Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: što sa nezainteresiranim odgajateljem?

michaela76

Početno što sa nezainteresiranim odgajateljem?

Voljela bih čuti vaše mišljenje...naime danas dovedem mog trogodišnjaka u vrtić i odgajatelj čita novine dok djeca jurcaju po svuda.Jedni jedu,drugi se igraju itd.On mrtvo hladno pozdravi i napusti grupu s novinama i ode do kolegice.Ja uredno djetetu pomognem da se preobuje i pustim ga među djecu i pričekam da se pozdravim s odgajateljem ali njega nema.Za to vrijeme moje dijete želi sjesti za jedan stol doručkovati a trojica dječaka ga odgurnu sa riječima:Ti ovdije ne smiješ sjesti jer se ne znaš sam obući.Moje dijete odbačeno odlazi do jednog dječaka koji se igra na pod i sjeda s njim se igrati.Nakon 15 min odgajatelja i dalje nema.Dolazi kuharica i dijeli obrok drugoj djeci na žalost moram na posao ali me proganja viđena situacija i odbacivanje koje je moje dijete doživjelo te nazovem odgajatelja sa posla.Kada sam mu pet puta ponovila da on očito etiketira moje dijete pred drugom djecom jer se ne može u potpunosti sam presvući,pozvao se na to da ne može odgovarati za odbacivanje jer taj tren nije bio u prostoriji?????Sumnjam da bi djeca ismijavala moje dijete da on nije komentrirao i isticao da moje dijete ima problema sa odjevanjem.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa suludo je uopće da njega toliko dugo nema. Ako i nije on taj koji je etiketirao dijete, definitivno to etiketiranje nije ni spriječio, što je njegov posao. Ja bih odmah na razgovor sa ravnateljicom/ravnateljem.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Pa suludo je uopće da njega toliko dugo nema. Ako i nije on taj koji je etiketirao dijete, definitivno to etiketiranje nije ni spriječio, što je njegov posao. Ja bih odmah na razgovor sa ravnateljicom/ravnateljem.
    i ja.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ono od čega bih ja ovdje krenula su činjenice, a ne pretpostavke
    a prestrašna činjenica je da odgajatelj na svom radnom mjestu čita novine I JOŠ GORE.... OSTAVLJA DJECU BEZ NADZORA ----TO MI JE ZA SVAKU OSUDU i ja bih svoju prijavu bazirala upravo na tome, jer iskreno - ne mora biti da je on etiketirao dijete...djeca često znaju biti okrutna i na to ih odrasla osoba doista ne mora poticati svojim (negativnim) primjerom

i za kraj.... baš žalosno

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Potpis! Reagiraj odmah!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Je i mi smo imali takvu odgajateljicu. Bila je katastrofa. Ali nitko se nije usdio ništ reći jer da njihovo dijete ne nastrada. Pa je meni puko film, tužila je usmeno i pismeno (napisala prigovor) i podržala me još jedna mama. I kaj smo napravile, teta je otišla u drugi objekt i sigurno tam dalje po starom šefuje.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi imamo problema sa tetama ali smo odlučili prvo razgovarati s njima a ako ne nađemo zajednički jezik idemo ravnateljici.

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čitat novine - nedopustivo!
    Što se etiketiranja tiče: jesi li sigurna da je baš odgajatelj etiketirao??Kao što je netko već rekao, djeca znaju biti okrutna..Prestrašna i je pomisao da bi odgajatelj etiketirao dijete- on barem treba znat koliko je to štetno..Zato pitam jesi li sigurna???

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovo je prestrašno.
    Mi sva sreča do sada nikad nismo imali problema sa tetama jedino smo imali problema sa ravnateljicom što nam svake godine promjeni tete.
    A tete su do sada uvijek bile korektne, a da je drukčije ne znam. Mislim da to ne bih ni ja ni drugi roditelji mogli tolerirati i mislim da bi se uspjeli nešto složiti da to rješimo.

michaela76

Početno

Situacija je sljedeća,ja živim i radim u malom gradu gdje svi svijuh znaju i što je najgore radno mjesto mi je vezano uz prosvjetu što mi često u vrtiću nabijaju na nos.Tipa:tražili smo podršku odgajatelja u fazi odvikavanja velike nužde u pelenu.Moja molba je bila samo da kada druga djeca idu na WC da pošalju i mog sina da vidi da tuta nije ništa strašno.Odgovor odgajateljaa vi bar radite individualno s djecom pa to rješite kod kuće,ako ništa pustite ga koji dan da ne kaka pa kada ga zaboli trbuh vidjet ćete kako će se to riješiti.Pošto radim na mjestu na kome je zlostavljanje među djecom česta pojava,upoznata sam s protokolom o postupanju u slučaju pojavnosti nasilja i upravo zato što to uvijek ispadne tako da mi koji radimo s djecom nešto prigovaramo i ko fol komentiramo druge odlučila sam problem početi rješavati korak po korak ali krenuvši prvo od samih odgajatelja (da mi ne bi kasnije nabili na nos da sa njima nisam niti razgovarala).Nakon našeg razgovora odgajatelj je zbrisao na slobodne dane.Mali ide ko violina u vrtić i kaže pred vratima:Vidi mama nema Babe roge.Dovoljno mi je rekao.Ne potičem djetetovu antipatiju spram odgajatelja pa sam ga ispravila da odgajatelj nije baba roga nego njegov odgajatelj i odlučila sam pričekati da se gospodin vrati sa "odmora" pa ćemo opet razgovarati a u međuvremenu sam malo uključila aktivnije i muža u sve da i on treba samnom na idući razgovor pa ako se dijete ne smiri i bude dalje pokazivalo znakove odbijanja spram odgajatelja tražit ću promjenu skupine ili ću ga jednostavno prebaciti u privatni vrtić jer psihičko zdravlje mog djeteta je najvažnije.Pošto su vrtići male zajednice bojim se da situacija ni kod druge tete ne bi bila puno bolja jer bi vjerovatno djete pratio glas onoga čija mama se tužila.Lakše mi je jedino to što znam da nekoliko roditelja je već bilo u sličnoj situaciji u istom vrtiću .Da li je odgajatelj etiketirao ili djeca teško mi je za procjeniti jer po mom mišljenju tako mala djeca,znači 3 god ne bi mogla sama sročiti takav oblik ismijavanja,a i par dana ranije je suprug došao po maloga i odgajatelj je prigovarao suprugu kako mali ne može sam obući štramplice nego čeka da ga se obuće i da ga je kaznio zbog toga da dočeka roditelja u gaćicama!!!Mislim da sa razlogom sumnjam da u pozadini svega stoji odgajatelj.Moj sin je već 2 god u istoj grupi djece i oni se svi jako dobro znaju,došli su sa dudama i bočicama prvi dan i ne vidim razloga zašto bi ga nakon 2 god ista grupa djece odbacila.Ne znam možda griješim...nadam se da ne jer je preteško za povjerovati da bi djeca od 3 god toliko mogla biti surova.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •