-
rizici na poslu???
Koliko može naštetiti (ako uopće može) fotokopiranje, tj. zračenje iz fotokopirnog aparata u trudnoći???Ja moram za nekoliko tjedana na posao, gdje svaki dan fotokopiram oko sat vremena, a brzo ćemo na drugu bebicu i strah me tog zračenja, posebno u prvim tjednima trudnoće! :?
Drugi problem su stare pljesnive knjige s kojima svakodnevno radim, a plijesan isto može biti izvor zaraze, barem neke vrste plijesni, koliko sam upoznata s tim. :?
Prvu trudnoću sam bila doma od prvog dana jer mi je dijagnosticiran prijeteći pobačaj,a sada mi je totalna frka, za moju još nerođenu i nezačetu bebicu!
-
Draga arilu,
ne znam odgovor na tvoje pitanje, nadam se da će ti netko drugi pomoći. Znam da općenito nije zdravo biti dugo u prostoru gdje se fotokopira radi isparina,ali s obzirom da još nisi ni trudna, čini mi se preranim da se već brineš oko toga.
Uostalom ako se ne budeš dobro osjećala, objasnit ćeš doktoru i vjerujem dobiti čuvanje trudnoće zbog "opasnosti" (ako one postoje) kojima si izložena na radnom mjestu.
Drž se !
-
Neke plijesni odnosno gljivice mogu uzrokovati bolesti u ljudi koje se zovu mukormikoze. Međutim, ta se bolest javlja uglavnom kod već oboljelih ljudi (AIDS, karcinomi...) sa jako oslabljenim imunitetom. Prema tome ne bi trebala imati razloga za brigu,a i uvijek možeš nositi zaštitnu maskicu.
-
Hvala ti, samo me je to zanimalo, a na poslu nitko točno ne zna!
-
Osoblje foruma
pitaj liječnika
ako postoje realne opasnosti, dobit ces bolovanje zbog rizika na poslu - to je sasvim regularno
-
-
Što se tiče fotokopiranja ne znam. Kao što lutonjica kaže najbolje bi bilo savjetovati se s liječnikom. Uglavnom zaštitna maskica ne košta puno, a štiti, a i uvijek možete na čuvanje, pogotovo s obzirom na situaciju u prvoj trudnoći. Ja isto radim s gljivicama, a trudna sam 28 tjedana. Isto tako je bilo i u prvoj trudnoći pa je sve bilo ok.
-
Ja sam na čuvanju iz nekih drugih razloga, no kako radim za računoarom, moja gin mi je rekla da je to i više nego dobra indikacija za odlazak na čuvanje!
-
Vanesax sta i kompjutori?Ja sam mislila da zračenje iz kompa nije štetno za bebicu!Moram naći drugi posao!!! S obzirom da MM i ja mislimo napravit malu četu ne bi baš htjela bit na komplikacijama 10 godina!
-
Pa ja znam za jako zračenje kompa, naročito onih starih monitora (ja na poslu imam neki čije zračenje osetiš kad približiš ruku :shock: ), ali sam i ja sad prvi put čula da je to indikacija za čuvanje.
Osim toga, radim sa puno ljudi (uglavnom ima dosta socijale), bude dosta nervoznih, pa mi lično i zbog toga odgovara, da me ljudi koji mi dolaze ne zapljuvavaju...
Iskreno, meni dobro došlo, jer sam se baš bila smorila na poslu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma