Da li je netko obavljao navedeni test?
daj reci nesto otkud ti informacija, ja nikad cula
mislis na organic acid test?
koliko sam ja polovila postoji par pristupa da se tijelo stavi u ravnotezu
kao prvo treba ustanovit stanje crijeva, poroznost, parazite, eventualno oxalate. pogledaj peptide (iz urina, za gluten i casein intolerance. kod ovog testa cesto zna odreagirat i na sojino mlijeko)
odradi metale (ja radila iz kose, great plains pise da je najpouzdanije, i mi nismo radili provokaciju kemikalijama jer sam osobno protiv i mislim da sve to zderanje tableta na neravnotezu koja posotji nemre bit dobro. uvjerena sam da su sve te kemikalije i tabletasti detoxi jos uvijek improvizacij. NAPOMENA!!! to je moje vidjenje stvari i nemoj u ludilu donositi odluke na osnovu mojih ideja
ja smatram da se detox mora obavit prirodno, prehranom, eventualno sauna, hbot i druge nekemijske postupke
postoji ti alkalijska dijeta, bazirana na kiselosti namirnica koje se pripasu nakon pregleda kiselosti crijeva i stolice. premalo znam o tome ali zvuci vrlo ok
kiselost u crijevima bi trebala srediti i scd dijeta
imas gfcf (mi smo jos uvijek na njoj, ja lose kuham, mali lose jede sam po sebi i mi jako sporo idemo van)
kod svih detoxa izlucuje se i smece ali i potrebni minerali i ostalo i moras krenuti sa suplementima
idi korak po korak, svojim tempom. dodaj nove stvari kad ti postojece postane rutina. pri tom mislim i na prehranu i na suplemente, i na radne terapije
Mi smo radili u Simbex-u Organix™ test,
ako te vise zanima posaljem ti pp.
daj napisi di sto i kako rade, napisi i koliko kosta, da li je pokriveno zdravstvenim
kiki toni imaš pp
Ortomolekularna funkcionalna dijagnostika
Koliko saznah kosta 2900kn i ne pokriva ga zdravstveno :/
Mi smo obavili Organix i Test intolerancije na hranu pa ako nekog nešto zanima samo pitajte.
pa daj napisi sto opsirnije i ukljuci cijeneOriginally Posted by MBee
Cijena piše gore, 2950kn.Originally Posted by stray_cat
Za tri mjeseca radimo opet samo Organix, mislim da je samo on oko 900kn.
ORGANIX test je analiza metabolita u urinu:
- metabolizam masnih kiselina
- metabolizam ugljikohidrata
- markeri proizvodnje stanične energije
- markeri vitamina B kompleksa
- markeri metilacije
- markeri nurotransmitera
- markeri antioksidansa
- indikatori detoksikacije
- markeri bakterija u crijevima
- markeri za acidofilus u crijevima
- markeri za klostridije u crijevima
- markeri za gljivice u crijevima
TEST aminokiselina
- esencijalne aminokiseline
- neuroendokrini mtabolizam
- metabolizam energije
TEST INTOLERANCIJE NA 90 namirnica
Dali liječnici prizanju rezultate tih testova, kakve su njihve reakcije. Da li je itko dobio ove testove preko hzzo-a?
Koliko ja znam ne idu preko HZZO-a. Nama je liječnica u Simbex-u prepisala terapiju pa nisam ni pokazivala nalaze nikom drugom.
Koja je njezina specijalizacija? Oprosti ako je nezgodno možemo na pp. Zanima me jer mi Do ima alergije i preosjetljivosti, a Di netoleranciju na hranu. Sve je podnošljivo i na razini povremenih smetnji tako da ih ne bih vukla po doktorima, ali ipak bih voljela malo više saznati o tome. Hvala
Zaista ne znam koja joj je specijalizacija. Krv i urin se šalju van, dobiješ original nalaze, prijevod i analizu i koje suplemente bi trebalo trošiti, kakvu dijetu provoditi itd.