-
Nisam stručnjak na oom polju pa ne bih previše htjela pametovati ali nedavno se na temu Aspartama povela diskusija i na hr.alt.med.
Uglavnom aspartan u malim i umjerenim količinama "nije škodljiv" a testovi koji su rađeni rađeni su na ogromnim dozama.Odnosi se na količine koje prosječan korisnik može unijeti u organizam.
Također, manje više "sva ispitivanja" koja se bombastično objavljuju nisu baš rađena od strane nezavisnih ispitivača....
E sad...
Što se fruktoze tiče, bolja je utoliko što što ne dovodi do naglog porasta šećera u krvi ali nije ni nju preporučljivo uzimati u neograničenim količinama.
Inače, mada imam prijatelje koji su šećeraši pa sam indirektno obaviještena o svim "bijelim smrtima" ne smatram da je za zdravu osobu loše umjereno koristiti šećer, pod umjereno podrazumjevam nekoliko kava dnevno..ili nekog drugog napitka..
Dodavanje asparmana u lijekove mi je sasvim logično obzirom na široku populaciju koja boluje od svega i svačega, bilo bi zaista čudno da se posebno proizvode lijekovi poželjni za dijabetičare a paralelno isti lijek poželjan za zdravu osobu.
Naravno, ne tvrdim niti bi mogla tvrditi da ne postoji ili neće uskoro postojati bolji način dodavanja ili proizvodnje umjetnih zaslađivača.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma