Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Polio

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Polio

Moram Dianu cijepiti poliom i već me boli želudac. Do sada cijepljena po "poštednom" režimu, jer je imala jednom konvulzije i ima neurodermitis pa je pedica vodi kao neurorizičnu. Do sada nije imala vidljivih reakcija na niti jedno cijepivo. Dominik je imao jako alergijsku reakciju na infanrix i to na zadnje docijepljivanje jer je alergičan na konzervans u cijepivu to smo kasnije dokazali. Pedica je mislila cijepiti Di inaktiviranim pojedinačnim cijepivom polia - inače imam dosta povjerenja u nju, ali eto double check - ima li ovdje evidencije nekih problema sa tim cijepivom ?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Di sad ima 3 i pol godine.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I da - kakve su šanse da dobijemo polio u vrtiću od cijepljene djece? Di je krenula s tri.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema opasnosti od mrtvog polija.
    Nuspojave se ništa ne razlikujo od bilo kojeg drugog mrtvog cjepiva, npr. protiv tetanusa. Pa, ako do sada nije bilo nikakvih reakcija na cijepljenja, ne bi trebala imati ni na ovo.
    Šanse da dobije polio u vrtiću su 0, nič, zero, njente, no way..... . jer se svi cijepe mrtvim poliom.

Nego...... na koji način ste dokazali da je Dominik alergičan na konzervans? Gdje ste to obavili? Koji konzervans? Ovo pitam jer stvarno ne znam gdje se to uopće može kod nas testirati tako detaljno.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje onda moze dobiti polio, ako ne u vrticu preko cjepiva? gdje jos egzistira...?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Obavili smo standardnu proceduru na srebrnjaku, povišen Ige u krvi, prick test 30kom, ništa, uho, grlo, nos, urin, paraziti, bakterije... -ništa, pa onda patch test 20-tak uzoraka na leđa, pa prick-prick iliti double check prickova i alergičan je na hrpu kemijskih spojeva i preparata imunološkog zavoda Nitko ne zna koji su ti mirisi u mirisi 1 i 2 ili gdje je moje dijete moglo pojesti epoksidne smole ili 4deksi... npr. Onda se sjetiš frendice u imunološkom koja je divna i zaposli čitav odjel ljudi koji inače rade te preparata i oni ti iskopiraju svoje letke i djelove stručnih knjiga o tim spojevima i tako dođeš do podataka o tome na što je tvoje u ovom slučaju moje dijete alergično u stvarnom životu. Dokaz više je da otkad izbjegavamo navedene alergene nismo imali oticanja ušiju i ništa više od češkanja nosa poslije vrtića. Na benzoat ili njegov neki spoj (ubij me sad nemam papir pred sobom) je konzervans za vodu u injekcijama, a on nam je na popisu. Reakcija na cijepivo : crvena guza od uboda, edem veličine guza x2,trnjenje noge,crveni osip po tijelu, bez temp. Ma klasična alergijska. Inače učestalo mokrenje do desetak puta u satu, oticanje uški, suhi kašalj, osipanje, crvenilo, svrbež. Otkad izbjegvamo naš popis- da pokucam u drvo, hvala Bogu i tetama u vrtiću koe se trude zajedno s nama - čisti .

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ideš....
    Nisam znao da Imunološki snabdjeva alergologe sastojcima cjepiva za testiranje alergije.
    To je odlično!!!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    gdje onda moze dobiti polio, ako ne u vrticu preko cjepiva? gdje jos egzistira...?
    Indija, pakistan, afganistan, nigerija.

Za sada.........

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dakle, ako necemo ici u pakistan niti se druziti s ljudima koji su bili u nigeriji - nema opasnosti od dobivanja polia?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ondak ces morat i mene zaobic. Ja se naime druzim s ljudim akoji su bili u Nigeriji.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dakle, ako necemo ici u pakistan niti se druziti s ljudima koji su bili u nigeriji - nema opasnosti od dobivanja polia?
    za sada

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ondak ces morat i mene zaobic. Ja se naime druzim s ljudim akoji su bili u Nigeriji.
    sve ok, meni je rodjak upravo u indiji

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Misliš na ovaj polio u Nigeriji:
    http://www.nytimes.com/2007/10/11/wo...a/11polio.html

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sve ok, meni je rodjak upravo u indiji
    hm...... ja bih se u tom slučaju jako potrudio biti siguran da je dijete cijepljeno

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    i na taj koji si odabrao linkati i na one koje si odabrao ne linkati.

(inaće, ovaj link objašnajva velikim dijelom zašto se kod nas prešlo sa OPV na IPV

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Misliš pod pritiskom javnosti koja je počela uviđati da je jedini put zaraze kod nas (bila) kakica friško cijepljenih beba?

Još bih u ovome slučaju posumnjao na dobru volju da se osakaćene OPV-om pošteno kompenziralo za oštećenja. Za njih i dalje vrijedi:
    nema prstića - nema čokolade

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Misliš pod pritiskom javnosti koja je počela uviđati da je jedini put zaraze kod nas (bila) kakica friško cijepljenih beba?

Još bih u ovome slučaju posumnjao na dobru volju da se osakaćene OPV-om pošteno kompenziralo za oštećenja. Za njih i dalje vrijedi:
    nema prstića - nema čokolade
    Nevjerojatno kako se sa tobom ne može normalno razgovarati. :?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

.... u biti nisi zaslužio niti jedno iskreno i stručno objašnjenje koje sam ti dao.
    nisi ništa konstruktivniji od Suzaks.

jednako ste gluhi i destruktivni, što mi je za nju bilo jasno od prvog časa, ali sam mislio da za tebe ima nade

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Misliš da nešto ne štima kad nije sve po tvom?

Pa zato smo ovdje. Kada se od našeg izbora ne bi pravio problem ne bi se uopće grčili oko ove problematike. Što misliš da je ugodno čitati od čega se sve rade cjepiva i što sve ljudi proživljavaju?

Predlažem ti misaonu vježbu: zamisli svijet bez cjepiva, ono, ukinulo dekretonm, nema, misterija, nula. Što ti se čini kakve bi posljedice bile, a imajući u vidu znanje o liječenju zaraznih bolesti, dosezima medicine, higijene, nutricionizma i ostalog. Možeš li to?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da nešto ne štima kada netko na izjavu
    ovaj link objašnajva velikim dijelom zašto se kod nas prešlo sa OPV na IPV
    odgovara sa:
    s takvim nema nikakve koristi polemizirati.

Jedan od tazloga je i taj što takav netko nema pojma da uopće nije bilo nikakvog pritiska javnosti. Ni stručne ni nestručne.

Takav netke je samo ciničan bez zdrave podloge

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A Hrvatska je izolirani otok u svemiru i apsolutno je se ne tiču trendovi izvana? Imam negdje i cijelu radnju na temu zašto mrtva a ne živa cjepiva i prevagnulo je samo poimanje javnosti o nuspojavama pred prenemaganjem struke o imunitetu stočnog fonda. Potražit ću.

Nema potrebe da se praviš nevješt.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne trebaš, hvala.
    Imam ih na stotine. Uključujući i trendove izvana. I nemam namjeru se s tobom ovim putem prepucavati zašto je učinjena ova promjena, jer ja znam zašto je učinjena. A to ne vjeruješ.

Time je diskusija gotova na tu temu, dadica........

A svijet bez cijepljenja mogu zamisliti, naravno.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa daj opiši ga :smajlić s čeznutljivim pogledom:

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

isti kao sada, samo s više dječjih bolesti, a djeca "krhkog" zdravlja bi poumirala u dječjoj dobi, pa bi odrasli bili zdraviji nego što su sada, zahvaljujući selekciji u dječjoj dobi. Jer "što te ne ubije, te ojača"
    Naravno, ti ojačani odrasli bi i dalje umirali od tetanusa prerano ili ga preboljevali višekratno......

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

.... dobro, ne ojačaju se svi koji prebole, neki ostaju doživotni invalidi......

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jako si mi pesimističan. Odi u kino.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tek sad kad ste mi ovo rekli sam shvatila koliko znam ljudi koji su bili u indiji i nigeriji, kini , libanonu :shock: A da ne spominjem da su mi to ujedno i najdraži restorani kad odem van Kaj stvarno moram te ljude izbjegavati u širokom luku, ako mi dijete nije cijepljeno protiv polia?
    Jel kosovo na popisu? Mi smo neprekidno u kontaktu.
    Dajte se ljudi prestanite svađati za i protiv cijepljenja. Podastrite svoje info i nek svatko misli svojom glavom. Kaj se durite jedni na druge :? Kaj ne dolaze neke basic debatne vještine u kompletu sa barem srednjom stručnom spremom, a meni se čini da imate i više.
    Searsova vaccine book na na selektivnoj listi nema polio, ako ne ideš u aziju ili afriku.
    Ima li netko tu knjigu za posuditi samo da iskopiram
    sastave zbog Dominikove alergije i listu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Uh, kažu na http://wwwn.cdc.gov/travel/destinati....aspx#vaccines da se cijepljenja nisu provodila za vrijeme srpske okupacije, jer su se albanci bojali srpskih bolnica. Znam zašto, ali ne znam kako mi to nije palo na pamet, a stalno nam netko dolazi :? Skoro smo otišli sklincima, a Di cijepljena na refule. :shock: Dragi Bog ns spasio.E sad više ne znam čega da se bojim cijepiva ili polia.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

http://www.polioeradication.org/casecount.asp
    Evo našla sam svježe podatke -ne izgleda tako strašno i nema polia u blizini. Da li s emože vjerovati ovoj organizaciji. Eksperti, što kažete? I oni za i oni protiv

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sve ovisi o tome koliko često kaniš djetetu davati zagađenu vodu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Samo da odgovorim mujici. Nije to namjerno snabdjevanje alergologa sastojicima cijepiva to bi bilo predobro da bi bilo istinito. Ne - taj je sastojak najčešći u svim tekućim injekcijama pa i cijepivima, a da je na popisu alergena saznali smo tek proučavnjem testiranih spoje u stručnim imunološkim knjigama -tzv. križne alergije i srodnosti. Tako nešto, nisam ja proučavala nego stručnjaci imunološkog. Jako se trudim, ali ja sam ipak samo redateljica po struci 8)

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dobro, a što je to u IPV cjepivu što te zabrinjava?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Polio

Citiraj pikula prvotno napisa
    Pedica je mislila cijepiti Di inaktiviranim pojedinačnim cijepivom polia - inače imam dosta povjerenja u nju, ali eto double check - ima li ovdje evidencije nekih problema sa tim cijepivom ?
    Ono što ne znam, a možda bih trebala znati, ako netko to slučajno zna
    Jer uvijek su svi pametni post festum.
    Osim toga sklonost alergijama, a ova Dominikova reakcija je bila jaka i nakon toga su mu dugo sve alergijske reakcije bile dosta jake -ne bih to ponovila sa drugim djetetom, ako ne.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da li OVDJE ima evidencije problema s tim cjepivom? :/
    Ovdje ti se svaki kašalj dovodi u vezu s cjepivom, nisi li to već skužila? Ovdje ima puno veze svega i svačega s cijepljenjem jer ovdje ljudi žele naći vezu, pošto poto, što god da je, mora da je od cijepljenja.
    Ovo ti je zadnje mjesto na kojem bi trebala prikupljati informacije.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala na preporuci Mnoge dragocijene informacije sam probrala iz šume nekorisnih, ali i većinom dobronamjernih na ovom forumu i uzdam se u svoju glavu i višestruko provjeravanje što izvora, što činjenica. Nikad ne bih odlučila nešto samo na osnovu chata na forumu, ali da sam tu često saznala nešto što nigdje drugdje ne bih je isto tako istina. Nije mene strah čuti nešto što mi ne odgovara, ne budu mi došli doma i cijepili ili ne cijepili dijete. Valjda...

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nikad se ne zna, neki bi potpisali da postoji globalna urota cijepiti svu živalj protiv svega što se može i usput im uvaliti što više otrova.

Što se tiče IPV, nema ničega u tom cjepivu što bi me imalo zabrinjavalo. Djeca su mi uredno cijepljena, starija još dok je bio OPV, mlađa s IPV.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pikula , nepotrebno kompliciraš. Slobodno cijepi dijete IPV-om.

Za svaki slučaj, tu ti je nekoliko linkova sa sastavima raznih cjepiva, među kojima je i IPV

http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pin...nt-table-1.pdf

http://www.phac-aspc.gc.ca/publicat/...ed0803-eng.pdf

http://www.vaccinesafety.edu/components-Excipients.htm

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pedica odlučila cijepiti na proljeće Vidjela je šmrkav nos i rekla " joj to je kod vas tako cijelu zimu, dođite kad ne budete prehlađeni makar na proljeće" Obožavam svoju pedijatricu.
    Dominik ima u kartonu crvenim slovima veliko upisano da je imao jaku alergijsku reakciju na cijepivo i kaže da će ga prije tetanusa poslati na srebrnjak baš s uputnicom za testiranje na sastav cijepiva.
    Dianica isto ide na testiranje da konačno znamo što je uzrok neurodermitisa, a da ne pijemo VIP još godinama, pa će usput provjeriti i te najčešće sastojke. Pedijatrica kaže da se to može, konzervansi, formaldehidi... Jedino valjda majmunov bubreg nemaju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •