Ja imam od rođenja neurodermitis a prije godinu dana mi je dijagnosticiran i akutni kontaktni dermatitis. Imam identične ruke kao i ti, toliko puta su se već oljuštile da je koža užasno tanka, osjetim to dok recimo jedem nešto vruće sa prstima (npr. palačinke). Nosila sam i ja onaj flaster 3 dana na leđima, alergotastovi, radila sam i briseve na gljivice i bakterije, nisu našli ništa. Počela sam izbjegavati deterdžente, što manje biti u doticaju s vodom, rukavice obavezno, makar prala samo čašu. Ovo ljeto mi je bilo najgore, prsti skroz raskrvavljeni, puni sitnih potkožnih mjehurića, ragade, sukrvica i krv koja ide iz rana, nisam mogla prste uopće ispružiti koliko su zatezali, nokti su se skroz izdeformirali, čak i palac desne ruke, taman kad bi i zarasli ja bi se počela bjesomučno češati, uzela bi i onu oštru četku za kosu pa s njom po tim ranama
:shock: Dobila sam terapiju da ruke moram močiti u nekakvoj otopini i na tako vlažne ruke kortikosteroidnu kremu pa onda staviti pamučne rukavice (2 puta dnevno 10 dana), malo prošlo pa se opet vratilo. I tek nakon što sam počela izbjegavati pranje suđa i što manje doticaja s vodom i raznoraznim krenicama, suzdržavala sam se od češanja (to mi je bilo najgore, pogotovo po noći, mm bi mi držao ruke kad bi se počela češati) situacija se koliko toliko popravila. Ima tome nekih 20-ak dana.
Moje rješenje je bilo da sam 5 dana samo navečer namazala u tankom sloju Elocom kremu i stvarno je jako pomogla, tu i tamo se preko dana namažem i Bepanthen kremom.
(probala sam i ja Petrovićevu žutu kremu, nije mi pomogla u tome ali mi je super za suhu kožu, vrat i sl., pravo otkriće
)