Obavili smo standardnu proceduru na srebrnjaku, povišen Ige u krvi, prick test 30kom, ništa, uho, grlo, nos, urin, paraziti, bakterije... -ništa, pa onda patch test 20-tak uzoraka na leđa, pa prick-prick iliti double check prickova i alergičan je na hrpu kemijskih spojeva i preparata imunološkog zavoda Nitko ne zna koji su ti mirisi u mirisi 1 i 2 ili gdje je moje dijete moglo pojesti epoksidne smole ili 4deksi... npr. Onda se sjetiš frendice u imunološkom koja je divna i zaposli čitav odjel ljudi koji inače rade te preparata i oni ti iskopiraju svoje letke i djelove stručnih knjiga o tim spojevima i tako dođeš do podataka o tome na što je tvoje u ovom slučaju moje dijete alergično u stvarnom životu. Dokaz više je da otkad izbjegavamo navedene alergene nismo imali oticanja ušiju i ništa više od češkanja nosa poslije vrtića. Na benzoat ili njegov neki spoj (ubij me sad nemam papir pred sobom) je konzervans za vodu u injekcijama, a on nam je na popisu. Reakcija na cijepivo : crvena guza od uboda, edem veličine guza x2,trnjenje noge,crveni osip po tijelu, bez temp. Ma klasična alergijska. Inače učestalo mokrenje do desetak puta u satu, oticanje uški, suhi kašalj, osipanje, crvenilo, svrbež. Otkad izbjegvamo naš popis- da pokucam u drvo, hvala Bogu i tetama u vrtiću koe se trude zajedno s nama - čisti .