Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: komplikacije u trudnoci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno komplikacije u trudnoci

bok imam pitanje.
    radim 4sata u jednom poduzecu sad vec 7mjeseci,trudna sam tri.
    moram li reci poslodavcu za moju trudnocu i kolko bi mi bio iznosplace
    na komplikacijama u trudnoci?

htjela sam jos pitat gdje je tu pravda radim 7mjeseci u tom poduzecu
    i vjerojatno idem na komplikacije uskoro znaci do kraja ugovora budem na komplikacijama sto znaci 9mj rada u tom poduzecu da bi na kraju
    saznala da posle 9mj poluradnog staza nemam pravo na nikakvu
    naknadu a jos k tome sam trudnica....
    Sto da jos kazem i onda svi govore da nam pada natalitet...
    pa nakon ovoga kako i nebi...imam uskoro 29god i svaki put sam
    odgadala trudnocu bas zbog posla i financije al do kad cekati...
    sad kad sam ostala trudna saznam takve stvari

mamma san je ubacila upit sa drugog topica koji je obrisan

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jos je gore kada godinama (skoro 6) radis bez prekida staza i osiguranja, dakle uplacujes novac u drzavnu blagajnu, i onda, kada ostanes trudna i moras na mirovanje jer si otvorena jedan prst u 21. tjednu, dobijes obavijest iz HZZO-a da tvoj predmet ide na kontrolu jer si prerano otvorila bolovanje?!?
    Ja sam bila u komi nekoliko dana jer nisam mogla vjerovati, ali sada mi je svejedno jer mi je napokon jasno kako u ovoj drzavi sve mozes ocekivati, a pronatalitetna politika se svodi na slikanje Jadranke Kosor s prvom novogodisnjom bebom.
    Kakvo ce biti rjesenje, ne znam. Znam samo da ocekujem da bude pozitivno jer ne vidim ni jedan razlog da ne bude. Isto tako, necu se iznenaditi ako ne bude, ali cu se zaliti do kraja. Kada cu ga dobiti isto ne znam.

Zao mi je sto je tebi situacija takva, ne znam sta drugo reci osim toga. Nadam se da ces uspjeti nesto srediti i zelim ti lijepu trudnocu.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na žalost, Anita7, ako prije ovog posla nisi radila, te je ovih 7 mjeseci jedini staž koji imaš, te ukoliko ćeš do kraja trudnoće morati ići na bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći, nećeš ispuniti uvjet od 12 mjeseci neprekinutog staža osiguranja (odnosno 18 mj sa prekidima u zadnje 2 godine) pa će ti naknada za bolovanje iznositi samo 851 kunu.
    Nastavnim rodiljnim dopustom (u 2009.g.) i po novom Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, nećeš ispuniti uvjet od 12 mjeseci neprekinutog staža osiguranja pa će ti naknada iznositi 2600 kuna.

S druge strane, nisi napisala da li radiš po ugovoru na određeno ili neodređeno vrijeme? Jer ako si zaposlena temelje ugovoa na određeno vrijeme, lako se može dogoditi da ti se ugovor ne obnovi.

Ako si zaposlena ugovorom na neodređeno vrijeme, svakako ti preporučujem da obavijestiš poslodavca o tome, jer te trudnoća štiti od mogućnosti otkaza ugovora.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno komplikacije u trudnoci

hvala na odgovoru
    naravno nisam zaposlena na neodredeno te mi ugovor istice 20.11
    sto je jasno da mi je otkaz pred vratima makar jos bolje jer vise ne
    mislim raditi nepuno radno vrijeme jer mi donosi samo probleme
    manji radni staz...svjesna sam otkaza i ako odem na komplikacije
    nadredenom moram raci u cemu je stvar te znam sto mi slijedi...
    pitam vas za iznos place na komplikacijama jer su mi na hzzo rekli
    600kn cak i manje tak da vise neznam kome da sto vjerujem.
    imam oko 3,5god radnos staza al da mi se prizna ovih 9mj umjesto4,5
    imala bi pravo na puni iznos komplikacija
    hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Na žalost, Anita7, ako prije ovog posla nisi radila, te je ovih 7 mjeseci jedini staž koji imaš, te ukoliko ćeš do kraja trudnoće morati ići na bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći, nećeš ispuniti uvjet od 12 mjeseci neprekinutog staža osiguranja (odnosno 18 mj sa prekidima u zadnje 2 godine) pa će ti naknada za bolovanje iznositi samo 851 kunu.
    .......

Ovo ti je najmanji iznos naknade za bolovanje ako imaš manje od 12 mjseci NEPREKINUTOG staža osgiranja (ili 18 mjeseci sa prekidima u zadnje 2 godine).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh tek..sam sad skužila da radi na nepuno radno vrijeme? :/ Dakle ovaj iznos naknade je pretpostavka punog radnog vremena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •