Javljam vam se ponovo s novom temom, u dubokoj nadi da Mercedes neće primijetiti da sam otvorila još jednu i početi klikati namigujuće smajliće u stilu: evo-opet-se-Sramežljiva-samopromovira... (Reko bi Jedan Tip: Mani me se, lepa Nasto...)
Naime, prije nekog vremena na nekoj od tema, iridana 2666 napisala je (u svom stilu) da ne može smisliti djecu mlađu od tri godine. Znamo da ona voli bacati bombice i ta me izjava nije šokirala ni iziritirala, štoviše, usjekla mi se u pamćenje i često mi tokom dana ispliva na površinu. Na neki način, priznajem, i ja osjećam isto. Moje će prvo dijete skoro u školu, a drugo još nema ni godinu, i koliko god bile slatke faze izbijanja novih svježih zubića, prvih riječi, koraka i sl., rekoh mužu u više navrata da bih tako rado "premotala", tj. ubrzala, tj. preskočila te prve tri godine. Zato što znam kako je bilo prvi put. Zato što sam si tada tisuću puta obećala da se više neću naći u takvoj situaciji (sjećate se teme o "zalomljenićima"?...). Zato što često viđam prijateljičino dvogodišnje dijete (inače milo i prepametno) čije vrištanje, ljubomora i otkazivanje poslušnosti budi u meni dvoglavog zmaja. Zato što osjećam da mi se ne da voditi ponovo sve one borbe, strugati hranu sa zidova, doživljavati živčane slomove u kupovini, odvikavati dijete od pelena, navikavati ga na vrtić... Ne. Da. Mi. Se. Kad bi mi tko ponudio da odmah rodim petogodišnjaka - potpisujem za dva. (Samo neka dozriju u inkubatoru!)
Mislim, nisam ja tako srca kamenoga. Rastopim se na bebe, volim gledati sve te mališane, slušati kako smiješno i slatko govore, hodaju, penju se itd. Ali... iz daljine. Ne više od par sati tjedno.![]()
I usput, kad već riskiram da postanem Nova Iridana, eto, reći ću još jednu mračnu tajnu. Uvijek sa sažaljevanjem okrećem očima kad netko s dvotjednom bebom (prvom!) kaže da bi sad najradije još jednu bebu, odmah. Ajde ti, dušo, najprije preživi dan s "nemogućim dvogodišnjakom" (citiram) pa se javi...
No, to bi bilo to. Ima li još tko "problema" s prve tri? Također bi mi bilo jako drago da se jave i oni kojima tu ništa nije problematično, koji naprosto sve to prihvaćaju i znaju da će brzo proći pa im je i simpatično.
Ako mislite da zaslužujem osudu - osudite me! Samo budite iskreni...