Nisam stručnjak na oom polju pa ne bih previše htjela pametovati ali nedavno se na temu Aspartama povela diskusija i na hr.alt.med.
Uglavnom aspartan u malim i umjerenim količinama "nije škodljiv" a testovi koji su rađeni rađeni su na ogromnim dozama.Odnosi se na količine koje prosječan korisnik može unijeti u organizam.
Također, manje više "sva ispitivanja" koja se bombastično objavljuju nisu baš rađena od strane nezavisnih ispitivača....

E sad...

Što se fruktoze tiče, bolja je utoliko što što ne dovodi do naglog porasta šećera u krvi ali nije ni nju preporučljivo uzimati u neograničenim količinama.

Inače, mada imam prijatelje koji su šećeraši pa sam indirektno obaviještena o svim "bijelim smrtima" ne smatram da je za zdravu osobu loše umjereno koristiti šećer, pod umjereno podrazumjevam nekoliko kava dnevno..ili nekog drugog napitka..

Dodavanje asparmana u lijekove mi je sasvim logično obzirom na široku populaciju koja boluje od svega i svačega, bilo bi zaista čudno da se posebno proizvode lijekovi poželjni za dijabetičare a paralelno isti lijek poželjan za zdravu osobu.

Naravno, ne tvrdim niti bi mogla tvrditi da ne postoji ili neće uskoro postojati bolji način dodavanja ili proizvodnje umjetnih zaslađivača.