Barem teta u vrticu kaze da je toj fazi i stvarno me izluduje. Jos sam k tome trudna, hormoni su divlji a s njima i ja.
Dakle dijete koje, kad ima vodene kozice, razumije i prihvaca bez pogovora da 10 dana ne smije van dok ne produ "tockice", dijete koje razumije da ne moze dobiti autic koji zeli jer je preskup, dijete koje ne radi scene izvan kuce, doma je sasvim druga prica. Odnedavno. I sve je gore. Urlanje jer neka casa nije tocno tamo gdje on zeli da bude, urlanje jer zeli da ja u tom trenu idem na wc piskit iako ne moram, urlanje jer zeli cupat odjecu iz ormara i bacat ju na pod. Nicim izazvan, jednostavno urlanje koje pocne u sekundi i trajeeee... Ja objasnjavam, pa pustim malo da urla, pa opet objasnjavam, pa urlam i ja, maknem se od njega kad sam na rubu, al on ide zamnom i usput nade jos par stvari zbog kojih ce urlat. Traje minimalno 20 minuta, nakon toga se zagrlimo i dogovorimo da se necemo vise svadat. Al svadamo se, nekoliko puta dnevno. Izgubila sam kontrolu, dosad sam kolko-tolko znala smirit ga bez da ja poludim al sad....prestrasno! Toliko se izivciram da se jedva smirim. Stalno vice "necu" za sve sto mu nudim, od hrane do zajednicke igre. Da se njega pita samo bi gledao crtic cijeli dan. Tete u vrticu se zale, kazu da se ne prilagodava grupi nego zeli da se grupa prilagodi njemu. (ok, to mi je ipak malo too much ocekivanja od trogodisnjaka) Znam da ne postoji carobno rjesenje, al ja ustvari ni ne znam otkud da krenem, ucim ga strpljenju, ucim ga da ce, tek kad me zamoli, bez cviljenja, dobiti ono sto zeli. Sta jos mogu napravit?