Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Prijedjen termin poroda

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Prijedjen termin poroda

Ja bih molila sve mame da me savjetuju jer vise neznam kome se obratiti.
    U kratko, moj termin za porod je trebao biti 13.09.08 ali ja jos uvijek sjedim doma. Svaki drugi dan idem na SD na pregled i svaki put drugi doktor sa drugim rijecima. Primjer neki vele da mi je termin po ultrazvuku 20.09., neki kazu da cekam jos par dana pa ako nista ne bude da ce mo dogovorit termin da mi izazovu porod.Jucer kad sam bila su mi rekli da cekam jos 10 dana. Kad pitam da mi objasne situaciju jer sam sad totalno zbunjena kazu da sam ja trudnica i da moram cekati da je to jednostavno tako. U biti nitko jos nije uzeo par min. vremena pa da je objasnijo sta sad. Sto je najgore od svega toga ja nisam jos ni otvorena. Mislim i to je jako smijesno u ponedjeljak kad sam bila mi je doktor rekao da sam otvorena za 1 prst, a jucer kad sam bila na pregledu su mi napisali da jos nista nisam otvorena. Sta sad, jesam li ili nisam?? (Mozda jedan dan jesam a drugi nisam ) Bas sam citala u knjigi da ako prijedjes termin da postoji mogucnost da posteljica pocme truniti, da beba nema dovoljno kisika. Neznam drage mame sta da radim, prva mi je trudnoca malo se bojim svega toga. Dali je mozda netko imao slicnu situaciju pa da me moze posavjetovati??

P.S. Ispricavam se, s obzirom da ne zivim dugo u HR vjerovatno i moj pravopis nije sjajan, ali nadam se da ste skuzile moj problem

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

termin je od 38 do 42 tjedna

dakle, tebi termin još nije prošao

beba očito još ne želi van, strpi se još malo

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Strpljen - spašen.
    I ja sam čekala i rodila 14 dana nakon termina.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpuno je normalno sto jos uvijek nisi rodila. rijetko koja zena rodi tocno na termin! takodjer, otvorenost ne znaci nista. mnoge zene, posebno prvorotke, mogu jos ujutro na pregledu biti potpuno zatvorene, a vec navecer roditi - iskljucivo svojim, spontanim trudovima.

s jedne strane, odredjivanje termina nije uvijek sigurno niti precizno. jedan dr ce prema uzv odrediti jedan termin, drugi pak -drugi. tako da, ako uzmemo da ti je pravi termin bio ovaj zadnji 20.9., ti jos uvijek imas 9 dana vremena

s druge strane, trajanje trudnoce je individualno i ne mora svaka zena roditi nakon tocno 40 tjedana. npr, eskimke radjaju nakon 43 tjedna, afrikanke nakon 37 tjedana (u prosjeku). mozda je tvojoj bebi zaista potrebno da bude malo duze unutra. to nije nista cudno ni nenormalno.

buduci da ides na kontrole, sigurno ce primijetiti ako nadju simptome prenesenosti, tako da se ne moras brinuti.

vjerujem da ti ovo iscekivanje tesko pada, ali tjesi se da ces vrlo skoro vidjeti svoju bebu. hoce li to biti danas, sutra, ili za tjedan dana - ne ovisi o tebi, nego o bebi zato uzivaj, spavaj, odmaraj, ljencari... sve ono sto uskoro neces moci raditi kada zelis i koliko zelis

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

topic si otvorila na Rodilistima, a spada pod podforum Porod, pa cu ga uskoro tamo prebaciti.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

joj kako te razumijem!!!
    meni je termin po mjesečnici bio 19.1, po začeću 24.1. a po uzv 30.1. Rodila sam 10.2. ne moram ti govoriti da sam bila luda! išla sam na kontrolu skoro svaki dan, nisam uopće bila otvorena, kad bolje razmislim, nisam bila otvorena ni nakon 16h trudova...
    naručili su me na indukciju 11.2. ali je hvala bogu samo krenulo dan prije
    vjerujte, bila sam luda, stalno sam plakala i bila u panici, bojala sam se da se nešto ne dogodi djetetu...nikad neću zaboraviti taj strah.
    znam da bi najradije rodila još jučer, ali strpi se, očito je bebici prelijepo kod tebe pa joj se ne da van! Samo uredno idi na preglede, ako si zabrinuta idi SVAKI dan, šta te briga što oni kažu svaka 2, ipak je to tvoje dijete i imaš pravo ići i 5 put dnevno ako hoćeš. vjerojanto ti je još gore što te stalno neko zivka i pita jesi rodila, kako to da nisi...nemoj se javljat ne telefon, nek tata odrađuje PR ako te to samo živcira.
    probaj se opustiti i maziti svoju bebicu i lijepo joj objasniti da je tulum u trbuhu gotov i da je se očekuje vani, možda bude dobra pa požuri...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj termin poroda bio 25.5. a rodila sam 4.6. Nije ništa neuobičajeno, a to kaj si pročitala izbaci iz glave - oni u bolnici kontroliraju tvoju trudnoću, ja sam svaka 2 dana išla na kontrole nakon što sam prešla termin poroda i radili su mi amnioskopiju (to ti je da vide da li je plodna voda zamućena). Osim toga, malo prosurfaj netom i pogledaj literaturu ili poslušaj Lutonjicu: žena nosi dijete 40 tjedana +/- 2 tjedna. Iskreno, ja se nisam previše uzrujavala jer je prema mom proračunu moje dijete na svijet trebalo doći 3.6. - i fakat ja 3.6. dobijem trudove, a 4.6. u 00:45 rodim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prvi puta rodila točno na termin, a drugi puta 5 dana poslije termina. Ovaj, tj. treći put mi je termin bio 20.09., a ja sam još u iščekivanju. Ova moja djeca ostaju sve dulje i dulje u trbuhu iako ih svi iščekujemo s nestrpljenjem. Mene je nakon pregleda u pon. dr. naručio samo na ctg u petak, a slijedeći pregled opet u pon. Naravno, ja sam mislila da ću sigurno prije tog roditi, međutim, još ništa....
    Možda se nađemo tamo negdje.....

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala vam svima, moram iskreno reci da mi je malo lakse kad citam vase poruke. Prva je trudnoca pa sam uplasena svega.A i jako smo nestrpljivi da vidimo to prekrasno malo stvorenje. Felix sorry sto sam na pogresnom forumu pisala. Jos jedanput PUNO HVALA SVIMA

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Samo uredno idi na preglede, ako si zabrinuta idi SVAKI dan, šta te briga što oni kažu svaka 2, ipak je to tvoje dijete i imaš pravo ići i 5 put dnevno ako hoćeš. vjerojanto ti je još gore što te stalno neko zivka i pita jesi rodila, kako to da nisi...nemoj se javljat ne telefon, nek tata odrađuje PR ako te to samo živcira.

meni je termin bio 27.4., rodila 10.5. 13 dana poslije. termin se može krivo utvrditi zbog nepavilnog ciklusa ili kasnijih plodnih dana i tko zna čega sve ne. To zapravo i nije prava nego računska prenošenost. Ono o čemu si ti čitala je prava prenošenost i ona je razlog zašto doktori ne dopuštaju da se nosi duže od ta dva tjedna od izračunatog termina.

Bitno: ctg je ok, beba se uredno miče, uzv ok - ima dovoljno plodne vode prema procjeni liječnika.
    to da si otvorena pa nisi, znači da je počelo nekakvo otvaranje ali nisi još otvorena cijeli prst koliko je potrebno da bi se napravila amnioskopija - uvid u plodnu vodu (odozdo, trebalo bi biti bezbolno) da bi se vidjelo ima li znakova zamućenja plodne vode. Meni to nisu uspjeli napraviti jer sam isto tako bila otvorena.
    Nemoj se bojati. Sve će biti ok.
    što se indukcije tiče, daju ti drip, probuše vodenjak i to krene.
    Osobno sam bila protiv tolikih pregleda jer sam smatrala da je beba ok po svim pokazateljima i svaki pregled nepotrebno nosi rizik infekcije, a dok god je beba ok, ne vidim zašto inducirati porod. Ja sam odbila njihov prijedlog, i 12. dan sam potpisala da ne želim (nadstojnik se složio sa mnom ali su željeli skinuti odgovornost sa sebe), međutim sutra dan im se više nije dalo mene čekati (došla smjena, u rodilištu gužva..) iako sam imala svoje trudove i inducirali su me. Plodova voda je bila prozirna kakva je i trebala biti, što znači nije bilo opasnosti za bebu, i bila sam jako ljuta zbog toga.
    s druge strane, to je samo moj stav, s dripom stvari brže idu, brže počnu jači trudovi koji su efikasni, tj. otvaraju i vode konačnom porodu.
    Eto, odužila sam jer znam koliko je meni bilo bitno u trenutku kada te svi glupavo pitaju kad ćeš, i više i ne govore da će sve biti ok, jer im je to malo čudno. Nevjerovatno koliko žena ne zna da termin ne znači da ćeš roditi baš taj dan!!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marijana prvotno napisa
    Ja sam prvi puta rodila točno na termin, a drugi puta 5 dana poslije termina. Ovaj, tj. treći put mi je termin bio 20.09., a ja sam još u iščekivanju. Ova moja djeca ostaju sve dulje i dulje u trbuhu iako ih svi iščekujemo s nestrpljenjem. Mene je nakon pregleda u pon. dr. naručio samo na ctg u petak, a slijedeći pregled opet u pon. Naravno, ja sam mislila da ću sigurno prije tog roditi, međutim, još ništa....
    Možda se nađemo tamo negdje.....
    Da mozda se upoznamo gore,ako ne u svakom slucaju ti zelim sve najbolje i da bez ikakvih problema rodis.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pisalica-brisalica prvotno napisa
    s druge strane, to je samo moj stav, s dripom stvari brže idu, brže počnu jači trudovi koji su efikasni, tj. otvaraju i vode konačnom porodu.
    drip, kao i ostale intervencije koje vode izazivanju i/ili ubrzanju poroda, imaju svoje nezanemarive rizike i nuspojave, te bi se trebali koristiti samo u iznimnim slucajevima. nije pravilo da s dripom stvari idu brze. zna se dogoditi da dotad spontani i efikasni trudovi od dripa - stanu. niti je pravilo da su trudovi pod dripom efikasni. ne mali broj forumasica je bilo pod dripom satima i satima i vrlo sporo su se otvarale.

puno efikasniji i sigurniji nacin je pustiti trudovima da spontano odrade svoje, plus hodanje, skakanje na lopti ili bilo kakav vertikalan polozaj koji ce pomoci bebi da se spusti u zdjelicu.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Slažem se felix, zato sam i bila ljuta kad sam skužila da su mi sad već mogli napraviti amnioskopiju, a probušili su mi vodenjak i dali drip i normalno analgetik koji uz to ide pa sam se osjećala ko drogirana. Na dripu sam svejedno bila 5 sati. I sve to kad sam se već počela otvarati i moji prirodni trudovi su bivali sve jači. Taman sam dobila loptu za skakanje (superiška stvar) i onda je došao kreten koji se prema meni odnosio ko da me nema u sobi - inducirajte gđu, šta se čekalo do sada! - iako sam potpisala da na svoju odgovornost želim da se čeka i primila blagoslov od nadslužbe jr sam sa svim bila dobro upoznata. na moj protest vikao je na mene da ugrožavam bebu, iako je beba po svemu dobro. Bila sam ljuta i na sebe što sam se ustrtarila i nisam se jače suprotstavila i ponovno preuzela odgovornost na sebe. Bilo me strah da ja ipak ne znam dovoljno. Iskreno, u tom trenutku se ni ja nisam sjetila amnioskopija, ali toga su se oni morali sjetiti, a ne ja!

kad sam nakon poroda sipala svoj bijes zbog nepotrebne intervencije, SVI su me gledali kao da sam luda jer je to ljudima najnormalnija stvar, pogotovo ženama. i teže mi je bilo s rodiljama i ženama a da ne pričam muškarcima (koji su eto nosili i rodili i othranili po 6-ero :/ ) nego sa doktorima. ne, nisu dr najpametniji i ne znaju sve. očito da MI moramo biti i moramo dipl medicinu da bi mogli imati normalan porod.

Zbog svega toga, navela sam da je to ipak samo moj stav jer je očito drip rutinski dio 'normalnog' poroda. I nisam željela zbunjenoj nametati svoje stavove. Svatko bi trebao imati pravo na svoj izbor.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

e, da! ja sam isto potpisala onu glupu suglasnost unaprijed, iako sam rekla da bih ja to poslije ako bude trebalo. Malo sam se bojala njihovog tretmana i osvećivanja jer sam trebala ostati na nadzoru i sve se činilo da će to trajati 100 godina kao što i je.

Ne bih više nikad ništa potpisala unaprijed, nema šanse. I to je moj savjet svima.
    (kad sam ponovno došla radi male komplikacije, nisam potpisala nego na samom stolu prije zahvata, gledali su me svi u čudu, ali baš me briga. Samopouzdnje je ključna stvar.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    nije pravilo da s dripom stvari idu brze. zna se dogoditi da dotad spontani i efikasni trudovi od dripa - stanu. niti je pravilo da su trudovi pod dripom efikasni. ne mali broj forumasica je bilo pod dripom satima i satima i vrlo sporo su se otvarale.

puno efikasniji i sigurniji nacin je pustiti trudovima da spontano odrade svoje, plus hodanje, skakanje na lopti ili bilo kakav vertikalan polozaj koji ce pomoci bebi da se spusti u zdjelicu.
    X
    meni su nažalost prokinuli vodenjak kad sam bila 6cm otvorena. nakon 5h nisam se uopće otvorila. pa su mi dali drip. nakon 6h i dalje isto ko prije 11h. ali boliiii. trudovi jaki, jedan na drugi (za razliku od prirodnih koji imaju kakvu takvu pauzu), dijete hoće van a ja se ne otvaram nego se rušim u nesvjest od bolova. i tako nekoliko sati. očito mi je drip napravio više štete nego koristi jer na kraju je porod morao početi iako se nisam nisam otvorila koliko je trebalo. rekli su da mi je tvrdi cerviks ili tako nešto. možda bi mi bez intervencija sve duže trajalo ali vjerujem da bi bilo sto put bolje i manje stresno

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hi,

evo napokon sam rodila, zeznuli u se za 3 tjedna. Porod je bio strasan, nazalost nemogu nista bolje reci. Kao sto sam napisala nisam se otvarala, mucili su me, davali mi gel da to sve brze ide i tako zeznuli stvar. Padala sam u nesvijest, da skratim porod je trajao 48 sati. KATASTROFA Iduci put samo carski.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš mi je žao što ti je tako bilo...nadam se da sada uživaš sa bebom...
    Rado bi pročitala tvoju priču i detalje...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žao mi je zbunjena što je tako bilo i potpuno razumijem tvoju frustraciju
    Moj prvi porod je isto sve skupa trajao 44 sata uz cijeli indukcijski paket aranžman i bio je strašan.

Ali nemoj se brinuti da će drugi put biti tako i nemoj se uvjeravati da je carski jedino rješenje.
    Drugi put ćeš već biti iskusnija, znat ćeš što se i kada događa, lijepo ćeš odrađivati trudove doma, na miru, doć u rodilište već toliko otvorena da buš samo rekla: Ja tiskam - vi hvatajte!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •