Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Jesmo li prerasli 0+?

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Jesmo li prerasli 0+?

Moj B još nema 13 kg i još uvijek ima više od dva prsta do vrha AS. Ali pojasevi iz AS mu kreću dosta nisko, odnosno izlaz pojaseva se nalazi ispod njegovih ramena, na leđima. Čini mi se da se zbog toga ne može pravilno zategnuti i da to znači da mu je sjedalica premala. (Kako bi MM to objasnio - on ima kratak vrat pa samo zbog toga još ima lufta od vrha glave do vrha AS).
    Kako ga ne želim stavljati u sljedeću grupu ako još ne moram, a opet ga ne želim ni voziti u premaloj AS, molim odgovor.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

S obzirom na informacije koje sam dobila na rodinom pregledu autosjedalica, pojas i treba biti ispod ili najviše u razini ramena ak je beba mala i vozi se u suprotnom od smjera vožnje, a kod vožnje u istom od smjera vožnje pojas je iznad ramena.
    Koliko bebi glava i nogice moraju biti od ruba da procjeniš da vam treba veća pitaj nekog od rodi il procjeni sama

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da bi dijete prešlo iz sjedalice grupe 0/0+ u sjedalicu grupe I (koja se montira u smjeru vožnje) MORA zadovoljiti DVA uvjeta:
    1. da se samostalno diže na noge
    2. da ima više od 9 kila
    preporuča se sačekati i 1. rođendan

Ako nisi sigurna je li vrijeme za veću sjedalicu a negdje si u ZG ili u blizini, prati obavijesti, bit će uskoro još 2 pregleda sjedalica u ZG

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, zaboravih: pojasevi kod sjedalica grupe 0/0+ trebaju biti u visini ramena ili malo ispod

e sad, koliko si kod vas ispod i koliko je to OK to se stvarno ne može vidjeti preko foruma (osim ako poslikaš i staviš slikicu)

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ili izaberite kombiniranu sjedalicu grupe 0+/1 koja je sama po sebi "veća" a u grupi 0+ koristi se obrnuto od smjera vožnje pa kad dijete sazrije za grupu 1, sjedalica se montira u smjer vožnje

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala na odgovorima. Čekam sljedeći pregled AS u Zagrebu. U međuvremenu ću probati poslikat tu situaciju.
    Inače, kila ima, rođendan će brzo, diže se tako da se uz nešto malo nasloni rukom (to baš ne bi bilo samostalno). Bez obzira na sve, tražim sjedalicu u kojoj bi mogao i dalje u smijeru obrnuto od smjera vožnje. Bojim se da mi ova kombinirana do 13 kg igra isto kao i ova koju imam. A naći onu u kojoj bi mogao i dalje tako (po mogućnosti i do 4 godine), a da je pritom dobro prošla i na testovima... čini se nemoguća misija.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Hvala na odgovorima. Čekam sljedeći pregled AS u Zagrebu. U međuvremenu ću probati poslikat tu situaciju.
    Inače, kila ima, rođendan će brzo, diže se tako da se uz nešto malo nasloni rukom (to baš ne bi bilo samostalno). Bez obzira na sve, tražim sjedalicu u kojoj bi mogao i dalje u smijeru obrnuto od smjera vožnje. Bojim se da mi ova kombinirana do 13 kg igra isto kao i ova koju imam. A naći onu u kojoj bi mogao i dalje tako (po mogućnosti i do 4 godine), a da je pritom dobro prošla i na testovima... čini se nemoguća misija.
    prvi slijedeći pregled imaš na boćarskom, 04.10., prati obavijesti na portalu...
    i da ne bi bilo zabune, kombibirana sjedalica 0+/1 nije ni blizu jajetu jer se koristi do 18 kg.
    pročačkaj malo po netu...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Oprez kod kombiniranih!

Velik broj njih (piše u uputama same sjedalice) se moraju s 10 kg okrenuti u smjer vožnje!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    diže se tako da se uz nešto malo nasloni rukom (to baš ne bi bilo samostalno).
    samo da napomenem da to smatramo samostalnim dizanjem. bitno je da mu nitko ne pomaže.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •