Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: Tempo

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Tempo

Umorna sam k'o pas.
    Po cijele dane jurcam na sve strane i već pucam po šavovima. A na porodiljnom sam. Sve me strah kako će biti kad se vratim na posao :/

Ujutro vodim Svena u vrtić (ponekad mi tata uleti jer MM prerano ide na posao), obavljam dućan (hrpu puta i sto drugih stvari), dolazim doma i kuham, pospremam, perem/vješam veš. Idem po Svena u vrtić. Dva puta tjedno ga odmah nakon vrtića vodim logopedu, dva puta na gimnastiku, po novom i svaka dva tjedna na radionicu - pripremu za školu, Leona subotom na plivanje. Večernja kupanja, večere, uspavljivanja u 80% slučajeva sama. "Stražarim" do 1 zbog Svenova lijeka, u međuvremenu još 1-2 puta dojim Leona. Kad konačno legnem do jutra se još najmanje dva puta budim zbog dojenja (iako većinom njegovo hranjenje prespavam)...
    Sve obavljam sa Leonom. Vikendima sam jako često sama s njih dvojicom.
    MM uskače koliko može ali čovjek radi od ranog jutra u Samoboru, poslije juri na trening, vraća se kući navečer i onesvijesti u krevetu. Vikendima ga najčešće nema u Zg jer je na utakmicama.
    Ono, pucam po šavovima. Za sebe nemam vremena ni koliko je crnog pod noktom, vapim za odlaskom frizeru... a o povratku na posao i tempu koji me tada čeka ne želim ni razmišljati.
    Kakav je vaš tempo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj tempo je prilicno ok. Koliko to moze biti....Muz ustaje rano ujutro, odlazi na posao do navecer kada ulazi u stan, vecera, malo se eventualno poigra s djecom i sjeda za kompjuter pa nastavlja s poslom. :/
    Ja ustajem oko pola sedam, oblacim sebe i djecu, nesto pojedemo, spremim Zorki hranu za skolu i izlazimo. Zorka je u skoli do cca 12, a ja u medjuvremenu odlazim u ducan, kuham, spremam, cistim sta treba ili ako nista ne treba igram se s mladjim curama. Oko pola dvanaest idemo po Zorku, nakon toga doma. Onda ja ili skuham ili zavrsim rucak, poslije toga obicno negdje idemo ili se igramo doma. Ako treba nesto obaviti, obavim. Predvecer slijedi uobicajena rutina. Oko sest vecera, poslije toga lagano spremanje za krevet, oko sedam-pola osam se uhvatimo citanja prica, do osam cure uglavnom zaspu.
    Sve sto se kod nas desava jako je ovisno o mom raspolozenju i naspavanosti. Ima dana kad mi se dan cini kao pjesmica, a ima i onih kad ne mogu docekati da svih spremim na spavanac i izvalim se pred tv.Nije da me taj nas tempo ubija, najcesce uzivam, ali vec u rano popodne osjetim poprilican umor.
    Vikendi su malo opusteniji. Subotom odlazimo u jutarnju kupovinu voca i povrca, malo setamo, igramo se, nesto skuhamo....uglavnom, nema bas nekog stresa.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Brunda nešto slično je kod mene kao i kod tebe. Osim što ja ne stražarim do jeda radi lijeka, ali ni ne legnem prije 1.
    Sad je stanje koliko toliko mirnije i bolje barem navečer i to otkako je zahladilo.... Mate i Marta su u krevetu u 21:30, do 22 zaspu, malo je kom ako sam navečer sama pa ih moram skupa uspavati.

Ujutro dizanje u 7, ne vodim martu u vrtić, nego MM, al je moram spremiti i nahraniti, u to vrijeme se budi i mate. Onda njega treba opet uspavati, dok sppava tih pola sata treba brzinski smislit/pripremit ručak, jer kad se probudi ne skida se s ruku do večeri. Zato uglavnom jutra provodima vani, da mi bar nije na rukama. U 3 trčim u vrtić po Martu, svaki drugi dan ima treninge pa je i tamo vodim i tako... Jednom tjedno idem u bolnicu na vježbe....

Jedan dan sam izbrojala da sam 16 puta matu "montirala i izmontirala u AS i u auto unutra-van i to od 7-15 . Uključujući i tankanje goriva lijevom rukom, a držeći njega u desnoj.

Pokušavam u svemu tome barem psihički usporiti vrijeme i naći prostora za sitne užitke. Kad zaspi, čitam knjigu umjesto da usisavam. Ako je doma nemoguć, ostavljam sve i odlazim van. Ako zaspi u kolicima, sjedam na kavu. Ispijam svaki gutljaj posvećujući mu puno pažnje

I tako.... Od kućanskih poslova svela sam sve na rutinu i obavljanje na brzaka. Izdrži se.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam cijelo vrijeme sama s njih dvoje, ali mali jos ne ide u vrtic niti na druge aktivnosti. evo, kad oni zaspu perem ves i forumasim, usisavac ne smijem upaliti ni sad a kamoli dok je f. budan--odma dobija slomove od straha

obavljam razne stvari s njima, molim boga da ne moram puno ici s autom, navecer ih uspijem zajedno uspavati..

moji su blizu pa se krpamo na rucak i malo da se oni igraju s f. a ja tetosim k, jer ona gospojica ne moze biti sama, a ne moze ni lezati nego se mora nositi stalno

ne znam. prezivljavam jer ne mislim na to :/

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma imam i ja boljih i lošijih dana. Valjda sam danas pukla jer je Leon bio nemoguć cijeli dan. Valjda ga muče ti zubi koji nikako da izbiju (tješim se jer ako su zubi proći će).
    A ono što me najviše izbaci iz takta je uvijek neuredan stan a konstantno ga pospremam. Svaku večer se kuhinja sjaji a sutradan popodne je kao da je bomba pala. Ubijaju me ti banalni poslovi koji su svaki dan isti, a još ih k tome mrzim raditi, kradu mi dragocijeno vrijeme.
    Onda poludim, sve ostavim, ali k'o za vraga sutradan me čeka duplo
    Osjećam se k'o Sizif
    A fali mi i sunca. Ja bez sunca venem.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bio je to krivi kamen, rekose sizifu

moja k. je stalno nemoguca, otkad se rodila.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja se budim u 5.15, oblačim se, ak ima stavim veš sušiti, i pravac na posao. Do posla se vozim 1 sat. Klince diže MM u 6.30 do 7 su u vrtiću itad on ide na posao . MM se vozi 1,5 h do posla. Radim do 15 dolazim po njih u 16.00. Tad idemo u dućan, van u šetnnju i vrlo brzo je 8 navečer, kupanje, večera do pol 9 da su u krevetu. Ak smo doma potrudim se pospremiti satn , ali Sizifof je to posao. Tak da sam na urednost polako oguglala. I sad bi trebala peglati veš nekej skuhati za sutra.....,
    Fala Bogu koja aktivnosti imaju sve u sklopu vrtića da ih nemoram nikam razvotiti. MM dolazi doma kasno ak uopće i dođe( na terenu radi).
    Pa ak se ne vrati doma onda ja vodim klince u vrtić kasnim i na posao, jer vrtić radi od 6.00. Koliko puta nam se deslo da na zimi čekamo tetu da dođe i otključa vrtić. I tak... Jadnostavno sam se navikla na taj tempo. Na početku mi je bilo koma ali sad, prstala sam se opterećivati ak pospremim, oribam šparet ne živciram se jer nakon pol sata opet sve izgleda ko da ništ nisam radila. Eto gledam već 3 mašine veša da se speglaju. Gledam peglu. gledam veš ,i onda odem gledati TV. Bum danas peglala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj, ljudi - znam kako vam je... I prijavljujem se u grupu onih koji navečer (kad klinci zacrkaju oko pol 9) padnu mrtvi ko snoplje... Radimo od 7, ali srećom, posao mi nije daleko od kuće.

Trudim se ostati budna barem ponedjeljkom i srijedom (odem na yogu - onak amaterski) i to je sve.

Sva sreća - moj zakoniti će pomoći u svemu, nije od onih muških s dvije lijeve i dobro se snalazi s djecom, ali.... oboje imamo roditelje u godinama i moramo uskakati. Bogu hvala - bolje da mi nekome možemo pomagati, nego da netko mora nama.

Glede u svezi stana - dresiram djecu da nered bude ograničen na NJIHOVU sobu (ne branim raskopavanje, ali zna se gdje se smije). Imam tetu čistilicu koja mi dođe jednom u npr. 6 tjedana oprat prozore i pospremit veće stvari. Usisavamo vikendom, kak stignemo. Kuham često za po 2 dana. Glavu mi spašava vešmašina sa sušilicom, mikrovalna pećnica, štapni mikser i nova pegla (samo za stolnjake i košulje ).

Zanemarujem prijatelje i rodbinu izvan Zagreba jer NE STIŽEM. Tješi me samo to da sam jedna od mnogih - i drugi imaju takav tempo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da - od neobaveznih aktivnosti tu je Sokol 2xtjedno, pa grunt vikendom i slično.

Pravo čudo kako uspijem pročitati tu i tamo koju knjigu (na godišnjem malo više). Ranije sam više čitala po čekaonicama kad sam sa sinom hodočastila na terapije logopedu, ali s tim smo gotovi :D ! No, ostalo je još dosta vremena po drugim čekaonicama - kod naše pedijatrice ne čeka se ispod sat vremena !

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Brunda, što bi se dogodilo da se jednu večer kuhinja ne sjaji? Ili da neke banalne poslove koje toliko mrziš, naprosto preskočiš?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sebi olakšam koliko god mogu; nisam spremna ni sposobna na išta više.
    Orka uči engleski i ide na sport - u sklopu vrtića. Nema navažanja ni razvažanja.
    Tako će biti i sa Zrinom, kad jednom krene.
    Vikende čuvamo za obitelj, nema nikakvih grupa, aktivnosti, obaveza...
    Ok, jesam tip koji ne može leći ako kuća nije pospremljena, ali to se radi u hodu i trku, zajedno, učetvoro.

A da mi muž ima svako veče neku obavezu... ostavila bih ga: nisam se udala niti rađala djecu da ih sama odgajam.
    Tako sam ja sebi postavila život.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ja sebi olakšam koliko god mogu; nisam spremna ni sposobna na išta više.
    Orka uči engleski i ide na sport - u sklopu vrtića. Nema navažanja ni razvažanja.
    Tako će biti i sa Zrinom, kad jednom krene.
    Vikende čuvamo za obitelj, nema nikakvih grupa, aktivnosti, obaveza...
    Ok, jesam tip koji ne može leći ako kuća nije pospremljena, ali to se radi u hodu i trku, zajedno, učetvoro.

A da mi muž ima svako veče neku obavezu... ostavila bih ga: nisam se udala niti rađala djecu da ih sama odgajam.
    potpis na zadnje dvije rečenice.VELIKI.
    Uostalom, zašto nikad nije obrnuto?!?!?!?
    M će ići na gimnastiku sa sinom naših najboljih frendova, pa ćemo to iskoristit i za druženje
    Od slijedeće godine-kad bude smio-ić će na engleski i na ZAGI.Da nema vozikanja.
    Vikendi su samo naši.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam kućanske poslove svela na minimum.
    skuham, operem suđe, operem i osušim veš.
    ne peglam redovno, prašine i paučine se nahvatalo...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neka paukova, oni jedu moljce

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpis ko kuća!
    Ja uopće ne znam kako bih sada funkcionirala da mi muž ne hendla stariju djecu.Vodi ih i dovodi iz vrtića,obavlja trgovinu, a predvečer uzima bar jednog sa sobom ako ide nešto obavljati,igra se s njima i kupa ih.Na meni je briga o bebi,suđe,pegla,ručak(jer sam doma)..tako funkcioniramo i tako će biti sljedeće tri godine.(s tim da ću ja nadgledati Josipove školske obaveze)
    Meni strašno odgovara usporeniji tempo,bez stresa na poslu,pa mi pranje suđa dođe ko terapija.Zaozbiljno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dok su u vrtiću - sve je ok jer se razvažanje može svesti na minimum.

Kad krenu u školu - s tim je često gotovo, jer jednostavno obveze rastu s djecom. Vozimo/pratimo ih u školu jer nam je usput. I učimo ih da preuzmu svoj dio. Rade to s voljom i ponosom jer ih to čini "odraslima".

Ja tek sad vidim koji dobar posao smo mi napravili s djecom - polako su naučili (uz nas) da sve rade u red s nama. Kad su bili sasvim mali, morali su imati svaki svoju perušku, svaki svoju metlu itd. (To ne znači da ponekad ne ostavimo prašinu do vikenda ili raskopane krevete ako zaspimo ujutro). Ali djeca sudjeluju u svemu što se radi.

Jučer smo pekli pizzu (tijesto iz pekare) - klinci su sami razvaljali tijesto na masni papir, sami razmazali paradajz, naribali sir itd itd. Odavno ih ne dvorim (eventualno za nedjeljnim ručkom). Nose svoje suđe u sudoper. Pomažu prazniti mašinu za suđe. Povremeno odnesu smeće. Odu kupiti kruh. Nije to puno, ali je ipak pomoć! Još ima puno posla, ali zadovoljna sam dječjom participacijom. Nadam se da će tako i ostati!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Neka veća pospremanja odradim za vikend( ak se ne odemo nekam potepati), ustalo usput. Npr .dok se klinci kupaju ja obrišem staklo , oribam lavabo, operem pločice ili stavim veš prati, kako koji dan. Klinci su naučeni da prije kupanja pospreme svoje igračke, tanjure odnesu u sudoper i tak te sitnice. Ja rađe vrijeme provedem s njima nek da se preopteretim sa kućanskim poslovima. Brzo budu odrasli pa budem iz dosade dva puta dnevno brisala prašinu.
    MM pomogne koliko stigne, uglavnom usisava, opere pod i tak neke sitnice , klince odvede u šetnju.
    A moja njihova kuma se odselila na drugi kraj lijepe naše , a ona je obožava peglati. I kad je dva puta tjedno dolazila kod nas kad su kinci otiši spat ona peglala a ja s njom pričala i baš mi je to bilo super.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imam 3 rasporeda tijekom tjedna:

1. H cuva svekrva. Dizem se u 7, stavim ves u masinu/susilicu ili sl.
    U 745 krecem na posao. Radim od 830-9. S posla krecem oko 17h. Dolazim doma oko 1730-18, ovisno o prometu, mozda usput stanem u dućanu/vocarni.
    2. H cuva MM. Dizem se oko 6. Kuham rucak. Opet ves u masinu/susilicu, ako ga ima. Posao opet isto, dođem doma oko 1730-18.

Kad dođem s posla malo pospremim i bavim se sa H do oko 23h. Onda spavanje.

3. Vikendom spavam do kad i H. obavezno neki izlet, kazaliste, toplice ili sl.
    Problem je sto dodjem s posla crknuta, i od posla i od prometa, ali odmora nema, odmah igranje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zvjerka prvotno napisa
    A moja njihova kuma se odselila na drugi kraj lijepe naše , a ona je obožava peglati. I kad je dva puta tjedno dolazila kod nas kad su kinci otiši spat ona peglala a ja s njom pričala i baš mi je to bilo super.
    Nije čudno da se žena odselila
    Bez uvrede, naravno

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kakav god tko tempo ima ili nema, kako god da zivi, mislim da je ovo gore kljuc zadovoljstva i ispunjenosti.
    a sve ono, sto izaziva izaziva stalnu frustraciju i nezadovoljstvo, se moze i promjeniti. zar ne?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    kakav god tko tempo ima ili nema, kako god da zivi, mislim da je ovo gore kljuc zadovoljstva i ispunjenosti.
    a sve ono, sto izaziva izaziva stalnu frustraciju i nezadovoljstvo, se moze i promjeniti. zar ne?
    U teoriji da, u praksi puno teže. Često uz druge, ne nužno manje frustracije.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Na porodiljnom sam. Dizanje svojevoljno u 6, ako imam sreću da M. spava do 7 to mi je rijetki dio dana kad u miru popijem kavu, istuširam se i ispraznim mozak. Od 7 do 8 dižem djecu, dojenje, doručak, oblačenje, pražnjenje suđerice, punjenje vešerice (smeta kad po noći drnda). Vodim A. u vrtić, a s M. produžim u dućan ili do grada.

Oko 11-12 dođemo doma, igra, kuhanje zabavljajući nju, ako imam sreće odspava sat vremena. MM pokupi A. iz vrtića, dođu doma u 16. Ručak, šetnja ako je lijep dan, igranje, odlazak nekome, kupovina ako treba....

oko 19-19.30 kupanje i uspavljivanje M., za to vrijeme A. gleda svoj dnevni crtić, a onda i njoj večera, priča, spavanac.
    Zadnjih mjesec dana M. je jako nemirna navečer do 23, pa ostanem s njom u sobi jer se budi svaki čas, a MM hendla Anu.
    Da nema MM koji je doma popodne i navečer ISPALILA BIH NA ŽIVCE.
    Ovako mi uopće nije loše.

Eh, da - spasila sam se otkad mi 1x tjedno dođe gospođa na 3 sata: usisavanje i pranje podova, čišćenje WC i kupaone i peglanje (peglamo samo vanjsku obleku koja se baš mora peglati). Toplo preporučam, tih 90kn tjedno spasilo nam je živaca i živaca! Ocijenila sam da i podovi i kupaone mogu izdržati ritam 1x tjedno, od malo prašine nećemo umrijeti.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uu ovo me ubolo u oko.
    Ja moram malo stati u obranu MM-a.
    Da, ima puno obaveza, ali te njegove obaveze nas i prehranjuju. Da može odmah bi ih se odrekao jer je i njemu prenaporan taj tempo.
    Međutim još neko vrijeme će morati tako. Uostalom ja bih razmislila o ostavljanju da ih se odrekne jer bi to smatrala njegovom neodgovornošću prema svojoj obitelji.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da i Anin engl. je skoro pred kućom.
    Kad krenem raditi bit će naravno teže, ali moj je ritam jedan dan ujutro, drugi popodne, pa će jutarnje turnuse pokrivati baka čuvajući M.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    x
    Stvar je, kao i obično, našeg vlastitog izbora. Na puno stvari možeš utjecati. I imaš izbor: pristati ili ne pristati...
    I, naravno, često sam umorna, preumorna, i često padam s nogu... i često pomislim da bih mogla drugačije... mogla... a ne htjela...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj "Brunda prvotno napisa
    Međutim još neko vrijeme će morati tako. Uostalom ja bih razmislila o ostavljanju da ih se odrekne jer bi to smatrala njegovom neodgovornošću prema svojoj obitelji.
    Brunda, sori... napisala si trening pa ja mislila da čovjek ide za svoje gušte...
    drugo je ako time donosi novac u kuću...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sve ok. Trebala sam odmah u prvom postu napisati da i tako zarađuje da se krivo ne shvati

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kad mm radi (a onda ga nema po 4-5 mjeseci), mališa i ja smo sami
    kroz tjedan - buđenje 5.30 - kuham ručak ili dovršavam od sinoć; tuširanje, prostirem veš, spremam stvari mališi i sebi
    6.45 - budim mališu, doručak, spremanje, u 7.15 izlazimo za jaslice
    radim od 8-16
    oko 16.30 ga kupim iz jaslica, ručak i od 17.30 do 19.30 smo vani
    20 - večera, tuširanje, i između 20.30-21 spavanje
    kad mališa zaspe - čistim stan, kuham za sutra, dovršavam za posao, gledam tv...
    spavati idem oko 01...

vikendi su samo naši - jedan dan je obavezni šoping, druženje s prijateljima, izleti... naravno sve s mališom...

posjet frizeru i manikerki i rijetki babinjak uguram kad mm dođe ili slučajno navrati baka (živi 160km dalje)...

kad je mm ovdje (bude čak po 2 tjedna) oslobođena sam kuhanja, a i kući s posla dolazim kasnije (zapinjem po gradu, kavama...)
    mm je taj koji onda preuzima mališu... središnji vikend smo svi zajedno na izletu...

moram priznati, da sam daleko bolje organizirana, da više stižem i manje sam umorna kad smo mališa i ja sami

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Tempo zivota...bolna tacka koju se trudim da olaksam i sebi i svojima...
    U smeni sam sa starijom kcerkom, tako da svake druge nedelje mogu pre podne dosta toga odraditi od kucnih poslova. Ustajem najkasnije u 6, 30, cak i subotom, jer velika odbojkasica ima trening od 8. U planiranju obaveza, trudili smo se da pojednostavimo putanje, tako da I. ide na engleski u nasoj ulici, na odbojku u svojoj skoli, a N. trenira gimnastiku na 5 minuta od kuce. Ipak, i tako pojednostavljen rezim podrazumeva i previse vozikanja unaokolo (nabavke, rodjendani, zubar, povratak sa treninga...)
    Ako radim pre podne, ustajem u 6, vozim malu u vrtic, jurim na posao. Vracam se u 14h, nabavka, dovrsavanje rucka, kucni poslovi, pomoc u domacem zadatku, spremanje za treninge, vecera, kupanje,uspavljivanje malecke, spremanje i rusenje u krevet...nekih dana se pitam kako izdrzavamo...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih voljela, stvarno bih voljela da se bar jednom ujutro probudim sama od sebe

mislim da mi se to nije dogodilo od kad se ida rodila....

jutros su me probudili u 15 do 6 (tata im se ustaje u pet i nesto, i oni, pametnice male preuzeli njegov ritam budjenja...)

mislim da mi je to, u svom ritmu, tempu, naporu i cemu sve ne - najteze. sto ne mogu spavat dok se ja ne naspavam :/

a sto se tempa tice? pa eto, ide, malo ovako, malo onako... po nekim sinusoidama ima perioda kad sibam sto na sat, sve stizem, sve je u redu, nisam umorna, sve mogu... onda padnem i tesko mi je osnovne stvari odradit, umorna sam prije nego se probudim, navecer ne mogu spavati (), kad bi i mogla nesto konkretnog napraviti, ja citam reklamne kataloge ili surfam prazne glave... primijetila sam i da mi takve padove najcesce uzrokuju neke "djecje faze" - zadnje mi je sad nedavno kad je ami prolazila kroz nicanje svih cetiri cetvorki - nosimefaza i odradjivanje svega po kuci s njom na lijevom kuku - ubilo me u pojam...

proci ce

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam imala puno više pomoći sa strane kad sam imala samo jedno dijete a od kada sam rodila najčešće sam sama s njih dvoje.
    Sad Grga kreće u igraonicu na popodne svaki dan pa ću barem biti malo samo s jednim djetetom.A Tonka je super dobra bebica i to mi puno znači jer da se često plače mislim da bi me psihički ubijalo to plakanje,ovako kad su oboje nasmijani i razigrani sve mi je nekako lakše.
    Kaj se tiče čišćenja tu sam kriterije stvarno svela na minimum jer bi inače poludila ai kao što je netko rekao kad odu djeca kad ostarim brisat ću prašinu i usisavati 2 puta dnevno iz dosade
    Ja punim baterije kad je mm doma pa mi pomogne,jer ga nekada nema po cijele dane a nekada ipak uspije uhvatiti koji slobodan sat pa je malo s klincima.
    I imam dane kad mislim da ću poluditi a imam i one kad je sve super makar i bila sama s njim od jutra do mraka.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Magriz, ti spavaš 4 i pol sata! Pa kako se uspiješ odmoriti?
    Meni još uvijek treba bar 8 sati sna da se osjećam normalno..

Moj dan je ovakav:
    Buđenje 6.45, nesica uz šminkanje, uz Luciju ili bez nje (ako još spava)...
    Radim od 8 - 16, baka dođe po Luciju oko 8:30 kada MM ide na posao. Ja poslije posla idem kod bake po Luciju, šetnja po vani i doma.
    Doma nešto malo za klopati (baka joj kuha ) i igranje do kupanja, večerice i spavanja.
    U zadnje vrijeme sam umorna, pa i ja odem spavati vrlo brzo poslije nje.
    Pitate se gdje su kućanski poslovi i kuhanje? Nema ih i ne znam kako da ih ubacim... Ukratko, ne znam se organizirati...
    Tako da mi tempo i nije strašan, ali zato je stan u kaosu...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Buđenje oko pola 7, spremanje M u vrtić, kavica s MM, u 8 MM i M izlaze, J i ja ostajemo doma. J u međuvremenu spava pa oko pola 11 idemo van, šetnja, nabava, obaveze.
    Čistim kad stvarno zagusti, uglavnom se sve svodi na radove 5-10 minuta (svaki dan jedan prozor ).
    Dolaskom iz šetnje slijedi ručak za J, spavanje do pola 4 kad idem po M u vrtić. Nakon vrtića opet šetnja, ako ima još nekih obaveza, dva puta tjedno vozim M na njemački, dođemo doma oko pola 7, odmah slijedi večera, tada dođe i MM, ja preuzmem Jana, on Matildu i do 9 klinci u krevet (ako je MM na putu, onda prvo sredim J, pa M).
    Niti ja niti MM nemamo nekih vanobiteljskih aktivnosti, sve se vrti oko klinaca. Vikendom moramo biti zajedno.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A da,i ja se budim kad i oni ujutro, oko 7,pola 8 i zaspim kad Grga ide spavati,oko 22,jer sam totalno iscrpljena navečer.Rijetko se vratim iz sobe nakon što Grga zaspe.Za obavit neke sitnice po kući iskoristim vrijeme kad oboje spavaju,kao recimo sada,ali mi se sada ništa ne da pa forumiram

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Radim od 7:30 do 15:30. Poslije posla idem po Mihovila kojeg čuvaju baka i deda. Poslije idemo u šetnju, igralište pa kući. Mihovil je krenuo ponedjeljelkom i četvrtkon na teekwondo igraonicu koja traje 45 min i tu se dosta izmori. Kada dođemo kući igramo se, tuširamo.

Kada zaspi spremam stvri za drugi dan i speglam ono što nam treba za taj tjedan. Ponekad me ulovi pa ispeglam cijelu hrpu veša, ali sam peglanje ionako svela na minimum. Veše perem po potrebi, a stan čistim kada mi se da. Uglavnom vikendom, ali ne baš svaki. Trudim se da mi stan ne izgleda baš kao da je bomba pala, ali i tu sam postala tolerantnija. Važnije mi je vrijeme provedeno s Mihovilom.

Najviše volim vikende koje uglavnom provodimo nas troje zajedno. Punimo se energijom za naporni radni tjedan.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I da, naravno da bi voljela imati više vremena za sebe jer sam ponekad navečer tako umorna da ne mogu pročitati niti jednu stranicu knjige.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Iva B prvotno napisa
    Magriz, ti spavaš 4 i pol sata! Pa kako se uspiješ odmoriti?
    oduvijek sam išla kasno leći. postajem turbo aktivna i kreativna tek navečer... ujutro teže funkcioniram, ali dovoljno za nerazmišljajuće aktivnosti tipa - skuhaj, prostri veš...
    da me se pusti, spavala bih do 10, ali ne mogu... silom prilika se budim rano.
    na sreću, mališa zadnjih mjeseci solidno spava, a vikendom potegne do 7.30-8, a s njim i ja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja spavam cca 4 i pol sata zadnjih mjesec dana

da me bar Marko budi ne bi mi bilo žao

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ja spavam cca 4 i pol sata zadnjih mjesec dana

da me bar Marko budi ne bi mi bilo žao
    hmmm da, i ja sam, dok je zakoniti bio doma, spavala manje...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja i nemam neki naporan tempo, zahvaljujući MM-ovom radnom vremenu prije svega. On rano dođe doma pa hendla sve sa Leom, počeo je čak i kuhati. Ja se ustajem oko pola sedam, na poslu sam od osam do četiri, doma sam prije pet i onda uglavnom preuzimam igranje i sl. sa Leom, jer MM mora vježbati. Ako ne mora onda popodne svi skupa nekud idemo ili se igramo doma. Kad LEa ode spavati onda ili skuham za drugi dan, ili peglamo, ili malo pospremim, spremim se za posao i trudim se da odem spavati do ponoći. Loše je što često ostanem budna do 1 u noći ili duže jer mi se ne ide spavati, i onda mi se gomila umor.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se sada tempo konacno unormalio :smajlic-koji-brise-znoj-sa-cela: .
    Radim od kuce, a to je nekad problem jer se zna dogoditi da nekoliko stvari radim odjednom, ispremijesano - i poslovne, i kucanske.
    Sad nas ujutro MM u 7:30h budi kad ide raditi, mi imamo 45 min. da E doruckuje i spremi se, onda ju vodim pred kucu cekati vrticki bus, i onda sam slobodna dok ju vrticki bus ne dovede kuci.
    U medjuvremenu si uzmem 1:30h za dorucak, odlazak na fitness, setnju ili tako neko, sto sam samovoljno proglasila za "samo moje vrijeme" (u medjuvremenu mi se pere ves, sudje perem dok kuham 'doruckovnu' kavu' , uglavnom i nesto sitno kucansko se obavi), pa slijede poslovne obveze dok E ne dodje iz vrtica (dosad sam ju skupljala ja, sad ce i dolaziti kuci vrtickim busom).Onda idemo van na role, bicikl, ljulje, plazu, stovec ili se doma igramo. Veceru kuha MM (E ima uzinu u vrticu neposredno prije povratka kuci), usput se jos obavi kucanskih poslova (ono redovito, velika spremanja radimo vikendom). Jedno popodne tjedno odvojimo za zajednicki tjedni shopping. Poslije vecere kupanjac, pricica, spavanjac za E, i onda ovisno - ili se srusimo od umora, ili citam/gledam TV/jos malo radim...
    Ako ujutro imam obveza u gradu, onda si odvojim par nocnih sati za posao.
    Uglavnom, otkako sam si strogo odvojila vrijeme za posao i vrijeme za kucanske obveze, sve je bolje - stignem u to ubaciti i vise vremena za sebe. Puno pomaze odlazak&povratak iz vrtica vrtickim busom, jer sam na to dnevno gubila cca 3h.
    Naravno, ocekujem da ce se ovaj plan totalno raspasti prvi puta kad E radi neke bolescure ostane kod kuce, a ni ljeti nece funkcionirati , ali zasad mi pase ovaj osjecaj 'strukture vremena' - odmornija sam, vedrija, zivahnija (nedavno sam rekla muzu da se osjecam kao pticica ) i puno vise toga stignem.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure idu u vrtić, mi radimo 8-satno radno vrijeme, kupimo ih i onda smo ili doma ili u šetnji.
    Ne kuham preko tjedna jer jedemo na poslu/vrtiću.

Nemaju sobodnih aktivnosti , a i to bih gledala da je tu u kvartu s obzirom na moje (ne)vozačke sposobnosti

Budimo se u 6, spavanje u ponoć, neda mi se ranije, uživam

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Brunda, biti će ti teško vratiti se na posao i ostaviti djecu, ali vjeruj, malo ćeš se smiriti. Koliko god na poslu imaš gužvu, nema one napetosti koju stalno osjećaš dok strepiš nad djecom. A i nije za zanemariti da neke stvari za sebe uspiješ obaviti za vrijeme pauze ili na putu sa posla kući.
    Ostaju ti sve obaveze poslijepodne, ali nekako ih više sa guštom obavljaš jer vam jedino to vrijeme i preostaje.
    Razumijem da ti je teško kada je TM odsutan, MM također često mora službeno na raznorazne seminare i predavanja, nekada mi je peace of cake odraditi sama tjedan sa klincima, a nekad već drugi dan pucam po šavovima (npr. kada su bolesni i sl.) Međutim, njegov je posao takav, to sam znala i kada sam ga upoznala, on ga voli, a i od njegove plaće lijepo živimo (od moje državnoslužbeničke se ne bi baš obogatili )

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u stvari, od cijelog tog ganjanja tempa, najteze mi pada (osim onog prisilnog budjenja ), to sto, da bi odrzala tempo i da bi imala energije (a i zivaca ), ja jedem i jedem i jedem i jedem i jedem.....

uzalud mi i dojenje i ganjanje cetvero djece i bajlanje svega bez ikakvih pomocnih servisa, kad ja uporno izgledam kao da cu, eto sad, rodit (opet )

a ne nalazim energije da nesto po tom pitanju pokrenem (neko vjezbanje bar u kucnoj verziji ili sl.), jer, naravno, to podrazumijeva unos jos kalorija da bi imala dovoljno snage to izvest

kako ono bijase - vrzino kolo?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

..sve ja to čitam ..i ni jedna nije napisala da je ikada "pukla"!!
    Meni se nakon višemjesečnog kuliranja to desilo baš danas ujutro..
    Ne mogu reći MM ima posao koji ipak donosi puno više novaca od mog, dođe doma nakon posla, nema popodnevne aktivnosti (osim 2 mjesečna večernja izlaska s dečkima) ...uspjela sam ih ntjerati da je subota ujuto moja (zasada imam samo jedno, uskoro stiže drugo)..no ja opet nisam zadovoljna.
    MM je protiv "pomoći" u kući, a ne pomaže ništa, osim ako ga tjedan dana ne ganjam po kući da nešto pomogne. Uglavnom je sve na meni. Jednostavno nemam snage nekog tjerati da mi pomogne. Već me to žicira. Ujutro se dižem, ganjam dijete da pojede, oblačim ga, dok se ostali razvlače po krevetu obuku se i vode dijete u vrtić. kako će to biti kad dođe beba, sve se bojim :/ ..
    Htjela bi da MM pokaže inicijativu oko pomoći, odnosno da se ujuto digne , napravi djetetu doručak, obuče ga , dok se ja bavim s bebom. mislim 6 mj. to ne bi trebao biti problem. ja još uvijek trudna navađam dijete po kazalištima, parkovima, itd. "njihovo je vrijeme" jednom tjedno posjet baki i dedi. Milsim nije da se kvalitetno bavi s djetetom.
    Ja sam nekako htjela da se MM potrudi oko djeteta na jednak način kao i ja.
    Čini mi se da sve nekako prelazite preko toga da je sve na vašim leđima (bar mi se tako čini kod većine) ....ono, ne frustrira vas što same razvažate djecu, što same kuhate, spremati itd. Mislim veća plaća nije opravdanje za čitanje novina nakon posla, bar se meni tako čini...mođda ja jednostavno previše očekujem od muškog roda.
    Sad si sama plaćam pomoć po kući 2 puta mjesečno jer više ne mogu sama, a ak zamolim da se opere kada, to traje 2 tjedna
    Mislite li da sam nezahvalna na tome šta muž ipak više zarađuje??! :?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisi nezahvalna, nema nikakve veze koliko on zarađuje s činjenicom da ga njegovo djete treba da se brine o njemu, igra, da sudjeluje u kućanskim poslovima.

Mama koja ne radi a ima malu djecu zaradi itekako plaću, i nema radno vrijeme tj. ono je od 0-24. I osim toga mislim da je odgojiti zdravu, sretnu djecu najvažniji i najodgovorniji posao na svijetu.

Zato je najbolje sjesti i razgovarati, ali ne onako kao ti nikad ne pomažeš, općenite spike već, htjela bi da podjelimo obaveze, ti da radis to i to, ja cu ovo pa ćemo lakše.

Ako ne pali ili kao zaboravlja, onda i ti počneš zaboravljati (up majica za posao nije ispeglana, ručak nisi stigla skuhati(za sebe i klinca nešto brzinski skuhaš tipa pašta i sl. ), morala si čitati novine pa nisi oprala kadu, veš i sl.

Većina taktika je isprobana, i kod mene pali uglavnom, tj. sad dijelimo poslove, premda meni nekako uvijek dopadne malkicu više.

I dobro je to začinit ponekad s dozom humora, da ne ispadne čisti zanovijetanje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    puknem skoro svaki dan.
    i po nekoliko puta.
    pa se ohladim.
    nekad se dobro isplačem pa mi bude lakše.
    nekad se izvičem na onoga tko mi prvi dođe pred oči.
    nekad se ubijem u hrani...

ali to je sve normalno za osobu mojega temperamenta...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

puknem skoro svaki dan.
    i po nekoliko puta.
    pa se ohladim.

K'o da samu sebe citiram!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

puknem skoro svaki dan.
    i po nekoliko puta.
    pa se ohladim.

naravski
    di bi bila da ne pucam svako toliko.
    Zapravo, u svom nedalekom susjedstvu.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nije teško promijeniti pelenu, izvaditi suđe iz mašine, prljavo staviti u mašinu, staviti prati robu, staviti sušiti robu, nije problem skuhati ručak ni obrisati prašinu ali... Promijeniti pelenu 7-8 ili više puta dnevno, dojiti dok drugo dijete viče iz kupaone da se pokakilo i da treba obrisati guzu, pa je usput uspjela i popiškit malo gaćice dok ručak zagara na štednjaku... a MM čita vijesti na net-u
    I nikakvo uvjeravanje da i ja radim iako sam na porodiljnom nije pomoglo. E onda sam otputovala u metropolu na tjedan dana s bebom a njega ostavila sa starijom. Dočekao me riječima da on ne može bez svoje ženice, kako ja to sve stižem, bla, bla, bla ( a dijete je svaki dan bilo u vrtiću i dolazila je 3 puta moja mama ) i ( zasad ) puno više pomaže. :D
    A je li puknem? Isto kao apricot samo mene ne privlači hrana

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •