Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Skafander - spavanje - 2 mjeseca

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Skafander - spavanje - 2 mjeseca

Ekipa,
    molim malu pomoc u ovom specificnom (zar nisu svi) slucaju. Naime moj bebach ima 2 mjeseca i slijedeci ritam zivota:
    1. Budjenje
    2. Mijenjanje pelena
    3. Dojenje
    4. Plakanje
    5. 35 sekundi mira
    6. Plakanje
    7. ..... nase beskonacno gubljenje zivaca oko tocke 4 i 6
    8. Dojenje
    9. Spavanje
    10. vidi tocku 1.

E sad ide slucaj.... naime djete je zdravo (fala Bogu) i preko dana zaspe po sat vremena i onda vidi tocke gore No kad smo probali mali experiment, naime stavili smo ga u Skafaner i na balkon (je, cudno malo) on je zaspao i nakon sat vremana (vani je bilo 16stup.celz.) mi ga doveli unutra (u stan) i CUDO!!!! nastavio spavati u skafanderu jos 3 sata !!!! REVOLUCIJA ili EVOLUCIJA whatever!!! no nasoj sreci nije bilo kraja!

Bla bla bla naravno sa mo to bjesomucno iskoristavali no sada je vani 20-tak stupnjeva i mozda mu je malo pre vruce. Doma nam je konstantna temp 23-24 tijekom 24 sata (u stanu smo).

Pitanje: jel to normalno - ako je Super, ako nije koje su posljedice?

hvala svima

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Skafander - spavanje - 2 mjeseca

Citiraj vexskr prvotno napisa
    Pitanje: jel to normalno - ako je Super, ako nije koje su posljedice?
    A koje je tocno bilo pitanje? Ne kuzim?
    Sta pitas jel ok da spava na zraku a ne u kuci? Ma to je super, ostavi ga na balkonu da spava..zas ga unositi nazad u stan..

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da, malo mi je bed ostaviti malog od 2 mjeseca 3-4 sata vani, no pitanje je bilo - mozda nisam bio bas precizan - da li ga je normalno drzati u skafanderu u stanu (cudim se sam sebi da to pitam) ilitiga ilma li itko slicnih iskustava. Naravno da ce svi reci da djete treba obuci kao sto se oblace i odrasli ali tada malisan ne spava ili spava jaaaako kratko

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vexskr prvotno napisa
    Naravno da ce svi reci da djete treba obuci kao sto se oblace i odrasli ali tada malisan ne spava ili spava jaaaako kratko
    Aha..ti bi ga stavio u skafandre (u stanu) samo da duze spava. U cemu je problem da bude u tom skafanderu na balkonu? Pa nebi da je vani -20

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da, da je vani -20C ok no vani je zanimljivih +20C !!!!!!! dijete u skafu?
    savjet?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da skafander uopće nije bitan. Prema ovome što si napisao čini mi se da vam je u stanu prevruće i vjerojatno je suh zrak zbog grijanja pa bebač puno lakše zaspi kad je vani na friškom zraku.

Mi smo isto imali taj problem s grijanjem prošle godine - suhi zrak, imala je zasušene šmrklje u nosu, nije mogla disati kak spada ni sisati, plakala je itd.
    Češće provjetravajte stan,a ako hoće spavati na balkonu pokrijte ga dekom koju skinete kad uđete unutra. Skuhat će se u skafanderu na 24 stupnja

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ma nije pre vruce, nije ni suh zrak, naime imamo te lude mjerace vlage
    disanje je sve 5 reagira na spavanje u skafu i u klokanici, deka i sl ne pomaze... kao da voli biti stisnut

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Joj, gle. Radite kak vam je lakše i da je dijete sretno. Koga briga jel normalno?
    Evo gledam u sat, 6:11 je, ja sam budna negdje od 4... Možda da pokušam sa skafanderom :?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bebe vole biti stisnute (proguglaj swaddling) jer ih to podsjeća na maternicu.
    možda bi bilo dovoljno da ga čvrsto zamotate u deku ili jos bolje plahtu pa mu nece biti vruce.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod prvog djeteta je i kod nas skafander imao čarobnu moć: znala je spavati i po četiri sata u komadu :shock:
    i to nakon što bih ja došla kod prijateljice i plakala kako to dijete NIKADA ne spava.
    a mala - iz inata opali po nekoliko sati.
    u kolicima i skafanderu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

vexskr u svom prvom postu opisao si mog starijeg sina. ajme muke po vječno mrzovoljnom klincu

mogu ti samo reći da smo sve živo isprobali i najčešće je palilo zamotavanje (vidi link gore) i onda u kolica i na balkon. samo smo tada bili u stanu koji je imao minijaturni balkon s uskim vratima a mi ogromna kolica - pa je zapravo bio jednim dijelom na balkonu a vrata otvorena. tako je spavao bar sat a nekad i dva. palilo je i nosanje u marami, po vani naravno, pa nakon 40-ak minuta mojeg hodanja zaspi :umorni smajlić: i onda sam još nastavljala hodati da se ne probudi.

srećom - ovaj mlađi je priča za sebe, ne voli biti sputan i kod njega pali samo :pusti me na miru: pa smo svi sretni.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

OK,... rjesenje....

YASER ARAFAT model umaotam u rucnik, pokrijem dekicom i gazu zamotam oko glave (tanko) tako da dijete izgleda ko Yaser (naravno ljepsi) samo vire okice i duda i spava.... sad cemo vidjeti koliko

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ono, nije da pametujem, ali uz ono sto su ti cure rekle o umotavanju, da naglasim i da tacke sedam pojacava efekte tacaka cetiri i sest. Izbaci tacku sedam sa menija.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala svima, dakle supjeh je tu.... puuuno svjezeg zraka (barem 3-4 sata dnevno vani) umotavanje gornjom metodom i prektivanje glave gazom! stavr radi !!! i tocke 7 vise nema

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •