Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 83 od 83

Tema: Tempo

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj tempo izgleda ovako:

Radni dan: Ustajem u 6h, popijem kafu i obavim jutarnju higijenu (2x sedmično tad perem i kosu), spremam doručak malcima, budim ih u 6:45, oni s erasanjuju/doručkuju/umivaju se i oblače i u 7:30 polazimo u vrtić. Radim od 8:30 i do posla obavim kupovinu i pijacu, sve to odnesem kući te namestim krevete, operem suđe od doručka, pustim veš mašinu ili raširim oprani veš. Sa posla dolazim kući u 14:10, nameštam bračni krevet (mm kasnije ustaje), podgrevam ručak, pravim salatu, postavljam sto...U 15 idemo po klince. Ručamo a onda šetnja ili igranje napolju ili unutra, ručak za sutra, opet veš ili suđe, nekad nam neko svrati (mi retko idemo u posete utroje). Uveče spremamo večeru svo troje, večeramo, usisam stan, priča i spavanje u 21h. Kad malci zaspu brišem pod ili prašinu, sređujem kuhinju ili kupatilo, tuširanje i knjiga ili net. Ležem najkasnije u 23:30, u ovom periodu godine često zaspim odmah nakon dece

Mm radi od 9h do kasno uveče. Sa nama je za ručkom i eventualno malo uveče ako ga ne rastrgnu obaveze.

Vikend: Subotom ustajem kad me probudi prvo dete, kafa, doručak, umivanje, oblačenje (ja uvek poslednja pa neretko šetam u pižami do 10h). Idemo na pijacu utroje, užinamo, oni se igraju a ja kuvam za subotu i nedelju, malci spavaju ili ne spavaju a popodne iskoristimo za dužu šetnju. Nedeljom je tata ujutru sa nama a onda ostajemo sami i igramo se. Kasno popodne idemo u nedeljni šoping svi zajedno

E sad, mm vodi sopstveni privatni posao, programer je i u realizaciji je velikog projekta koji traži njegovo vreme i prisutnost. Ako nije na putu ili na terenu on programira. U kancelariji je do kasno u noć (zato i spava tako dugo). Ponekad ode na pivo sa društvom ili na pecanje sa bratom. Sve ostalo je izbačeno - teretana, buljenje u Star Trek (to je radio dok nije odgledao sve epizode), vožnja biciklom.

Ja nemam slobodnog vremena niti nekih prijateljica sa kojima se družim. Ima par mama sa kojima se vidim u proseku jednom u mesec-dva da nam se deca izigraju, sve ostalo su porodična druženja (i to češće zimi nego leti). Ponekad popijem kafu sa svekrvom a ostalo vreme sam posvećena deci. Čak ni na poslu nemam koleginice za kafu jer sam sama na svom radnom mestu.

Da, pucam. Češće nego što mi se dopada. Uglavnom vičem na decu jer nemam na koga drugog. Sa mm-om se ne svađam jer ga i ne viđam. Umorna sam konstantno. Sve je na mojim plećima i mogu slobodno da se bunim ali ostaće samo notirani amandman, od realizacije ništa. Smanjila sam kućne poslove na minimum - ne peglam, ne ribam ništa ako nije baš baš usvinjeno, igračke nekad pokupimo a nekad i ostavimo...Trudim se da većinu stvari odradim u hodu (npr. ako feniram kosu fen i priručni 'alat' i kozmetiku vratim odmah na mesto) ali nekad ni za to nemam snage. Istrošila sam se... :/

I za kraj, ono što mene plaši jeste da primećujem kako polako zatupljujem. Sve me manje stvari zanima (ne zanimaju me ni TV ni novine ni sapunice ni tračevi ni moda ni politika...jedino knjige ne ispuštam iz ruku), sve manje je događaja koji se pamte, sve manje je tema za razgovor sa ljudima...Počinjem da se osamljujem, ja koja sam nekad imala celu armiju ljudi oko sebe.[/u]

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

skužila sam da se svak na svoj tempo na kraju navikne i preživi. Ja gledam clumsycino radno vrijeme i mislim se "BLAGO TEBI" i onda vidim da si sama, da tm stalno radi i slijedeća mi je misao "ajmmmmeeeeeeeee, baš mi te žao"
    Ja sve radim s mmom zajedno, on zaista ima eventualno jedan ili dva puta tjedno nogomet/košarku. Ja imam više sl.putovanja i sličnog, nego on.
    Dižem se u 6.
    Tuširam se i ostalo. Isto ko clumsy perem kosu svaki drugi dan.
    U 6i30 budim mm-a i M-a. Njima treba 15min za umivanje, pranje zubiju, oblačenje, u 6:45 krećemo.
    Ja radim od 7:30,mm uglavnom u 7:30 ostavi Ma u vrtiću.
    On radi od 8, ja kupim M u 16, igramo se pred vrtićem do 16 i 30, mm nas skupi tada.
    Ranu večeru jedemo oko 6-7, inače svi ručak jedemo na poslu/u vrtiću.
    Igranje i ostalo.
    Movo spavanje oko 21:30.
    Čišćenje i slobodne aktivnosti

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pucanje, o da!
    Apricot je vrlo detaljno napisala kako to izgleda i kod mene.
    Jučer me bolio zub cijeli dan, navečer glava. Jutros sam se ustala kao da me vlak pregazio. Tatu angažirala da odvede Svena u vrtić a ja se s Leonom vratila u krevet i zaboravila na sve obaveze do malo prije
    A sad skupljam ostatke živaca i krećem sve ispočetka...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj katajina prvotno napisa
    I nikakvo uvjeravanje da i ja radim iako sam na porodiljnom nije pomoglo. E onda sam otputovala u metropolu na tjedan dana s bebom a njega ostavila sa starijom. Dočekao me riječima da on ne može bez svoje ženice,
    pih , probala i ja...oni otišli kod bake..i još se pohvalili kak im je bilo super. Naravno doma nije ni veš bio opran, ni pospremljeno, friđ prazan itd. Probala sam ja i zabušavati, ali to je kontraproduktivno, moj bi mogao mrtav hladan jesti iz zmazanog tanjura i hranit malu pizzama. Dogovor oko podjele posla isto; samo reci nema problema draga...i ne napravi niš

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ok žene, gdje ubacujete aktivnosti tipa vođenje ljubavi, seks, maženje...?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ili je toga sve manje i manje... kao kod mene :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Iva B prvotno napisa
    svakog 32 u mjesecu

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

po noći kad mališa spava

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam zadovoljna s našim tempom otkad je L. porasla.
    L. u vrticu obavi sve aktivnosti tako da smo od 17 vecinom svi troje na broju. Svako od nas "odraslih" ima 2xtjedno sportske aktivnosti.

Naravno imamo perioda gdje sve to pada u vodu, trenutno je takav. MM svaki dan nakon posla sređuje novi stan.
    Ono što meni najviše fali je to sto nemamo kome ostaviti dijete kad moramo obaviti recimo kupovinu sanitarija, plocica ...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    svakog 32 u mjesecu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ili je toga sve manje i manje... kao kod mene :/
    sad sam sva happy jer još malo do poroda..pa niš 8)
    ali to i ja MM pokušavam objasniti, ako sam tako frustrirana, nikakva živčana i uopće ne vidim da itko cijeni moju šljaku po kući, kako da ga imalo želim pored sebe.
    Mislim pa nisam robot, da izvadim isfrustrirani mozak van i navečer stavim novi
    Mislim ja sam nakon prvog uredno hodala 2xtjedno na fitness i tu i tamo van , jer bi inače prolupala..sad sam rob kuće koji će uskoro brinuti o 3 djece, dva mala i jednom velikom..
    dijete mi bar svaki dan kaže da me voli

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    svakog 32 u mjesecu
    ...moj još jedva dočeka da dođe doma pa da sa mnom nakon posla prodiskutira šta ima novo na vijestima, a mala za to vrijeme luda, hoće moju pažnju..mislim, oni to uopće ne kuže :?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

svakog 32 u mjesecu
    ...moj još jedva dočeka da dođe doma pa da sa mnom nakon posla prodiskutira šta ima novo na vijestima, a mala za to vrijeme luda, hoće moju pažnju..mislim, oni to uopće ne kuže :?

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moj MM je daleko od idealnog ali se u zadnje vrijeme popravlja. Sve dok je bilo lijepo vrijeme išli smo vani s djecom ujutro na kavu ( kad on radi popodne ). I to izgleda ovako : oko 7 sati K. mi se popne u krevet govoreći kako se probudila i ona bi crtani i doručak i mama gledaj ovo, mama slušaj ono. Naravno da onda probudi J. koja spava između mene i MM-a. Onda ja pokušam podojiti J. a K. se dođe piškit, pa idemo u wc, peremo ruke, manja je začudo mirna, nabrzinu mažem K. nešto, ostavljam je da jede, slažem kombinaciju robe za sebe, za K i J, ja jedem, mijenjam manju, oblačim veliku, podojim, oblačim sebe, tražim novčanik, ključ od auta, još samo treba spustit kolica i djecu sa drugog kata i vezat ih u AS i.... budi se MM- Gdje idete ?
    Ja- Na kavu!
    On- Idem s vama! Samo da se obučem! Je li mi čista ona majica...?
    Ja-

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Brunda, . Moj tempo je neusporediv sa samo jednim djetetom i plus što ona (zasad je tako) prespava cijelu noć, ali i mene je ubola ona rečenica koju si ti napisala, znala sam da će te ubost komentar i super mi drago mi je zbog tvoga objašnjenja (jer mislim da bih i ja kao apricot, iako nikad ne znaš dok se u situaciji ne nađeš, ja sam mislila svašta što je MM meni obećao (a vjerojatno je mislio i on) tipa da će dolazit oko 17 doma, da će maknut putovanja itd. Ali, opet, zasad nam tako ide, a imamo i super eager baku koja jedva čeka uskočit (samo nek' nam bude zdrava )).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MM je više pomagao u kućanskim poslovma kada smo bili sami jer se sada kao ne može naviknuti na nered pa mi je velikodušno prepustio brigu oko svega, a ja više ne stignem sve sama kao prije. Posvađamo se i prigovorim mu da mi malo pomogne, ali nema pomaka.

Mislim da ću i ja probati s taktikom ivanes!

Seksamo se ili poslije posla, kada je M kod bake i dede (živim u malom gradu pa nam ne oduzima toliko vremena otići prvo kući) ili kada zaspi. Mazimo se kada gledamo TV navečer prije spavanja.[/quote]

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj MM je daleko od idealnog ali se u zadnje vrijeme popravlja. Sve dok je bilo lijepo vrijeme išli smo vani s djecom ujutro na kavu ( kad on radi popodne ). I to izgleda ovako : oko 7 sati K. mi se popne u krevet govoreći kako se probudila i ona bi crtani i doručak i mama gledaj ovo, mama slušaj ono. Naravno da onda probudi J. koja spava između mene i MM-a. Onda ja pokušam podojiti J. a K. se dođe piškit, pa idemo u wc, peremo ruke, manja je začudo mirna, nabrzinu mažem K. nešto, ostavljam je da jede, slažem kombinaciju robe za sebe, za K i J, ja jedem, mijenjam manju, oblačim veliku, podojim, oblačim sebe, tražim novčanik, ključ od auta, još samo treba spustit kolica i djecu sa drugog kata i vezat ih u AS i.... budi se MM- Gdje idete ?
    Ja- Na kavu!
    Ja-
    ..ko kod mene

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja- Na kavu!
    Ja-
    ..ko kod mene

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja se na mm baš i ne mogu žalit, on se stvarno trudi pomoć i koliko god može.
    Mi imamo arangement da ja ne perem suđe ako je on doma ili će uskoro doći.
    problem se javi kad njega nema po cijele dane, a to je obzirom na to da je informatičar u velikoj firmi, jako često, zadnji put je frka bila u subotu kad je doma došao u pol ledan iza ponoći. jadan je pola sata stajao pred vratima jer sam ja zaključala i zaspala.

Inače, dan nam izgleda ovako: mm ov alarm mene probudi i 6, a treba mi desetak min da dođem k sebi. onda se dižem, obavim jutarnju higijenu i obučem se, izvadim djeci robu i popeglam ako je zgužvano.
    skupim veš od jučer i složim novu mašinu ili raširim oprani.mm je do tad probudio klince, presvlačim J i pripremam stvari T za školu. u 7.10 krećmo. oko pol 8 ostavljamo T u školi na doručku i vozimo J u jaslice. MM me ostavi negdje u gradu oko 8, pa prije posla obavim plac ili šta već imamo zadano. radim od 9 do 17. MM radi do 16. 30, pa me skupi i idemo kod mame po klince, nekad tamo i jedemo, popijemo kavu, nekad ne. ako je lijepo vrijeme, odvedemo djecu u park, od kad je zahlailo, idemo doma i usput obavimo ako kaj treba. Doma smo uglavnom oko 19.30
    Klinci se poigraju, mm i ja pretresemo dnevne događaje, a onda radim večeru njima( ja ne jedem , osim u iznimnim prilikama navečer)
    pogledamo malo tv i u 21 h je vrijeme za spremanje za krevet. mm id s t leć a ja s j jer on još cica.
    Svako veče , bez iznimke, zaspem s njim na kratko, a kad se probudim i uvjerim da svi spavaju, pokrčim stol, dvaput ili triput tjedno operm podove, skupim prljavu robu, otuširam se i probudim mm. ako sam budna kad on izađe iz kupaone, padne i sex, ali od 7 dana, 5 zaspem...

Vikendi su svaki različit, nema pravila.

Prije par mjeseciu i dok sam bila na porodiljnom mi je bilo puno gore jer je mm više radio prekovremeno, a ja sam do nedavno radila u smjenama, no to su neka prošla vremena.

Ono što mene dodatno umara su neke popratne obaveze i uloge koje imam u životu, ali one su u ovom slučaju OT...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ako sam budna kad on izađe iz kupaone, padne i sex, ali od 7 dana, 5 zaspem...
    pa 2x tjedno je super prosjek, nije valjda da se zalis

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj je tempo ubitačan zadnja 2 tjedna. Kad je sve normalno radni dan izgleda ovako: Buđenje u 6 i 30. Ja se ustajem ono dvoje još kunja u krevetu, spremam doručak, kuham kavu, pripremam Sonji što će obući, počistim zecu i dajem doručak i njemu, i oko 7, 30 krećemo u školu. Na poslu sam do 3, oko 3 i 10 sam u školi, tad obavljam dućan i dolazim doma oko 15 do 4 ili 4, uham ručak, jedemo, raspremim stol i sredim suđe (tu ponekad uskoči MM), idemo van ak nema kiše a u slučaju kiše igramo se doma, 2 x tjedno vodimo ju na gimnastiku, nekad MM nekad ja, nekako usput usisam, pobacam veš u mašinu, objesim ga, peglam i spremam svaki dan nešto po malo a vikendom generalno....oko 8 tuširanje i svi u krevet dok Sonja ne zaspe a ak smo MM i ja budni ustajemo i imamo se samo za sebe. Sad sam trenutno u gužvi jer je završio projekt i radim izvještaj (cure koje imaju projekte znaju koji je to posao) pa već 2 tjedna noću radim to jer preko dana ne stignem. No nadam se da će uskoro i to završiti pa se vraćam u normalu. I to je tak, ja sam si tako posložila u glavi i zato i radim 7 sati dnevno kako bi doma došla u neko normalno vrijeme i stigla sve to napraviti a MM radi dulje (tak smo se dogovorili) nego ja ali kad dođe uvijek je maximalno posvećen Sonji.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    po noći kad mališa spava
    I kad je na dječjem rođendanu. Ja mislim da smo MM i ja jedini veseli što svaki vikend ide na neki rođendan

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sad vidim da nije samo meni teško.
    Gotovo svaki dan si mislim pa kak ću sve to stići i neću li poludjeti od svih tih obveza kad se vratim na posao!?
    Moja D. je ranoranilac od prvog dana, tako da nema smisla buditi se u 5.30 kad se D. probudi u 6.00. Sve obavljam uz nju i ubacim u to vrijeme i igru. Tj. ako ja perem suđe višeputa stavim u neku posudu nešto mlake vode tako da ona može kupati svoje gumene životinje. Kad kuham, dodaje mi povrće, slaže svoj sok i zabavlja se s slamčicom i žličicom...
    Muža mi često nema u Hr, a kad ga ima obično je odsutan do 16.h. Tak da sama teglim sve iz dućana, rješavam režije, stanare, kuhanje, čišđenje - obavezno pranje veša i peglanje dok prašina ponekad stoji malo dulje.
    Imamo svoju firmu i uz sve vodim i knjigovodstvo za firmu. Bake i dede rade, tako da njihove pomoći nema. Obzirom na moju trudnoću i posjete doktorima, moram i D. voditi na selo k svojoj baki prije svakog pregleda.
    I plus sve to krenuli smo s obnovom kuće i sad ću se još morati "boriti" s majstorima jer mi MM odlazi na put na 2 tj.
    ...
    Uz sve to obavezno odvojim vrijeme samo za D. i našu pravu igru s igračkama, knjigicama, bojicama... jer je D. najvažnija. I svaki dan je vodim u barem 30 min šetnje.
    I onda nek mi netko veli da MI ŽENE NISMO MOĆNE!!! Neznam otkud crpimo energiju za sve to!?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vlac prvotno napisa
    I onda nek mi netko veli da MI ŽENE NISMO MOĆNE!!! Neznam otkud crpimo energiju za sve to!?
    Od onih silnih ručkova koje skuhamo

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ako sam budna kad on izađe iz kupaone, padne i sex, ali od 7 dana, 5 zaspem...
    pa 2x tjedno je super prosjek, nije valjda da se zalis
    Pa ja se ne žalim, ali on da. njemu ni 21 put tjedno ne bi bilo dosta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

He he, skrenula je ova tema, ali u dobrom smjeru!

Mi smo "slobodne aktivnosti udvoje" prebacili na jutarnji termin, dok dečki spavaju ko klade. Mene ne smeta - ja sam jutarnja baba i sve pet, a muž se uklopio! Evo, toliko o motivaciji...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja svg mogu zainteresirat tek oko 10, kad se razbudi, a nažalost, do onda su i dečki itekako razbuđeni

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    ja svg mogu zainteresirat tek oko 10, kad se razbudi, a nažalost, do onda su i dečki itekako razbuđeni
    Mi smo to riješili na "zločesti" način - iselili smo se iz spavaće sobe i to je sad dječja, a mi spavamo u dnevnoj. Malo nam je gužva, ali ide... I tako, nema više dugog spavanja! Meni paše, moj zakoniti bi rado potegnuo koji put, ali NEJDE to više...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo, čitam apathetic i katajinu...
    prolazila sam kroz slično...
    i pitala se kako on ne vidi da mi treba pomoć?
    ali naravno da nije vidio jer sam sve stizala.
    jesam zanemarila paučinu i prašinu ali to ga ionako nije sekiralo.
    djeca su bila zbrinuta, za ručak sam se pobrinula...

često se sjetim filma "kramer protiv kramera" i pitam se da li kramerica zaslužuje osudu.
    žena je u jednom trenutku pukla i rekla... ma snalazite se sami, ja odoh, ne mogu više.
    pamtim scenu kada je kramer maloma radio doručak a ovaj je izjavio da je mama to bolje radila i da neće jesti.
    sada je kramer bio u prilici da se sam nosi sa svim stranama roditeljskog života koje do tada nije ni primjećivao...

jeste drastičan primjer ali je slikovit.

često mi je došlo da postupim kao kramerica... :/

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...ali ja ne bih mogla napustiti djecu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

eh sad pitanje je bi li se on prihvatio svih poslova ili bi se snašao!!
    na kraju bi to bilo ovak: veš bi prala sveki, klinci bi živjeli na hambijima i pizzama a stan bi bio raspad sistema...haha...sigurno to ne bi izgledalo ovak kad ti radiš!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    eh sad pitanje je bi li se on prihvatio svih poslova ili bi se snašao!!
    na kraju bi to bilo ovak: veš bi prala sveki, klinci bi živjeli na hambijima i pizzama a stan bi bio raspad sistema...haha...sigurno to ne bi izgledalo ovak kad ti radiš!
    Kad MM cuva H stan je u rasulu, jede se neki brzi rucak, ali se definitivno vise igraju, dok ja ponekad pokusam nesto i pospremiti. MM ima rezon da dok on cuva H, on je posvecen njoj, a ne pospremanju.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kad MM cuva H stan je u rasulu, jede se neki brzi rucak, ali se definitivno vise igraju, dok ja ponekad pokusam nesto i pospremiti. MM ima rezon da dok on cuva H, on je posvecen njoj, a ne pospremanju.
    Ovako i kod nas.
    Jučer sam (napokon!) išla frizeru poslije posla, a on je pokupio cure i napravili su neku kartonsku kuću za lutke. Svaki put to rade kad su sami Imamo ih već ohoho

Jeli sladoled, napravili kaos.
    Al sve je to tata lijepo spremio dok sam ih ja uspavljivala

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •