Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: rizici na poslu???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno rizici na poslu???

Koliko može naštetiti (ako uopće može) fotokopiranje, tj. zračenje iz fotokopirnog aparata u trudnoći???Ja moram za nekoliko tjedana na posao, gdje svaki dan fotokopiram oko sat vremena, a brzo ćemo na drugu bebicu i strah me tog zračenja, posebno u prvim tjednima trudnoće! :?
    Drugi problem su stare pljesnive knjige s kojima svakodnevno radim, a plijesan isto može biti izvor zaraze, barem neke vrste plijesni, koliko sam upoznata s tim. :?
    Prvu trudnoću sam bila doma od prvog dana jer mi je dijagnosticiran prijeteći pobačaj,a sada mi je totalna frka, za moju još nerođenu i nezačetu bebicu!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga arilu,
    ne znam odgovor na tvoje pitanje, nadam se da će ti netko drugi pomoći. Znam da općenito nije zdravo biti dugo u prostoru gdje se fotokopira radi isparina,ali s obzirom da još nisi ni trudna, čini mi se preranim da se već brineš oko toga.
    Uostalom ako se ne budeš dobro osjećala, objasnit ćeš doktoru i vjerujem dobiti čuvanje trudnoće zbog "opasnosti" (ako one postoje) kojima si izložena na radnom mjestu.
    Drž se !

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Neke plijesni odnosno gljivice mogu uzrokovati bolesti u ljudi koje se zovu mukormikoze. Međutim, ta se bolest javlja uglavnom kod već oboljelih ljudi (AIDS, karcinomi...) sa jako oslabljenim imunitetom. Prema tome ne bi trebala imati razloga za brigu,a i uvijek možeš nositi zaštitnu maskicu.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala ti, samo me je to zanimalo, a na poslu nitko točno ne zna!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitaj liječnika
    ako postoje realne opasnosti, dobit ces bolovanje zbog rizika na poslu - to je sasvim regularno

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tek sam sad vidjela da tek planirate trudnocu

svejedno. pitaj liječnika

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Što se tiče fotokopiranja ne znam. Kao što lutonjica kaže najbolje bi bilo savjetovati se s liječnikom. Uglavnom zaštitna maskica ne košta puno, a štiti, a i uvijek možete na čuvanje, pogotovo s obzirom na situaciju u prvoj trudnoći. Ja isto radim s gljivicama, a trudna sam 28 tjedana. Isto tako je bilo i u prvoj trudnoći pa je sve bilo ok.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam na čuvanju iz nekih drugih razloga, no kako radim za računoarom, moja gin mi je rekla da je to i više nego dobra indikacija za odlazak na čuvanje!

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vanesax sta i kompjutori?Ja sam mislila da zračenje iz kompa nije štetno za bebicu!Moram naći drugi posao!!! S obzirom da MM i ja mislimo napravit malu četu ne bi baš htjela bit na komplikacijama 10 godina!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa ja znam za jako zračenje kompa, naročito onih starih monitora (ja na poslu imam neki čije zračenje osetiš kad približiš ruku :shock: ), ali sam i ja sad prvi put čula da je to indikacija za čuvanje.
    Osim toga, radim sa puno ljudi (uglavnom ima dosta socijale), bude dosta nervoznih, pa mi lično i zbog toga odgovara, da me ljudi koji mi dolaze ne zapljuvavaju...
    Iskreno, meni dobro došlo, jer sam se baš bila smorila na poslu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •