Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Akne u trudnoći

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Akne u trudnoći

U 29 tjednu sam. U zadnjih par dana izbile su mi akne po licu i po grudima/dekolteu. Al to su ko neki crveni prištići koji se ne daju stisnuti. Znam da je to normalno u trudnoći, ali kak sad!? Ili se moram zabrinuti!?
    Da li je netko imao/ima s tim problema? Kak to riješiti? Da li koristiti neke preparate, kozmetiku ili najbolje ne dirati? Kad će se povući?
    Grozno si izgledam, štoviše jer ni u pubertetu nisam imala s tim beštijama problema.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znam, ne tjesi, ali ima nas jos! u trudnoci ili imas suoer kozu ili se sve poremeti i izgledas kao da si usla u pubertet. nemam savjet, osim da ne diras niti mazes previse. njezna uobicajna njega tijela i puuuno strpljenja!!!
    taman kad se meni koza smirila (nakon godinu dana od poroda!), opet sam ostala trudna i evo i ovih problema iz nova.
    drzi se! *zagrljaj*

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ivana B-G potpisujem!!!
    To su akne zbog hormona i diranjem se neće ništa dobiti, samo naprotiv može biti i gore.
    Eventualno koristiti neko blago sredstvo za čišćenje i održavati ih.
    Ipak će trebati strpljenja, ali proći će

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Probaj da mažeš sa propolisom. Staviš po kapljicu na svaku aknu. Tako ujutru i uveče, par dana. Neće ti škoditi, a moglo bi da ti pomogne (osim alo nisi alergičana na propolis.
    Imam još par "domaćih" recepata, ali mi se sad toliko spava, da ne mogu da se setim ni jednog drugog. Probam sutra...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo mene s pozitivnim iskustvom. Negdje u 15., 16. tjednu mi je lice postalo grozota, izgledala sam užasno

I ja lijepo kod dermatologa iako su me svi uvjeravali da nema smisla. Doc je bila super, utješila me da će sve to samo proći uz uvjet da ne kopam po aknama kako nebi došlo do upalnh procesa.

Preporuka je bila dvaput dnevno čistiti lice s neutrogeninom visibly clear 2 u 1 wash maskom- pun pogodak, imaju u dm-u, nije ni skupa.

Trebalo je dosta dugo da se lice skroz očisti - cca 2 mjeseca, ali se svakodnevno vidio napredak i prištići se nisu vratili.

Sada u 41. tjednu svi komentiraju kako mi je lijep ten u trudnoći.

Dakle, strpljenja...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U trudnoći mi je bio ten koma.
    Niti u pubertetu nisam imala takvih problema.

Ali nakon poroda se koža počela sama čistiti.

Sada mi je ten ok, ali još uvijek nije onako čist kako je bio prije trudnoće.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo i mene ....Lice mi je koma,toliko da mi je neugodno izaći van među ljude,uopće ne znam što da radim.To su veliki, upaljeni crveni prištevi po cijelom licu, sada sam trudna 15 tjedana i situacija je od početka takva i mislim da joj nema kraja. Molim nekoga za nekakav savjet jer ja ne mogu više ovako,da ne spominjem da imam starije dijete i s njom moram izaći van na igralište ,a meni se ne ide nikuda. Pomoć
    i da u prvoj trudnoći nije bilo takvih problema...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa mislim da ti je najbolje otići kod dermatologa pa da ti on prepiše nešto prikladno tvom licu i trudnoći..

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joj,bila sam i veli da će to proći,ali moje stanje je sve gore i gore.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa šta ti nije ništa dao za mazanje?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

i ja imam problema s crvenim sitnim prištićima koje ne mogu istisnuti...prvo sam od početka trudnoće imala po licu (čelu i bradi), a sad imam i po dekolteu...koma, takve probleme nisam imala ni u pubertetu

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nije,veli da je to zbog hormana,a i u trudnoći ne smijem mazati s kiselilnama....zaboravih kojom točno kiselinom koja je opasna u trudnoći i eto tako ja na čekanju....

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

crnkica odi kod kozmetičara na čišćenje lica. Te upale su dubinske i moraju izaći van, bitno je da ne diraš i ne istiskuješ akne jer će se upale samo pogoršati a na taj naćin možeš zaraditi i ožiljke. Ja sam kroz trudnoću, a nažalost i prije prošla i kozmetičare i dermatologe. Znam kako ti je , sretno!

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

xena,hvala na savjetu,otići ću i nadam se da će barem malo biti bolje... pusa

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa Vidi poruku
    Probaj da mažeš sa propolisom. Staviš po kapljicu na svaku aknu. Tako ujutru i uveče, par dana. Neće ti škoditi, a moglo bi da ti pomogne (osim alo nisi alergičana na propolis.
    Imam još par "domaćih" recepata, ali mi se sad toliko spava, da ne mogu da se setim ni jednog drugog. Probam sutra...
    poslala sam ti pp

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U prvoj trudnoći mi je ten bio kao nikad do tad, prekrasan. A u ovoj! Koma! Sve je počelo prije 2 tjedna.Crveni, potkožni, upaljeni prištevi po obrazima.
    Nadam se da će proći nakon poroda a možda i prije...

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam u prvoj trudnoci izgledala ko pubertetlija. cak mi ni jedna krema vise nije odgovarala. katastrofa! znam da nijeutjesno ali povuklo mi se tek nekih 4 mj nakon poroda.
    i eto, bojim se da ni u ovoj trudnoci necu biti posteđena toga - i meni izbijaju oni neki crveni, potkozni koji se zatim upale.. grozno!

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj cyber-mama prvotno napisa Vidi poruku
    U prvoj trudnoći mi je ten bio kao nikad do tad, prekrasan. A u ovoj! Koma! Sve je počelo prije 2 tjedna.Crveni, potkožni, upaljeni prištevi po obrazima.
    Nadam se da će proći nakon poroda a možda i prije...
    i meni je u prvoj bio odličan,a u ovoj katastrofa....

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mici85 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam u prvoj trudnoci izgledala ko pubertetlija. cak mi ni jedna krema vise nije odgovarala. katastrofa! znam da nijeutjesno ali povuklo mi se tek nekih 4 mj nakon poroda.
    i eto, bojim se da ni u ovoj trudnoci necu biti posteđena toga - i meni izbijaju oni neki crveni, potkozni koji se zatim upale.. grozno!
    ja trenutno ne mažem nikakvom kremom jer mi lice podivlja samo se umivam gelom za čišćenje pa ću vidjeti kako će to ispasti...

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

samo da javim da je stanje malo bolje,a opet se nadam da ću osvanuti jedan dan bez ikakvih točkica na svom licu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •