je rezultiralo sa +2,5 kg u tri tjedna
malo me to šokiralo pa sam počela malo paziti
Linda ne javljaš se danas, nije valjda da ništa nisi jela![]()
Mo'š si mislit kak nisam ništa jelaALI još sam uvijek u zdravoj mliječno- mandarina fazi, tako da sam za "glavni gablec" potamanila sir i vrhnje s malo kukuruznog kruha, a za međugablece jedno pet mandarina.
Kako ti?
Evo, kad već pitate (doduše ne mene ličnoali sam se osetila prozvanom i potpuno kompetentnom
) ja sam se sad nabokala pohovanih šnicli od karea, pire krompira, bećarca i zelene salate sa limunom
Sve to sad zaslađujem Linoladom i na sledećem pregledu očekujem dvocifreni prirast težine
![]()
Za doručak 2 fete tosta sa ABC sirom, čaša mljeka, za marendu mandarini (pola kila barem), za drugu marendu komad pice od jučer...i sad se sprema objed zelje pod ulje, salata i polpete od soje...a sigurno če past i večera kakav musli ili nešto...u svakom slučaju, katastrofa od gladi koju nikako ne mogu suzdržat...nikad nisam bila ovoliko gladna u životu!
Nama je več obiteljska košarica ko da nas je četveroa mm pokušava prestat pušit, on je još gori, do 11 je pojeo 2 doručka i 1 ručak!!!
A Vanesax sad kad spominješ pohane šnicele, ajme...ja sam vegetarijanka več 15 godina, al ljudi moji što meni zamiriše meso od kad sam trudna...užas živi...mm trusi pancetu, a ja suzdržavam sline...ne želim jest meso i znam da neću ni sad ni ikad, al stvarno nekad patim kad je neko fino meso pokraj mene![]()
Što ti malo jedeš !!! :shock:RozaGroza prvotno napisa
Ma ja i nisam neki mesaroš. Nekad su znali proći dani i dani da bih se setila pojesti nešto mesno. Imala sam i dugotrajnu vege fazu, čak i makrobiotičku, al me brzo i prošla... Ali sad u trudnoći :shock: (za razliku od trudnoće sa K, gde skoro uopšte nisam jela meso) skoro svaki dan ga jedem u nekom obliku. Nekad i po dva puta dnevno (npr. viršle za doručak, pa onda nešto mesno za ručak)RozaGroza prvotno napisa
![]()
moram priznat da je mene ta faza tamanjenja izgleda prošla, doduše na poslu još uvijek stalno jedem, ali popodne slabo. navečer se prisilim nešto uzeti zbog kiseline inače bi mogla i bez večere. i izgleda da je taj recept jako uspješan, gladna nisam, jedem sve i stanem za vikend na vagu... ni dkg više od zadnjeg vaganja pred 3 tj. možda je to samo jedna od faza, zima dolazi, tko zna što me još čeka!
sad si me podsjetila na seriju "Prijatelji" kad je Phoebe bila trudna. Inace vegeterijanka, a isto tako se jedva suzdrzavala od mesa.RozaGroza prvotno napisa
I onda na kraju se dogovorila s Joey-em da ce do kraja njene trudnoce on prestati jesti meso tako da ona moze, a da ostane u prirodi ravnoteza po pitanju mesojeda![]()
trinity prvotno napisa
![]()
Vidiš... baš dobro da si me podsetila
Trebalo je i ovo biti u prethodnom postu:
Dakle, Roza, samo navali na mesinu, a Ante neka se malo pritrpi. To je još samo par meseci![]()
Ha ha ha Trinity pucam od smijeha...ma ne mogu ja podnjet da pojedem meso ali da miriše, ajme majko stvarno mirišeA Ante da se odrekne??!!! Nema šanse nikakve...on je kronični mesožder...kako taj uživa u mesu to je nevjerovatno...
Vanesax, ovo da ja malo jedem to je bila šala da?!! Meni se ćini da je to toliko puno...s obzirom da se ne krečem nego mirujem...ali meni je stvarno nemoguće jesti manje, pa kad sam gladna padne mi energija na 0 i baš sam iscrpljena cijela...a hebiga, mislit ču na to kad rodim zdrave bucmaste bebulince![]()
Ja skoro u 34. tjednu još uvijek nemam neki apetit i mučim se da pojedem dovoljno. Sva sreća da volim zdravo jer da još i to moram siliti na silu poludila bi.
Ni ja nemam baš neki apetiti. Trudim se jesti u dovoljnim količninama sve što je zdravo, a mome nepcu ukusno.![]()
Pepita, može jedno pitanje OT? Kako se računaju tjedni? Ako je netko 32+5, je li to trudnoća u 33. tjednu?
Ispričavam se za pitanje OT!![]()
mene zadnjih tjedan dana drži, ako se probudim u noći moram nešto prigristi i popiti malo mlijeka.
To je: "Prekosutra sam u 34."Linda prvotno napisa
![]()
Evo i mene da vas utješim, u prvoj trudnoći sam dobila 30kg i sve izgubila za 7.mj. te ćak bila i mršavija nego prije trudnoće. Možda je glavni razlog što sam morala ležati 7.mj. i piti hormone cijelo vrijeme...
Sada pokušavam izgurati (treća sreća) do tog magičnog 12.tj. a sada sam punih 7, opet sam na raznim hormonima i opet moram ležati, te sam već skupila 2kg viška.
Užasno sam gladna, glad me probudi u 05h ujutro i peče me želudac od gladi, i tako već 2.tj. pa nekak izguram do 07.30 kada mora pojesti prvo bananu, pa toast, užina oko podne, pa ručak, pa užina pa večera, inače padam u nesvjest, obljeva me znoj, tresem se, moram leći, eto ova trudnoća (znaći četrta, sa jednim sretnim završetkom) nikad se nisam osječala gore....
Ma sve ću ja to izdržati samo da sve bude ok. Držite mi fige za malu fleku.![]()
Romi izdržat ćeš ti to. Ma izdržavamo mi svakakva čudesa zbog naših mrvica![]()