Jel netko od vas mozda gledao ovu predstavu?
Zanima me na koji nacin se prica o strahu. Da li postoji mogucnost da se klinci preplase?
Moje cure ni ne znaju kaj je baukac, ne bih htjela da im se probude neki do sad nepostojeci strahovi.
Jel netko od vas mozda gledao ovu predstavu?
Zanima me na koji nacin se prica o strahu. Da li postoji mogucnost da se klinci preplase?
Moje cure ni ne znaju kaj je baukac, ne bih htjela da im se probude neki do sad nepostojeci strahovi.
Nisam gledala, ali su išli s vrtićem, navodno je jako dobra
koliko ti je staro dijete?
mi smo bili prije cca. 6 mjeseci, mojoj kćeri je bila super (5,5 godina). ali sumnjam da bi mlađa djeca baš sve skužila. nema plašenja djece, ne brini.
Ma ne brine me pracenje predstave, kazaliste im je vec samo po sebi svaki put dozivljaj
Glavno da nema plasenja i da ne budu dobile ideju da se zbog neceg "moraju" bojati.
hvala![]()
Joj, gledala sam tu predstavu, bili su u gostima na Španciru. Ne želim nikog vrijeđati, ali predstava je glupa do bola. Ne priča se ništa o strahu, na sceni je jedna glumica koja premješta garderobu po vješalicama, pa ju taj baukač kao plaši, oblači se u raznu garderobu i skaču po pozornici bezveze. Uopće se ne dotiče priča o strahu, o tome da se ne treba bojati mraka i ostalo što sam očekivala od te predstave. Ne preporučam, bilo je dosadno većini djece koje su ju gledale![]()
Baukač je prekrasna predstava!
Mi smo je gledali odmah iza premijere.
Radnja prati djevojčicu Anu kroz čiju se maštu zamišljeno biće Baukač transformira u likove iz poznatih bajki koji personificiraju strah (vještica, zla maćeha, vuk ...) a "žive" ispod kreveta, u mračnim ormarima, na velikim visinama, u gromovima ... Ana se uz pomoć Baukača svojom svemoćnom dječjom znatiželjom suočava sa strahovima i nesvjesno ih upliće u vlastitu igru te ih tako nadvladava ...
Što se spremnosti djeteta za predstavu tiče, kao što sam već negdje napisala, ako poznaju sve strahote klasičnih bajki za djecu, savršeno su zreli za Baukača. Pripremite se na nekoliko bučnih intervala (moju djecu to najviše prestraši) a što se likova i radnje tiče: uživajte i napišite svoje dojmove nakon predstave![]()
Mi smo je gledali prije desetak dana.MamaRibice prvotno napisa
Postoji, u predvorju kazališta i opet stoji onaj grozomorni Nesquikov zecMamaRibice prvotno napisa
Andrej mi je skoro skiknuo od užasa kad ga je vidio (ne može ga podnijeti, a zašto ta kreatura paradira po dječjim kazalištima diljem Zagreba, ne znam - valjda im je sponzor).
Nakon zeca, sama predstava nije ni mogla biti strašna. Ajde, malo se uplašio kad se Baukač preobukao u vuka, ali ta scena kratko traje, a i vuk ubrzo pobjegne.
Ovog sam se i ja malo bojala, ali bez brige, to nije opasnost. Predstava nije ni strašna ni zastrašujuća. Za moj ukus je malo bezveze, jer ima premalo teksta (moj je više verbalni tip, pa mu predstave s pokretima, plesom i smijuljenjem na pozornici ne znače puno) - ako je namijenjena djeci starijoj od 4 godine, očekivala bih malo viši nivo. Ali sve u svemu, nije ni loša.MamaRibice prvotno napisa
Mi smo je gledali proljetos u Kostreni i predstava je baš dobra.
Mališi je tada bilo 3,5 i ništa se nije prepao; bilo mu je duhovito i danima smo se poslije igrali Baukača.
tanja_b prvotno napisa
![]()
ako idete na Dva miša čuvajte se ogromne Bubašpare![]()
Joj, da. "Vreba" tocno pred vratima pa djeca pustaju roditelje da prvi udjuako idete na Dva miša čuvajte se ogromne Bubašpare![]()
![]()
O, ne opetMamaRibice prvotno napisa
![]()
Hvala na upozorenju... a što će tek biti za cca dva mjeseca, kad gradom počnu paradirati svi oni Djedovi Mrazovi![]()
kakva je Dva miša?
ja rezervirala za prvi tjedan u desetom mjesecu?
A da li je netko gledao u Maloj sceni predstave za najmlađe (Priču o kotaču)? Slatkica ima 2 godine i voljela bi ju odvesti u kazalište, a ne znam da li je prerano.
Nije prerano, mi smo u toj dobi počeli redovito ići u kazališta (na birane predstave).enela prvotno napisa
Ako sam dobro zapamtila, Priča o kotaču i jest za uzrast 2+.
i moja L. se boji tih ogromnih likova, sad mi nije zao sto nismo uspjeli dobiti karte za sutrasnju predstavu jer je onaj hodnik dosta uzak pa ih je tesko zaobicimirje prvotno napisa
ajoj sad sam vidjela sto je ribica napisala da je docek vec na vratima :shock:
Hvala.tanja_b prvotno napisa
Piše da je za najmlađe. Kako je to inače u kazalištu s tak malim klincima? Sjedim pored nje ili ne? Sumnjam da bi ona ostala sama sjediti, a mislim si ak mi sjedimo pored nje, onda djeca iza nas ništa ne vide?
u maloj sceni prva 3 reda su rezervirana samo za djecuenela prvotno napisa
ja obično uzmem kartu u 1. redu za V, a za sebe u 4. redu da joj ipak budem blizu
ali moja V ima 5.4 god
uzmi u 4. redu za vas obje, sasvim se lijepo vidi
(mada gotovo uvijek kad smo bili u MS, neki roditelji se provuku s klinicima u prva 3 reda, jednom se moja frendica bunila Bucki, jer mi smo uredno sjedile otraga, dok su nam klinke bile naprijed, Bucka je nešto promrmljala da nisu vidjeli, kao ne mogu za vrijeme predstave urgirati, ali ponavljam mi smo bili u MS 5-6x i svaki put je bio netko odrasli u prva 3 reda)
Andrej još uvijek sjedi meni u krilu za vrijeme predstave (svake!). Zbog toga, kad idemo u Malu Scenu, nikad ni ne uzimamo karte u prvim redovima, nego nešto dalje, tako da možemo sjediti skupa.enela prvotno napisa
(Baukača smo odgledali iz zadnjeg reda i bilo nam je sasvim ok.)
Samo da javim da je bilo super i jako veselo
Zec nas je cekao nakon predstave.
Mi nasu curu (ima 19 mjeseci) redovito vodimo na prikladne predstave.
Gledali smo Ljepoticu i zvjer na Tresnji (odgledala je skoro cijelu predstavu) a dadilja malecku svaki tjedan vodi u kazaliste lutaka i odusevljana je (malena, ne dadilja). Pocetkom 12. mjeseca je Scelkuncek ne repertoiru u HNK pa prvi puta ide na balet, jedva cekamo
![]()
Mi smo ga prvi put odgledali prošle zime, Andrej je tada imao 3 godine i 4 mjeseca.Maxime prvotno napisa
Iako je tada već imao popriličan "kazališni staž", a bio je donekle upoznat i s tom glazbom, Ščelkunčik je ipak za njega bio malčice prezahtjevan. Prvi čin je odgledao bez problema i sa zanimanjem, ali drugi mu je bio evidentno dosadan (jer zapravo nema nikakve radnje, samo se nižu plesovi). Odgledali smo predstavu do kraja, ali na samom kraju već mu je stvarno bilo teško mirno sjediti.
Ipak, u kazalištu je bilo puno djece, pa i mlađe od njega... tako da dob djeteta nije pravilo.
Ne samo zec nego i tete koje mućkaju onu nes-reću s mlijekom![]()
Predstava je odlično uvježbana i dinamična, ali je slijed zbivanja potpuno konfuzan. Krcata je klišejima na koje klinci dobro reagiraju, slično kao što dobro reagiraju na klišeje iz reklama.
Ukupan dojam je OK, iako je više nego očito da Mala scena stidljivo nastoji Trešnji oduzeti primat u komercijaliziranim predstavama. To će im i uspjeti kada nafrlje razglas k'o na stočnom sajmu i opreme se s gro multimedije. Do tada je Trešnja i dalje naj-kič scena s isključivo visoko-komercijaliziranim multimedijski nabrijanim plitkim predstavama.
Jel' se to meni čini ili nemaš baš najbolje mišljenje o kazalištu Trešnja![]()
Ne čini ti se uopće: imam jako nisko mišljenje o Trešnji. Srećom postoje i druga kazališta u gradu i sva odreda imaju bolju ponudu.
Koja je pouka predstave - Baukaca, mislim![]()
Jel i dijete od 4 godine moze izvuc tu poruku, ili su scenski dojmovi prejaki da se zaboravi o cemu se radi (iako ja uvijek sufliram objasnjenja, al pitam svejedno)
Koliko su strasne scene tog baukaca, izmjena mraka i svjetala, glasnih strasnih zvukova i sl.
Thanks!
0 bodova. Pouka je da je baukač super i da se jedva čekam upoznati sa svojim baukačem. Sve scene gdje očekuješ nekakvu strahotu su zaslađene tako da cijelo vrijeme imaš poteškoća uvidjeti da je to jako strašno.
Ostatak vremena se glumci spretno naganjaju sa štenderima odjeće po sceni.
nama je Pepeljuga u Trešnji bila fenomenalna..Slavuj opet dosadna
u Maloj sceni smo bile samo dva puta tak da nemam baš materijala za uspoređivati..Pale sam na svijetu nas je jako zabavio, a Dva miša su mi bila tak-tak
ja ne volem onaj ZKL, i to nikako
sto ljudi, sto ćudi
a najvažnije je kak je klincima
Nije bitno smo mi tate i mame mislimo o nekom kazalistu vec da klinci uzivaju u predstavama koje se njima prikladne i zanimljive i da dobiju naviku odlaziti na razna dogadjanja od malih nogu.
Baukac je odlicna predstava, H je uzivala kao na rijetko kojoj. Sjedila je u 1 redu i cak se htjela u par navrata osobno obracunati sa Baukacem. A i reakcija ostale djece je bila izvrsna. Moj dojam: cista petica!
Mojem su se malcu dosad svidjele sve predstave na kojima smo bili - valjda je ljubitelj kazalista![]()
Baukaca sam rezervirala, pa odrezervirala.
Ni sama nisam sigurna.
Pricekat cemo vjerojatno do iza skorih praznika kada ce biti zatisje prigodnih predstava.
Ovaj mjesec smo na Zaru ptica - idemo na Palcicu i Zlocestobiju![]()
U svakom slucaju hvala na misljenjima.
joj Davor, pretjeruješ
nije nešto turbo ludo dobra predstava, ali nije ni tako loša
mada su meni sve njihove predstave nekako na isti kalup
velik dio predstave je u skakanju i vikanju
V se dopalo, a to je bitno, nije se uplašila, to je još bitnije
jedino što mi se ne sviđa i što sam se ja uplašila, su ti štenderi za odjeću na kojima glumci vise uz sam rub pozornice
a djeca su bila u 1. redu
samo sam gledala kad će glumci skupa sa štenderima pasti na njih
Da, to je i mene bilo strah, a jos je moja cijelo vrijeme stajala uz rub pozornice. Ja sam sjedila u 4. redu i bila sam na rubu zivaca.aleksandra70vanja prvotno napisa
Meni je ovo stvarno dobra predstava, puno bolja od npr. A ko si ti (strasno dosadna) ili od Cokolade u Tresnji (nema konkretne radnje).
ista stvar, 4. red, živci pred pucanjem, malo je falilo da nisam ustala i otišla maknut djecu iz 1. redaDeaedi prvotno napisa
zapravo to uopće nije nevjerovatno, dosta je da štender malo prokliže... :/
mislim da bi trebali malo promjeniti scenarij
i imeni je A tko si ti bila dosadna, ali mi je zato Čokolada bila genijalnaDeaedi prvotno napisa
kako nema radnje?
na kraju baš ne, ali početak majmuni, pa Asteci, pa Maje, pa Konkvistadori...
ma super
Nase cure doma glume i baukaca i cokoladu, cd od dva misa se vrti stalno... I fascinira me koliko su one detalja uocile i zapamtile.
Kod nas cijela obitelj uziva u predstavama, ulazimo u kazaliste dobro raspolozeni u namjeri da se dobro provedemo. I bude nam bas lijepo i zabavno
Vjerojatno u svakoj predstavi ima poneki dio koji djeca bas i ne mogu shvatiti, ali ih i ne zbunjuje ili smeta. Uzivaju 'u kompletu'. Ak jos ima dobra glazba... :D
Upravo si sjajno opisala reklame na TV kojima ciljaju na djecu :/